Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2194
  • 2195
  • 2196
  • 2197
  • 2198
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#43901 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2019 - 11:27 PM

Pai daca n-ai intrebat =))
aici ai citit tot?
https://www.artaculi...__1#entry236830
Birreria e beraria adica locul in care se bea berea si se maninca putin, e pub-ul englezesc

#43902 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 November 2019 - 12:07 AM

scoala, adica unde se tin cursuri de gatit, cine speciale tematice, degustari de vinuri, presentari de produse, toate cursurile si evenimentele sunt deja sold out. conceptul este sa eat, shop, learn adica cumperi, maninci dar sa si inveti despre ce maninci (cum sa le gatesti, detaliile de unde provin, cum sunt facute,, etc)

caffe este o singura cafenea pe tot etajul, adica o tejghea mare cu baristas si produse si multe mese/scaune. nu e genul de bar mic italian unde bei cafea si pleci la treburi rapid, aici se studiaza, se fac interviuri, teme, lumea lucreaza, citeste, se imprieteneste, din astea, deci se sta cu orele

"raioanele" vind produse si au si restaurant specific unde maninci produsele respective, in zona de paste si panificatie e restaurant unde se minca pasta si pizza. unde am stat eu la pescarie, pe o parte era galantarul cu pesti/animale marine si pe alta barul din poza si mese.

berarie e una singura care produce berea acolo (mai multe feluri) si se poate gasi numai acolo, nu se comercializeaza in alta parte. cica asta e un concept nou

piazza e ca ca piata centrala din orasele italiene, bar mare + mese/scaune, acolo vine lumea la baut/mincat gustari sau ce au cumparat de prin alte raioane

cica asta din Toronto este dedicat multiculturalismului, un perete intreg e plin de poze de oameni de toate natiile

o sa va mai dau detalii ce sigur o sa haladuiesc pe acolo, trebuie sa ma prind cind e aglomeratia mai mica, ca ieri a fost ca la metrou

#43903 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2019 - 08:24 AM

F interesant conceptul cu Eataly! Sa mai povestiti despre chestii de-astea care nu sunt la noi.

Revenind, hello, hello! Pe mine ma asteapta o mica renovare si tre sa pregatesc ceva papa ptr lucratori.
Giani, cum e reteta aia de kek cu masura de 1pahar de iaurt@co? Ca am niste iaurt si vreau sa-l consum...merci!

#43904 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 November 2019 - 09:05 AM

Vezi postareamoatza, la 23 November 2019 - 08:24 AM, a spus:

F interesant conceptul cu Eataly! Sa mai povestiti despre chestii de-astea care nu sunt la noi.

Revenind, hello, hello! Pe mine ma asteapta o mica renovare si tre sa pregatesc ceva papa ptr lucratori.
Giani, cum e reteta aia de kek cu masura de 1pahar de iaurt@co? Ca am niste iaurt si vreau sa-l consum...merci!

https://www.artaculi...ci-aluat-1-2-3/Stelluta l-a facut cu piersici,se numeste 1-2-3 si l-am vazut de nenumarate ori in emisiunea preferata prova del cuoco,1 paharel de iaurt,cu acelasi paharel se masoara restul ingredientelor,adica 1 pahar de ulei ,2 de zahar ,3 de faina si 3 oua,se mixeaza tot cu mixerul,l-am facut de multe ori de exemplu sub forma de chec,am impartit compozitia in 2/3 lasata asa alba 1/3 pus cacao si esenta de rom si facut marmorat,sau lasat asa alb si copt in tava mare mi-a folosit ca si blat de prajitura,s-ar putea sa ti se para prea dulce cu 2 pahare de zahar asa ca mai poti reduce,iar la oua reteta spune 3 oua intregi,eu am mai pus uneori 4 oua in rest aceleasi cantitati si albusele le-am montat separat si adaugat la urma pale pale,e f. bun ca un chec dar cu textura mai deasa si mai umeda fata de cel facut clasic doar din oua fara iaurt ... =))

#43905 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2019 - 10:05 AM

Sa traiesti, Giani, merci mult🙂
Al meu o sa aiba aroma de caise, te pup

#43906 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2019 - 10:14 AM

Vezi postareamoatza, la 23 November 2019 - 10:05 AM, a spus:

Sa traiesti, Giani, merci mult🙂
Al meu o sa aiba aroma de caise, te pup

Cel cu aroma de caisa se preteaza cel mai bine in opinia mea,(eu l-am mai facut si in forma de ciambellone si de mufinsi ) =))

#43907 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2019 - 10:17 AM

Io as pune si putin praf de copt, avand in vedere ca e textura usor umeda, a?

#43908 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2019 - 10:31 AM

Vezi postareamoatza, la 23 November 2019 - 10:17 AM, a spus:

Io as pune si putin praf de copt, avand in vedere ca e textura usor umeda, a?

Da ,poti sa pui dar la copt o sa-ti faca putina burtica sau cocoasha' ca sa spun asa =)) eu am montat albusele spuma si le-am pus la urma

#43909 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 November 2019 - 07:42 AM

Neatzaaa! Masa e servita, sa mergem cat mai multi la vot!

Fisiere atasate

#43910 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 November 2019 - 12:30 PM

Buna dimineataaaa! Eu nu am mai nimic pentru mic dejun in frigi...am stat lata in pat, atata doar ca ieri am reusit sa fierb niste organe si le fac un drob. Am luat mai multe chestii de la rusi pentru ca se anuntasera si musafiri si am zis sa fac intai o tochitura. Musafirii au anulat vizita, asa ca am ramas , again Imagine postata, cu ochii-n soare. Cum era vorba aia: si asa, si batut si cu banii luati, nu? Doamne, si de cate ori nu mi-am spus ca nu ma mai dau peste cap degeaba si ca ma duc frumos sa cumpar niste biscuiti , ii pun alaturi de cafea si ceai si gata, nene!
So, organele sunt fierte, stiti pe unde avem o reteta de drob misto? Ca a mea consiliera gastronomica - madrinha- e pe drum la Victor.

In ce priveste alegerile... Imagine postataImagine postataImagine postata va dau aici , in ochii lumii si oficial cuvantul ca, daca iese tuta aia, ma voi hotara sa raman venetica tot restul vietii mele si sa adopt o identitate falsa si sa uit dracului de orice nostalgie si melancolie tipic balcanice vis-à-vis de muma glie!

Am optat pentru votul prin corespondenta ca si un alt amic roman din zona. Am trimis plicul pe 11 noiembrie, el cu doua zile inainte, cred.

Al lui a ajuns bine mersi...al meu, din nou Imagine postataImagine postataImagine postata, nu?!?!?!?! WTF?!!?!

Poftim...

Fisier atasat  message.bmp.png (888.55K)
Number of downloads: 0

NO SHIT SHERLOCK?!?!

Pfffff, ok. Ma duc oe la cumparturi, ca tot vorbeati voi aici de vreme, de frig, de sarbatori...Iaca, vine vine priiii asta, Craciunul bai! Imagine postata

Fisier atasat  77214872_1234513396751088_2614474046229708800_n.jpg (94.2K)

Dupa aproape o saptamana de gadilit si arsuri in gat si asteptat in standby - se mai declanseaza, nu, rahatul ala de raceala tipica si regulata , cat naiba ii mai ia?- zic stii ce, ia sa ii dau cu un alcool dezinfectant adevarat peste ochi, se sperie naiba si ma lasa in pace. Si, tot eu dupa mine: Dar macar sa o fac cu stil, nu? Scot unul din cele doua mari si late pahare de cognac supradimensionale si unice (pentru ca nu se mai fabrica si le vanze de vreo 7 ani...) de la Villeroy & Boch , dar pe ala bun! Alalaltu' are o ciobitura mica, micuuuuutaaaaa dar vizibilaaaaa la buza de la prima folosire si nu m-am indurat sa il arunc. Zic taci ca gasesc eu iar si imi iau tot setul... Da...si dupa ce dadui pe gat degetul de dezinfectant , pun oleac mai hotarat paharul pe masa:

Imagine postata
Fisier atasat  77250867_737192853460545_5744046917587828736_n.jpg (70.72K)

Seriously, la cate cioburi am produs eu in casa, mai ales din chestii nou-noute!, ar trebui sa ma dea dracu norocu afar' din casa! Right!
Asa ca, ce sa zic, ce sa fac? Ma trezii ieri in creierii zilei , de usturime in gat, ovcorz, dar si de draci! Si am observat acest cecer dupa ce , in seara de dinainte, ma tratai cu un ceiut si niste lumanarele:

Fisier atasat  75653321_1344240089080613_923182003136757760_n.jpg (48.15K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  77420497_2997936737098749_8729146447842246656_n.jpg (193.24K)
Ommmmmmm, ooommmmmm.

Si fotografiile s-au rearanjat cu de la sine putere ca din , si anume , fiund, desi eu l-am pus conform povestirii mele. Oh, well , that's the site...

Una peste alta:

Fisier atasat  33dfa0435435fc6fe3766ac1e94b7296.jpg (70.66K)
Buna dimineata, y'all! Life's good, init?

LA VOT CU VOIIIII!

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 24 November 2019 - 12:35 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43911 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2019 - 01:09 PM

Draga Laponel' in primul rand multa sanatate :o :-* deci musafirii tai sunt ceva de speriat =)) cel mai periculos gen din toate,aka' aia care nu se prezinta =)) imediat dupa pe lista mea sunt ''motzocosii'' =)) ...Retete de drob sunt vreo 5 la index retete in imagini la litera D',nu asi sti pe care sa ti-o recomand vezi tu ...Te pup!

O zi faina tuturor,la noi f. frig umed si intunericios! :o

#43912 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 24 November 2019 - 02:41 PM

Ihelle, hello! Gata, am fost la vot, apoi am papat bine de acum putin relax! Nu stiu dar mi s-au parut putine hartii de vot in urna...doamne, sper sa iasa lumea si sa voteze, sa nu iasa doar Veorica!

#43913 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2019 - 05:13 PM

Vezi postareaGeany, la 24 November 2019 - 01:09 PM, a spus:

Draga Laponel' in primul rand multa sanatate :o :-* deci musafirii tai sunt ceva de speriat =)) cel mai periculos gen din toate,aka' aia care nu se prezinta =)) imediat dupa pe lista mea sunt ''motzocosii'' =)) ...Retete de drob sunt vreo 5 la index retete in imagini la litera D',nu asi sti pe care sa ti-o recomand vezi tu ...Te pup!

O zi faina tuturor,la noi f. frig umed si intunericios! :o

Ma uit, Geany, multumesc mult! Imagine postataSi da, anumiti musafiri sunt Scheiße Imagine postata

Vezi postareamino, la 24 November 2019 - 02:41 PM, a spus:

Ihelle, hello! Gata, am fost la vot, apoi am papat bine de acum putin relax! Nu stiu dar mi s-au parut putine hartii de vot in urna...doamne, sper sa iasa lumea si sa voteze, sa nu iasa doar Veorica!

Doamne...sper din toata inima sa nu...popor mai divizat si mai in deriva ca al nostru nu cred sa mai existe in lumea noastra contemporana Imagine postata Prea trist totul...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43914 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 24 November 2019 - 08:02 PM

vai,Lori, ce m-am speriat! bine c-ai apucat sa dai pe gat dezinfectantu'! =))
sanataturi! tu de la copchiii aia culegi toate boalele =))

Aceasta postare a fost editata de moatza: 24 November 2019 - 08:02 PM

#43915 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 24 November 2019 - 09:14 PM

Deocamdata, fara diaspora!

Fisiere atasate

#43916 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 November 2019 - 09:24 PM

Fisier atasat  FB_IMG_1574623234245.jpg (70.69K)

Fisier atasat  20191124_212118-895x628.jpg (103.51K)

Hehe :D

#43917 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2019 - 10:15 PM

Vezi postareamoatza, la 24 November 2019 - 08:02 PM, a spus:

vai,Lori, ce m-am speriat! bine

De ce? De asta:
"In ce priveste alegerile... Imagine postataImagine postataImagine postata va dau aici , in ochii lumii si oficial cuvantul ca, daca iese tuta aia, ma voi hotara sa raman venetica tot restul vietii mele si sa adopt o identitate falsa si sa uit dracului de orice nostalgie si melancolie tipic balcanice vis-à-vis de muma glie!"
Nu scapi tu asa usor de mine Imagine postata

c-ai apucat sa dai pe gat dezinfectantu'! :D sanataturi! tu de la copchiii aia culegi toate boalele :D

Peste 1000 de purtatori de orice , dar absolut orice neam, specie, subspecie, familie, colonie de bacterii, virusi, bacili si tot neamu lor Imagine postataImagine postataImagine postata A venit timpul pentru o schimbare in cariera, cred...

Vezi postareamino, la 24 November 2019 - 09:14 PM, a spus:

Deocamdata, fara diaspora!

Diaspora a avut o participare atat de scauzuta...se pare ca strategia din mai a avut roadele mult asteptate si faptul ca individa Pi a reusit sa ajunga in turul 2 a adancit falia intre acasa si diaspora si mai mult...Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43918 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 November 2019 - 11:56 PM

Of Laponel, zici ca toate ghinioanele si-au facut sediul la tine... Iti doresc sanatate, rau ii chiar si cu o raceala banala :D ...
Ma duc sa va zic ce-am facut la sfarsitul asta de saptamana la decoratiuni interioare :D .

#43919 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 November 2019 - 12:05 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 November 2019 - 10:15 PM, a spus:

Diaspora a avut o participare atat de scauzuta.

badincontră, cica a fost peste numarul din turul 1, eu asa am citit

#43920 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2019 - 12:28 AM

Inseamna ca esti mai actualizat cu informatiile ca mine, Dex! La Radio Iasi au spus ca pana la ora 17.00 fusesera doar 17.500 ?!?! Imagine postata Cred ca se refereau doar la cei din Italia.

Ma intreb de ce naiba nu mi-a fost validat votul. Este imposibil sa nu fi ajuns la timp...Imagine postata In fine, avem in continuare acelasi presedinte cu deficit de comunicare.

Cum (bine le!) mai spune George, iar am reusit sa nu ne impuscam direct in cap...doar in picior, again!

George Moise22 November at 14:39 cu memorabila fraza:
Dragi barnași, cumpănași, diaconei, paleoluci, ninei, pesedei și care-oți mai fi, vor trece și alegerile astea. E drept, avem de ales iar între dezastru și amânarea lui, între o mămăiță ticăloasă și-un robot de călătorie, între psd și fratele lui galben. Între Dăncilă și Iohannis, suntem puși să alegem între un glonte-n inimă și unul în picior.Sunt un om simplu, chiar și după atâta timp, cum aud Despacito, mă gândesc invariabil la Andrei Pleșu. E foarte posibil să nu fiu foarte normal, sau să fi fost mult prea dimineață, dar azi m-am întrebat ca un eretic bogomil: și dacă, întru veșnicie, domnului Pleșu îi place Despacito? Dacă de fapt e înnebunit, e subjugat de piesa asta căreia pur și simplu nu-i poate rezista? Mi l-am închipuit, tot dimineața, în intimitatea camerei dumisale, dansând frenetic ca și cum nu l-ar vedea nimeni, zvârlind mâinile în aer, unduindu-și șăgalnic șoldurile, pulsând sacadat din tot trupul ca o inimă mare, eliberat de propriile exigențe, evadat din propria închisoare, prăbușindu-se apoi în fotoliu, gâfâind fericit, cu un zâmbet feciorelnic pe chip, înfiorat de îmbrățișarea acestei plăceri vinovate.

Și dacă, întru veșnicie, Viorica Dăncilă visează în secret la Klaus Iohannis? Dacă după ce își dă deux piece-ul jos, broșele, ceasurile și rămâne doar în fixativ, strânge la piept telefonul mobil pe care are poza actualului președinte? Dar cum ar fi ca oamenii ăștia să se iubească de fapt în secret? Cum ar fi ca Vio și Werni (așa își spun unul altuia), să se viziteze în secret, fugind de SPP ca doi adolescenți? De câte ori n-a atârnat oare Klaus Iohannis de o liană din cearșafuri înnodate, de la fereastra cabinetului primului ministru? De câte ori n-a chicotit oare Viorica Dăncilă din dulapul prezidențial, când prima doamnă a intrat pe neașteptate în biroul numărul unu, neînțelegând ce face atâta Klaus în birou, în loc să termine bagajele alea de făcut și să plece într-o altă vacanță? Dacă, într-una dintre întâlnirile lor pe furiș, ea i-ar spune lui, Mein Schatz, iar el, ei: Meine Liebe, aș face și dezbatere cu tine, doar să te simt aproape, dar îmi e teamă că n-am rezista și ne-am smulge hainele în fața presei, rostogolindu-ne în platou ca ăia doi pe pășune în Broadback Mountain?

Dacă, în celula lui, Dragnea înfige degeaba ace în pavianul de pluș, puterea iubirii a eliberat-o pe Viorica de sub vraja lui?

Dragi barnași, cumpănași, diaconei, paleoluci, ninei, pesedei și care-oți mai fi, vor trece și alegerile astea. E drept, avem de ales iar între dezastru și amânarea lui, între o mămăiță ticăloasă și-un robot de călătorie, între psd și fratele lui galben. Între Dăncilă și Iohannis, suntem puși să alegem între un glonte-n inimă și unul în picior.

Dar dacă în lumea mea nebună, domnul Pleșu se rupe pe Despacito, iar candidații din finală oftează cu gândul la celălalt, cum ar ca tu, mamă care votează cu psd că ”i-a mărit” salariul sau pensia, să nu îți detești fiica ”haștagistă la girafă”? Sau cum ar fi ca pe tine, ex-votant Barna, nu te scârbească bunicii care nu văd că premierul nu-i o victimă, ceasul ei nu-i sub 5000 de euro, iar căsuța în construcție e o vilă terminată de mult și, într-o altă ordine de idei, nici să nu mai comentezi aiurea pe pagină la Rise?

În lumea mea nebună, noi toți ne luăm de luni dimineață încolo și iubirea, și ura de pe ochi și înainte de a împărți în noi și ei sau noi și ”ăștia”, înainte de a-l cântări și judeca pe celălalt, ne analizăm cu sinceritate în primul rând pe noi și ne curățăm puțin de talibanism. Așa, încetișor. Despacito.

Una peste alta, deci Moata, care is preturile la real estate in Buzau? Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2194
  • 2195
  • 2196
  • 2197
  • 2198
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou