Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2242
  • 2243
  • 2244
  • 2245
  • 2246
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44861 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,041
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 10 March 2020 - 10:15 PM

Hi fetelor,

stiri din Israel: toate persoanele care intra in Israel din toate statele vor sta in izolare 14 zile, turistii pot intra numai daca fac dovada ca au unde sa stea in izolare 14 zile,se apreciaza ca in urmatoarele 2 saptamani vor intra in izolare cam 260.000 de persoane...

Avem vreo 59 de cazuri pozitive care sunt internate in diferte spitale,sunt urmariti si se comunica cu ei prin sisteme video, minim contact.

Industria turismului este la pamant, 90% din angajati sunt in concediu 2 luni fara plata, 2 firme de chartere ingheata total activitatea.

Sunt interzise adunarile de peste 2000 de persoane,s-au anulat totate carnavalurile de purim 😣

La tv spun ca sunt suficiente resurse si marfuri si nu e cazul de panica,deocamdata nu prea se da iama in magazine.

Sa vedem cum o sa continue

#44862 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2020 - 10:22 PM

Clau, chiar citeam stiri despre Israel si ma gandeam la tine. Exact ce zici tu se spunea si-n stiri, plus ca va ajuta granitele, la voi se vine majoritar cu avionul

#44863 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,041
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 10 March 2020 - 10:43 PM

Vezi postareamoatza, la 10 March 2020 - 10:22 PM, a spus:

Clau, chiar citeam stiri despre Israel si ma gandeam la tine. Exact ce zici tu se spunea si-n stiri, plus ca va ajuta granitele, la voi se vine majoritar cu avionul

Moata, nu se mai vine cu avionul 😂😭
De ieri seara toata lumea care intra in tara turisti sau israelienu care se intorc, intra automat in izolare si se fac verificari de politie.

#44864 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2020 - 11:01 PM

la noi e scandal la vami, revenitii nu vor sa intre in carantina, au venit jandarmii...

#44865 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 11 March 2020 - 12:13 PM

Buna dimineata!
Sunteti bine?Eu mi-am facut tura de dezinfectat cu isopropyl alcohol...toata sandramaua miroase
Geany, sora ta si familia sunt ok?
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44866 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 11 March 2020 - 12:21 PM

hello, inca suntem bine!
Tragicomedie: cica ofiterul -pensionar reangajat la ADP, care si-a imbolnavit familia plus doctorii care l-au tratat initial, nu a spus ca a calatorit in Israel (de unde a revenit infectat) ptr ca fusese la o plimbare cu amanta, lucratoare la Serviciul de Evidenta a Populatiei - Bucuresti. Ambii au sute de contacti.
S-au interzis si adunarile cu mai mult de 100persoane.

#44867 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2020 - 12:46 PM

Deja 100 de persoane sunt prea multe. Prea multe. Daca toti stau frumusel unul langa altul...De ex. la biserica.

Scuzati, buna ziua tuturor!

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 March 2020 - 12:47 PM

#44868 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2020 - 12:57 PM

Vezi postareaalpha, la 11 March 2020 - 12:13 PM, a spus:

Buna dimineata!
Sunteti bine?Eu mi-am facut tura de dezinfectat cu isopropyl alcohol...toata sandramaua miroase
Geany, sora ta si familia sunt ok?

Sorica mea e intr-un satuc,nu are probleme cu aprovizionarea dar faptul ca sunt copiii acasa e mai dificil,stau cu randul acasa absentand de la serviciu,cand sta unul acasa mai aduc si prietenii copii lor,la fel si ei cand pot ii mai lasa pe la prieteni ,cea mica are 3 ani e micuta :sad3: daca se continua tot asa unul dintre ei va trebui sa renunte la serviciu si sa stea cu copii acasa (inainte de asta si-au luat pe rand cate o sapt. din concediu,asa ca si la vara nu se mai stie daca vor mai putea veni) :sad3: le purtam mereu de grija,la fel si verisoara mea e la Genova(e prinsa acolo nu a vrut sa vina acasa),e bine ,ea nu are copii nu are obligatii,e singura !...Merci mult de intrebare draga Alph'! :love3:

Am fost azi la K' pt. ca voiam sa-i fac party lui Ale'(e prima zi cand sta acasa,nu are ore ca s-au inchis scolile si la noi) si sa-i iau niste dulciuri mai speciale ,eu sa-mi mai iau paste din alea bune barilla si sosul ala dulce acrisor chinezesc care numai acolo il gasesc ca e marca K ,nu am luat mare lucru doar astea ce va spusei,dar in rest era full,cumpara lumea ca inecatii fratilor,zici ca vine apocalipsa,cumpara tot ce apuca ,si multe baxuri cu apa :toothy9; ,eu va spun sincer nu am luat nimic mai mult ca de obicei ca nu ma lasa domnul Geany,la noi la magazinasul de la scara blocului sunt de toate si nu era nimeni la cumparaturi,cred ca toti iau de la supermarketuri din cauza ca iau cantitati mari si vor mai ieftin,altfel nu-mi explic ,nu pot sa spun ca sunt panicata dar nici prea linistita nu pot sa spun ca sunt -_-

In rest la noi azi a inceput cu soare dar batea un vant ,acum s-a intunericit',si vad ca sunt posibilitati de ploaie spune meteo blue,si eu abea am spalat geamurile (m-am cocotzat' pe ele ca maimuta ,am o febra musculara de numa :toothy6: (ca eu am balconul inchis,termopan,si acolo e mult si greu,ca mie nu-mi iese cu jmecheria' aia ,eu ca pe vremuri frecate bine cu foi de hartie de la reclame dar din alea gen ziar nu lucioasa si cu solutie de geamuri glasex,rade domnul Geany de numa de mine ca le fac precum babele ... =))...tot a promis ca le face el,oricum nu-i ies bine/impecabile cu jmecheria' de va spuneam,dar era bun si asa,dar e f. ocupat cu scarbiciul si nu mai rezistam sa le vad asa...hi hi hi! )

O zi minunata tuturor,si multa sanatate! :hug: :-*

Aceasta postare a fost editata de Geany: 11 March 2020 - 01:19 PM

#44869 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 11 March 2020 - 02:09 PM

Vezi postareaany_annette, la 11 March 2020 - 12:46 PM, a spus:

Deja 100 de persoane sunt prea multe. Prea multe. Daca toti stau frumusel unul langa altul...De ex. la biserica.

Scuzati, buna ziua tuturor!

acuma, na! cum crede fiecare, io oricum nu ma duc la biserica.
in schimb, plang dupa concursul meu de fiecare miercuri :toothy6:

Lori, e adevarat ca toți din Baden-Württemberg musai trebuie să stea in carantina 2 săptămâni?

Aceasta postare a fost editata de moatza: 11 March 2020 - 02:22 PM

#44870 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 11 March 2020 - 02:41 PM

Vezi postareamoatza, la 11 March 2020 - 12:21 PM, a spus:

hello, inca suntem bine!
Tragicomedie: cica ofiterul -pensionar reangajat la ADP, care si-a imbolnavit familia plus doctorii care l-au tratat initial, nu a spus ca a calatorit in Israel (de unde a revenit infectat) ptr ca fusese la o plimbare cu amanta, lucratoare la Serviciul de Evidenta a Populatiei - Bucuresti. Ambii au sute de contacti.
S-au interzis si adunarile cu mai mult de 100persoane.

Asta e marea problema ca oamenii sunt batuti in cap. Peste tot, nu numai in Romania
N-au consideratie pentru cei din jur

Aici unul din primele cazuri este un medic generalist! In judetul vecin. A fost cu familia in Italia, la ski, a venit acasa si s-a dus la servici. A facut si o tura la sectia de urgenta a spitalului local. Medic! Imagine postata E drept ca in Italia nu era cum e acum, dar totusi...nu te gandesti la ceilalti, mai ales ca lucrezi in sistemul medical! Urmare a imbecilitatii dumnealui, cateva zeci de asistenti studenti au fost izolati. In loc sa ajute in spital. Daca un lucrator in sistemul de sanatate se poarta asa, ce pretentii sa mai ai de la un oarecare.
Unii in Anglia spuneau ca vin din Franta/Spania, dar nu le-a spus nimeni in aeroport ca ar trebui sa se auto-izoleze. Pai tre sa-ti spuna cineva?!Imagine postata

S-au anulat toate evenimentele care ar fi adunat oameni. In rest pare ok. Viata se desfasoara normal deocamdata.
Imagine postata

#44871 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 11 March 2020 - 03:24 PM

Viata merge inainte si la noi. Sunt cazuri si creste numarul de la zi la zi.Aici s-a inchis un orasel si au chemat garda nationala sa ajute la dezinfectare si ajutat populatia afectata.
Cel mai tare ma bucur ca nu trebuie sa iau tren, metrou sau alt mijloc de transport in comun. La biserica nici eu nu merg. La supermarket numai daca trebuie.
Scoala e deschisa, serviciul merge :toothy6:

De ieri am renuntat la Facebook- mare realizare!! Nu l-am sters sau dezactivat, doar nu il mai deschid. Imi alimenta anxietatea si nu mai vreau! :)La fel cu stirile gen - "Soc si groaza!". Stiu ca nu e de joaca dar nu e nevoie sa fiu intr-o stare din aia " vai de mine! vai de mine! ce ne facem?! ce ne facem?!"

#44872 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 March 2020 - 03:29 PM

B'jour la toata lumea!
Sanatosi cu totii? Asa sper...
@ Moatza: Este adevarat caa 2.250 de persoane din orasul Neustadt in BW din cele 11, 2 milioane care reprezinta populatia landului Baden-Württemberg trebuie sa stea in carantina acasa. Doar 277 de persoane din BW sunt confirmate cu Corona, ceea ce pune landul pe locul trei dupa Bayern si Nordrhein-Westfalen, unde stau eu.
In total , in toata Germania sunt cam 1.300 de infestati. Statusul informatiei este de astazi, ora 12.25 de pe siteul:
https://www.wa.de/de...r-13593542.html

@ Toata lumea: va rog mult sa cititi si sa vizionati stirile cu atentie, alegeti-va sursele de informatie cu grija si evitati-le pe cele care vand senzatii. Sincer, eu cand ma uit cum pot prezenta stirile majoritatea canalelor massmedia din tara, imi vine sa le dau numai bate-n cap.
Alegeti , de exemplu, Europa fm si digi 24, unde oamenii raman factici, profesionisti.
SI, iar foarte important, asigurati-va ca nu imprastiati zvonuri si fakenews...ca asta e calea cea mai scurta de la normal la isterie. De ieri imi ploua pe wapp cu tot felul de sfaturi si maxime despre virus...infiorator. Mi-am suspendat contul pe FB din cauza tembelismului la liber, sa imi fie cu iertare.

Angela Merkel a declarat ca pana la 70% din populatia Germaniei se poate infecta, atentie , este teoretic expusa molipsirii, din punct de vedere stiintific. Asta nu inseamna ca asa va si fi. De aceea s-a dezvoltat un plan de atac central pentru a frana raspandirea. Cei varstnici si bolnavi au prioritate la cabinete, clinici si spitale.
Masurile pe care se pune accent iar si iar, sunt aceleasi mentionate de mine si acum ceva pagini:
1. Igiena intensificata: spalat pe maini corespunzator (am o pictograma de pe siteul Robert Koch Institut, siteul oficial al Germaniei privind Coronavirusul si situatia actuala) , cel putin douazeci de secunde pana la doua minute. Va asigur ca eu nu faceam spalatul pe maini corespunzator desi sunt o persoana cu multi pitici pe creier in privinta curateniei si igienei. Spalati-va ori de cate ori puteti! Cat mai des, mai ales daca iesiti din casa, mergeti la cumparaturi, luati autobuzul, trenul, taxiul, ati intrat in spatii publice inchise (de la coada la banca la sala de asteptare la dentist, etc.)
2. Dezinfectat cu dezinfectant
3. Nu duceti mana la fata (par, ureche, nas, ochi, ca sa nu mai zic de gura)
4. Nu va pupati, luati in brate etc.
5. Mentineti o anumite distanta fata de ceilalti. Daca e mai aglomerat, mai bine puneti batista la gura.

Sanatate si vigilenta maxima la toti!

VESTI BUNE: In Wuhan s-a reluat transportul in comun, unele servicii si industrii de importanta majora si-au reluat activitatea.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 11 March 2020 - 03:37 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44873 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2020 - 03:40 PM

De pe site-ul Robert Koch Insitut:
Fisier atasat  Screenshot (365).png (305.43K)
Number of downloads: 0
1. Pastrati cel putin o distanta de 1 pana la 2 metri de persoanele care stranuta, tusesc, etc.
2. Spalati-va mainile cu apa si sapun, si intre degete si pe dosul mainii, si incheieturile mainii, cel putin 20 minute.
3. Daca stranutati si/ori tusiti, faceti-o in unghiul cotului nu in mana!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44874 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2020 - 03:49 PM

Nu am mai gasit pictogramele, dar aici filmulete pe youtube. Le intelegeti si fara sa stiti germana. A, da, feriti-va si de uscatoarele de pe la toalete, alea nu fac decat sa imprastie microbii.

Sunt convinsa ca multi altii, ca si mine, de altfel, nu au timp sa isi spele mainile conform...

Si aici despre cum sa stranuti/tusesti corespunzator...sau, mai degraba , cum sa NU o faci:

Ori in unghiul cotului, ori in batista.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44875 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 11 March 2020 - 04:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2020 - 03:49 PM, a spus:

Sunt convinsa ca multi altii, ca si mine, de altfel, nu au timp sa isi spele mainile conform...

Mai bine nu spuneai

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2020 - 03:40 PM, a spus:

2. Spalati-va mainile cu apa si sapun, si intre degete si pe dosul mainii, si incheieturile mainii, cel putin 20 minute.

Nu minute ci secunde :toothy9;

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2020 - 03:29 PM, a spus:

Banui ca de futut nici nu poate fi vorba :toothy6:)))))
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#44876 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 11 March 2020 - 04:26 PM

Vezi postareaWowerful, la 11 March 2020 - 03:24 PM, a spus:

Viata merge inainte si la noi. Sunt cazuri si creste numarul de la zi la zi.Aici s-a inchis un orasel si au chemat garda nationala sa ajute la dezinfectare si ajutat populatia afectata.
Cel mai tare ma bucur ca nu trebuie sa iau tren, metrou sau alt mijloc de transport in comun. La biserica nici eu nu merg. La supermarket numai daca trebuie.
Scoala e deschisa, serviciul merge :toothy6:

De ieri am renuntat la Facebook- mare realizare!! Nu l-am sters sau dezactivat, doar nu il mai deschid. Imi alimenta anxietatea si nu mai vreau! :)La fel cu stirile gen - "Soc si groaza!". Stiu ca nu e de joaca dar nu e nevoie sa fiu intr-o stare din aia " vai de mine! vai de mine! ce ne facem?! ce ne facem?!"

Sa stii ca la asta ma gandeam ieri. Aici sunt multe localitati unde transportul in comun e aproape inexistent. La mine-n oras sunt vreo doua autobuze locale, un pic mai mari decat un maxi-taxi. In rest deplasarea se face cu masina personala, taxi, pe jos, motor sau bicicleta

Aceasta postare a fost editata de alpha: 11 March 2020 - 04:26 PM

Imagine postata

#44877 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2020 - 04:48 PM

Vezi postareadragos, la 11 March 2020 - 04:19 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2020 - 03:49 PM, a spus:

Mai bine nu spuneai

>>>> Mda de ce, bhäi? Macar eu o fac. Daca n-am bataturi.

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2020 - 03:40 PM, a spus:

Nu minute ci secunde :toothy9;<>>>>>>>>>> Am corectat deja.

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2020 - 03:29 PM, a spus:

Banui ca de futut nici nu poate fi vorba :toothy6:)))))

<>>>>>>>>>>>>>> Eh, in afara de grija pe multi,, dupa cate vaz...Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44878 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2020 - 06:36 PM

Nici eu nu merg la biserica, am dat un exemplu cu 100 de persoane la un loc, ca altceva nu mi-a venit in minte.

Lori situatia in Italia este foarte delicata, cazurile cresc zilnic. Sunt convinsa ca virusul e peste tot, numai ca nu au fost facute suficiente tampoane cum au fost facute aici. Chiar si in Italia cred ca sunt cu mult mai multe cazuri decat se cunosc. In plus in multe cazuri e fara simptome.
Si mai cred ca ceea ce se intampla in Italia acum, se va intampla curand si in celelalte tari.

Ah, noua ni s-a zis sa ne spalam pe maini in jur de 40 de secunde.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 March 2020 - 07:05 PM

#44879 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2020 - 06:47 PM

OMS a declarat ca Coronavirus e pandemie.

Eu cred in prostia mea ca inca foarte multa lume nu a inteles nimic si nu-si da seama inca de pericol.

Noi suntem inchisi in casa, incercam sa respectam ceea ce ni s-a cerut:sa stam in casa.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 March 2020 - 06:49 PM

#44880 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2020 - 06:52 PM

Si sa nu uit, eu nu sunt Zen deloc, eu chiar ma intreb ce va fi, cum va fi.
Dar cred ca ati inteles ca nu sunt setata pe zen 🤣

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 March 2020 - 06:53 PM

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2242
  • 2243
  • 2244
  • 2245
  • 2246
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou