Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2247
  • 2248
  • 2249
  • 2250
  • 2251
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44961 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 16 March 2020 - 11:40 AM

Buna dimineata!
De ieri s-au inchis si localurile. Vineri au fost pline toate pub-urile, mai ales in Dublin, si au hotarat sa inchida tot
Noi inca mai lucram, dar nu stiu pana cand
Chiar acum aud la radio ca vor fi intalniri de guvern astazi, dar nu vor emite nici o decizie importanta pentru restul intreprinderilor

Vezi postareaDexter, la 15 March 2020 - 03:36 PM, a spus:

la noi au solutionat problema cu adunarile mai mari de 250 de oameni la metro, au exclus metroul din lege Imagine postata

ia sa va spun de ce trebuie sa fim foarte vigilenti cind suntem in colectivitate, era cit pe ce sa o comit din cauza de rutina la cumparaturi.
eram la magazin si mi-a trebuit o pungulita sa bag ceva fructe. nu stiu cum sunt pungile la voi dar la noi sunt ca o foita si e foarte greu sa dezlipesti cele doua laturi. ce face Dex fara sa se gindeasca o secunda? baga un deget in gura si harsti pe punga cu degetul umed. urmatoarea mutare era sa pun mina pe carucior. mi-am dat seama la timp si am tinut mina in punga pina am iesit. ca mine or fi multi care nici nu isi dau seama
dati cu rosii, cu pietricele, cu zeflemea, ca merit

Bold Dex! Imagine postata
Si eu m-am surprins saptamana trecuta lingandu-mi degetul sa despart niste facturi Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44962 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 March 2020 - 11:42 AM

Vezi postareabristena, la 16 March 2020 - 11:23 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 March 2020 - 08:57 AM, a spus:

O fi facut stoc in ideea ca va putea castiga (specula poate ar fi mai corect) mai tarziu, in caz de criza?

DAAaa!! multi fac specula din pacate! eu ma intreb de ce nu-i amendeaza usturator si nu le inchide shandramaua'' sa se invete minte,eu am venit acum de la K',era gol acolo la farmacie in sensul ca nu era nimeni nici un client si am profitat si am luat preventiv,aspirina,paracetamol,nurofen si ceva pt. tuse,masti nu erau,alte medicamente se iau doar pe baza de reteta,eu am luat doar asa preventiv sa am in casa pt. ca nu era nimeni era gol,la produse erau de toate,dar nu era faina alba,drojdie uscata(oricum nu aveam de gand sa iau doar am remarcat lipsa de pe raft) paste nu erau decat nashpete (pambac de exemplu erau cateva,ca barilla si de astea mai bune nu mai erau raftul gol) orez doar deroni 7,99 lei kg. alt sortiment nu mai era, in rest erau de toate ,nu prea aglomerat dar dupa mine am observat iar la case carucioare pline cu apa minerala cu baxuri de ulei ... :-* la mama in stand cineva vindea sticluta mica de spirt cu 10 lei bucata,la un magazinas alaturi era cu 5 lei :hug: in rest frig la noi tare,domnul Geany i-a venit pofta de mici si carnat din ala alb(turinger sau ceva de genul se chiama) asa ca asta e meniul de azi,va pup si va urez o zi frumoasa si multa multa sanatate! :-*

P,s am coborat acum de curiozitate ca am si eu un magazin fost kosarom actual Lory,poza care am pus-o mai sus cu pretul la faina de orice tip 8lei kg. confirm ca asa este am vazut-o tocmai acum cu ochii mei,la fel dublu pretul la faina de malai si la ulei,drojdie nu se gaseste de nici un fel tot orasul,nici uscata nici proaspata,nici Metro spunea patronul de la magazin ca nu are....Am luat de la magazinasul meu ca sa nu car,faina ieftina si alba si malai (2 lei kg.) bulion de tecuci 24% 2 lei si umpic'borcanul de 400 de gr.,sos de rosii la cutie de carton 1,60 lei cutiuta,o sticla sos de rosii gradina bunicii 3 lei si ceva sticla,orez de sarmale aftico bob rotund 4 lei kg.,cateva paste,ulei ieftin,zahar coronita 2,80 lei kg,pulpe de pui sa pun la congi si carnaciori,role de hartie de unica folosinta si hartie igienica,medicamente cum spuneam ,ceapa ,morcovi si cartofi ,mere portocale,mandarine,medicamente cum am spus,si de acum ce o fi ofi,nu am facut mari provizii dar asa cate ceva sa am preventiv in casa....sper sa nu am nevoie de ele si dupa ce o trece nebunia sa le folosesc facand economie la cheltuieli atunci! acum la mine la chioscuri cand am luat,ieftine si nu era nimeni la rand...

Aceasta postare a fost editata de Geany: 16 March 2020 - 12:37 PM

#44963 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 16 March 2020 - 05:19 PM

Unii oameni continua sa ma uimeasca! Cat timp liber si ce fel de minte odihnita pot avea unii!
Nu inteleg motivatia. Li se pare amuzant oare?!

Aseara a venit una din fete la mine cu un clip audio. "Mom, from Wednesday it'll be total lockdown, the army will patrol the shops and streets, the shops will be open only few hours a day"
Ascult clipul. O voce masculina, placuta si misterioasa...imaginati-va ca Matthew McConaughey va dezvaluie secrete militare...povesteste cum a auzit din surse militare sigure si precise ca alerta rosie va intra in vigoare
Le-am explicat copiilor ca nu -i adevarat si le-am rugat sa nu propage asemenea ineptii care nu fac alceva decat sa creeze mai multa panica. Parca nu-i destula

Azi dimineata Chief of Staff Vice Admiral Mark Mellett a transmis presei un comunicat cum ca tampeniile care circula nu sunt adevarate. Va dati seama cum au circulat zvonurile daca s-au sesizat si au transmis comunicat oficial.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44964 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 March 2020 - 05:32 PM

Halli hallo zusammen!
Azi am facut slalom printre magazine. Situatia arata asa:
- La Real - unul din lanturile de supermarketuri germane, unde vine tot neamtu de rand, gol tot ce e hartie igienica, detergenti, paste si taitei, ulei ca sa nu ma zic de faina. WTF?!?!?! Si-au adus subit toti aminte cum e sa faci paine??

- La rusi si turci , ok . Mi-am facut aprovizionarile pe luna, asa cum le fac mereu.

In unele magazine Aldi si DM lumea s-a cretinit total si unii devin chiar isterico-agresivi. Mi-e greata. Mi-e greata de cat ne-a putut imbeciliza consumerismul...
Una peste alta, ieri a fost o zi super frumoasa, am iesit in natura, m-am polenizat maxim,de am isterizat-o si pe maica-mea ca stranut... Dupa care am mers la ziua unei amice, care ne-a servit cu prajitura cu mere si börek. Vine primavara, desi la meteo au spus ca vine iar frig si si ceva zapada, chiar.
Fisier atasat  thumbnail_20200315_151641.jpg (186.13K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  thumbnail_20200315_173038.jpg (215.94K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  thumbnail_20200315_185747.jpg (145.22K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  thumbnail_20200315_185739.jpg (229.33K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44965 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 March 2020 - 08:10 PM

Lapo, asa cald e la voi ca aveti margarete? sau e poza de pe net? Eu am in total vreo 3 ghiocei deocamdata, alte flori nu am vazut in plimbari, nici branduse, nici altceva. Ce stiti de ghiocei, cum se inmultesc?

Daca tot stau acasa am zis ca acum e momentul sa fac cumparaturile marunte, de obicei ii luam si pe copii dupa mine sa ma ajute daca erau si ei acasa, iar in drum spre casa mai intram la biblioteca - acum m-am dus singura. A fost mai aglomerat decat ma asteptam avand in vedere ca e zi lucratoare, dar erau nu erau cozi nebune, doar vreo 3-4 oameni la rand la fiecare casa. As fi vrut sa cumpar oua, la 3 magazine am fost si nu erau. Faina mai era dar cam rarut asa, la conserve era cam pustiu dar nu ma interesa in afara de pasta de rosii ca din aia nu mai aveam, m-am bucurat ca am gasit. La hartie igienica m-am uitat in treacat, cred ca era, ori or fi fost servetele, nu stiu.

De mult ma bate la cap fiica-mea sa fac abonament la Disney+ (Netflix pentru copii :love3: ), in sfarsit am cedat, am zis ok pe perioada asta cat sta acasa, acu' tre' sa ne uitam la Frozen II :sad3: .

#44966 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2020 - 08:44 PM

Vezi postareaadi_edi, la 16 March 2020 - 08:10 PM, a spus:

Lapo, asa cald e la voi ca aveti margarete? sau e poza de pe net? Eu am in total vreo 3 ghiocei deocamdata, alte flori nu am vazut in plimbari, nici branduse, nici altceva. Ce stiti de ghiocei, cum se inmultesc?

Daca tot stau acasa am zis ca acum e momentul sa fac cumparaturile marunte, de obicei ii luam si pe copii dupa mine sa ma ajute daca erau si ei acasa, iar in drum spre casa mai intram la biblioteca - acum m-am dus singura. A fost mai aglomerat decat ma asteptam avand in vedere ca e zi lucratoare, dar erau nu erau cozi nebune, doar vreo 3-4 oameni la rand la fiecare casa. As fi vrut sa cumpar oua, la 3 magazine am fost si nu erau. Faina mai era dar cam rarut asa, la conserve era cam pustiu dar nu ma interesa in afara de pasta de rosii ca din aia nu mai aveam, m-am bucurat ca am gasit. La hartie igienica m-am uitat in treacat, cred ca era, ori or fi fost servetele, nu stiu.

De mult ma bate la cap fiica-mea sa fac abonament la Disney+ (Netflix pentru copii :love3: ), in sfarsit am cedat, am zis ok pe perioada asta cat sta acasa, acu' tre' sa ne uitam la Frozen II :sad3: .

Nu sunt margarete, Adi, sunt niste floricele minuscule, dar am facut cu macro de la telefon fotografia . Le-am gasit ieri in zidul unei cetati medievale . E cald, azi au fost 18 grade.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44967 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 16 March 2020 - 09:07 PM

Vezi postareaadi_edi, la 16 March 2020 - 08:10 PM, a spus:

Adi, ghioceii din cate stiu eu se inmultesc singuri, se divizeaza bulbii la un moment dat.
Luati carti cate puteti si cat mai puteti. La Ottawa au inchis biblioteca dar au anuntat prelungesc termenul de returnare a cartilor si sterg fee-urile de intarziere. Stiu pentru ca am ramas pe lista lor si imi trimit mereu e-mailuri de actualizare. Cartile electeonice raman in continuare disponibile.
La Luxembourg situatia e cam albastra, sintem in lockdown de ieri seara, doar magazinele alimentare si farmaciile au ramas deschise. Problema este ca 70% din personalul medical din Luxembourg locuieste fie in Germania fie in Franta. Deunazi prim ministrul se ruga de tarile vecine sa nu inchida granitele pentru ca in caz contrat spitalele luxembourgheze inchid si ele din lipsa de personal Germania a inchis azi granita, cu controale la fiecare masina, au lasat insa pe cei care lucreaza in Lux sa treaca, se pare ca au nevoie de un permis special pentru asta.
Franta, desi autoritatile tot inaspresc masurile, se pare ca ii doare in dos. Astazi toata presa era indignata de inconstienta francezilor care au umplut ieri promenadele si parcurile parisiene
. Din ce mi-au povestit niste amici, desi francezìi au inchis restaurantele si barurile au lasat brutariile ca sa aiba francezul de unde sa isi ia bagheta. Care brutarii au scos mese afara, au stat oamenii la terase la croissante si cafea. Mda

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 16 March 2020 - 09:09 PM

brain loading....please wait....

#44968 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2020 - 09:43 PM

Update:Franta a inchis si ea granitele. Luxembourgul a anuntat ca poate asigura cazarea personalul medical care locuieste in afara tarii in hoteluri, impreuna cu familiile lor.

#44969 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 March 2020 - 10:15 PM

Merci de info despre ghiocei, Blackie!
Carti nu mai luam, s-au inchis bibliotecile. Fiu-meu si-a cumparat nu demult "Frankenstein", "Dracula", "Marele Gatsby" si "Moby Dick". Daca apuca sa le termine, citim online... Are si teme de facut, si-a propus sa le faca pe toate intr-o saptamana :sad3: .
Daca nu mai avem ce face, numaram boabe de orez :love3: - a aparut o gluma pe FB "Adevărul e ca nu este atât de plictisitor acasă, dar cum ar putea o pungă de orez să aibă 7.476 boabe și o altă pungă de 7.498 ?" iar unul din comentarii: "Nu se poate! mai numara o data!" :hug:

#44970 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 March 2020 - 10:26 PM

Cine vrea cărți electronice în PDF să zică adresa de e-mail în privat, că am cîteva.

#44971 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 March 2020 - 10:32 PM

Vezi postareaGeany, la 16 March 2020 - 11:42 AM, a spus:

am luat preventiv,aspirina,paracetamol,nurofen si ceva pt. tuse

Am citit din niște surse cît de cît mai serioase, dar nu știu care, că ibuprofenul, care e conținut și în Nurofen, e posibil să fie cauza pentru care sînt așa de multe decese în Italia.

#44972 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 16 March 2020 - 10:36 PM

Vezi postareaadi_edi, la 16 March 2020 - 10:15 PM, a spus:

Are si teme de facut, si-a propus sa le faca pe toate intr-o saptamana :love3: .

la noi plateste statul cu 75% din salariu pe parinti ca sa stea casa cu kinderii sub 12 ani, sa faca lectii cu ei, sa mearga anul scolar.
au incarcat deja materiale pe o platforma online special facuta ptr perioada asta, scolarii tb sa incarce si ei temele date...home-schooling.
social stat Romanica noastra!

#44973 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 16 March 2020 - 10:41 PM

Vezi postareaCarmella, la 16 March 2020 - 10:32 PM, a spus:

Am citit din niște surse cît de cît mai serioase, dar nu știu care, că ibuprofenul, care e conținut și în Nurofen, e posibil să fie cauza pentru care sînt așa de multe decese în Italia.

Ministrul de sanatate din Franta a spus asta intr-o conferinta de presa si i-au sarit toti in cap. Aici au vorbit la TV o gramada despre asta pana si Agentia de Medicamente (nu stiu daca e corecta traducerea) a emis un comunicat prin care spune ca nu e adevarat. Pentru moment nu s-a observat sa fie vreo legatura intre ibuprofen si virus, nu exista nici un studiu.
Eu am mai luat cate un Paracetamol (e singura pastila pe care o pot lua) si folosesc un spray din plante pentru gat.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#44974 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2020 - 10:52 PM

Mie mi-a spus sora mea ca la ei in Italia,de exemplu locurile de joaca pt. copii sunt inconjurate cu panglica alb rosu cu semnul interzis,deci sunt inchise,la noi sunt pline,de parca sunt copiii in vacanta,desi se spune la tv. stati in casa, mallurile sunt deschise,baruri, restaurante ,localuri,fast fooduri.pizzerii, sunt deschise,daca nu e voie ,suntem sfatuiti sa stam in case ,de ce nu le inchid?! ca la ei(la italieni) asa s-a procedat mi-a zis sora mea,...ai nostri,ce asteapta?! de ce nu iau exemplu?! trebuiesc inchise si atunci clar nemaifiind'' deschise lumea va sta in casa,ca nu mai are unde se duce.... :love3: nu vor pierderi financiare,autoritatile se culca pe-o ureche clar,tot se bucura si dau exemple China,ei au avut masuri draconice'',eu nu vad viitorul nostru prea bine ,sincer,degeaba eu respect,ies doar la cumparaturi si atat,cand altii sar intr-un picicior,ca pe aia ii gasesti in magazin la rand ,sotul la serviciu etc ... :sad3:

#44975 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 16 March 2020 - 11:09 PM

Giani, voi faceti scoala online?

#44976 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 March 2020 - 11:11 PM

si la noi s-au inchis granitele pentru toate tarile exceptind US, carantina obligatorie la toti care vin din afara, le striga trudeau canadienilor de citeva zile sa se intoarca acasa. aia cu simptome nu mai pot intra dar cica le face nu stiu ce program special.
companiile de telecom au eliminat tarife de long distance si roaming iar internetul este acum nelimitat pina pe 30 aprilie. cred ca au introdus si niste canale gratis pentru copii.
provincia da lege ca nu poti pierde jobul daca trebuie sa te izolezi sau sa ai grija de copii si vor plati un fel de ajutor de somaj pentru cazurile astea

#44977 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 16 March 2020 - 11:16 PM

deci cam la fel.

#44978 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2020 - 11:20 PM

Da, mi-a confirmat azi fratellino mio. Spunea ca se suspecteaza ca antiinflamatorii gen Ibuprofen si alte medicamente ca favorizand inrautatirea simptomelor si accesul rapid al virusului in plamani...
Si acum vreo doua zile circula un mesaj audio al unei tipe doctor care afirma fix cntrariul, cum ca paracetamolul si alte inflamatorii ar ajuta . Atentie mare la informatii false...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44979 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2020 - 11:31 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 March 2020 - 11:20 PM, a spus:

Da, mi-a confirmat azi fratellino mio. Spunea ca se suspecteaza ca antiinflamatorii gen Ibuprofen si alte medicamente ca favorizand inrautatirea simptomelor si accesul rapid al virusului in plamani...
Si acum vreo doua zile circula un mesaj audio al unei tipe doctor care afirma fix cntrariul, cum ca paracetamolul si alte inflamatorii ar ajuta . Atentie mare la informatii false...

Paracetamol si ibuprofen nu-i tot aia. Articolul asta, care citeaza si autoritati medicale franceze spune ibuprofen-rau, paracetamol-ok.Linkul meu

#44980 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2020 - 11:32 PM

Vezi postareamoatza, la 16 March 2020 - 11:09 PM, a spus:

Giani, voi faceti scoala online?

Draga Motzulin'!zau ca sunt pachet de nervi,te rog sa ma scuzi :sad3: astia de la Bucuresti eu cred ca mai departe din spatele biroului lor nu vad realitatea din tara,habar n-au pe ce lume traiesc :sad3: in cartierul meu marginas din orasul bacau,la scoala de cartier la care e Ale' ,copiii din clasa de la el,o mare parte au parinti care traiesc din ajutoare sociale si din alocatiile copiilor,familii dezmembrate etc,nu au calculatoare si telefoane si etc,abea traiesc de pe o zi pe alta,diriga lui Ale' in ultimile zile de scoala inainte de criza nici nu s-a prezentat la ore,nu le are cu tehnologia,nu avem nici un grup nimik,nici cont de facebook,doar vre 6 parinti din clasa au...dar asta sincer e ultima mea grija,pt. ca din cate stiu din trecut vor recupera si sambetele si duminicile si cu siguranta scoala nu se va termina pe 15 iunie ci se vor recupera zilele pierdute cu vf. si indesat,sunt sigura ca nu se va pierde nimik'...dar cum spuneam asta acum e ultima mea grija,ma enerveaza faptul ca multe masuri care trebuiau luate nu s-au luat,parerea mea e ca ne ascundem dupa deget,trebuiau lasate deschise doar magazinele ce comercializeaza produse alimentare si farmaciile,patrule pe strazi care sa te legitimeze dupa buletin,acolo ei vad clar adresa,de unde locuiesti unde te duci,daca nu esti langa cel mai apropiat magazin alimentar sau farmacie si nu mergi la serviciu(medic,armata,politie,pompier...) amenda mare sau chiar mai rau...tot asteapta ei sa vina acel moment in care sa considere ei ca vor fi necesare aceste masuri,parerea mea e ca ar fi trebuit sa luam exemplu si sa le aplicam acum imediat,mai bine taiem in carne vie si le aplicam acum,ca daca e sa fim realisti astea oricum vor veni dar va fi tarziu,nu vreau sa vad nr. de morti care cresc si cresc si cresc,dar din pacate asta ne va astepta ....

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2247
  • 2248
  • 2249
  • 2250
  • 2251
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul