La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 24 March 2020 - 07:22 PM
Postat 24 March 2020 - 08:33 PM

Postat 24 March 2020 - 08:33 PM
mino, la 24 March 2020 - 07:22 PM, a spus:
Te inteleg Mino, sunt situatii cand nu ai ce face...Ai grija de tine, incearca sa mergi cu manusi si masca (eu mi-am facut singura cateva masti) si nu te apropia foarte mult de ceilalti.
Eu vorbesc de cei ce ies asa "sa le vada curu' cararea" (scuzati expresia) cum spunea Taica al meu. Aici au fost amendati batrani (culmea!) care se plimbau 2-3 ore cu o punga de cumparaturi goala, ieseau sa cumpere de la 5 km o paine (in fiecare zi) sau altii care culmea, se sufocau in casa si ieseau sa alerge putin. De parca ceilalti nu ne sufocam...Ne sufocam, ne doare spatele, avem atacuri de panica, dar strangem din dinti, plangem o ora si mergem inainte.
Pentru ca asa TREBUIE, pentru ca este ceva ce ne priveste pe toti, pentru ca nu foloseste la nimic ca eu sa stau inchisa in casa si tu (vb la modul general) sa te plimbi si apoi sa colapsezi Urgentele pentru ca, ce sa vezi ai temperatura si te doare capul.
Postat 24 March 2020 - 08:46 PM

Postat 24 March 2020 - 08:56 PM
Si la noi s-au inchis toate ne-esentialele. Raman deschise magazinele alimentare, farmacii si alte unitati cu profil medical, fabricile, constructiile, transportul, benzinarii, etc
Scolile raman inchise pana pe 19 aprilie cel putin
Maine sau poimaine trebuie sa ma sune cu rezultatul Andreei, sper sa fie negativ.
De astazi toate spitalele private sunt trecute in regim public.Doua nave militare sunt centre de testare, scoala de politie si cateva stadioane + centrele mai mici care sunt de obicei unitati de invatamant.
In toate satele sau marginea oraselor, unde sunt case mai izolate, politia asigura aprovizionarea cu alimente si medicamente a celor peste 60 de ani care nu au alte posibilitati, respectiv nu au familie aproape sau vecini mai tineri care sa-i ajute.
Cateva distileriii produc dezinfectant pt spitale si ONeills - mare producator de echipament sportiv- a trecut la productia de scrubs
Eu stau acasa si, de plictiseala, fac curatenie si gatesc intr-una. Pe cand se termina nebunia eu o sa fiu obeza si cainele o sa-si stranga singur perii de pe covor 🤣 Azi i-am tinut prima prelegere. Da, purtam conversatii complete si constructive.
Andreea da examene pe net, Antonia ma saluta in bucatarie ca pleaca la scoala in sufragerie
Cam astea sunt stirile din Tralee 😁
Aceasta postare a fost editata de alpha: 24 March 2020 - 08:58 PM

Postat 24 March 2020 - 09:06 PM

Iar asta cu inchiderea firmelor care nu sunt esentiale, o mare porcarie - ditamai lista care-s "esentiale", ca te intrebi daca nu trebuia sa faca o lista cu care nu-s, ca era mai scurta... Cred ca de aici si confuzia initiala cand s-a anuntat prima data ce poate ramane deschis.
https://www.ontario....laces#section-6
Postat 24 March 2020 - 10:10 PM

Tocmai ce am vorbit cu mama, si mi-am amintit de ce spunea Moata cu invatamantul la distanta la noi...Nepotica mea e in clasa I, si au pe fiecare zi o ora de scoala "virtuala", invatatoarea le trimite un link si se conecteaza toti la un fel de videoconferinta si fac o ora de scoala

In plus, le trimite fise si teme pe fiecare zi, au grupuri de parinti cu profesoara pe Whatssap...Saraca mami, spunea ca avea emotii vazand ecranul asa, cu toti conectati ca o clasa virtuala

Nepotica mea sta cu mama mea (bunica ei), asa ca ea e mami si face lectii cu fata

Postat 24 March 2020 - 10:46 PM
Am auzit si diverse opinii, ca si-asa suntem intr-o situatie stresanta si copiii nu ar trebui sa aiba o grija in plus
Ca parintii sunt depasiti de propria lor munca si nu mai pot prelua si sarcina asta
Ca nu se pot conecta - voit sau nu
Ca tb sa ne concentram pe supravietuire, las-o naibii de scoala acum
Ca tb sa lasam copiii sa faca ce vor in perioada asta, ca si-asa o suporta greu doar inchisi in casa
Ca, din contra, tb sa miman in continuare normalitatea, si scoala face parte din ea
multe, multe!
Nici n-ar tb sa ma intereseze, dar pur si simplu nu pot! Mi se pare asa de importanta educatia, singura care face diferenta, singura care-ti poate oferi o baza adevarata ptr viata. Poate copiii astia de azi vor schimba ceva in bine si ptr noi.
Opinia generala a fost c-ar tb luate pensiile nesimtite si speciale si impartite educatorilor copiilor nostri. Abia acum si-au dat seama si parintii cat de solicitanta e profesia de dascal.
Postat 24 March 2020 - 10:58 PM
moatza, la 24 March 2020 - 10:46 PM, a spus:
Am auzit si diverse opinii, ca si-asa suntem intr-o situatie stresanta si copiii nu ar trebui sa aiba o grija in plus
Ca parintii sunt depasiti de propria lor munca si nu mai pot prelua si sarcina asta
Ca nu se pot conecta - voit sau nu
Ca tb sa ne concentram pe supravietuire, las-o naibii de scoala acum
Ca tb sa lasam copiii sa faca ce vor in perioada asta, ca si-asa o suporta greu doar inchisi in casa
Ca, din contra, tb sa miman in continuare normalitatea, si scoala face parte din ea
multe, multe!
Nici n-ar tb sa ma intereseze, dar pur si simplu nu pot! Mi se pare asa de importanta educatia, singura care face diferenta, singura care-ti poate oferi o baza adevarata ptr viata. Poate copiii astia de azi vor schimba ceva in bine si ptr noi.
Opinia generala a fost c-ar tb luate pensiile nesimtite si speciale si impartite educatorilor copiilor nostri. Abia acum si-au dat seama si parintii cat de solicitanta e profesia de dascal.
Sunt foarte de acord cu tine!
Postat 24 March 2020 - 11:56 PM
Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 24 March 2020 - 11:56 PM
Postat 25 March 2020 - 12:02 AM
Postat 25 March 2020 - 12:08 AM
moatza, la 25 March 2020 - 12:02 AM, a spus:
Si cu toti ailalti in spatele lui la fiecare conferinta, de parca ar fi un tablou antic! Unul langa altul la cativa cm.
E atat de arogant si plin de el ca mi-e rau numai cand il vad.
N-am inteles inca daca e pe bune sau se face.
Incearca sa nu alarmeze oamenii sau chiar crede in prostiile pe care le zice.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 25 March 2020 - 12:10 AM
Postat 25 March 2020 - 12:22 AM
Nu pot urmări conferințele lui de presa. E mai mult decât Pot eu tolera.
Ma uit doar la Cuomo care este guvernatorul statului NY- un om cu bun simt.
Mai este Fauci care este doctor imunologist care de asemenea știe ce vorbește și care mai ca l-a contrazis in direct pe Trump.
Atat de multă aroganta este greu de găsit...
Aseară am sărit the Grey Goose, dar azi e musai sa văd ce pot sa fac. Sticla este neîncepută.
Maine merg la serviciu...
Stiu ca nu este bine sa dorești cuiva răul, dar as vrea sa aibă și Trump o doza de virus din asta și sa vadă cum e.
In conferințe numește virusul “Chinese virus”. Mie mi se pare urata treaba asta.. e iritant!
Si inteleg ca nu vrem sa inducem panica, ca vrem sa calmam populatia, dar cu ce zice el, deja trece la alt nivel. Tot am incercat sa ignor dar nu mai pot

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 25 March 2020 - 01:50 AM
Postat 25 March 2020 - 09:58 AM
La noi nu mai vrea sa treaca iarna.

Mi-e tare dat peste cap programul, cu lucrul de acasa. Inca nu mi-am intrat in "forma maxima". Fiind acasa imi tot vine sa ma duc la Maia sa o strang in brate, sa mai dau o tura pe la frigider, in general sa fac orice altceva.

Revin mai dupa pranz, la "ce am gatit azi".
Multa sanatate tuturor!
Postat 25 March 2020 - 11:06 AM
boni, la 25 March 2020 - 09:58 AM, a spus:
una calda, una rece

la noi s-a hotarat diminuarea saptamanii de lucru cu o zi, salariu proportional.
neplacut, dar cred c-am sa supravietuiesc, daca doar asta va fi supararea.
sunt fericita ca-s singura in birou, din mai multe considerente, dar mai ales acela ca nu-s nevoita sa aud si temerile altcuiva. e suficient ca fac terapie cu maica-mea zilnic!
omu' meu are o munca care-l obliga sa ia legatura cu multi oameni si asta ma face un pic axioasa. mai ales ca el e un tip f volubil, vocal si sociabil. mi-a zis ca-i plin orasul de masini de politie, sunt pregatiti ptr controale ref la restrictiile nou-anuntate.
mda, incerc sa nu aprofundez toate cate-mi trec prin minte...
voi?
Postat 25 March 2020 - 12:55 PM

Eu louiesc peste drum de statia de ambulanta (si pompieri), ma gandeam ca daca inca le vad masinile in garaj in majoritatea timpului, e de bine...
Eu nu pot sa fac altceva in timp ce lucrez de acasa, am program ca la serviciu, poate doar sa pun o masina de haine la spalat, chestii din astea rapide. Dar... pot sa port si tricoul pe care l-am purtat ieri "la birou", daca vreau pot manca slana cu ceapa in timp ce lucrez

Postat 25 March 2020 - 03:44 PM
adi_edi, la 25 March 2020 - 12:55 PM, a spus:

Am pățit-o și eu la un curs online, am crezut că nu-l vedem decît noi pe lector, se ținea seara, eu am făcut baie, mi-am pus halatul pe mine, prosopul în cap așa cum ți-l pui după baie, și m-am conectat

Acum se nasc tot felul de chestii inedite, am văzut și-n filmulețe. Eu le-am spus părinților noștri că îi sun cînd vin, să lase deschis și să stea în camerele lor, că vorbim dup-aia. Dar tot mai ies ei de-acolo și strigă cîte ceva cînd aud că am venit. Eu plec ușurel și pe tăcute, să nu las viruși dacă i-oi avea, și dup-aia îi sun și mă cert cu ei de la distanță, că bine-nțeles că te provoacă cu tot felul de chestii absolut insignifiante acum, dar care lor li se par foarte importante.
Postat 26 March 2020 - 06:24 AM
Postat 26 March 2020 - 05:46 PM
azi am hotarat sa fac o mica plimbare ca aveam nevoie de ceva aer, sper, curat.
am plecat cu omu' cu masina pana la piata, el s-a dus la munca, eu dupa niste cumparaturi.
nu m-a oprit nimeni sa ma-ntrebe de declaratie, nici n-am vazut politie/armata pe strazi. e drept ca era f putina lume, cateva masini.
piata taraneasca era deschisa, marfuri de sezon pe tarabe erau, nu arhiplina piata, dar aveai ce lua.
magazinele de carne/peste din jurul pietii aveau marfa, am observat ca s=au mai scumpit putin alimentele. pe usa unui magazin era afis mare ca vinde faina varsata cu 3lei/kg si drojdie proaspata varsata 16lei/kg. eu drojdie la kil n-am vazut pana acum.
farmaciile/magazinele tip plafar erau deschise, fara clienti, bancile, posta functionau. am intrat intr-o farmacie si un plafar, lumea e atenta si respecta distanta, nu intra inauntru daca deja sunt doi cumparatori.
erau si cateva magazine cu marfuri industriale deschise...cred ca la vanzare erau patronii, niciun cumparator. se duce naibii totul.
cica ar fi ceva clienti la magazinele de bricolaj si amenajari, probabil ca lumea care avea programata vreo zugraveala, plus bugetul aferent, isi face treaba.
in rest, toti cunoscutii mei prefera sa nu faca cheltuieli in perioada asta ptr ca nu se stie cum vor evolua lucrurile. bine, nici nu ma-nvart intre oameni bogati.
ministrul sanatatii si-a dat demisia, la fel multi doctori isi iau concedii medicale ptr fel de fel de boli inchipuite - sa le fie rusine, din partea mea sunt niste dezertori. daca ar face toti asa unde-am ajunge?
Cercel si Firea au anuntat ca se va testa un esention reprezentativ de cateva mii de bucuresteni ptr a intelege modul cum se propaga intracomunitar virusul, multe spitale sunt pe butuci din cauza pozitivilor intre cadrele medicale.
incerc sa scriu zilnic impresiile mele despre ceea ce traiesc si astept sa ziceti cum e mersul si pe la voi.
edit: au aparut jafurile, furturile din locuinte, talhariile, ptr ca miilor de conationali intorsi, care se ocupau cu asta si in strainatate, le e foame.
am trecut pe langa un grup de trei tineri smecherasi, erau tigani toti, unul dintre ei striga tare, cu niste bani in mana: uite, ba, am bani, ma, am si de-o suta si cincizeci. mi s-a parut ceva in neregula si am grabit pasul, mai ales ca e f putina lume pe strazi.
.
Aceasta postare a fost editata de moatza: 26 March 2020 - 06:01 PM
Postat 26 March 2020 - 06:58 PM
Maine cred ca ma duc si eu in oras. Ma bate gandul sa iau niste vopsea sa- mi zugravesc dormitorul. Ma mai gandesc