Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2258
  • 2259
  • 2260
  • 2261
  • 2262
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45181 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 March 2020 - 08:04 PM

Eu nu mai iesisem din casa de mai bine de trei zile,cand nu trebuia declaratia pe propria raspundere ,(am mancat cartofi,oua,carnaciori de astea,azi am facut omleta ,cu branza,cu salata, de exemplu,ieri paste cu sos de rosii picant) azi am iesit sa duc gunoiul si apoi la magazinasul meu de langa bloc la cumparaturi,pe geam era scris ca nu este permis decat accesul unei singure persoane in magazin,nu era nimeni deci nici o coada nimic,doar eu si vanzatoarea,inauntru mirosea clor,dezinfectant ,vanzatoarea cu masca si manusi,dotat cu dezinfectant pt. maini pt. clienti,erau de toate,mai putin drojdie ca peste tot,preturile sunt putin crescute dar nu de acum ci de cand cu criza asta,cam cate 1 leu in plus la faina ,ulei,zahar,de astea ...imi spusese mama ca la ea la piata era usturoiul 30 de lei kg. :( la noi la magazinas era 18 lei kg.,poate in piata era din cel romanesc de la tarani,ma gandesc,sau nu stiu ce sa zic ,in rest maine iar nu mai ies deloc,poimaine tot de la magazinas sa vad ce or vrea hunii sa le fac,fie o ciorbita de ceva,ce oi gasi,fie o mancare de fasole cu ceva afumatura prin ea,si iar nu oi mai iesi vreo 3 zile ,Ale' nu iese deloc,dar domnul Geany merge la serviciu si cu autobuzul si acolo stau la comun 24 de ore ,dar mna' asta e :(

#45182 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 March 2020 - 08:47 PM

Giani, la noi in piata, usturoi de la Ramnic, 14lei/kg

Alpha, e o problema cu infractionalitatea. Voi nu va imaginati ce figuranti au venit inapoi...

Aceasta postare a fost editata de moatza: 26 March 2020 - 08:49 PM

#45183 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 26 March 2020 - 09:59 PM

Am vazut cate ceva pe net. Am cautat pt ca am tot vazut referiri la intoarcerea diasporei si nu pricepeam ce se intampla. M-am lamurit repede
Aici se intorc medici si asistente. Azi au venit vreo 80 din Australia. Sunt multi care vor sa vina, dar e greu cu transportul
Am auzit si ce se intampla cu preturile si este scandalos!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#45184 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2020 - 11:32 AM

Azi cand a venit domnul Geany de la scarbici',mi-a adus formulare pt. declaratie ,ma simt mai linistita sa stiu ca le am decat scris de mana,el are completat pe telefon si modifica mereu doar data ,eu nu am telefon de asta ,al meu e vechi cu taste ,asa ca o sa umblu cu hartia dupa mine ,dar oricum nu am eu de gand sa ies decat f. rar si atunci doar pana sa duc gunoiul si la magazinasul meu de langa scara blocului,dar cum spuneam si aia f.f. rar ! In rest la noi soare cucu bau,bate un vanticel,domnul Geany are pofta de mamaliguta cu branza,Ale' vrea shaorma ,asa ca stam cuminti in casa si parrttyy!!! :( ... :( :(

O zi faina tuturor!!! :(

#45185 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 27 March 2020 - 02:09 PM

Buna ziua lume.
La noi azi e soare, dar nu vrea nici cum sa se incalzeasca. Zici ca tine vremea cu virusul asta! Imagine postata

In rest nu prea am noutati. Toate cam la fel aici, in preajma noastra.
Va salut cu drag si va trimit tuturor ganduri bune. Imagine postata

#45186 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 March 2020 - 04:34 PM

Uf, tocmai am primit telefon de la sefa ca a trebuit sa o trimita in somaj pe o colega, plus inca doi din Montreal... Asta in conditiile in care un coleg si-a dat demisia si a plecat acum o saptamana, de clientii lui se ocupa cine poate (mai mult eu, am facut si ore suplimentare pe care nu mi le vor plati veci), iar acum asta... Ma gadeam la colegul care a plecat, ca a fost tare neinspirat sa-si schimbe jobul acum, dar probabil ca tot l-ar fi trimis in somaj daca ramanea...

#45187 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 March 2020 - 08:59 PM

Vezi postareaadi_edi, la 27 March 2020 - 04:34 PM, a spus:

Uf, tocmai am primit telefon de la sefa ca a trebuit sa o trimita in somaj pe o colega, plus inca doi din Montreal... Asta in conditiile in care un coleg si-a dat demisia si a plecat acum o saptamana, de clientii lui se ocupa cine poate (mai mult eu, am facut si ore suplimentare pe care nu mi le vor plati veci), iar acum asta... Ma gadeam la colegul care a plecat, ca a fost tare neinspirat sa-si schimbe jobul acum, dar probabil ca tot l-ar fi trimis in somaj daca ramanea...

Am si eu membru de familie in situatia asta si stau cu inima putin in batista...Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45188 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 28 March 2020 - 03:59 AM

Azi am fost la plimbare vreo 15 minute, nu ne-am intalnit pe acelasi trotuar cu nimeni. Am ajuns la o intersectie si se apropiau din alta directie 3 pustani care scosesera cainele la plimbare, se parea ca voiau sa vina spre noi dar cand ne-au vazut s-au oprit si au vrut sa se intoarca; noi am trecut strada asa ca i-am lasat in pace. Va pun niste poze sa vedeti ce pustiu e... Cred ca e prima data cand ne plimbam pe straduta asta, in mod normal cred ca e plin de copii la street hochey si baschet, am vazut multe cosuri si porti. Am gasit multi ghiocei, unii aveau langa case ronduri intregi, sper sa avem si noi, in timp.
La TV acum spune despre lanturi de magazine care si-au trimis in somaj intre 75% si 90% din angajati...

Fisiere atasate

• Fisier atasat  gh2.JPG (74.21K)
    Number of downloads: 0
  • Fisier atasat  gh1.jpg (1.31MB)

#45189 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2020 - 09:19 PM

Dragilor,(nu stiu cat de multa importanta mai are,in contextul actual) dar in aceasta noapte trecem la ora de vara,ora 3 devine ora 4 https://www.realitat...19458635361e772 :thumleft:

#45190 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 29 March 2020 - 01:22 AM

Vezi postareaGeany, la 28 March 2020 - 09:19 PM, a spus:

Dragilor,(nu stiu cat de multa importanta mai are,in contextul actual) dar in aceasta noapte trecem la ora de vara,ora 3 devine ora 4 https://www.realitat...19458635361e772 =))

Are, sa nu piarda serialul preferat cei care nu au Netflix :thumleft: ...
Maica-mea era un pic confuza ca nu stia cum se schimba, cica la TV nu a vazut decat o singura data si n-a fost atenta, in timp ce in alti ani spuneau de nenumarate ori =)) .

#45191 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 March 2020 - 12:18 PM

Hi hi hi!!!...hai sa ne mai si ''dixtram'' nitel ...Ce face Geany',in carantina,ca sa nu-si faca creierul pe bigudiuri?!'' ....isi da de treaba...Vazui mai demult,da' nu chiar asa de demult,distribuit pe faceebookul' lui domnul Geany',reteta de ''drojdie'' facuta in casa,(ca e penurie mare de drojdie pe la noi),si zicea ashea',100 de ml. de bere,1 lingurita de miere sau zahar,1 lingura de faina,se pune totul intr-un castronel si se lasa la loc caldut peste noapte...Aseara tarziu imi rontaiam unghiile uitandu-ma la survivor( ca-i place si lui Ale',aia luau bataie,in timpul asta jucam macao cu Ale' si domnul Geany',luam bataie si la alea,asa ca adrenalina la maxim =)) ) asa ca ma-nervez maxim,si-mi desfac o bere...si mi-a luminat ideea,s-a aprins beculetul, =)) cam palpaia el ashea', da' asta e ... =))

Ingredinte,un castron,100 ml. de bere,1 lingurita de miere sau zahar,1 lingura plina vf. de faina...

Fisier atasat  SAM_8702.JPG (52.47K)

Amestecat tot,lasat peste noapte

Fisier atasat  SAM_8703.JPG (41.95K)

Dimineata am observat ca se ridicase berea deasupra,la fund era depusa acea faina (nu mi-au iesit pozele neam',dar eu va arat)

Fisier atasat  SAM_8705.JPG (33.17K)

Am scurs berea de deasupra in lighenasul in care pusesem deja cam 200 ml. de apa calda,1 lingurita plina de sare mare,cam 50 ml. de lapte,si asa arata ce era depozitat la fundul castronelului,,

Fisier atasat  SAM_8709.JPG (35.21K)

Am pus si pe asta,si am framantat un aluat potrivit de moale ca de paine/ pizza,dar eu Toma necredinciosul,zic daca nu merge jmecheria' sa pun o data cu faina si 1 lingurita de praf de copt,am desprins la urma de pe maini cu putin ulei asa arata aluatul..

Fisier atasat  SAM_8710.JPG (52.7K)

Zice ca trebuie lasat si asta la crescut 1 ora sau chiar 2 daca e timp la loc caldut,eu nexam,l-am lasat fix 30 de min.,ca mi-a placut cum arata,si pt. ce aveam eu in cap am considerat ca e ok atat,

Fisier atasat  SAM_8711.JPG (48.88K)

Am impartit aluatul in 4,si am pus in tava unsa cu ulei 4 ,turtite,focacitze',lipiute,abar' n-am nici eu ce...

Fisier atasat  SAM_8713.JPG (39.79K)

Le-am mai lasat si in tava vreo 10-20 min.pana am incalzit cuptorul ,am apasat cu degetele in ele,

Fisier atasat  SAM_8716.JPG (39.8K)

Si asa arata capodoperul'',(cand erau aproape gata,le-am pensulat cu niste ulei de masline,asi mai fi presarat eu putin rosmarin,sare mare si piper proaspat,dar a si urlat domnul Geany de dincolo''sa nu pui ''parfumuri!!'' =)) ) =))

Fisier atasat  SAM_8717.JPG (53K)

Fisier atasat  SAM_8722.JPG (52.91K)

Ruptiune fierbinte

Fisier atasat  SAM_8723.JPG (46.9K)

Am halit cu maxim interes cu ciorbita de fasole,dar mai intai facut testarea,umplut cu niste cascaval si salam...

Fisier atasat  SAM_8724.JPG (42.75K)

Concluzie eu cred ca merge si facut o pizza de aia cu blat subtire copt pe dosul tavii infainate,turtite pe plita,scovergi(adica discuri prajite in ulei) etc,tot prefer drojdia daca am,da' daca n-am :thumleft:

Aceasta postare a fost editata de Geany: 29 March 2020 - 12:19 PM

#45192 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 29 March 2020 - 12:26 PM

Bravo Geany! Ma doare capul de stat in pat si in casa. Am vizitat balcoanele, sufrageria, acum mi-am facut stabiliment in bucatarie unde fac un gratarel sa mancam.

Aceasta postare a fost editata de mino: 29 March 2020 - 12:27 PM

#45193 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 March 2020 - 12:34 PM

:thumleft: Eu eram obisnuita cu statul in casa in cursul zilei,dar dimineata cat era Ale' la scoala,mergeam la magazine la mine in zona la cumparaturi,apoi faceam curat in casa si ma bagam in bucatarie ,la bucatarit...acum da! e putin mai altfel,nu suferim f. mult dar nici chiar usor nu e =))

#45194 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 29 March 2020 - 01:32 PM

Sincer, durerea de cap o am de fapt de la ganduri, mama e singura, vorbesc cu ea, dar ...e greu. De Maine merg la munca, sper sa fiu bine. De pe 13 intru in concediu. Eu imi gasesc de treaba in casa, nu imi fac probleme, dar mor de grija mamii care e tare incapatanata si sper sa nu-i apara atacurile de panica.

#45195 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 March 2020 - 01:42 PM

Toti cei in varsta sunt asa! ai mei am noroc,ca mama e f. in putere si tare ducareatza'' de felul ei,dar am stat cu gura pe ea si eu si sor-mea din Italia,si si-a facut de mana declaratie,stie ca nu are voie decat intre orele 11 si 13 si alea nu in fiecare zi ca daca nu isi ia amenda (tata e cel mai zgarcit om in viata asa ca nu are incotro trebuie sa respecte :thumleft: ) au chiar peste drum un profi,in spatele blocului un penny si piata chiar alaturi cu un carefour,asa ca are de toate fix la 2 pasi la propriu' .

#45196 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 March 2020 - 01:55 PM

Hahaha! si sa va mai povestesc,ai mei parinti stau singuri in apartament cu 2 camere,au 2 televizoare asa ca fiecare cu camera lui cu tv-ul lui,mama se uita pe serialele ei,tata numa pe stiri toata ziua,mama se plange ca tata nu aude bine si da tv-ul la maxim si ea nu mai aude,el ii reproseaza ca si ea e toata ziua la telefon si vb. tare si nici el nu-si poate auzi stirile lui :thumleft: =))

#45197 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 29 March 2020 - 01:58 PM

Vezi postareaGeany, la 29 March 2020 - 01:55 PM, a spus:

Hahaha! si sa va mai povestesc,ai mei parinti stau singuri in apartament cu 2 camere,au 2 televizoare asa ca fiecare cu camera lui cu tv-ul lui,mama se uita pe serialele ei,tata numa pe stiri toata ziua,mama se plange ca tata nu aude bine si da tv-ul la maxim si ea nu mai aude,el ii reproseaza ca si ea e toata ziua la telefon si vb. tare si nici el nu-si poate auzi stirile lui :thumleft: =))

Mare lucru ca sunt doi, singuratatea este foarte grea. Eu am si mama si soacra singure si fac naveta intre ele.

#45198 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 March 2020 - 02:00 PM

Vezi postareamino, la 29 March 2020 - 01:58 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 29 March 2020 - 01:55 PM, a spus:

Hahaha! si sa va mai povestesc,ai mei parinti stau singuri in apartament cu 2 camere,au 2 televizoare asa ca fiecare cu camera lui cu tv-ul lui,mama se uita pe serialele ei,tata numa pe stiri toata ziua,mama se plange ca tata nu aude bine si da tv-ul la maxim si ea nu mai aude,el ii reproseaza ca si ea e toata ziua la telefon si vb. tare si nici el nu-si poate auzi stirile lui =)) =))

Mare lucru ca sunt doi, singuratatea este foarte grea. Eu am si mama si soacra singure si fac naveta intre ele.

Daa!! asa e draga Mino! ... =)) Chit ca se cearta si se-mpung' toata ziua :thumleft:

#45199 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 29 March 2020 - 03:32 PM

Giani, ce draga-mi esti, ai, n-ai motive, tu tot pozitiva esti si gasesti speranta-n toate! =))

Mino, eu fac terapie cu mama in fiecare zi. Dupa prima zi de carantina impusa, ma suna cu plansete si tanguieli... am luat-o si eu mai tare, i-am zis vreo doua ca sa aiba la ce se gandi, si-acuma mama-i schimbata si vorbeste normal, fara suspine. Da' i greu!
Mi-amintesc ca nasa mea, asistenta medicala, zicea ca niciodata nu trebuie sa plangi cu cel ce are predispozitie la asa ceva. Sa-i prezinti lucrurile realist ca sa inteleaga ca e multa lume care sufera si jalea n-ajuta cu nimic. La mine-a mers.
Azi asculta slujba cand am sunat-o si mi-a zis s-o las, s-o sun mai tarziu. Era patrunsa. :thumleft:

#45200 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 March 2020 - 05:53 PM

Vezi postareamoatza, la 29 March 2020 - 03:32 PM, a spus:

Giani, ce draga-mi esti, ai, n-ai motive, tu tot pozitiva esti si gasesti speranta-n toate! =))

Si voi imi sunteti f. dragi! =))

Paaii,ma gandesc,ca oricum nu are nici un sens sa ma depresez',si cum mie nu-mi place sa fac nici un efort degeaba ,deci mai bine nu! :thumleft: ... =))

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2258
  • 2259
  • 2260
  • 2261
  • 2262
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul