Hi hi hi!!!...hai sa ne mai si ''dixtram'' nitel ...Ce face Geany',in carantina,ca sa nu-si faca creierul pe bigudiuri?!'' ....isi da de treaba...Vazui mai demult,da' nu chiar asa de demult,distribuit pe faceebookul' lui domnul Geany',reteta de ''drojdie'' facuta in casa,(ca e penurie mare de drojdie pe la noi),si zicea ashea',100 de ml. de bere,1 lingurita de miere sau zahar,1 lingura de faina,se pune totul intr-un castronel si se lasa la loc caldut peste noapte...Aseara tarziu imi rontaiam unghiile uitandu-ma la survivor( ca-i place si lui Ale',aia luau bataie,in timpul asta jucam macao cu Ale' si domnul Geany',luam bataie si la alea,asa ca adrenalina la maxim

) asa ca ma-nervez maxim,si-mi desfac o bere...si mi-a luminat ideea,s-a aprins beculetul,

cam palpaia el ashea', da' asta e ...
Ingredinte,un castron,100 ml. de bere,1 lingurita de miere sau zahar,1 lingura plina vf. de faina...
SAM_8702.JPG (52.47K)
Number of downloads: 0
Amestecat tot,lasat peste noapte
SAM_8703.JPG (41.95K)
Dimineata am observat ca se ridicase berea deasupra,la fund era depusa acea faina (nu mi-au iesit pozele neam',dar eu va arat)
SAM_8705.JPG (33.17K)
Am scurs berea de deasupra in lighenasul in care pusesem deja cam 200 ml. de apa calda,1 lingurita plina de sare mare,cam 50 ml. de lapte,si asa arata ce era depozitat la fundul castronelului,,
SAM_8709.JPG (35.21K)
Am pus si pe asta,si am framantat un aluat potrivit de moale ca de paine/ pizza,dar eu Toma necredinciosul,zic daca nu merge jmecheria' sa pun o data cu faina si 1 lingurita de praf de copt,am desprins la urma de pe maini cu putin ulei asa arata aluatul..
SAM_8710.JPG (52.7K)
Zice ca trebuie lasat si asta la crescut 1 ora sau chiar 2 daca e timp la loc caldut,eu nexam,l-am lasat fix 30 de min.,ca mi-a placut cum arata,si pt. ce aveam eu in cap am considerat ca e ok atat,
SAM_8711.JPG (48.88K)
Am impartit aluatul in 4,si am pus in tava unsa cu ulei 4 ,turtite,focacitze',lipiute,abar' n-am nici eu ce...
SAM_8713.JPG (39.79K)
Le-am mai lasat si in tava vreo 10-20 min.pana am incalzit cuptorul ,am apasat cu degetele in ele,
SAM_8716.JPG (39.8K)
Si asa arata capodoperul'',(cand erau aproape gata,le-am pensulat cu niste ulei de masline,asi mai fi presarat eu putin rosmarin,sare mare si piper proaspat,dar a si urlat domnul Geany de dincolo''sa nu pui ''parfumuri!!''

)
SAM_8717.JPG (53K)
SAM_8722.JPG (52.91K)
Ruptiune fierbinte
SAM_8723.JPG (46.9K)
Am halit cu maxim interes cu ciorbita de fasole,dar mai intai facut testarea,umplut cu niste cascaval si salam...
SAM_8724.JPG (42.75K)
Concluzie eu cred ca merge si facut o pizza de aia cu blat subtire copt pe dosul tavii infainate,turtite pe plita,scovergi(adica discuri prajite in ulei) etc,tot prefer drojdia daca am,da' daca n-am
Aceasta postare a fost editata de Geany: 29 March 2020 - 12:19 PM