Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2269
  • 2270
  • 2271
  • 2272
  • 2273
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45401 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 May 2020 - 11:51 AM

Valeu, se doarme la greu la han!
Care dati o ceva de baut la fortele muncitoresti? O barfa, un sut in dos, un pas inainte? Orice care sa motiveze.

Fisier atasat  97740247_656702881848952_4801859035626209280_n.jpg (116.04K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  98024861_2730035503895869_8485215356518924288_n.jpg (124.66K)
Number of downloads: 0

Ma lupt de-o ora cu o radacina chitroasa...am pamant si intre... creca! Arrrrrr!

Supervizorul meu - un cintezoi topaitor si curios nevoie mare - ma tot preseaza cu hai, hai, da si mie o rama acolo.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45402 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2020 - 11:57 AM

La multi ani, Georgiana!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45403 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 May 2020 - 12:28 PM

La multi ani,draga mea Giorgi'! :hug: :-* :rolleyes: :D

Fisier atasat  16649433_1342031839200278_5632680651172506422_n.jpg (73.87K)

Draga Laponel',la noi abea azi s-a mai relaxat relaxarea =)) asa ca am zburdat ca mieii pe campii,domnul Geany a stat de dimineata de la 8 pana acum la rand la frizerie sa se tunda (ca abea azi s-au deschis frizeriile) dar e fericit ca s-a tuns in sf.,eu am dat iama prin magazine,i-am luat lui Ale' tricouri ca ii ramasesera mici(acum e aproape cu un cap mai inalt ca mine :71: ) le-am luat sosete ca nu mai aveau,eu mi-am luat popuci' pt. blugi :71:

Fisier atasat  SAM_8837.JPG (41.6K)

Am facut repede si o ciorbica buna de fasole cu ciolan afumat dezosat taiat bucatele ,dar am pus si codite de ceapa verde si loboda si leustean verde proaspat (nu prea se vede in poza ca s-au dus la fundul castronului) :D

Fisier atasat  SAM_8833.JPG (50.21K)

Desert capsuni f. parfumate si dulci si pepene (luat la felie dar sigilata in folie ,7 lei kg. f.dulce si bun,domnul Geany e mare fan,eu am halit cu paine neagra si branza :toothy9; ,ca asa imi place mie,asa il manca si bunica mea,d-zeu sa o odihneasca)

Fisier atasat  SAM_8834.JPG (47.7K)

#45404 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 May 2020 - 01:10 PM

La multi ani, Georgi!

Tocmai ce am primit instiintare de la sefa ca eu si inca o colega din Montreal ne intoarcem la programul normal de 5 zile (tot de acasa lucram si se pare ca va mai dura...). Intr-un fel ma bucur, insa ce buna era ziua aceea libera la mijlocul saptamanii! la sfarsitul programului am mereu impresia ca am alergat la maraton, iar o zi in plus la 2 oameni nu se va cunoaste prea mult la cat e de lucru. Dar mi-am propus sa nu ma mai strezez intr-atat si sa "fug" cu viteza mai redusa, ca pentru aia "de sus" nu suntem decat un numar...

Laponel, ma facusi sa rad cu intamplarile tale veveritoase! de pe geamul de la bucatarie le tot vad cum lucra, sunt toate diferite, una e negricioasa complet, alta are coada roscata, alta e gri cu varfurile urechilor roscate... Spor la gradinarit!

La noi acum ploua, dupa ce au fost niste zile cu -2 dimineata si fulgi. O sa "explodeze" de verdeata de pe o zi pe alta, in sfarsit cred ca a venit primavara!

#45405 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 15 May 2020 - 07:28 PM

La multi ani Georgiana!

#45406 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2020 - 07:51 PM

Vezi postareaGeany, la 15 May 2020 - 12:28 PM, a spus:

La multi ani,draga mea Giorgi'! :hug: :-* :rolleyes: :D

Atasament 16649433_1342031839200278_5632680651172506422_n.jpg

Draga Laponel',la noi abea azi s-a mai relaxat relaxarea =)) asa ca am zburdat ca mieii pe campii,domnul Geany a stat de dimineata de la 8 pana acum la rand la frizerie sa se tunda (ca abea azi s-au deschis frizeriile) dar e fericit ca s-a tuns in sf.,eu am dat iama prin magazine,i-am luat lui Ale' tricouri ca ii ramasesera mici(acum e aproape cu un cap mai inalt ca mine :71: ) le-am luat sosete ca nu mai aveau,eu mi-am luat popuci' pt. blugi :71:

Atasament SAM_8837.JPG

Am facut repede si o ciorbica buna de fasole cu ciolan afumat dezosat taiat bucatele ,dar am pus si codite de ceapa verde si loboda si leustean verde proaspat (nu prea se vede in poza ca s-au dus la fundul castronului) :D

Atasament SAM_8833.JPG

Desert capsuni f. parfumate si dulci si pepene (luat la felie dar sigilata in folie ,7 lei kg. f.dulce si bun,domnul Geany e mare fan,eu am halit cu paine neagra si branza :toothy9; ,ca asa imi place mie,asa il manca si bunica mea,d-zeu sa o odihneasca)

Atasament SAM_8834.JPG

Arata intr-un mare fel ciorba aia de fasole, Geany! E cu prajeala, nu? Sa porti papuceii cu placere! Pepene iau si eu la folie, de la rusi, ca intreg este imens, zici ca e din Jack si vreju de fasole, parol! Pai rontai la el 3 zile si 3 nopti...este super super gusstos ala la folie! Dulce si zemos ca ala al nostru de Galati :D)

Vezi postareaadi_edi, la 15 May 2020 - 01:10 PM, a spus:

La multi ani, Georgi!

Tocmai ce am primit instiintare de la sefa ca eu si inca o colega din Montreal ne intoarcem la programul normal de 5 zile (tot de acasa lucram si se pare ca va mai dura...). Intr-un fel ma bucur, insa ce buna era ziua aceea libera la mijlocul saptamanii! la sfarsitul programului am mereu impresia ca am alergat la maraton, iar o zi in plus la 2 oameni nu se va cunoaste prea mult la cat e de lucru. Dar mi-am propus sa nu ma mai strezez intr-atat si sa "fug" cu viteza mai redusa, ca pentru aia "de sus" nu suntem decat un numar...

Laponel, ma facusi sa rad cu intamplarile tale veveritoase! de pe geamul de la bucatarie le tot vad cum lucra, sunt toate diferite, una e negricioasa complet, alta are coada roscata, alta e gri cu varfurile urechilor roscate... Spor la gradinarit!

La noi acum ploua, dupa ce au fost niste zile cu -2 dimineata si fulgi. O sa "explodeze" de verdeata de pe o zi pe alta, in sfarsit cred ca a venit primavara!

Sar'na! M-am cocosat! Cinci ore pe ceas am dat la hârletz , sapa, grebla si toporisca. Inca putin si in curand cred ca gaseam pe-acolo urangutani , lenesi, leoparzi si alte lighioane tipice junglei ...
Era de trei ori pe-atata...iedera, vita-de-vie salbatica, tot felul de balarii.Asta e in partea cealalta .
Fisier atasat  97997376_864122080760628_186425306045743104_n.jpg (106.58K)

Asa arata acum:Fisier atasat  97129275_268514291175163_1860868767962103808_n.jpg (81.47K)
Si ca sa nu ramana asa chel, m-am dus si am luat niste chestii vesele, sper sa am timp sa le plantez.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45407 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2020 - 07:56 PM

Cat despre dumnealor motatele, nu pot decat sa spun: cum sa-ti fie, bai, frica de veverite , auzi? Ptiuuuu! Uite asa arata pufuletele din Londra. Asta din poza e una de pe strada, dar sunt comune acolo. O fi sora cu asta din poza. Nu au nici o frica de oameni.
Fisier atasat  Codita.jpg (3.17MB)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45408 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2020 - 08:22 PM

Sar-na' Laponel'(pt. papucei) Da! la ciorbita am calit ceapa cu bucatelele de ciolan afumat :D ...Despre pepene,da,eu de multe ori nici cand e sezonul lor nu gasesc asa de dulci si buni (domnul Geany e mare fan :toothy9; )

O seara minunata! :rolleyes:

#45409 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 16 May 2020 - 05:45 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 May 2020 - 07:56 PM, a spus:

Cat despre dumnealor motatele, nu pot decat sa spun: cum sa-ti fie, bai, frica de veverite , auzi? Ptiuuuu! Uite asa arata pufuletele din Londra. Asta din poza e una de pe strada, dar sunt comune acolo. O fi sora cu asta din poza. Nu au nici o frica de oameni.
Atasament Codita.jpg

Pai... unora le e frica de sobolani, nu sunt veveritele un fel de sobolani cu codita stufoasa :71: ? glumesc, dar cand ma enervau ca mancau ce am plantat prin gradina, asa le ziceam, sa ma racoresc :rolleyes: - de parca le-ar pasa :toothy9; !
Treaba buna ai facut tu! Stiu ca nu pare mult, dar stiu ca e de lucru acolo!
Noi avem long weekend, mi-am propus sa deschid "frizeria de familie" maine, sa vedem care se lasa pe mana mea! cred ca o sa ma auto-ciopartesc si pe mine :hug: , n-am mai facut-o demult. Mai am in plan sa spal geamurile, daca nu toate macar la un etaj, mi-e groaza a trebuie sa le scot cu totul ca sa le pot spala; cu ocazia asta imi pun in functiune "carpele magice" :D pe care le-am cumparat acum vreo 2 ani si de care am uitat, dar mi-a adus aminte sora-mea, ca i-am cumparat si ei.
Geany iarasi mi-a facut pofta, dar as manca o supa de fasole cu rantas, cu ceapa... N-am mai mancat cred ca de 20 de ani...

#45410 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 16 May 2020 - 07:42 AM

Buna dimineata! :rolleyes:
Nu am mai intrat de un secol pe-aici si ca dovada sta faptul ca mi-am uitat parola.
Am trecut sa va salut si sa vad ce mai faceti. Eu mai stau si mai lenevesc la cafea cateva minute, dupa care ma pun pe treaba. Mai prin casa, mai prin gradina.
Sa aveti o zi minunata! :D

#45411 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2020 - 01:04 PM

Vezi postareaadi_edi, la 16 May 2020 - 05:45 AM, a spus:

Geany iarasi mi-a facut pofta, dar as manca o supa de fasole cu rantas, cu ceapa... N-am mai mancat cred ca de 20 de ani...

Imi pare rau daca ti-am starnit o pofta :hug: ..mancare ca la mama acasa cum s-ar spune...eu cred ca ,asa,de o pofta merita facuta din cand in gand' :71: ...eu am noroc,ca hunii mei prefera astfel de bucate :toothy9;

Un w.e minunat! :D :

Bine ai revenit si tu bobitza' :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Geany: 16 May 2020 - 01:19 PM

#45412 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 16 May 2020 - 01:44 PM

Vezi postareaGeany, la 16 May 2020 - 01:04 PM, a spus:

Imi pare rau daca ti-am starnit o pofta =)) ..mancare ca la mama acasa cum s-ar spune...eu cred ca ,asa,de o pofta merita facuta din cand in gand' :D ...eu am noroc,ca hunii mei prefera astfel de bucate :71:

Un w.e minunat! :toothy9; :

Bine ai revenit si tu bobitza' :rolleyes:

Tu nu te mai scuza atata, ca ma 'nervezi :-* ! Cum vine una cu "pofte", cum vii cu scuze! Pai de asta-i culinar, sa ne facem una la alta pofte :71: ! Pune tu acolo poze, nu-ti mai fa mustrari de constiinta :hug: !
Daca am pofte sa stii ca mi le si fac :D , atata doar ca mie nu-mi iese cum ii iese maica-mii de asta nu prea gatesc unele mancaruri, sa nu ma dezamagesc :D . Si de fiecare data cand ma duc in tara tot uit sa-i spun sa faca una si alta, are si ea impresia ca daca ne-am mutat in alta tara am si uitat gustul sau nu apreciem o mancare traditionala, fie ea si mai putin dietetica.

Ma bucur sa te vad, Bobita!

#45413 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2020 - 02:13 PM

Vezi postareaadi_edi, la 16 May 2020 - 01:44 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 May 2020 - 01:04 PM, a spus:

Imi pare rau daca ti-am starnit o pofta =(( ..mancare ca la mama acasa cum s-ar spune...eu cred ca ,asa,de o pofta merita facuta din cand in gand' :toothy9; ...eu am noroc,ca hunii mei prefera astfel de bucate :71:

Un w.e minunat! :hug: :

Bine ai revenit si tu bobitza' :occasion14:

Tu nu te mai scuza atata, ca ma 'nervezi :D ! Cum vine una cu "pofte", cum vii cu scuze! Pai de asta-i culinar, sa ne facem una la alta pofte :lol: ! Pune tu acolo poze, nu-ti mai fa mustrari de constiinta :hug: !
Daca am pofte sa stii ca mi le si fac :thumleft: , atata doar ca mie nu-mi iese cum ii iese maica-mii de asta nu prea gatesc unele mancaruri, sa nu ma dezamagesc :P . Si de fiecare data cand ma duc in tara tot uit sa-i spun sa faca una si alta, are si ea impresia ca daca ne-am mutat in alta tara am si uitat gustul sau nu apreciem o mancare traditionala, fie ea si mai putin dietetica.

Ma bucur sa te vad, Bobita!

Hi hi hi! asa e cu mustrarile de cunostinta de cauza ...da' mie zau ca mi-e mila si-mi par rau de cei carora le fac pofta ,mai ales cand nu pot sa-si faca pofta din lipsa de ingredientele care trebuie( pt. cei din afara ca nu gasesc una-alta )..

#45414 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 16 May 2020 - 03:07 PM

Hello hello! Gata, m-am adunat de pe drummuri si eu, azi am fost la țară, am pus haragi la rosii, am mai pus niste castraveți, mi-am luat o tufă de leuștean sa o pun la uscat. Zilele trecute am varuit un balcon, luni il văruiesc pe celălalt, daca tot stau in somaj până la sfârșitul lunii, macar stiu o treabă. O vreme super ciudată, alternând frig cu căldură și mult vânt...bleah!
Botniță, bine ai revenit!

#45415 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 May 2020 - 05:31 PM

Vezi postareamino, la 16 May 2020 - 03:07 PM, a spus:

ouch! glumele autocorectorului. Imagine postata Mino, scrii de pe mobil/tableta?
bobița Imagine postata nu pune la inima, se putea si mai rău Imagine postata

#45416 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2020 - 08:16 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 May 2020 - 07:56 PM, a spus:

Atasament Codita.jpg

Pai... unora le e frica de sobolani, nu sunt veveritele un fel de sobolani cu codita stufoasa :thumleft: ? glumesc, dar cand ma enervau ca mancau ce am plantat prin gradina, asa le ziceam, sa ma racoresc :occasion14: - de parca le-ar pasa :hug: !

>>>>>>>>>>>>> Tu stii ca fix la asta ma gandeam si eu? Seamana, doar ca...sobolanul e yuuuuck. Coada face diferenta! Imagine postata Si ce mananca. Mai scarbosi sunt gugustiucii, sincer. Prietena mea din Franta ii numeste sobolani zburatori.

Treaba buna ai facut tu! Stiu ca nu pare mult, dar stiu ca e de lucru acolo!

>>>>>>>>>>>>> Vaaaaai, daca stiam eu in ce ma bag, stateam frumusel pe oua! Am estimat ca in maxim 4 ore termin si cu smulsul si greblatul si plantatul si alea. Ce vorbesti, Nae? In total am hamalit 12 ore ieri si azi, am zis ca nu ma mai dezdoi de spate. Nu stiu daca a pus mana vreo fiinta umana in ultimii 10 ani in jungla aia. Nenica, un pamant tare si plin de radacini lemnoasa si zeci si zeci de bulbi de la niste zambile de pe vremea lu Pazvanti care faceau tufe intregi de frunze si 1-2 flori plus o tona de caramida sparta si piatra. M-am cocosat efectiv! Asta-i tot ce am putut sa fac. Am plantat niste seminte de leustean si usturoi verde...de-acu, Dumnezeu cu mila.
Fisier atasat  97328561_296358874690132_4645784777402613760_n.jpg (140.17K)
Fisier atasat  98205525_3191830947534709_2254803705222135808_n.jpg (84.79K)
Noi avem long weekend, mi-am propus sa deschid "frizeria de familie" maine, sa vedem care se lasa pe mana mea! cred ca o sa ma auto-ciopartesc si pe mine :hug: , n-am mai facut-o demult. Mai am in plan sa spal geamurile, daca nu toate macar la un etaj, mi-e groaza a trebuie sa le scot cu totul ca sa le pot spala; cu ocazia asta imi pun in functiune "carpele magice" :toothy9; pe care le-am cumparat acum vreo 2 ani si de care am uitat, dar mi-a adus aminte sora-mea, ca i-am cumparat si ei.

Ia arata si mie carpele alea magice ca m-ai facut curioasa? Functioneaza cu bagheta ? Imagine postata

Coffeeeeee! Nice to see you! Imagine postata

Hello hello! Gata, m-am adunat de pe drummuri si eu, azi am fost la țară, am pus haragi la rosii, am mai pus niste castraveți, mi-am luat o tufă de leuștean sa o pun la uscat. Zilele trecute am varuit un balcon, luni il văruiesc pe celălalt, daca tot stau in somaj până la sfârșitul lunii, macar stiu o treabă. O vreme super ciudată, alternând frig cu căldură și mult vânt...bleah!

Hgh five surata mea! Rosii nu am pus, dar am pus niste flocirele acolo, una alta Imagine postata

Vezi postareaDexter, la 16 May 2020 - 05:31 PM, a spus:

ouch! glumele autocorectorului. Imagine postata Mino, scrii de pe mobil/tableta?

Imagine postata Nu e Bobita atat de sensibiloasa Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45417 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 16 May 2020 - 09:03 PM

Carpele fermecate is astea, se cheama Ultimate Cloth (ceva de genul ecloth de care am aflat de la Dex si mi-am facut provizii si din alea, acuma nu prea gasesc; curata doar cu apa, fara bagheta din pacate, dar sunt multumita si asa :hug: ):
https://www.tsc.ca/p...ons=132528&rd=1
In pachetul pe care l-am cumparat acum vreo 2 ani sunt unele gri si unele bej, habar n-am daca ar trebui sa se foloseasca la diferite suprafete de curatat :occasion14: , ca am aruncat ambalajul si nici nu mai au de cumparat decat ce arata in link. Cele albe par mai scortoase decat celelalte, dar cu apa sterg oricum bine de tot.
Am mai comandat cand au fost la reduceri, ca sora-mea zicea sa nu-i trimit altceva in afara de mini-oua Cadbury si carpe :toothy9; .
Ce frumoasa-i gradinuta :thumleft: !

#45418 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 16 May 2020 - 09:13 PM

Hello! De vreo saptamana to vreau sa va salut dar nu stiu de ce nu am spor :occasion14:
Bine ați revenit Georgiana si bobița!

La noi avem o vreme de vara, asta după ce săptămana trecută am văzut zăpada. Azi am mers in parc la plimbare si mâine cred ca mergem din nou. Cu virusul suntem in prelungiri. Restricțiile se mențin pana pe 13 Iunie. Copilul a uitat cum e sa se mai joace cu alți copii si cred ca e satul de mine. Ma țin de el sa facă lecții si el nu vrea :thumleft:

Laponia- buna treaba ai făcut. Acuși merg sa îmi iau răsaduri si azi- mâine dau si eu drumul la grădina.
Adi, eu pe ai mei i-am tuns acum vreo 2 saptamani(?) dar geamurile sunt un subiect interesant. A cumpărat soțul un power wash si momentan ma chinuie ideea de a spală terasa, gardurile si poate... casa, pereții la care ajung ca nu ma urc pe scări sa ajung pana sus..

Weekend plăcut in continuare!

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 16 May 2020 - 09:21 PM

#45419 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 17 May 2020 - 06:15 AM

Vezi postareaDexter, la 16 May 2020 - 05:31 PM, a spus:

Ah, scuzeeee.... :occasion14: da scriu de pe mobil sau tableta, la telefon am dezactivat autocorectul dar pe tableta nu si de obicei recorectez greșelile dar mai scap câte una! :toothy9; ...Ce rușine îmi este...poate corecta cineva? Adriana...help!

Bobiță iartă-mă :thumleft:!

Aceasta postare a fost editata de mino: 17 May 2020 - 06:16 AM

#45420 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 May 2020 - 12:24 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 16 May 2020 - 07:42 AM, a spus:

Eu mai stau si mai lenevesc la cafea cateva minute

pai doar de aia te numesti boabe de cafea :thumleft: