Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2311
  • 2312
  • 2313
  • 2314
  • 2315
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#46241 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 12 November 2020 - 02:38 PM

Vezi postareaboni, la 12 November 2020 - 12:37 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 12 November 2020 - 11:08 AM, a spus:

La multi ani somnului Mino! Sanatosi si fericiti!

La noi e tot mai sumbra situatia. Se vorbeste de carantina... Uf, nu se mai termina odata!
Multa sanatate tuturor =))

Imagine postata nici macar nu am scuza auto-corectului. E drept ca "s" e langa "d" si am unghiile mai lungi decat ar trebui, dar re-citesc intotdeauna inainte sa postez sau imediat dupa, si corectez. Adevarul e ca trebuie sa-mi schimb ochelarii! Imagine postata si nu stiu de ce tot aman
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#46242 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 12 November 2020 - 02:50 PM

Acasa nu am cum sa i-au boabe ca nu am cu ce sa o macin. Mi-ar placea mie, dar poate data viitoare cand o sa schimb masina de facut cafea.
La munca am masina smechera si macina boabele inainte de fiecare cafea pe care o face. Avem boabe Vittoria Cafe.

#46243 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,996
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 12 November 2020 - 02:54 PM

Eu iau rar boabe dar cand am o pastrez in ambalajul ei și da îmi place tare cand miroase a cafea proaspat măcinată în casă! Mulțumesc tuturor de urări, nu vreau decat sa imi fie sănătos!

Vezi postareaalpha, la 12 November 2020 - 02:38 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 12 November 2020 - 12:37 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 12 November 2020 - 11:08 AM, a spus:

La multi ani somnului Mino! Sanatosi si fericiti!

La noi e tot mai sumbra situatia. Se vorbeste de carantina... Uf, nu se mai termina odata!
Multa sanatate tuturor =))

Imagine postata nici macar nu am scuza auto-corectului. E drept ca "s" e langa "d" si am unghiile mai lungi decat ar trebui, dar re-citesc intotdeauna inainte sa postez sau imediat dupa, si corectez. Adevarul e ca trebuie sa-mi schimb ochelarii! Imagine postata si nu stiu de ce tot aman

Eu nici nu am vazut greșeala :P

#46244 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,801
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 November 2020 - 12:19 AM

Vezi postareaWowerful, la 12 November 2020 - 02:50 PM, a spus:

Acasa nu am cum sa i-au boabe ca nu am cu ce sa o macin. Mi-ar placea mie, dar poate data viitoare cand o sa schimb masina de facut cafea.
La munca am masina smechera si macina boabele inainte de fiecare cafea pe care o face. Avem boabe Vittoria Cafe.

Sa stii ca m-am uitat si eu dupa masini de cafea care si macina, dupa aia mi-am zis ca nu merita investitia, ca numai eu beau la noi in casa. Ne-au anuntat ca la serviciu au instalat o masina noua de cafea, inca n-am vazut-o si nici nu cred ca ma intereseaza, "in deplasare" eu n-am mai baut cafea din martie.

Si eu tin cafeaua de obicei in amblajul ei, dar mi-e teama sa nu-si piarda aroma de cate ori 'oi deschide-o pana o termin...Ma gandeam sa o pun in borcane de sticla. Sa le pun la beci, la racoare? sau le las in bucatarie, in dulap? ori altundeva?

#46245 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 13 November 2020 - 09:26 AM

Vezi postareaadi_edi, la 13 November 2020 - 12:19 AM, a spus:

Si eu tin cafeaua de obicei in amblajul ei, dar mi-e teama sa nu-si piarda aroma de cate ori 'oi deschide-o pana o termin...Ma gandeam sa o pun in borcane de sticla. Sa le pun la beci, la racoare? sau le las in bucatarie, in dulap? ori altundeva?
Acum nu mai am acasa cafea decat "de urgenta". Dar "pe vremuri" luam tot asa cate o punga mare de boabe. Scoteam cat consumam imediat intr-o cutie de tabla (sau borcan) iar restul ramanea in punga originala. Cutia de tabla o tineam in frigider. Se pastra foarte bine.

In loc de cafea vreau sa va prezint o noua descoperite de a mea: ginger shot. Nu-i chiar noua descoperirea, am baut prima data in primavara, dar acum m-am apucat sa fac acasa (s-a inchis localul in care il serveau Imagine postata, le doresc sa reziste cu bine si sa revina dupa ce trece nebunia).
Mai jos e "doza" noastra de dimineata: suc proaspat de ghimbir, suc de lamaie, piper. Reteta originala era si cu otet de mere, dar n-am avut unul bun acasa.
Fisier atasat  ginger_shot.jpg (83.19K)
Number of downloads: 0

#46246 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 November 2020 - 09:55 AM

Sweeties, ma bucur si eu sa va vad! Recunosc ca anumite derapaje de aici mi-au taiat avantul de palavragit plus ca...sunt intr-o faza urata din viata mea care se pare ca nu mai ajunge la final...tot astept si cu frica mare , mare si , totusi, si cu nerabdare, inceperea noului capitol din viata mea.

Insa, avand in vedere ca am petrecut impreuna virtual aproape doua decenii, "la bine si la rau" , mi s-ar parea frumos sa continuam traditia asta a prieteniilor , simpatiilor si "impreuna sa fim" virtual a acestei mici si , intre timp, din pacate, firave comunitati. Daca stau bine si ma gandesc, cu voi am discutat si vorbit despre lucruri si temeri despre care nici cu familia nu am vorbit =))))
Asa ca, sa tinem aproape si impreuna :P Pentru ca se merita!

Va las o cafea mai potrivita pentru timpul asta:
Fisier atasat  427de08dcd2e05f6e143b724ced32808.jpg (103.69K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46247 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 13 November 2020 - 03:16 PM

Laponel :P :P doamne ajuta sa se termine perioada asta urata pentru tine, nu uita ca eu astept cu nerabdare sa bem ceva bun, vedem noi ce si unde! Pana una alta azi am trecut la munca peste un episod urat, iar aceste vremuri sunt perfecte pentru a scoate ce e mai urat din unii, din pacate pentru ei, faptul ca imi fac munca corect s-a intors ca un bumerang impotriva lor. Aici e urat afara, burniteaza, bleah! Ma bucur ca suntem sanatosi, nimic nu conteaza in rest, iar sanatate va doresc tuturor, sper ca sunteti bine, oriunde sunteti!

Fur o gogoasa ca arata prea bine, desi de doua zile ne facem de cap cu tortul Napoleon! =))

#46248 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,014
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 November 2020 - 10:48 AM

Mino, la multi ani sanatosi sotului.

Laponica, multa sanatate si noroc sa depasesti ce te bantuie.

Noi cafeaua o cumparam in pungi sigilate de 1/2 sau 1 kg si o tinem in container special care are un mecanism care scoate aerul

Fisier atasat  IMG-20201114-WA0002.jpg (63.5K)

#46249 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 14 November 2020 - 01:56 PM

Mulțumesc Clau! Ce fain e vasul de cafea! Geany, ce faci, sunteți bine?

#46250 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 November 2020 - 04:02 PM

Daa! draga Mino :) merci! :-* .suntem ok. atat cat se poate,Ale' e cu scoala on line de mai bine de o luna asa ca doar el e la calculator,eu nu mai am loc,domnul Geany e cu scarbiciu' f. ocupat,baiatul meu cel mare e la Sibiu asa ca acolo nu e bine,vedem de luni -_- eu gatesc in draci :P in ultimele 3 zile am avut asa,fasole batuta/facaluita cu carnati gratariti si muraturi,ardei umpluti cu smantana (ardei luati la reducere de la magazinajul meu de la scara blocului),supa de pui ,varza calita cu afumatura,acum am terminat de prajit gogosile,pt. maine am tot ce trebuie ca sa fac,branza cu mamaliga si tochitura cu muraturi,tata diabetic iar are probleme cu rani la picioare(piciorul diabetic) a mai avut,mama il da cu toate cele,mereu stau cu frica sa nu ajunga la amputare doamne feri :P sorica in Italia tot asa stau cu frica,ce sa va mai spun?! ...cam asta e... :P nu ma mai simt chiar in apele mele,nu mai simt sa postez pe forum, va urez multa sanatate tuturor si sa treceti cat mai usor peste aceasta criza ,va pup si va imbratisez cu drag! =)) :-*

#46251 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2020 - 09:50 AM

Apai asta tot astept si eu , fete, sa se termine, sa pot trece la pasul urmator, la proiecte de viitor, planuri etc.

Uneori orice cuvant de imbarbatare, orice sustinere, fie ea cat de mica ori virtuala , conteaza enorm , face diferenta! Imagine postata

Si pentru asta, cafeleeeee, fara numar, fara numar!

Fisier atasat  b4b211dc02da7f0148d0112d8286d2b9.jpg (57.42K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  554d81166868e5082178bf532a2321cf.jpg (32.24K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  0f9565b38a399f2267de6c09bdee50c1.jpg (42.76K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  6614e6ed39c83981b20e4dc1101b0cf0.jpg (51.05K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46252 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2020 - 10:03 AM

Si ceaiur, si lapte auriu . Am uitat ceva?
Geany, chiar ma intrebam si eu ce faci!
Adriana ce-o face?

Blackie, all set?
Hazelinaaaaa, Alphalinda, Elena - Wowy, Clau - intreprinzatoare si creativa, ca de obicei Imagine postata
Boniiiii, ma bucur ca mai scrii!
Adi_edi: haioasa, maxim! Imagine postata

Mihamarky: Care e situatia, cum esti?

E mijloc de noiembrie, nu imi vine sa cred...anul 2020 este unul din cei mai execrabili din viata mea...cu sau fara guvid. Dar, cel putin, l-am prins (la an ma refer) =))))
Am "consumat" rapid cateva episoade din showul lui David Letterman de pe Netflix, in care l-am urmarit pe Obama cu mare atentie. Ma straduiesc sa imi mentin speranta ca, intr-un final, the good guys will always win...
Mi-a placut foarte mult ceva ce a spus Obama, cum altfe? Omul asta are o retorica si oratorica si vorbeste cu asa o onestitate si logica incat iti este greu sa nu il iubeste.

Si zice: " Este bine ca l-am avut pe Donald Trump la guvernare, pentru ca doar asa oamenilor li s-a putut face constient de raul care inca mai exista in tara noastra si de faptul ca, daca alegem sa inchidem ochii, suntem lasi si raul acesta ne va cotropi. "

Incep sa cred ca Trump ne-a facut un mare serviciu tuturor...ne-a aratat ca se merita sa luptam pentru binele din viata noastra si ca acesta nu vine de la sine. Trebui obtinut, ingrijit, mentinut, asigurat ca este sustenabil...si pentru asta trebuie sa muncim cu totii, in primul si in primul rand la noi insine.

Asa cum nebunia Trump ia sfarsit, asa va lua si guvidu' sfarsit si , dupa toate astea, ne va fi mai clar ce este cu adevarat important in viata: libertatea, aerul curat , sanatatea, familia si cei apropiati.

Clau, fain tare recipientul ala, ma gandeam daca sa imi iau si eu, dar , la viteza cu care beau eu cafeaua , n-are rost :P))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46253 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242

Postat 15 November 2020 - 12:09 PM

Ziua bună la hangite =)) desi am deschis printre primele usa hanului, în urma cu 2300 pagini ( :P)))pfoai) , a trecut mult timp,( prea mult) , de când nu v-am salutat , desi va citesc de ceva vreme ! Salutare fete dragi ! Promit sa mai intru la o cafea, un ceai 😊

#46254 Useril este offline   Giulia 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 17-January 19

Postat 15 November 2020 - 09:02 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 November 2020 - 10:03 AM, a spus:

Am "consumat" rapid cateva episoade din showul lui David Letterman de pe Netflix, in care l-am urmarit pe Obama cu mare atentie. Ma straduiesc sa imi mentin speranta ca, intr-un final, the good guys will always win...
Mi-a placut foarte mult ceva ce a spus Obama, cum altfe? Omul asta are o retorica si oratorica si vorbeste cu asa o onestitate si logica incat iti este greu sa nu il iubeste.

Buna Lapona,

Desi nu scriu mai deloc aici, va citesc pe toate cu mare drag si mai ales pe tine =)) Sper sa depasesti momentele grele prin care treci.

Nu am vazut show-ul, dar sunt intru totul de acord cu comentarile la adresa lui Obama. Tocmai ce am comandat ultima carte scrisa de el si abia astept s-o citesc.

#46255 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2020 - 12:29 AM

Vezi postareaGiulia, la 15 November 2020 - 09:02 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 November 2020 - 10:03 AM, a spus:

Buna Lapona,

Desi nu scriu mai deloc aici, va citesc pe toate cu mare drag si mai ales pe tine :) Sper sa depasesti momentele grele prin care treci.

Nu am vazut show-ul, dar sunt intru totul de acord cu comentarile la adresa lui Obama. Tocmai ce am comandat ultima carte scrisa de el si abia astept s-o citesc.

Girl, you relight my fire today ! Imagine postata Si ma citesti chiar si cand scriu ca o lobotomizata? :))

Bai, care ati dat cu ce pe threadul asta ca acum citii si eu paginile din urma si dupa aia si cum am scris si eu mai sus...si ma lua un dor de-o lirica de-a noastra , din aia care reflecta foarte fidel nivelul educational al tarii in contemporaneitate (Lapona isi drege vocea, deci atentie!):
Dintr-o balta neagraPatru ochi priveste,
Ce sa fie oare?Cre'ca e doi peste.

Giulia, iti jur ca aceleasi sperante le tot nutresc si eu de un an in cap, astazi...am trecut prin niste stadii infioratoare si niste filme in care n-as fi crezut vreodata sa le fiu protagonista. Dar...niciodata sa nu spui niciodata.

Sincer, iti multumesc tare mult pentru cuvintele cu incarcatura pretioasa: incurajare. Tare tare benefica! Imagine postataInca nu am apucat sa citesc nimic din Obama, dar i-am urmarit cu mare admiratie si respect pe el si pe Michelle. Cand ai timp si chef, povesteste despre carte :)

Dani_ela! WOW! Bine ai revenit!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46256 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 16 November 2020 - 02:30 AM

Dragele de voi! O sa fie bine si o sa trecem noi si de asta.
E greu si ne este greu, asta e foarte adevarat. Nimeni nu prea mai are chef de mare lucru. Eu sper sa trec cu bine de iarna.. Pana la craciun mai e cum mai e dar ianuarie si februarie tare grele luni mai sunt.Cand vine primavara parca sunt alt om
Astazi a fost urat afara si nu am iesit din casa decat pentru o plimbare de jumatate de ora pe aici prin cartier. Acum fac niste gogosi..
Lapona iti doresc multa sanatate si sa ajungi sa fii linistita si multumita sufleteste. Te pup fata frumoasa!
Geany multa sananate tatalui tau precum si tuturor din familie!

#Rezist! :)

#46257 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 16 November 2020 - 08:16 AM

Vezi postareaWowerful, la 16 November 2020 - 02:30 AM, a spus:

Dragele de voi! O sa fie bine si o sa trecem noi si de asta.
E greu si ne este greu, asta e foarte adevarat. Nimeni nu prea mai are chef de mare lucru. Eu sper sa trec cu bine de iarna.. Pana la craciun mai e cum mai e dar ianuarie si februarie tare grele luni mai sunt. Cand vine primavara parca sunt alt om
Astazi a fost urat afara si nu am iesit din casa decat pentru o plimbare de jumatate de ora pe aici prin cartier. Acum fac niste gogosi..
Lapona iti doresc multa sanatate si sa ajungi sa fii linistita si multumita sufleteste. Te pup fata frumoasa!
Geany multa sananate tatalui tau precum si tuturor din familie!

#Rezist! :)

Neatza hangițe! Wowy, aceeasi teama o am si eu. Din martie ne hârâim cu salariul diminuat, acum avfm program de 4 ore și deja se aude zvonuri, care de obicei de adeveresc, ca vom sta din 15 decembrie până în 15 ianuarie, in somaj. Nici nu vreau sa ma gandesc ce bani vor fi si ce facturi vor veni. Până una alta să avem grija de sănătatea noastră și sa bem o cafea! O săptămână bună tuturor!

Fisiere atasate

#46258 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 16 November 2020 - 11:51 AM

Buna dimineata! Gri, frig si ploaie...iarna in Irlanda Imagine postata
Saptamana trecuta am primit niste gogonele si sambata am facut un chutney din ele, ca murate nu le mananca nimeni. Ieri am facut gem de ardei iute. Si cu asta cred ca am terminat cu conservele. Mult de motrosit cu ele. Juma' de zi se duce de nici nu vezi. Am gasit pentru prima data turmeric proaspat. Am pus in ambele conserve, cu toate ca nu se cerea, dar m-am entuziasmat. Nu cred ca face vreo diferenta la gust, dar, cand am terminat, ustensilele erau galbene. Iese la spalat Imagine postata
De Craciun fac cateva cosuri pt prieteni cu chutney, gem, branzeturi, biscuiti, vin...si gata cadoul
Pt fete, una primeste laptop, ca face 18 ani inainte de Craciun, cadou de Craciun si ii trebuie si la scoala (3 in 1 Imagine postata), cealalta casti Beats, ca alea de le are se destrama

Fetele studiaza din greu on line, Andreea are primul examen miercuri si multimi de proiecte de laborator. Antonia lucreaza la portofoliu, toata lumea face ce-i place. Inafara de mine, care sunt obosita fleasca si vreau concediu, dar suntem prea aglomerati si inca nu se poate. I'm f...ing shattered! Mi-a trebuit juma' de ora si trei snooze azi dimineata ca sa ma tarasc jos din pat. Am facut o cafea de mi-a ridicat parul pe ceafa, da' ochii tot nu mi-s deschisi cum trebuie.

Don't panic, it will get better!Imagine postataImagine postata

Aceasta postare a fost editata de alpha: 16 November 2020 - 11:51 AM

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#46259 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 16 November 2020 - 12:36 PM

Hello din Sibiu.
La noi s-a intrat pentru 2 saptamani in carantina. Sper sa scada numaratoarea vertiginos si sa ne mai revenim, ca lumea a inceput sa fie din ce in ce mai nervoasa, mai nerabdatoare, mai trista si deprimata Imagine postata.

Va doresc tuturor multa sanatate Imagine postata

P.S. salut cu mare bucurie pe toata lumea care a reaparut pe aici :)

#46260 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2020 - 12:49 PM

Ieleu, ladiz, babiz'n craziez!

Vin cu kitul de urgenta, pazea!!!
Fisier atasat  41fe69d9fd180b4b838fcf1afaf0b069.jpg (64.77K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  888ff8bcacbcfe3fde360c8a39e6b414.jpg (90.13K)
Fisier atasat  ef8267fbb7ab0b3929513587b5d058e8.jpg (54.2K)

Dupa tot acest timp in care am haladuit prin iad, acum na, am cam cartografiat regiunea, m-am aclimatizat, puii mei, e oarecum familiar deja. Dupa tot acest timp, zic, nu pot decat sa confirm ca:
1. Daca nu ai sanatate, esti fucked! Rau!

2. Daca ai sanatate si ramai fara bani, si atunci esti fucked! Dar, te duce carca sa te lupti si sa alegi alte cai, parca te mai consoleaza, iti mai vine inima la loc.

3. Daca esti in una, cealalta sau ambele situatii de mai sus si nu ai oameni adevarati in viata ta care sa iti fie alaturi fie si cu o vorbulita bine spusa si bine plasata la momentul oportun, atunci esti super fucked! Imagine postata
Insa, chiar si in situatia numarul 3: Ati mai vazut voi drac mort? Imagine postata
#Rezist ... nu mai stiu cat, dar inca...

Vezi postareaboni, la 16 November 2020 - 12:36 PM, a spus:

Hello din Sibiu.
La noi s-a intrat pentru 2 saptamani in carantina. Sper sa scada numaratoarea vertiginos si sa ne mai revenim, ca lumea a inceput sa fie din ce in ce mai nervoasa, mai nerabdatoare, mai trista si deprimata Imagine postata.

Va doresc tuturor multa sanatate Imagine postata

P.S. salut cu mare bucurie pe toata lumea care a reaparut pe aici :)

Imbratisari calde inapoi la Sibiu! Sibiul rulz!!! O sa scada si numarul de infectati, o sa vina si perioada aia!
Serviti-va , va rog, cu cafele, ca parca ajuta putin la serotonina Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 16 November 2020 - 12:47 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2311
  • 2312
  • 2313
  • 2314
  • 2315
  • Ultima »