boni, la 12 November 2020 - 12:37 PM, a spus:
La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 12 November 2020 - 02:38 PM

Postat 12 November 2020 - 02:50 PM
La munca am masina smechera si macina boabele inainte de fiecare cafea pe care o face. Avem boabe Vittoria Cafe.
Postat 12 November 2020 - 02:54 PM
alpha, la 12 November 2020 - 02:38 PM, a spus:
boni, la 12 November 2020 - 12:37 PM, a spus:
Eu nici nu am vazut greșeala
Postat 13 November 2020 - 12:19 AM
Wowerful, la 12 November 2020 - 02:50 PM, a spus:
La munca am masina smechera si macina boabele inainte de fiecare cafea pe care o face. Avem boabe Vittoria Cafe.
Sa stii ca m-am uitat si eu dupa masini de cafea care si macina, dupa aia mi-am zis ca nu merita investitia, ca numai eu beau la noi in casa. Ne-au anuntat ca la serviciu au instalat o masina noua de cafea, inca n-am vazut-o si nici nu cred ca ma intereseaza, "in deplasare" eu n-am mai baut cafea din martie.
Si eu tin cafeaua de obicei in amblajul ei, dar mi-e teama sa nu-si piarda aroma de cate ori 'oi deschide-o pana o termin...Ma gandeam sa o pun in borcane de sticla. Sa le pun la beci, la racoare? sau le las in bucatarie, in dulap? ori altundeva?
Postat 13 November 2020 - 09:26 AM
adi_edi, la 13 November 2020 - 12:19 AM, a spus:
In loc de cafea vreau sa va prezint o noua descoperite de a mea: ginger shot. Nu-i chiar noua descoperirea, am baut prima data in primavara, dar acum m-am apucat sa fac acasa (s-a inchis localul in care il serveau
Mai jos e "doza" noastra de dimineata: suc proaspat de ghimbir, suc de lamaie, piper. Reteta originala era si cu otet de mere, dar n-am avut unul bun acasa.
ginger_shot.jpg (83.19K)
Number of downloads: 0
Postat 13 November 2020 - 09:55 AM
Insa, avand in vedere ca am petrecut impreuna virtual aproape doua decenii, "la bine si la rau" , mi s-ar parea frumos sa continuam traditia asta a prieteniilor , simpatiilor si "impreuna sa fim" virtual a acestei mici si , intre timp, din pacate, firave comunitati. Daca stau bine si ma gandesc, cu voi am discutat si vorbit despre lucruri si temeri despre care nici cu familia nu am vorbit
Asa ca, sa tinem aproape si impreuna
Va las o cafea mai potrivita pentru timpul asta:
427de08dcd2e05f6e143b724ced32808.jpg (103.69K)
Postat 13 November 2020 - 03:16 PM
Fur o gogoasa ca arata prea bine, desi de doua zile ne facem de cap cu tortul Napoleon!
Postat 14 November 2020 - 10:48 AM
Laponica, multa sanatate si noroc sa depasesti ce te bantuie.
Noi cafeaua o cumparam in pungi sigilate de 1/2 sau 1 kg si o tinem in container special care are un mecanism care scoate aerul
IMG-20201114-WA0002.jpg (63.5K)
Postat 14 November 2020 - 01:56 PM
Postat 14 November 2020 - 04:02 PM
Postat 15 November 2020 - 09:50 AM
Uneori orice cuvant de imbarbatare, orice sustinere, fie ea cat de mica ori virtuala , conteaza enorm , face diferenta!
Si pentru asta, cafeleeeee, fara numar, fara numar!
b4b211dc02da7f0148d0112d8286d2b9.jpg (57.42K)
554d81166868e5082178bf532a2321cf.jpg (32.24K)
0f9565b38a399f2267de6c09bdee50c1.jpg (42.76K)
6614e6ed39c83981b20e4dc1101b0cf0.jpg (51.05K)
Postat 15 November 2020 - 10:03 AM
Geany, chiar ma intrebam si eu ce faci!
Adriana ce-o face?
Blackie, all set?
Hazelinaaaaa, Alphalinda, Elena - Wowy, Clau - intreprinzatoare si creativa, ca de obicei
Boniiiii, ma bucur ca mai scrii!
Adi_edi: haioasa, maxim!
Mihamarky: Care e situatia, cum esti?
E mijloc de noiembrie, nu imi vine sa cred...anul 2020 este unul din cei mai execrabili din viata mea...cu sau fara guvid. Dar, cel putin, l-am prins (la an ma refer)
Am "consumat" rapid cateva episoade din showul lui David Letterman de pe Netflix, in care l-am urmarit pe Obama cu mare atentie. Ma straduiesc sa imi mentin speranta ca, intr-un final, the good guys will always win...
Mi-a placut foarte mult ceva ce a spus Obama, cum altfe? Omul asta are o retorica si oratorica si vorbeste cu asa o onestitate si logica incat iti este greu sa nu il iubeste.
Si zice: " Este bine ca l-am avut pe Donald Trump la guvernare, pentru ca doar asa oamenilor li s-a putut face constient de raul care inca mai exista in tara noastra si de faptul ca, daca alegem sa inchidem ochii, suntem lasi si raul acesta ne va cotropi. "
Incep sa cred ca Trump ne-a facut un mare serviciu tuturor...ne-a aratat ca se merita sa luptam pentru binele din viata noastra si ca acesta nu vine de la sine. Trebui obtinut, ingrijit, mentinut, asigurat ca este sustenabil...si pentru asta trebuie sa muncim cu totii, in primul si in primul rand la noi insine.
Asa cum nebunia Trump ia sfarsit, asa va lua si guvidu' sfarsit si , dupa toate astea, ne va fi mai clar ce este cu adevarat important in viata: libertatea, aerul curat , sanatatea, familia si cei apropiati.
Clau, fain tare recipientul ala, ma gandeam daca sa imi iau si eu, dar , la viteza cu care beau eu cafeaua , n-are rost
Postat 15 November 2020 - 12:09 PM
Postat 15 November 2020 - 09:02 PM
Lapona Enigel, la 15 November 2020 - 10:03 AM, a spus:
Am "consumat" rapid cateva episoade din showul lui David Letterman de pe Netflix, in care l-am urmarit pe Obama cu mare atentie. Ma straduiesc sa imi mentin speranta ca, intr-un final, the good guys will always win...
Mi-a placut foarte mult ceva ce a spus Obama, cum altfe? Omul asta are o retorica si oratorica si vorbeste cu asa o onestitate si logica incat iti este greu sa nu il iubeste.
Buna Lapona,
Desi nu scriu mai deloc aici, va citesc pe toate cu mare drag si mai ales pe tine
Nu am vazut show-ul, dar sunt intru totul de acord cu comentarile la adresa lui Obama. Tocmai ce am comandat ultima carte scrisa de el si abia astept s-o citesc.
Postat 16 November 2020 - 12:29 AM
Giulia, la 15 November 2020 - 09:02 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 15 November 2020 - 10:03 AM, a spus:
Buna Lapona,
Desi nu scriu mai deloc aici, va citesc pe toate cu mare drag si mai ales pe tine
Nu am vazut show-ul, dar sunt intru totul de acord cu comentarile la adresa lui Obama. Tocmai ce am comandat ultima carte scrisa de el si abia astept s-o citesc.
Girl, you relight my fire today !
Bai, care ati dat cu ce pe threadul asta ca acum citii si eu paginile din urma si dupa aia si cum am scris si eu mai sus...si ma lua un dor de-o lirica de-a noastra , din aia care reflecta foarte fidel nivelul educational al tarii in contemporaneitate (Lapona isi drege vocea, deci atentie!):
Dintr-o balta neagraPatru ochi priveste,
Ce sa fie oare?Cre'ca e doi peste.
Giulia, iti jur ca aceleasi sperante le tot nutresc si eu de un an in cap, astazi...am trecut prin niste stadii infioratoare si niste filme in care n-as fi crezut vreodata sa le fiu protagonista. Dar...niciodata sa nu spui niciodata.
Sincer, iti multumesc tare mult pentru cuvintele cu incarcatura pretioasa: incurajare. Tare tare benefica!
Dani_ela! WOW! Bine ai revenit!
Postat 16 November 2020 - 02:30 AM
E greu si ne este greu, asta e foarte adevarat. Nimeni nu prea mai are chef de mare lucru. Eu sper sa trec cu bine de iarna.. Pana la craciun mai e cum mai e dar ianuarie si februarie tare grele luni mai sunt.Cand vine primavara parca sunt alt om
Astazi a fost urat afara si nu am iesit din casa decat pentru o plimbare de jumatate de ora pe aici prin cartier. Acum fac niste gogosi..
Lapona iti doresc multa sanatate si sa ajungi sa fii linistita si multumita sufleteste. Te pup fata frumoasa!
Geany multa sananate tatalui tau precum si tuturor din familie!
#Rezist!
Postat 16 November 2020 - 08:16 AM
Wowerful, la 16 November 2020 - 02:30 AM, a spus:
E greu si ne este greu, asta e foarte adevarat. Nimeni nu prea mai are chef de mare lucru. Eu sper sa trec cu bine de iarna.. Pana la craciun mai e cum mai e dar ianuarie si februarie tare grele luni mai sunt. Cand vine primavara parca sunt alt om
Astazi a fost urat afara si nu am iesit din casa decat pentru o plimbare de jumatate de ora pe aici prin cartier. Acum fac niste gogosi..
Lapona iti doresc multa sanatate si sa ajungi sa fii linistita si multumita sufleteste. Te pup fata frumoasa!
Geany multa sananate tatalui tau precum si tuturor din familie!
#Rezist!
Neatza hangițe! Wowy, aceeasi teama o am si eu. Din martie ne hârâim cu salariul diminuat, acum avfm program de 4 ore și deja se aude zvonuri, care de obicei de adeveresc, ca vom sta din 15 decembrie până în 15 ianuarie, in somaj. Nici nu vreau sa ma gandesc ce bani vor fi si ce facturi vor veni. Până una alta să avem grija de sănătatea noastră și sa bem o cafea! O săptămână bună tuturor!
Fisiere atasate
-
cea-mai-buna-cafea-in-2020.jpg (173.21K)
Postat 16 November 2020 - 11:51 AM
Saptamana trecuta am primit niste gogonele si sambata am facut un chutney din ele, ca murate nu le mananca nimeni. Ieri am facut gem de ardei iute. Si cu asta cred ca am terminat cu conservele. Mult de motrosit cu ele. Juma' de zi se duce de nici nu vezi. Am gasit pentru prima data turmeric proaspat. Am pus in ambele conserve, cu toate ca nu se cerea, dar m-am entuziasmat. Nu cred ca face vreo diferenta la gust, dar, cand am terminat, ustensilele erau galbene. Iese la spalat
De Craciun fac cateva cosuri pt prieteni cu chutney, gem, branzeturi, biscuiti, vin...si gata cadoul
Pt fete, una primeste laptop, ca face 18 ani inainte de Craciun, cadou de Craciun si ii trebuie si la scoala (3 in 1
Fetele studiaza din greu on line, Andreea are primul examen miercuri si multimi de proiecte de laborator. Antonia lucreaza la portofoliu, toata lumea face ce-i place. Inafara de mine, care sunt obosita fleasca si vreau concediu, dar suntem prea aglomerati si inca nu se poate. I'm f...ing shattered! Mi-a trebuit juma' de ora si trei snooze azi dimineata ca sa ma tarasc jos din pat. Am facut o cafea de mi-a ridicat parul pe ceafa, da' ochii tot nu mi-s deschisi cum trebuie.
Don't panic, it will get better!
Aceasta postare a fost editata de alpha: 16 November 2020 - 11:51 AM

Postat 16 November 2020 - 12:36 PM
La noi s-a intrat pentru 2 saptamani in carantina. Sper sa scada numaratoarea vertiginos si sa ne mai revenim, ca lumea a inceput sa fie din ce in ce mai nervoasa, mai nerabdatoare, mai trista si deprimata
Va doresc tuturor multa sanatate
P.S. salut cu mare bucurie pe toata lumea care a reaparut pe aici
Postat 16 November 2020 - 12:49 PM
Vin cu kitul de urgenta, pazea!!!
41fe69d9fd180b4b838fcf1afaf0b069.jpg (64.77K)
888ff8bcacbcfe3fde360c8a39e6b414.jpg (90.13K)
ef8267fbb7ab0b3929513587b5d058e8.jpg (54.2K)
Dupa tot acest timp in care am haladuit prin iad, acum na, am cam cartografiat regiunea, m-am aclimatizat, puii mei, e oarecum familiar deja. Dupa tot acest timp, zic, nu pot decat sa confirm ca:
1. Daca nu ai sanatate, esti fucked! Rau!
2. Daca ai sanatate si ramai fara bani, si atunci esti fucked! Dar, te duce carca sa te lupti si sa alegi alte cai, parca te mai consoleaza, iti mai vine inima la loc.
3. Daca esti in una, cealalta sau ambele situatii de mai sus si nu ai oameni adevarati in viata ta care sa iti fie alaturi fie si cu o vorbulita bine spusa si bine plasata la momentul oportun, atunci esti super fucked!
Insa, chiar si in situatia numarul 3: Ati mai vazut voi drac mort?
#Rezist ... nu mai stiu cat, dar inca...
boni, la 16 November 2020 - 12:36 PM, a spus:
La noi s-a intrat pentru 2 saptamani in carantina. Sper sa scada numaratoarea vertiginos si sa ne mai revenim, ca lumea a inceput sa fie din ce in ce mai nervoasa, mai nerabdatoare, mai trista si deprimata
Va doresc tuturor multa sanatate
P.S. salut cu mare bucurie pe toata lumea care a reaparut pe aici
Imbratisari calde inapoi la Sibiu! Sibiul rulz!!! O sa scada si numarul de infectati, o sa vina si perioada aia!
Serviti-va , va rog, cu cafele, ca parca ajuta putin la serotonina
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 16 November 2020 - 12:47 PM

Ajutor