Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2365
  • 2366
  • 2367
  • 2368
  • 2369
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tฤƒti pentru tฤƒลฃรฎ

#47321 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 October 2022 - 09:12 PM

Vezi postareaclau_ash, la 25 October 2022 - 09:10 PM, a spus:

Soacra nu misca in front. Nu stiu de ce ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

Asta clar atunci ca mama ta are dreptate :whip2:

#47322 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 25 October 2022 - 09:24 PM

Vezi postareaGeany, la 25 October 2022 - 09:12 PM, a spus:

Asta clar atunci ca mama ta are dreptate :whip2:

Vai saraca soacra de clau :105: =)) :(
Imagine postata

#47323 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,998
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 October 2022 - 05:49 AM

Eu soacra fiind, vreau sa cred ca nu misca in front din cauza ca apreciaza calitatile tale si considera ca nu e nevoie sa intervina! :whip2:

#47324 Useril este offline   Adriana 

• Bucฤƒtฤƒreasฤƒ cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 October 2022 - 08:07 AM

Vezi postareaclau_ash, la 25 October 2022 - 08:50 PM, a spus:

Mie mi-a zis mama ca-mi iese borsul acru ca sunt afurisita ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡, n-am nici cea mai vaga idee de ce crede ca sunt afurisita ๐Ÿค”๐Ÿคญ๐Ÿคญ๐Ÿคญ

la fel zicea si maica-mea, ca nu ii iesea pentru ca nu era afurisita =)) :whip2: :105:
eu cind am incercat sa-l fac am pus-o si pe soacra-mea sa invirta zeama si degeaba, tot nu mi-a iesit :(

#47325 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,540
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 26 October 2022 - 09:28 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 October 2022 - 08:07 AM, a spus:

Vezi postareaclau_ash, la 25 October 2022 - 08:50 PM, a spus:

Mie mi-a zis mama ca-mi iese borsul acru ca sunt afurisita ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡, n-am nici cea mai vaga idee de ce crede ca sunt afurisita ๐Ÿค”๐Ÿคญ๐Ÿคญ๐Ÿคญ

la fel zicea si maica-mea, ca nu ii iesea pentru ca nu era afurisita =)) :whip2: :105:
eu cind am incercat sa-l fac am pus-o si pe soacra-mea sa invirta zeama si degeaba, tot nu mi-a iesit :(

Mie bunica-mea imi dadea cu lingura aia de lemn pe la gura si apoi amesteca borsul cu ea, ca cica eram rea de gura si se acrea borsul =)) .
Buna dimineata la han!
brain loading....please wait....

#47326 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2022 - 10:51 AM

Ha ha ha! ce tare e asta Blackie =)) Ma bucur sa te revad! ce mai faci?!

Buna la toata lumia'! Si la multi ani celor ce sarbatoresc de sf, Dumitru! :hug:

La noi soare ,cald atipic de cald,pun sa fac pui cu smantana si mamaliguta :71: fug, va pup o zi faina tuturora! :-*

#47327 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Locationร‰ire

Postat 26 October 2022 - 11:36 AM

Mama ne tragea de mot prin surprindere si facea un sunet cu buzele tuguiate, pe care evident ca nu vi-l pot descrie Imagine postata. Tot ca sa se acreasca borsul.
Tot cartierul gatea ciorbe cu bors de la mama Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#47328 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 26 October 2022 - 11:44 AM

Buna ziua tuturor! E soare si frumos azi la noi Imagine postata

Eu nu am mancat bors pana acum Imagine postata. N-am avut ocazia pe nicaieri si nu m-am apucat sa fac. Nu gatesc o mancare (noua) pana nu o mananc gatita de cineva care stie, ca sa stiu ce trebuie sa iasa Imagine postata
In "casa boni" ciorbele pe care le fac sunt drese cu ou si cu smantana si acrite cu zeama de lamaie. Doar cea de fasole boabe scapa nedreasaImagine postata ca e cu bulion. Ce nu e acru e supa, iar aici intra supa clara (pui, vita) cu taitei sau zdrente, ca nu ma chinui nu galuste, si supele creme. Si astea din urma le mai dreg, cรขteodatฤƒ, cu ou si smantana Imagine postata

#47329 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2022 - 12:43 PM

Dex'! se dadu' linistea mai tare :71: ... =))

Ma bucur sa te revad draga Alph',ce mai faci?! :-*

Azi facui confort' food' pt. domnul Geany :71: una dintre mancarurile lui preferate pui cu smantana,asta nu mi-l refuza niciodata (dau putin din casa'',azi avuse' probele sportive,se dau trimestrial,de 25 de ani e in cadrul armatei,asa e la ei ,si mereu imi vine ciufut' acasa,ca acuma mna' e si varsta la 50 nu prea mai esti ca la 20 te mai lasa balamalele,alea-alea,febra musculara etc,si mereu imi spune,''Mie sa nu-mi faci nimik de mancare,mancati voi ce vreti,ca mie nu-mi trebuie nimik''...Mmmhhaaamm! :hug: mda',cunoastem noi...a mancat cu o pofta de numa =))

Aceasta postare a fost editata de Geany: 26 October 2022 - 12:46 PM

#47330 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,014
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 26 October 2022 - 12:50 PM

Vezi postareamino, la 26 October 2022 - 05:49 AM, a spus:

Eu soacra fiind, vreau sa cred ca nu misca in front din cauza ca apreciaza calitatile tale si considera ca nu e nevoie sa intervina! :hug:

E o tipa super ok, nu prea avem tagente pentru ca locuieste cu una din fetele ei si are grija de cei 3 nepoti. In afara de asta la noi e fiecare cu familia lui: ce e legat de familia mea rezolv eu si ce e legat de familia lui rezolva el, asa ca nu avem motive de discutii familiale ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

#47331 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2022 - 12:59 PM

Socrella mea nu mai e printre noi ,d-zeu sa o odihneasca in pace,dar chiar am avut o relatie ok.,nu se baga niciodata,nici nu pot sa zic ca ne iubeam f. mult dar nici nu ne uram,chiar am avut o relatie normala,eu mereu o pomenesc si ii dau de pomana :hug:

#47332 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationร‰ire

Postat 26 October 2022 - 02:20 PM

Vezi postareaGeany, la 26 October 2022 - 12:43 PM, a spus:

Ma bucur sa te revad draga Alph',ce mai faci?! :hug:

Bine, multumesc Geany Imagine postata Ma mai uit pe-aici, da' n-am de povestit ca mancare nu prea fac Imagine postata 5 zile pe saptamana sunt doar eu cu Ozzy (cainele)
Dar azi mi-ati adus aminte de borsu' mamei
Imagine postata

#47333 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2022 - 02:38 PM

Draga Alph',nu despre mancare...chiar vreau sa va pun o intrebare tuturor...Cine vrea,sa povesteasca ,propria lui experienta,voi cum ati trecut prin criza covid..cum v-a marcat?!! cum ati trecut peste ?! si acum cu razboiul?!cu scumpirile?!...pe mine personal m-a daramat...slava domnului ca nu am avut nici un deces in familie,..dar a fost f.f. greu,si acum e f. greu...la preturi totul s-a dublat,cel putin,tatal meu dupa covid e leguma,...Mi-am propus sa trec peste si sa fiu tare,deocamdata imi iese ...Voi cum sunteti?!

#47334 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,806
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 October 2022 - 02:52 PM

Blakie, Alpha, ma bucur sa va revad!

#47335 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,998
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 October 2022 - 04:35 PM

Blakie, Alpha bine ati revenit. Alpha, nici eu nu mai gatesc ca altadata, barbatul rade ca am uitat sa mai fac de mancare :hug: . Eu nu am avut decese in familie, doar eu am avut forma de covid mai complicata, pe mama si soacra le-am izolat si aprovizionat si nu au facut covid,in schimb izolarea le-a schimbat si parca sanatatea li s-a degradat. Faptul ca nu s-au dus la biserica si vizite le-au afectat.

Despre preturi nu mai zic nimic, fiind pensionara acum, vanez reducerile, ca am timp.

#47336 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,540
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 26 October 2022 - 05:59 PM

Bine v-am regasit. De fapt de citit v-am citit mai mereu.
Eu din pacate l-am pierdut pe tata in februarie 2021, chiar cand incepeau sa apara vaccinurile. Spre furia si frustrarea mea Luxemburgul a fost de la bun inceput si pentru toata perioada pe lista rosie a Romaniei, pentru ca fiind tara mica si bogata- 650.000 de locuitori, s-a testat in draci, practic toata populatia tarii se testa periodic, deci numarul de cazuri la mia de locuitori era enorm. Nimeni si nimic nu poate sa ma fac sa gasesc logice masurile pe care le-a luat Romania, nu pot sa cred ca cei care ar fi venit din Luxembourg, dau exemplul asta pentru ca asta m-a afectat pe mine, reprezentau un pericol de infectare mai mare decat altii. Mi-a fost absolut imposibil sa ajung macar la inmormantare, care dupa legile de atunci trebuia facuta in 24 (sau 48? nu mai stiu) de ore.
Alta durere a noastra a fost faptul ca nu am putut vedea pe fi-miu pentru 18 luni, Canada fiind alt exemplu de dictatura sanitara in perioada respectiva. Iar cand credeam ca incepe sa revina viata la ceva normalitate, a venit razboiul. Sa vedem ce aduce iarna asta pentru Europa.
Imi cer scuze pentru tonul sumbru al postarii mele, asta este de fapt si motivul pentru care nu am mai scris de mult, ca nu simteam ca as fi putut aduce nimic pozitiv la atmosfera forumului.
Intr-o nota mai vesela, am cules anul asta hribi si ghebe din padure cum nu am vazut in viata mea atat de multi. Am congelat, am pus si la borcane, am facut si zacusca :71: .
Si tot apropo de Covid, noi ne-am testat de prin iunie 2020 cel putin o data pe luna, daca nu mai des chiar, din motive fie de calatorit, fie de serviciu. Inca ne testam si acum. Nu am iesit nici o data pozitiv. Fi-miu in Canada a iesit pozitiv acum o luna, insa fara absolut nici un simptom din fericire. Probabil nici nu ar fi stiut, insa prietena lui s-a simtit un pic obosita, dureri de cap si musculare, asa ca s-a testat si era si ea pozitiva. Au trecut amandoi usor peste.
Luni care a trecut am fost la un concert Goran Bregovic, sincer si uitasem cum e un concert. A fost genul de concert unde se sta in picioare, fara scaune deci, la interior. A fost absolut ca sardinele, unul intr-altul, s-a dansat si s-a cantat in draci. Am zis ca sigur-sigur am furat-o de data asta. Am facut un test saptamana trecuta-negativ. Azi tocmai am reptat- tot negativ. :hug:

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 26 October 2022 - 06:06 PM

brain loading....please wait....

#47337 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationร‰ire

Postat 26 October 2022 - 05:59 PM

Imbratisari tutror si bine v-am gasit Imagine postata

Mino, dl alpha lucreaza pe alt continent, vine o data pe an, ca marinarii Imagine postata, una din fete e la master in Amsterdam si cealalta la universitate in Cork - ea vine acasa in weekend

Deci eu chiar gatesc o data pe saptamana Imagine postata
O sa va povestesc maine cum e cu covidu' , razboiu' si scumpetea, ca acum plec acasa. Am muncit destul pe ziua de azi
Imagine postata seara minunata sa aveti!
Imagine postata

#47338 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,806
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 October 2022 - 06:51 PM

Imi pare rau, Blackie, nici nu pot sa-mi inchipui...
De acord cu frustrarea ta in legatura cu masurile luate la intamplare - sau asa mi s-a parut. La inceput am acceptat faptul ca trebuie sa urmam niste reguli, dar se pare ca nu au fost facute pentru toti. Tot timpul apareau la tv unii-altii cerandu-si scuze ca au gresit, ca n-ar fi trebuit sa faca party, bleah... Noi nu ne-am abatut de la reguli, in perioada aceea faceam si chemo asa ca m-am simtit usurata intr-un fel ca si copiii au facut cursurile online. Acum insa ministrul educatiei vrea sa ne dea vreo $200 sa recupereze copiii ce au pierdut ca n-au mers la scoala. Ha! De plans...

#47339 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,014
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 26 October 2022 - 06:58 PM

Blackie imi pare rau pt pierderea suferita.

Covidul in Israel - carantinele si masurile au fost draconice, ne-au obligat sa ne vaccinam, ne-au urmarit pe gps-urile telefoanelor daca mergem cumva prin alta parte decat la cumparaturi si farmacii, au declarat nu-stiu-ce-stare si si-au dat liber la invazia privata:ascultat convorbiri telefonice fara restricii sau mandate, ne-au tratat ca pe ultimii infractori.

Doar Thalia a iesit odata pozitiva la limita, nu a avut nici un simptom.
Noi ne-am testat de zeci de ori - negativi, ai mei in Ro la fel.

A trebuit sa-mi schimb serviciul ca lucram in turism - croaziere si a fost ramura care a suferit cel mai mult.

Lucratul de acasa a fost pe de o parte ok, dar mare parte nu.

Razboiul- nu prea ne-a afectat ca noi le avem pe ale noaste ๐Ÿ˜ฅ, aproape in fiecare saptamana sunt soldati omorati de teroristi si nu ne lipsesc nici bombele catre sudul tarii.

Dar gatesc mai mult decat inainte ๐Ÿคช, mai diversificat๐Ÿ‘

Am iesit din tara imediat cum s-a permis, anul asta de 4 ori dar aeroporturile inca nu functioneaza cum trebuie si trebuie nervi de otel.

Multa sanatate tuturor๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 26 October 2022 - 07:01 PM

#47340 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 October 2022 - 07:25 PM

Ok! sa va povestesc eu ceva....Daa, promiteti sa nu radeti...de fapt ,promiteti ca radeti cat vreti :hug:
Cand a inceput pandemia,ne-au inchis in casa,nu se iesea decat cu declaratie,la tv. vedeam stiri de prin China in care cadeau oamenii pe strada ca mustele ,la Italieni era jale se murea in spitale pe capete ,la noi veneau aia in alb si luau oamenii cu izoleta,se murea la greu si la noi in spitale,eu am crezut atunci la vremea aceea ca daca ai luat carcalacu' ,aia e ,te-ai dus pe sfarla ...Ma apuca depresarea ,si m-am apucat sa-i scriu o scrisoare adresata lui domnul Geany in persoana ,in care ii spuneam pe scurt ca daca o fi sa mi se intample,sa aiba grija de copii,si sa-si refaca viata....Bine ,varianta mai pe lung era mult mai complexa ,va dati seama :71:
Eu am acasa un dulapior al meu si numai al meu unde nu are voie sa umble nimenea' in lume acolo,unde-mi tin eu ''comorile'' mele (sunt ''nepretuite''...Siraguri de margele,unele rupte,cercei oxidati,unii desperecheati,brose idem,vezi cercei,farduri aproape terminate,bigudiuri,perii de par ,martisoare,felicitari,invitatii de nunta,pungute de cadouri,etc intelegeti voi...si asta e doar in fata,ca in spate ce o mai fi nu mai stiu nici eu,flora si fauna...numa' bunica nu-i...da' daca cauti mai bine nu se stie =)) ) si am pus scrisoarea acolo,ca mna' daca o mierlesc ,o trebui pana la urma sa caute si acolo !
Timpul a trecut si am uitat de scrisoare,si acum recent cauta domnul Geay disperat o penseta,ca bijuterea el ceva acolo,ii dau eu una,zice ca nu-i buna ii trebe' mai subtire si mai lunga,si deschide dulapiorul meu cu surprize.Si incepe ca de obicei ''Cand ai de gand sa faci curat aici?!...eu ''ia lasa-ma domne' in pace ,ci' io' ma bag in dulapul tau pe balcon,unde ai sarme sarmulite,suruburi surubele,vopsele incepute ,diluanti etc etc etc ?!''...El ''Uita-te si tu,asta ce-i?!''...eu''las-o domnule acolo ca e de la doamna din Italia''...El ''asta ce-i ?!''...Lasa-l domnule acolo ca e portofelul meu pe care mi l-a dat bunica Jana ''(nu glumesc e cadou de la bunica mea primul avut ,e rosu ,tin mult la el)...si tot asa ajunge la niste hartii...el''Astea ce-s?!''...eu '' abar' n-am da' sa vad ...sunt declaratii pe propria raspundere!''...Si da si de plic ''Da cu plicul asta ce-i?!''...Si citeste scrisoarea...''Maii femeie,tu chiar ai inebunit la cap?!''...Eu am inceput sa rad cu lacrimi,zau ca la momentul respectiv pt. mine chiar avusese sens,dar acum e de-a dreptul ridicol :-*

Arata acest topic

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2365
  • 2366
  • 2367
  • 2368
  • 2369
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul