La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 26 October 2022 - 07:48 PM
Dar intr-adevar are sens pe undeva, uite, matusa-mea imi zicea la telefon ca nu poate vorbi cu unchiul in spital (internat cu covid, cine stie daca aia o fi fost), ii era ciuda ca el n-a vrut sa auda niciodata de telefoane mobile, ca la ce le trebuie. Cand cu mari interventii a reusit sa-i faca o vizita, deja era prea tarziu, nu o mai cunostea. Dupa o luna de zile a murit si ea, a doua zi dupa ce a aflat ca fiul ei murise si el, intr-un accident, in aceeasi zi de fapt cu sotul ei. Ultima data cand vin cu povesti din astea, dar m-am intrebat - din moment ce avea asupra lui buletinul si cheile de la apartament, nu putea politia sa afle mai devreme daca are apartinatori? O luna la morga...
Gata, Geany, hai cu antidoatele ca ne macina depresia...
Postat 26 October 2022 - 07:59 PM
Eu am avut noroc, amandoi parintii mei, care sunt destul de in varsta, au avut Covid anul trecut in Octombrie dar si-au revenit.
La noi au tras tare cu programul de vaccinari si s-au ridicat restrictiile relativ devreme.
Vara asta a fost chiar ok, dar acum creste iar numarul de infectari si au inceput campania de vaccinare toamna 2022.
Postat 26 October 2022 - 08:19 PM
Postat 26 October 2022 - 08:32 PM
Despre asta cu telefoanele mobile,asa s-a intamplat si cu tatal unui coleg de-al sotului meu.Nu voia telefon niciodata,dar a facut covid a fost in izolare la spital,nu avea nimeni acces,i-au dat de acasa un telefon sa aiba la el sa poata comunica cu el,dar vestile erau sumbre,asa incat colegul sotului meu l-a rugat pe sotul meu sa-i dea informatii cum sa instaleze pe telefon o instalatie cu care poate inregistra convorbirea,pt. catatal sau vb. deja f. greu si f. rau,si sa poata asculta dupa aceea cu atentie sa-si dea seama ce a vrut sa spuna ...a murit saracul om,si le-au ramas amintire ultimile convorbiri cu el

Acuma,vin cu antidotul la depresare' asa cum mi-ai cerut Edy

Postat 26 October 2022 - 08:50 PM
Mi s-a intamplat la serviciu, unul din clienti zicea ca nu bate factura cu estimarea pe care i-am dat-o. Sefa mea ma stia de fata buna, asa ca mi-a luat apararea, pana i-a trimis clientul inregistrarea telefonica, bagasem eu gresit codul postal (sau ramasese pe ecran de la estimarea anterioara, ca era complet diferit de ce trebuia sa fie). In apararea mea, la vremea aia primeam nspe mii de telefoane pe minut de ne sfaraiau creierii, asa ca sefa a ridicat din umeri si a redus factura, noroc ca nu facusem o paguba prea mare 🤪, ceva sub $100.
Postat 26 October 2022 - 08:55 PM

Postat 26 October 2022 - 09:32 PM
Si eu am aplicatie de inregistreaza toate convorbirile telefonice de vreo 5 ani, imi place. Am deschis copchilei un program la banca si dupa 1 luna vad dobanda si nu-mi aminteam ce si cum, imediat am scos convorbirea si m-am lamurit - de roza-scleroza.
Postat 26 October 2022 - 09:38 PM

Postat 27 October 2022 - 10:52 AM
Sincere condoleante Adi si Blackie
Eu am pierdut un bun prieten si cateva cunostinte. Prietenul a avut un accident, a cazut cu bicicleta pe cand cobora din Parang, probabil a avut viteza si a fost destul de vatamat in urma impactului. Cert e ca a sfarsit in spital. De-aici incolo a fost bizar. Cum ar fi alaltaieri m-a sunat fiu-sau ca e bine, ar fi trebuit sa-l lase acasa da' a testat pozitiv Covid. Dupa 2 zile mi-a trimis mesaj ca a murit.
Eu am stat acasa de la jumatatea lui martie, chiar inainte de St Patrick's Day pana la inceputul lui mai. Nu am lucrat de-acasa ci pur si simplu ne-au inchis si ne-au platit sa stam. A fost ok, vremea a fost superba, m-am apucat de zugravit, fetele si-au vazut de treburile lor, toate bune. La inceputul lui mai m-am intors la munca si de-atunci n-am mai fost inchisi. Ne-au considerat esentiali si ne-au lasat in pace
Aici am prieteni mai varstnici, cu probleme medicale (diabet, hipertensiune, etc.), unul cu dublu transplant - rinichi si pancreas - intr-un final toti au luat covid si sunt ok, doamne-ti multam'!
Cea mica a terminat liceul si-a facut un curs post liceal 2020-2021 ca sa-si faca portofoliul pentru arte frumoase. Au facut si de-acasa, dar pentru ca erau putini, ii lasau sa mearga si la scoala de 2 ori pe saptamana. Cea mare a facut anul III on line si catre sfarsit a fost oribil. A fost foarte afectata de lipsa de socializare, si de interdictiile stupide care s-au aplicat fara logica si discernamant.
N-am fost de acord cu vaccinarea lor, dar s-au vaccinat ca sa se duca inapoi la scoala. Eu si cea mare am facut 2 vaccinuri si boosterul, cea mica a facut doua si ne-am imbolnavit de covid dupa Anul Nou 2022. Eu si cea mica. Eu n-am avut nimic, absolut nici un simptom, fata a avut simptome de raceala si cea mare a fost cea mai bolnava, dar ea n-a avut Covid
Sincer, la inceput, in valtoarea stirilor senzationale, m-am speriat. Nu mai sunt spring chicken, am avut probleme respiratorii de copil, supraponderala, m-am gandit la ce-i mai rau. Revin

Postat 27 October 2022 - 11:35 AM
Am fost surprinsa de usurinta cu care oamenii si-au cedat libertatile, de disponibilitatea de a accepta reguli stupide - inclusiv eu! Boala e mai periculoasa pentru obezi, dar stati in casa toata ziua si ingrasati-va linistiti! Nu poti merge la pub decat de la 8 la 10 - are virusul pauza? Mersul la supermarket intre anumite ore - ca sa fim siguri ca suntem cat mai multi in acelasi spatiu inchis. Masti pe fetele copiilor. Vaccinarea tinerilor. Si multe multe altele. Obligativitatea vaccinului! Ok, eu am ales sa-l fac din motivele expuse anterior, dar nu sunt de acord cu faptul ca oamenii au fost constransi sa-l faca!

Postat 27 October 2022 - 11:44 AM
Postat 27 October 2022 - 11:46 AM

Preturile au crescut si aici. La mancare nu din cale-afara - 9-10% Curentul si gazul 30-40% Motorina era 2.05 azi dimineata, benzina in jur de 1.80
Pestele! Am luat o bucata de somon, 600g si o bucata de merluciu, 500g - 29 de euro
L-am intrebat pe nea omu' ce face cu pestii, ii scoate la plimbare de-s asa de scumpi?! Dar na, combustibilu'!
La munca orice cotare de pret dau le spun ca e valabila 2 saptamani. Furnizorii de materie prima nu imi garanteaza pretul nici 2 zile. Mai ales la aluminiu

Postat 27 October 2022 - 11:59 AM

Postat 27 October 2022 - 12:28 PM
Postat 27 October 2022 - 12:42 PM
Adriana, la 27 October 2022 - 11:44 AM, a spus:
Asa este, o amintire frumoasa si sincer de atunci cand ma gandesc la tine, ma gandesc ca la o prietena pe care o stiu de o viata. Fantastic cat de repede si perfect am click-uit cu tine.
Si apropo de asta, asta e fost evadarea noastra din nebunia covid, faptul ca s-a putut lucra de la distanta, asa ca de fiecare data cand am putut, cand se mai usurau un pic restrictiile, luam catel si pisoi si fugeam cate o luna pe unde puteam (in special Italia). Am stat in astia 3 ani 5 luni de zile puse cap la cap in Italia. Am fost si in Romania, insa cum am zis mereu cu tress, o data am stat 2 saptamani in carantina, si eu si tata, intr-un apartament de bloc, cu politia care venea sa ne verifice chiar si de 2 ori pe zi. Alte 2 dati am fost cand aveam voie doar 72 de ore de la intrarea in tara, ca sa putem evita carantina. O zi cel putin o pierdeam pe drum de la punctul de intrare in tara pana acasa la tata....
Am fost si in Canada, alt circ si acolo cu declaratii, teste inainte de plecare, teste la aterizare... In mai, anul asta cand ne-am intors de la fi-miu, cu Air Canada, stewardesele aveau masca pe fata, shield din ala de plastic pe toata fata, plus combinezon din ala de hartie peste uniforma. In mai 2022, da? Iar cand au servit masa aveai la dispozitie 15 min, sa mananci, atat. Daca nu ai terminat, ura si la gara, luau tava si trebuia sa pui inapoi masca pe figura. Asta in conditiile in care daca nu erai vaccinat si testat oricum nu puteai urca in avion.
Alpha, asa este, nici mie nu-mi iese din cap cum au facut din noi niste prizonieri in propriile case. Si cu cata naivitate am crezut la inceput ca daca stam inchisi in case 2 saptamani, trece nenorocirea. Si cat de lungi ne pareau 2 luni, cand au tot inceput sa prelungeasca starea de urgenta.
Vaccin am facut si noi, toate 3, ca sa putem calatori in principal. Primele 2 au fost Astra pentru noi, in afara de o seara de febra si un pic frisoane la primul, nu am avut efecte adverse. Boosterul insa, nu se mai facea Astra asa ca am facut Moderna. Sotul nu a avut mare lucru, eu insa am crezut ca merg sa ma intalnesc cu ai mei in rai, atat de rau mi-a fost. M-am trezit cu noduli limfatici umflati pe partea cu vaccinul, ameteala de mergeam tinandu-ma de pereti, greata. Urat a fost, o saptamana. Iar la doctor mi-au spus ca da, nodulii umflati sint efecte secundare la vaccin. Doar ca nimeni nu vorbeste de asta cand iti faci vaccin, spun doar durere la locul vaccinului, febra, bla bla.
Despre situatia actuala, ce sa mai zic? Pana acum ziceau sa ne sacrificam toti ca sa salvam pe cei vulnerabili, nu? Acum spun sa reducem caldura in case, deci ce facem cu batranii, cu bolvanii?? Ii tinem la 19 grade in case?
Geanny ce sa zic, ce mare crima au facut copiii aia, au aruncat cu avioane de hartie, au fost practic copii care s-au distrat, au eliberat un pic din energia pe care au tot acumulat-o stand inchisi.
Aceasta postare a fost editata de black_cat: 27 October 2022 - 12:53 PM
Postat 27 October 2022 - 12:51 PM

Postat 27 October 2022 - 01:23 PM
Postat 27 October 2022 - 03:19 PM
Din punctul meu de vedere nici nu sunt vaccinuri. vaccinurile clasice - tbc, polio, mmr,etc...le-am facut ca sa ne protejeze de bolile cu pricina, ceea ce si fac intr-un procentaj foarte mare.
Injectia asta nu previne nimic - nici contractarea, nici transmisia
Fiica unei prietene (25 de ani) a facut accident vascular cerebral. Nu poate dovedi nimeni ca injectia poate fi cauza, dar nu pot sa nu ma intreb - oare?! Se vorbeste din ce in ce mai mult de miocardita la adolescenti si tineri
Din pacate multe chestii pe care le-am descalificat ca fiind "conspiracy theory"s-au dovedit adevarate si increderea mea in cei ce ne conduc a scazut considerabil
Blackie printre multe podcasturi o ascult si pe Trish Wood - tare ii e drag de Trudeau & comp

Postat 28 October 2022 - 08:59 AM
alpha, la 27 October 2022 - 03:19 PM, a spus:
[/size]
Din pacate multe chestii pe care le-am descalificat ca fiind "conspiracy theory"s-au dovedit adevarate si increderea mea in cei ce ne conduc a scazut considerabil
Blackie printre multe podcasturi o ascult si pe Trish Wood - tare ii e drag de Trudeau & comp

Alpha, exact asa! Am desconsiderat si facut misto la greu de adeptii teoriei conspiratiei iar acum incep sa ma indoiesc de mine, incredere in cei care ne conduc e spre zero. Ma tem ca evilul evililor de la Kremlin este un adversar mult peste puterile lor.
Cat despre Trudeau, Trish nu e singura care il iubeste

Postat 28 October 2022 - 09:58 AM
Acum la Bacau meteoblue indica 8 grade dar e soare si se va incalzi la amiaza,ar trebui sa cobor la cumparaturi ,dar tot aman

O zi faina tuturor!