Daniella, la 25 October 2011 - 01:38 PM, a spus:
Foxyy, la 25 October 2011 - 01:34 PM, a spus:
Daniella, la 25 October 2011 - 01:17 PM, a spus:
Foxyy, la 24 October 2011 - 06:54 PM, a spus:

Doar saptamana asta am pus faina alba si neagra (adicatelea am respectat 100% reteta). In rest, puneam doar faina neagra si atat. Sincer, cam duc dorul fainii din nemtia. Nici ca se compara cu cea de la noi, din pacate.

Pai jupanu' e responsabil cu halitul pitei, la noi in casa! Cate-o felie colo, alta dincoace.... si se duce! Cand e calda, jumate se topeste de parca nici n-ar fi fost!

scz Foxyy am mutat si discutia de paine aici, ca mi-e ca ne luam bastoane la ce am gatit azi. Deci, eu fac fie cu faina inegrala 100% (am luat si romaneasca si nemteasca si ce n-am incercat), fie cu faina de la tara am incercat acu prima oara. Asta ultima a crescut binisor (Dar nici nu mai stiu ce reteta am folosit, ca am incercat cu 1 noua reteta, cautata in graba pe net), pe un capat si pe unul a ramas tasata! ori masian mea e defecta ori nu stiu ce sa zic. Multa lume zice ca se pricepe si mai adauga in timpul procesului apa sau faina, depinde cum iese coca, eu nu ma pricep si imi iese din 2 in 5.

Poate ar trebui sa ne mutam la panificatie....?

Mai e o chestie cu masinariile astea: daca nu umblu deloc la aluat, cateodata painea e mai mare intr-o parte si mai lesinata in cealalta. Da' asta din pricina ca la framantat, aluatul a ramas mai mult pe una din palete, nu s-a imprastiat in tava omogen. Asa ca, inainte sa inceapa ultima tura de crescut, daca-s prin zona (si nu ui), bag laboanta usor umezita in aluat, il scot de-acolo, il intind si-i dau drumul inapoi la caldurica. In felul asta, aluatul e repartizat mai uniform in cuva si painea ar trebui sa iasa la fel de densa, in orice parte a ei. Alte "smecherii" n-am....