Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#6181 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 October 2011 - 01:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2011 - 01:38 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 25 October 2011 - 01:34 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2011 - 01:17 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 24 October 2011 - 06:54 PM, a spus:

In nemtia, foloseam doar faina neagra, 540 g. Si iesea o pita foarte buna si gustoasa! Crestea de zabauca! ;)

:love7: Si in rest pastrai aceleasi ingrediente si cantitati si la toata faina neagra? Merci Cum reusiti a manca ditamai painea, ca aia de la masina e asa indesata/consistenta ca la noi tine aproape o saptamana si tot imi ramane jumatate din ea ;)

Doar saptamana asta am pus faina alba si neagra (adicatelea am respectat 100% reteta). In rest, puneam doar faina neagra si atat. Sincer, cam duc dorul fainii din nemtia. Nici ca se compara cu cea de la noi, din pacate. :love7: Aia e mult mai buna, tre' sa recunosc, cu tot regretul. Om fi fost noi "granarul" Europei, dar acele vremuri par apuse pentru totdeauna! :love7:
Pai jupanu' e responsabil cu halitul pitei, la noi in casa! Cate-o felie colo, alta dincoace.... si se duce! Cand e calda, jumate se topeste de parca nici n-ar fi fost! ;)

scz Foxyy am mutat si discutia de paine aici, ca mi-e ca ne luam bastoane la ce am gatit azi. Deci, eu fac fie cu faina inegrala 100% (am luat si romaneasca si nemteasca si ce n-am incercat), fie cu faina de la tara am incercat acu prima oara. Asta ultima a crescut binisor (Dar nici nu mai stiu ce reteta am folosit, ca am incercat cu 1 noua reteta, cautata in graba pe net), pe un capat si pe unul a ramas tasata! ori masian mea e defecta ori nu stiu ce sa zic. Multa lume zice ca se pricepe si mai adauga in timpul procesului apa sau faina, depinde cum iese coca, eu nu ma pricep si imi iese din 2 in 5. ;)

Poate ar trebui sa ne mutam la panificatie....? ;)
Mai e o chestie cu masinariile astea: daca nu umblu deloc la aluat, cateodata painea e mai mare intr-o parte si mai lesinata in cealalta. Da' asta din pricina ca la framantat, aluatul a ramas mai mult pe una din palete, nu s-a imprastiat in tava omogen. Asa ca, inainte sa inceapa ultima tura de crescut, daca-s prin zona (si nu ui), bag laboanta usor umezita in aluat, il scot de-acolo, il intind si-i dau drumul inapoi la caldurica. In felul asta, aluatul e repartizat mai uniform in cuva si painea ar trebui sa iasa la fel de densa, in orice parte a ei. Alte "smecherii" n-am....

#6182 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2011 - 01:51 PM

Vezi postareaFoxyy, la 25 October 2011 - 01:46 PM, a spus:

Poate ar trebui sa ne mutam la panificatie....? :love7:
Mai e o chestie cu masinariile astea: daca nu umblu deloc la aluat, cateodata painea e mai mare intr-o parte si mai lesinata in cealalta. Da' asta din pricina ca la framantat, aluatul a ramas mai mult pe una din palete, nu s-a imprastiat in tava omogen. Asa ca, inainte sa inceapa ultima tura de crescut, daca-s prin zona (si nu ui), bag laboanta usor umezita in aluat, il scot de-acolo, il intind si-i dau drumul inapoi la caldurica. In felul asta, aluatul e repartizat mai uniform in cuva si painea ar trebui sa iasa la fel de densa, in orice parte a ei. Alte "smecherii" n-am....


Sa stii ca la asta nu m.am gandit, dar am vazut coca isurubata intr-o parte pe o paleta ! Ai dreptate foxyy :love7: . insa oare cand e asa insurubata nu o fi prea tare aluatul? :love7:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6183 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 October 2011 - 01:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2011 - 01:51 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 25 October 2011 - 01:46 PM, a spus:

Poate ar trebui sa ne mutam la panificatie....? :love7:
Mai e o chestie cu masinariile astea: daca nu umblu deloc la aluat, cateodata painea e mai mare intr-o parte si mai lesinata in cealalta. Da' asta din pricina ca la framantat, aluatul a ramas mai mult pe una din palete, nu s-a imprastiat in tava omogen. Asa ca, inainte sa inceapa ultima tura de crescut, daca-s prin zona (si nu ui), bag laboanta usor umezita in aluat, il scot de-acolo, il intind si-i dau drumul inapoi la caldurica. In felul asta, aluatul e repartizat mai uniform in cuva si painea ar trebui sa iasa la fel de densa, in orice parte a ei. Alte "smecherii" n-am....

Sa stii ca la asta nu m.am gandit, dar am vazut coca isurubata intr-o parte pe o paleta ! Ai dreptate foxyy :love7: . insa oare cand e asa insurubata nu o fi prea tare aluatul? :love7:

O fi si prea tare.... In cazul asta, toarna putica apa si da-i din nou masinariei de lucru. Pune-o sa framante de la capat si abia apoi sa prajeasca pita.

#6184 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2011 - 02:31 PM

Vezi postareaFoxyy, la 25 October 2011 - 01:55 PM, a spus:

O fi si prea tare.... In cazul asta, toarna putica apa si da-i din nou masinariei de lucru. Pune-o sa framante de la capat si abia apoi sa prajeasca pita.


ai facut tu asa? n uma pricep la coca, asa ca daca mai umblu si la reteta cu adaos de apa sau faina cine stie ce bolovani mai ies. Poate fi drojdia aia uscata "nebuna"? :love7:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6185 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 October 2011 - 02:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2011 - 02:31 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 25 October 2011 - 01:55 PM, a spus:

O fi si prea tare.... In cazul asta, toarna putica apa si da-i din nou masinariei de lucru. Pune-o sa framante de la capat si abia apoi sa prajeasca pita.

ai facut tu asa? n uma pricep la coca, asa ca daca mai umblu si la reteta cu adaos de apa sau faina cine stie ce bolovani mai ies. Poate fi drojdia aia uscata "nebuna"? :love7:

Io am pus apa, de vreo 2 ori, dar nu a fost vreo diferenta. De crescut a crescut, nu mi s-a parut a fi mai deasa decat alta data. Dar am pus si putina apa, vreo 5 linguri, sa zic... La cantitatile si la ingredientele scrise mai sus.
Daca drojdia e tinuta bine, la loc uscat si racoros si mai e si in plic sigilat si-n garantie, n-ar trebui sa aiba vreo problema... Da' na...... naiba stie! Io vad diferenta clara intre pita facuta in nemtia si aia facuta aici. Si vorbim si de painea neagra, dar si de cea alba! :love7: Care-o fi problema... nu stiu! Masina nu, in nici un caz! E aceeasi! :love7:

#6186 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2011 - 04:22 PM

Daca o sa faci paine cu faina de la tara, din sursa buna, proaspat macinata vei sti. In caz ca rezultatul tot nu-i ca ala din nemtia, inclin sa cred ca faina aia de acolo are afanatori. Cu siguranta fainurile de la noi de pe piata nu-s grozave deloc. Cine stie din ce an, cate sorturi de mucegaiuri etc... Paineturile nu mai zic ce porcarii au in ele: cititi ingredientele si va ia durerea de cap instant. Din ce zice medicul mucegaiurile cerealelor sunt extrem de raspandite si extrem de nocive (confirmat produc cancere in cativa ani). Dracoveniile modificate genetic si E-urile nu se confirma ca produc cancere, dar mucegaiurile din cereale da. Eh, revin la obsesiile mele ... :love7:

Ai vazut ca sunt niste fainuri nemtesti la MegaImage si pe la alte supermarketuri (Au 7 cereale in ele, sau ceva de genul)?

ce linsite e azi aici, doar noi ce mai poposim pe la han ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6187 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 October 2011 - 04:41 PM

Am trecut sa va salut.
Eu cu gateala...
Daniella, eu iau faina integrala naturala si merge la orice aluat, chiar ma gandeam sa fac un aluat de placinte/poale'n brau sa vad cum iese(faina alba+ faina integrala).
Eu fac paine integrala 100% si imi iese f buna, creste...mai fac si chifle...

Astazi fac Peste spada in crusta de ierburi aromatice si migdale - reteta a lui any_annette si ofcorse Varza la cuptor a lui Geany

Voi ce papa bun ati mai facut?

hai ca mai vin pe acilea acusica...
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#6188 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2011 - 04:44 PM

Integrala 100% naturala iau si eu Oana, o fac la masina, dar imi iese din 2 in 5. Da si reteta ta, rogu-te sa vedem unde-i buba mea?! :love7:
care e varza al cuptor a lui geany meeei?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6189 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 October 2011 - 04:48 PM

Ziua /seara buna , ca nu stiu cum sa salut , aici deja incepe a se intuneca .
Eu tot sensibiloasa , imi cam sare mustarul din orice .
Azi vroiam sa fac o prajitura , dar m-am suparat din nou pe magazinele de aici si pe marfa pe care nu o gasesc usor . Cand am nevoie de "X" gasesc "Y" , iar cand am nevoie de "Y" nu-l mai gasesc. Pfuuu, cred ca va trebui sa imi fac aprovizionare serioasa si cu ceea ce nu-mi trebuie acum , dar consider ca voi avea nevoie in viitor .

#6190 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 October 2011 - 04:50 PM

Foxule, ce fel de faina ai folosit? Amestecuri pentru Mdp? Sau faina normala neagra de grîu, secara... etc?
Daniella, fainurile normale, alea care nu-s pentru masina de pîine, sau special pt praji, nu au afînatori. De fapt pe orice faina de la orice firma, este specificat daca nu e nevoie de agenti de crestere sau alti agenti secreti... ca-s deja înauntru :love7:

Cea mai pufoasa pîine din faina neagra iese din faina de orz! Asta stiu de cînd cu alergiile Denisei, si fac tot cu faina de orz, unde înainte foloseam faina de grîu. Aici se gaseste neagra, semi spre alba, alba mai groaba si alba fina pentru prajituri.
Am facut pîine si aluaturi în masina de pîine. Ies prea prufoase pentru gustul meu. Acum fac aluatul -negru, alb sau amestec de alb + negru, cu sau fara seminte în aluat sau afara, doar la KA si-l formez ca pîine, chifle sau etc si coc în cuptor. Folosesc doar drojdie proaspata.
Azi am facut chifle, daca ajung pun poze.

Pîinea si tot ce este facut cu faina de orz, este mult mai usor digerabil datorita nivelului scazut de gluten. Indicat si la cei care tin dieta. Eu v-o recomand cu placere. Eu nu mai folosesc faina de grîu deloc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6191 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 October 2011 - 04:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2011 - 04:44 PM, a spus:

Integrala 100% naturala iau si eu Oana, o fac la masina, dar imi iese din 2 in 5. Da si reteta ta, rogu-te sa vedem unde-i buba mea?! :love7:
care e varza al cuptor a lui geany meeei?

Daniella, dar cum faci? Spune exact reteta, sa vedem daca gasim buba?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6192 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 October 2011 - 04:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2011 - 04:44 PM, a spus:

Integrala 100% naturala iau si eu Oana, o fac la masina, dar imi iese din 2 in 5. Da si reteta ta, rogu-te sa vedem unde-i buba mea?! :love7:
care e varza al cuptor a lui geany meeei?


Am vazut pe net ca la multe retete de panificatie scriu ca sunt integrale si daca pun doar jumate de cantitate de faina integrala si cealalata faina alba si de asta am scris ca fac si paine/chifle integrale 100% ca sa se stie ca sunt doar din faina integrala.

Am sa-ti scriu reteta de paine cand mai am timp, trebuie sa o traduc...

Reteta de varza a lui Geany este asta: Varza-n paturi tot mi-a fost lene sa ma uit cum se cheama exact :love7:

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#6193 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2011 - 04:55 PM

Vezi postareaMaya, la 25 October 2011 - 04:51 PM, a spus:

Daniella, dar cum faci? Spune exact reteta, sa vedem daca gasim buba?


Ajung acasa si spun reteta, ca nu o stiu pe dinafara ca foxyy :love7: multumesc de disponibilitate de ajutor :love7:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6194 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 October 2011 - 08:49 PM

Vezi postareaMaya, la 25 October 2011 - 04:50 PM, a spus:

Foxule, ce fel de faina ai folosit? Amestecuri pentru Mdp? Sau faina normala neagra de grîu, secara... etc?

In nemtia luam faina a' mai ieftina de pe raft, la 70 de centi punga de-un kil, iar aici am gasit faina neagra (asa zice pe punga) cam la acelasi pret cu cea alba. Nu mi-a sarit in ochi nimic special la ea, doar ca-i pentru paine neagra.
Si la una si la alta, pun drojdie, zahar..... tot calabalacul din retetar. Rar ce iese painea un pic mai indesata. In 90% din cazuri creste bine-mersi. Nu da afara din tava, ca nu-i paine alba, e o idee mai densa, da' nici chitan nu-i!

#6195 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 October 2011 - 06:41 AM

Buna dimineata la tot hanul...e prea intuneric si prea frig, ma duc sa mai dau o raita-n pat :D.
va las cate ceva ....

Fisiere atasate



#6196 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 October 2011 - 06:50 AM

Vezi postareastella, la 26 October 2011 - 06:41 AM, a spus:

Buna dimineata la tot hanul...e prea intuneric si prea frig, ma duc sa mai dau o raita-n pat :D.
va las cate ceva ....

'Neata!
Io servesc un croissant s-un pahar cu suc, saru'mana pentru masa! :D
O zi buna si spornica la toata lumea! :D

#6197 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 October 2011 - 07:32 AM

'neata!
multumim stella. eu am savurat cafeaua turceasca :D ca e buna cand e racoare afara. la noi si azi sunt semne de zi frumoasa.

#6198 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 October 2011 - 08:33 AM

Buna dimineata .
O cafea turceasca vreau si eu . Aici e asa intunecat afara , sunt niste nori urati , sper sa nu vina ploaia ca eu vreau sa plec teleleu ceva mai tarziu.

#6199 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 October 2011 - 11:17 AM

Buna dimi'! Eu am luat expresso, foaaarte bun!

Reteta pe care o folosesc pt paine integrala (la masina). Asta imi iese mai mult nu (tasata si concentrata rau, nu creste):

1 cana apa calda
1 lingura drojdie uscata
1 lingurita sare
1/2 lingurita otet de mere
- 2 si 1/4 cani faina integrala
Program paine integrala.

Reteta pe care o folosesc pt paine cu faina de la tara (la masina). Asta mi-a iesit crescuta pe o parte (si acum ca a zis Foxyy imi amintesc ca era cocotata coca pe o paleta) :

- 400 g faina
- 225 g apa
- 4 linguri ulei EV
- 7 g drojdie uscata
- 10 g zahar
- 8 g sare
Program paine de baza.

Mai adaug si ceva seminte uneori (mac, susan, in, floarea soarelui, chimen, dovleac).

Care ar fi greseala/greselile?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6200 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 October 2011 - 11:31 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 October 2011 - 11:17 AM, a spus:

Buna dimi'! Eu am luat expresso, foaaarte bun!

Reteta pe care o folosesc pt paine integrala (la masina). Asta imi iese mai mult nu (tasata si concentrata rau, nu creste):

1 cana apa calda
1 lingura drojdie uscata
1 lingurita sare
1/2 lingurita otet de mere
- 2 si 1/4 cani faina integrala
Program paine integrala.

Reteta pe care o folosesc pt paine cu faina de la tara (la masina). Asta mi-a iesit crescuta pe o parte (si acum ca a zis Foxyy imi amintesc ca era cocotata coca pe o paleta) :

- 400 g faina
- 225 g apa
- 4 linguri ulei EV
- 7 g drojdie uscata
- 10 g zahar
- 8 g sare
Program paine de baza.

Mai adaug si ceva seminte uneori (mac, susan, in, floarea soarelui, chimen, dovleac).

Care ar fi greseala/greselile?

Prima n-are deloc zahar.... drojdia cum se mai dezvolta? La o prima citire, parca ar fi cam multa faina.... dar n-am idee cate grame de faina intra intr-o cana. Daca folosesti aceeasi cana pentru a pune apa, n-ar trebui sa fie o problema.
Otetul stiu ca se pune pentru a prelungi "valabilitatea" painii, dar n-am pus niciodata. Am citit, dar n-am pus in practica.
Poate ca ar mai trebui ceva lichid (unt topit, apa, ulei...). Faina neagra e ceva mai grea decat aia alba.
A doua reteta pare mai in regula. Seamana cu aia dupa care fac eu painea.

In concluzie.... te-am lamurit bustean si-o bata! :D Plus ciomagu' de rigoare! :D

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi