Daniella, la 26 October 2011 - 11:17 AM, a spus:
Reteta pe care o folosesc pt paine integrala (la masina). Asta imi iese mai mult nu (tasata si concentrata rau, nu creste):
1 cana apa calda
1 lingura drojdie uscata
1 lingurita sare
1/2 lingurita otet de mere
- 2 si 1/4 cani faina integrala
Program paine integrala.
La asta cu cana nu ma bag, dar nu suna rau. Posibil sa fie de vina si programul!
Încearca cu programul de 2 ore

Coace bine masina ta, asa în general?
Cînd dospeste, e caldut în masina?
Înainte de a începe coacerea, deci cît sta la dospit, si-a dublat(aprox.) coca volumul?
Încearca cu drojdie proaspata frecata cu o lingurita de zahar.
Aluatul, dupa framîntare nu are voie sa fie beton, dar nici sa nu se poata forma o bila stabila din el.
Daca e prea moale aluatul pîinea nu iese pufoasa! Din contra, chiar beton.
Si nu uita ca pîinea din faina inegrala/de grîu este mai densa decît cea din faina alba de exemplu.
Eu îti recomand cu mare placere faina integrala de orz! Iese foarte pufoasa, datorita nivelului scazut de gluten.
Daniella, la 26 October 2011 - 11:17 AM, a spus:
Reteta pe care o folosesc pt paine cu faina de la tara (la masina). Asta mi-a iesit crescuta pe o parte (si acum ca a zis Foxyy imi amintesc ca era cocotata coca pe o paleta) :
- 400 g faina
- 225 g apa
- 4 linguri ulei EV
- 7 g drojdie uscata
- 10 g zahar
- 8 g sare
Program paine de baza.
Mai adaug si ceva seminte uneori (mac, susan, in, floarea soarelui, chimen, dovleac).
Care ar fi greseala/greselile?
Asta ti-a iesit doar pe o parte ca e putin aluat. ori faci mai mult, ori dupa framîntare scoti aluatul îl faci un sul si îl pui 'napoi în cuva la dospit, copt... etc.
Pune 20 g zahar si 10 g drojdie la cantitatea asta.
Si aici valabil cele de sus... program, caldura interioara la crescut/dospit..etc