La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
#6541
Postat 03 November 2011 - 11:40 PM
numai bine!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6542
Postat 03 November 2011 - 11:49 PM
Reteta o am de pe un alt seit(nu culinar) si e a Nataliei
Tort cu trufe
Pentru foi:
6 galbenusuri
5 albusuri
2/3 pah. zahar (150 g)
1/2 lingurita suc de lamiie
2 linguri apa fierbinte
2 linguri cacao
5 linguri faina
2 linguri amidon
Pentru sirop:
3 linguri apa
2 linguri zahar
1 lingura lichior de ciocolata
Pentru crema:
150 g ciocolata (de preferinta amaruie)
2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime)
Pentru trufe:
150 g ciocolata
1/3 pah. frisca lichida
1 lingurita lichior
200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului
Foile:
Se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm. Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar (100 g) pina se albeste compozitia. Batind incontinuu, se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si se incorporeaza atent in galbenusuri.
Se incorporeaza albusurile cu atentie, in 3 reprize.
Se unge hirtia de copt cu unt si se intinde aluatul cu lingura in cercurile desenate (merg cam 3 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata .
Se coc foile 5-8 minute. Atentie sa nu se arda. Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.
Siropul:
Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.
Crema:
E mai bine sa se inceapa pregatirea ei cu o zi inainte de asamblarea tortului. Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se tine la rece citeva ore bune. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pina se intareste.
Trufele:
Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata, se adauga lichiorul si se pune la rece. Peste citeva ore se ia din compozita intarita cu lingurita si se formeaza bilute cu diametrul de circa 2 cm. Se pun bomboanele pe hirtie de copt/pergament si se baga la congelator pentru o ora. Se topeste ciocolata si se glaseaza trufele. Se lasa la intarit.
Asamblarea tortului:
Se insiropeaza fiecare foaie cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema. Intregul tort se unge cu crema pe suprafata si margini. Se aseaza trufele pe tort si se orneaza cu ciocolata rasa.
#6543
Postat 04 November 2011 - 12:03 AM
Daniella, la 03 November 2011 - 11:06 PM, a spus:
Ioana, la 02 November 2011 - 03:06 PM, a spus:
Am patit si eu asa o data. Gresela: galbenusul simplu nu merge. Trebuie facuta emulsie cu ulei de masline/ricin etc.
ulei de masline amestecat cu galbenus a fost si la mine.poate am gresit eu cu ceva da nu mi-a placut deloc.
Daca n-ar fi pb ca mi se ingrasa parul, as trece peste faptul ca nu mai e asa de mult, da asta ma doare ca dupa 2 zile e ca inaine de spalat.Si eu nu-l usuc cu foenul, poate de 5 ori intr-un an, deci nu-l agresez cu nimic, da sunt eu mai defecta

Daniella, la 03 November 2011 - 11:16 PM, a spus:
Deci busuiocul tine in casa peste iarna?
Ioana io habar nu am ce sunt babe. Nu am mancat niciodata galusti de urda in foi de stevie

Si ma rog ce o sa faci cu stergarele si cu vasele de lut? Mai ai loc ? si sunteti mutati definitiv? nu va mai fi nici o trambalare?
E normal sa-ti fie dor de ...copilarie, de casa, de bunici, de parinti, de prieteni ... de pamantul natal asa oropsit cum e ... Dar ce faci acolo in germanica? de ce nu vii acs?

Da, poti sa-l ti in casa.Babele sunt un fel de cozonaci umpluti cu mac.Se numesc asa datorita vaselor in care sunt coapte(chiar m-am ofticat azi ca am vazut finala de la emisiune, si n-.au castigat fetele din Bucovina ci unele care mi s-a parut ca le-au cam copiat pe acestea, da in fine).
Stergarele, asa de pastrat, eventual la craciun cand fac cozonaci pun peste, ca de pus prin casa nu am unde.Cat de vase, intodeauna gasesc loc.Acum n-am decat 2 strachini si ulcica de lapte de la mama, da cum spuneam gasesc loc.
Da, dor imi e de bunici de copilarie de vremea de demult, ca altfel..n-as mai putea sa ma readaptez acolo.Cat de intors no way.
Daniella, la 03 November 2011 - 11:27 PM, a spus:
Dar voi gatiti mult de sarbatori, fetelor, cochetelor? va vin si musafiri la masa? pe la parinti/rude nu plecati la masa? Eu pt noi doi, gatesc ceva pe loc pt seara de ajun:
un aperitiv mai festiv si o friptura (mai dichisita eventual), cozonac cumparat cu inghetata de vanilie si rolls cu ciocolata, insiropat usor in disarono/amaretto pt seara de ajun, fructe
In zilele 1 si 2 de Craciun mergem la pranz pe rand la randurile de parinti. Seara legumim/fructalim, ca o masa pe zi ne ajunge, mai ales cum sunt mesele de Craciun.
- un mic dejun oleak mai festiv, dar nu departe de MD de duminica in familie
Si gata.
Sarmale, piftii, carnati, salata boeuf mancam la parinti si ne mai dau si acasa daca vrem, dar in ultimul timp nu mai luam, ca sa ne mentinem cat de cat intr-o oarecare forma ... .
Dupa un pranz la parinti cu preparate din acestea de sarbatori eu as paste numai salati verzi si legume/fructe, eventual niste paste simple aglio, oglio, pepperonccino.
Tati nu mananca, deci sunt fericita ca nu trebuie sa gatesc mult si sa mananc nici eu

mai sa sti ca eu si cand eram acasa, doar in primii doi ani am facut craciunul pe la mama, in rest cand am inceput eu sa gatesc mai intens toate sarbatorile se stia ca se faceau la mine si intotdeauna ne strangeam cate 10-12 persoane.
Aici neavand rude pe langa noi, fac pt noi cat satam acasa, in rest noi ne strangem mai multi,dar si atunci fac piftie, toba, cozonaci si asta pt cca 20 de persoane

De fel cam tot timpul dupa Craciun avem musafiri din tara, asa ca alta gateala

#6544
Postat 04 November 2011 - 12:11 AM
Anul trecut am fost la targul de produse traditionale si am luat cate un pic din "porcarii" alese (muschiulet afumat ca la mama lui, slaninuta, soric, lebar, caltabos, carnat picant si afumat, jambon, toba etc ... , facute dupa metode traditionale. Dupa doua mese din acelea, amandoi simteam unsoarea pe vene si nu am mai putut manca ... Desi el nu are nici o treaba cu dietele ... Probabil ca nici acele produse nu sunt tocmai naturale, cum pretind ...
Dar ca tot ai pomenit o sa ma interesez cand e si luam si anul asta, dar si mai putin, doar de o masa.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6545
Postat 04 November 2011 - 01:12 AM
eu ieri am fost franta de oboseala, nu am mai stat sa va citesc, nevorbitelor

Ioana, eu nu mai am pb cu ingrasarea parului de cand m-am facut sivite, se usuca mai mult acum, trebuie sa pun balsam hidratant ca lumea

poate ar trebui o schimbare?...si l-am facut inainte de sarcina deci nu e de la hormoni.
ieri am fost si mi-am luat sampon, pasta de dinti la fete, periute lor (le schimb la cateva luni pe-ale lor ) si mi-am luat shea butter sa ma dau pe corp. (nu mai iau bio oil ca desi zice toata lumea ca e cel mai bun , nu ma convinge. sincer)
cand am facut dus aseara, m-am uitat in punga, shea butter nu era acolo



la noi o sa ploua in wend, caldut afara dar cu ploaie. asta e, facem curat in casa


va pup, mac sa fac mic dejun
#6546
Postat 04 November 2011 - 02:21 AM
Daniella, la 03 November 2011 - 11:04 PM, a spus:
carmaw, la 03 November 2011 - 08:51 PM, a spus:
ba da, merci de pont

Mie si lui tati ne trebuiau doar pant, geci avem. Din pacate nu aveau cum vroiam noi: cu bretele si mai inalti, sa tina la mijloc ... Doar eu am acceptat si varianta asta ca maine plecam la munte. Dar nu cred ca ii iau, ca nu cred ca e asa de frig inca ... doar nu facem trasee pe munte ...

Noi ne pregateam de Craciun la Vatra Dornei.

#6547
Postat 04 November 2011 - 06:25 AM
Geoge si a tras si diverse angorate.
Crampoanele din imagine fine si eficace (9.99E sunt pe elastic)din din Belgia(cine vrea dau linkul)
Echipament pt ROMANIA....
Fisiere atasate
-
Imagine0901.jpg (214.44K)
Number of downloads: 1 -
Imagine0902.jpg (196.32K)
Number of downloads: 0 -
Imagine0903.jpg (247.3K)
Number of downloads: 0 -
Imagine0896.jpg (209.06K)
Number of downloads: 0
#6548
Postat 04 November 2011 - 07:54 AM

o zi faina tuturor.
Fisiere atasate
-
mic dejun 3.jpg (10.95K)
Number of downloads: 0
#6549
Postat 04 November 2011 - 08:30 AM
Daniella, la 03 November 2011 - 11:27 PM, a spus:
Daniella, esti o norocoasa! Aveti parinti tineri si in putere, inca se descurca f bine. Noi am ajuns la situatia in care fie nu-i mai avem, fie sunt destul de batrani si suferinzi ca sa nu mai poata sta in picioarele noastre. Asa ca facem noi de toate si le ducem si lor. Dar in familia mea asta nu e corvoada, eu am inceput sa fac imediat dupa maritis. Vazusem in casa parintilor mei si mi s-a parut normal sa fac de-acum la mine. Doar ca in tinerete imi furnizau ai mei materia prima, ca eram mai stramtorati.
Abia astept pregatirile de Sarbatori!
hello tuturor, spor ptr azi, un we linistit!
#6550
Postat 04 November 2011 - 10:25 AM
Daniella, in afara de masa de Craciun ca ne vedem mai multi si toti suntem romani(+/-) nu gatesc asa mult.Eu de ex nu fac salata de beuf,cred ca in viata mea daca am facut de 2 ori.Sarmale mai fac si eu uneori pt noi, da nu f multe.Anul trecut am mancat la perecerea in grup unele bestiale facute de un amic ardelean, nu m-as mai fi oprit din mancat.
Pt noi acasa de ex anul trecut(noi doi si nasii) am combinat bibilica, cerb si chestii care nu le mancam zi de zi, mai ales ca eu nu ma dau in vant dupa mancare grasa .
Toba si carnati am facut anul trecut pt prima oara, toba am facut-o dupa gustul meu, fara prea multa grasime si cu mult sorici.
Mirela, intr-un timp am cochetat cu ideea de a-mi reface suvitele,da nu stiu daca ma mai bag, ca sa ma duc luna de luna la coafor sa-mi refac suvitele nu ma tine buzunarul, plus de faptul ca la mine pb e totusi dermatologica .
Carmen, pantalonii si bluza le am si eu, sunt super.
#6552
Postat 04 November 2011 - 12:01 PM
Eu de aseara si toata noaptea nu mi-am gasit linistea din cauza maselei, mi-a facut un tratament (am gasit in sfarsit un doctor aproape de mine si sa nu imi ia si pielea de pe mine) si mi-a cimentat ceva pe canale, m-a avertizat ca o sa ma doara, dar nu ma asteptam sa ma doara in halul asta. Acum dimineata mi-a mai trecut. Sunt chiauna, dar la munca trebuie sa fii fresh.
Deci, o cafelutza, va rog!

Number of downloads: 0
#6553
Postat 04 November 2011 - 03:04 PM
Ioana, multumesc mult pt ca ti-ai facut timp sa-mi scrii reteta, este foarte interesanta, am sa o fac de Craciun, dupa cum vreau sa-l decorez merge mai mult pt Craciun. Multumesc inca o data

Stella, m-ai omorat cu retetele tale ciocoloase, imi vine sa le fac pe toate, de ce te-ai oprit sa mai postezi retete de genu..?
Georgiana, imi pare rau de durerea ta, sper sa te mai lasa...Multa sanatate!!
Carmaw, pt ce sunt alea( pantalonii si bluza)? Arata bine...
Angel, cum te mai simti? Dute inapoi la magazin si spune la caserita ca a uitat sa-ti puna crema..
Eu acum astept prima data aniversarea noastra si venirea socriilor ,apoi Ziua recoltei /Thanksgiving care este pe 23 noiembrie (avem 4 zile libere) si mergem la Disney cu totii si apoi voi astepta si sarbatoriile de iarna.
Eu lenesa de cateva zile, imi este lene sa fac mancare si prefer cat de mult sa stau pe afara si pe la magazine si sa nu fac alceva...

Pupici!!
#6554
Postat 04 November 2011 - 03:16 PM
m-a sunat si am avut dreptate, m-am dus si mi-am luat crema si mi-au dat si un set de tratament pt ten uscat absolut superb (asta asa ca sa nu ma supar, ca a fost greseala lor

Dr Llewins sant cremele, una e cu caviar si vitamine, crema de zi, de ochi, restorativa de noapte si una de maini cu pomegranate!...super. s-ar putea sa ma aiba de clienta cand se termina ce am

#6555
Postat 04 November 2011 - 03:19 PM


#6556
Postat 04 November 2011 - 03:20 PM
Mi-a luat ceva vreme sa citesc tot ce ati mai scris!
Daniela, Bea e o dulce! O pupam!
Eu mi-am facut acum un an tratament pentru caderea parului la o firma specializata. Am dat o groaza de bani si pe examenele firului de par si pe produse si dupa 8 luni de zile n-am vazut nici un rezultat. Cand ma duceam la control, tipa imi zicea: vaaai, dar uite ca firul s-a ingrosat! Nu mai ai asa de mult sebuum (ea se uita cu o camera care mareste de 200 sau 300 de ori). in schimb, cu ochiul liber eu n-am vazut nici o imbunatatire: la fel de gras, la fel de mult cadea!
Am vazut dermatologul care mi-a facut analizele si mi-a zis ca nu e nimic organic, probabil e hormonal.
Apoi am facut timp de 4 luni tratament cu: multivitamine (de la care m-am ingrasat in perioada aia), sampon si balsam Nutricap si masca o data pe saptamana (masca din: 1 galbenus de ou amestecat cu cateva picaturi de vitamina E uleioasa, cu cateva picaturi de vitamina A uleioasa, cu zeama de la o jumate de lamaie, cu o lingurita de ulei de ricin si cu ulei de masline pus la ochi. Mi-am dat amestecul asta pe parul uscat, am masat bine radacina. De fapt, amestecul nu ajunge sa-ti dai pe toata lunigmea firului, dar la radacina e important. Pus peste amestec un prosop inmuiat in apa cat mai calda si stors bine, apoi o punga de plastic si la urma un prosop uscat - toate astea ca sa favorizeze deschiderea porilor si sa intre amestecul in piele mai bine. Barbate-miu radea de mine zicea ca sunt Tutankamon cu toate turbanele alea in cap! Dupa 30-40 minute de stat cu masca se spala parul bine - intr-adevar, mi s-a intamplat de cateva ori sa-mi ramana ceva galbenus coagulat in par, sa fiu nevoita sa-l piepten si apoi sa-l mai spal inca o data).
Una peste alta, tratamentul asta ultim care l-am facut m-a multumit in sensul ca nu mai mi-a cazut parul asa de mult si l-a facut mai matasos. Acum nu stiu daca datorita mastii sau datorita vitaminelor, sau combinatia la toate astea! Probabil ca mai depinde si de tipul parului. Pe timpul verii am oprit si vitaminele, ca ma ingrasasem, si masca, ca era prea cald sa mai stau cu turbane-n cap!
Oana, si mama vea vine la noi pe 26 noiembrie si abia o astept! In ce priveste mancarea, meniul meu in prima zi e ceva usor genul supa cu galusti sau supa-crema de legume si apoi ceva pui la cuptor. Asta pentru ca am patit-o acum cativa ani cu matusa mea careia i-am facut tot felul de specialitati chinezesti (in cinstea venirii ei) si, obosita fiind dupa atatea ore de zbor, plus faptul ca a mancat repede ca-i era foame, a dat-o intr-o criza biliara de a suferit o luna aproape! Si de atunci am zis ca prefer sa-i astept cu ceva cat mai usor, ca sa se digere repede pe fond de oboseala, si abia dupa vre-o saptamana, dupa ce isi revin cu fusul orar sa le fac specialitati.
O sa-ti trimit pe pm linkul de la un tort de trufe (in engleza).
Eu azi sunt acasa, am mancare deja facuta (mancare de fasole galbena, cotlete de porc la cuptor, piure de spanac, ciorba de curcan si desert de cumparat). Ma duc la masaj la ora 10h si abia astept ca ma doare spatele (banuiesc dureri de stomac care iradiaza in spate). Apoi am program de voie pana mai pe dupa-amiaza cand ma duc sa-mi iau copchila de la scoala! Am rufe de calcat ca si Ioana, 2 maldare, dar mi-e o leneeeee! Cred ca mama cand o sa vina o sa gaseasca camera plina de chestii care trebuie calcate! Si de cusut,ca nu-mi place sa cos!
V-am pupat, va doresc o zi buna si un w/e pe masura!
#6557
Postat 04 November 2011 - 03:58 PM
Uite scrie:(sper ca poti vedea....)
Fisiere atasate
-
Imagine0904.jpg (236.02K)
Number of downloads: 0
#6558
Postat 04 November 2011 - 03:59 PM
pup!
#6559
Postat 04 November 2011 - 07:05 PM

Ralesu si eu debea astept sa vina socrii din RO si nu mai este mult, eeeeeee!! si mai ales ca-mi aduc si cadouri

Ma gandeam sa le fac ceva usor dar sa fie 3 feluri, deja am hotarat in privinta tortului a supei si urmeaza sa mai fac un alt fel , parca nu vreau friptura, trebuie sa ma mai gandesc...
Carmaw bune idee cu hainutele astea!! Cand am sa ma duc la munte iarna, am sa-mi iau si eu.
Va pup!!