Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#7201 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 November 2011 - 07:33 PM

Mai, eu-s Liliana.Ma bucur ca nu mi-au pus doua nume.Unul e suficient.
Eu sunt Lili, nu-mi inchipui alt nume pentru mine.

#7202 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 26 November 2011 - 07:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 November 2011 - 11:22 PM, a spus:

Ciudat, dar eu spre deosebire de majoritatea fetelor, nu mi-am dorit niciodata sa fiu mireasa

Nu esti singura :) Cand imi spunea tata ca atunci cand ma fac mare trebuie sa ma marit, serioasa tare ii spuneam ca poate, dar doar daca il cheama numele de familie Broasca sa-si schimbe numele dupa al meu!
Nu am vrut (si nici nu vreau) sa ma casatoresc, nu mi-as schimba numele sub nicio forma si din fericire in situatia mea, cand mi-a fost de plecare, am venit singura in Canada.
Nu sunt omul care sa stau langa cineva doar pentru ca trebuie, ma doare in bascheti de parerea lumii si daca e sa fie sentiment, hartia e nimic.
In plus dupa un timp de stat impreuna esti common law asa ca ai cam aceleasi drepturi dar nu trebe hartie.
Cu dusul la spital - mereu m-am dat drept verisoara celui din spital si nimeni nu mi-a verificat actele :)Bine, cu prietenii cei mai buni suntem ca si familie.
Dar...admir din suflet casnicii bune si minunate, numai ca hartia aia...e inutila :)

Cu numele, n-am nume de sfanta (ehehe, si departe de a fi una)si nici nu mi se potrivea altul pana nu a aparut nepoata-mea cu Uma (de la Luminita) Si uite ca Uma am ramas si pentru parte de prieteni si familie si mai ales ma topesc cand aud pe piciu meu adorat cum ma prezinta "ea este Uma MEA"
A cat is a friend fur-ever !

#7203 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 26 November 2011 - 08:01 PM

De la cine ţi-au pus ai tăi numele Liliana?
Când eram fată şi mă chema Ciobanu, mi se părea şi mie suficient prenumele Corina... Acu" , după ce m-am măritat şi am un nume de familie din 3 litere...îmi spun şi al doilea prenume , că sună prea scurt...
Întrebarea era : de ce v-au pus părinţii prenumele respectiv? :) - că , se pare , există o corespondenţă între nume şi personalitate/temperament.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#7204 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2011 - 08:28 PM

Vezi postareakoral, la 26 November 2011 - 06:17 PM, a spus:

Chiar: voi de ce vă numiţi aşa cum vă numiţi? ( adică de la cine sau de la ce aţi primit numele de botez?)
PS: vi se pare că vi se potriveşte numele, sau aţi fi dorit să vă numiţi altfel?- eu , de exemplu , mi-ar fi plăcut să mă cheme Nicoleta, cum ar fi vrut tatăl meu, dar mi se pare că mi se potrivesc mai bine numele pe care le-am primit la botez...

Draga Corina Diana...( am mai scris pe undeva) , mama mea a avut o Niculina Lacramioara ( nascuta pe 6 dec si moarta la 7 luni din cauza de greseala medicala :(), asa ca eu am fost quasi "comandata" si ar fi trebuit sa ma cheme Cristina ( dorinta mamei) dar inainte de a ma declara a venit mama ei ( mamutza ei a murit cand avea 3 luni, deci "coana moasa" era cea care a crescut-o )si a zis textual " a zis tactu ( care era majur ) ca sa-i pui numele Stella....;mamutza mea nu a cracnit, nu s-a gandit nici macar sa-mi puna un nume compus gen stella-cristina ,si iaca asa m-am ajuns cu acest nume ( care in copilarie tare ma enerva , ca-mi spuneau copiii la scoala ca am nume de sapun de rufe :) , si tare ma 'nervozam :) ) .
Amu, :) deh astia in Italia ( pretinii) imi zic mereu ca un compliment "sei proprio una stella " asa ca precum ai zis si tu, cred ca mi se potriveste mai bine decat Cristina . :)

#7205 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 November 2011 - 08:54 PM

Bunica mea dinspre mama se numea Jana,mamii ii placea mult si Gianni Morandi la acea vreme,asa ca mi-a pus Gianina,mai nou au incercat unii a ma incalte cu sf. Gheorghe ca si sf. de nume dar cum ai mei niciodata nu m-au sarbatorit sau felicitat de aceasta zi deci nexam :) sunt numita in multe feluri : Geany,Gina,Ginuta,Jana ,Janet,Jannen ,Gigi etc :)

#7206 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 08:57 PM

Geaninooooooo, pe mamutza mea o chema Eugenia, si i se spunea Jana :)

#7207 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 26 November 2011 - 09:17 PM

Eu ma numesc Nicoleta Cecilia.Daca mi se potrivesc sau nu...Eu cred ca da.De fapt, eu trebuia sa ma numesc...Corina (numele asta-i place tare tatalui meu!)-Koral, cred ca pe noi ne-au incurcat ingerasii! Imagine postata Imagine postata
Nasii mei de botez, Dumnezeu sa-i odihneasca, erau prieteni ff cu parintii mei.Au zis ca ei vor sa boteze primul copil al lui Fanica(tata).Daca-i baiat-Nicolae, ca pe nanu', daca-i fata-Cecilia ca pe nana.Am iesit eu! tata, iubindu-i foarte mult pe-amandoi, m-a declarat Nicoleta Cecilia.Toti patru m-au iubit enorm.Nanutii mei dragi au fost pentru mine chiar niste parinti spirituali.Cam lor le spuneam mai intai nazbatiile si ei negociau iertarea mea! Mi-e tare dor de ei!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7208 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 26 November 2011 - 09:21 PM

"sei proprio una stella " = Si cata dreptate au! Si ce bine ti se potriveste!Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7209 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 09:22 PM

Vezi postareastella, la 26 November 2011 - 08:57 PM, a spus:

Hi hi hi! Da frumos nume Eugenia,Jana, :) ...Auzi?! :) Da' ci ma faceam daca ma numea dupa bunica dinspre tata?! ca se numea Profira... :( unele rude zic ca-s ezact ea si-mi mai spun :''Profiritzo!'' :) :(

#7210 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 09:24 PM

Vezi postareaGeany, la 26 November 2011 - 09:22 PM, a spus:

Hi hi hi! Da frumos nume Eugenia,Jana, :) ...Auzi?! :) Da' ci ma faceam daca ma numea dupa bunica dinspre tata?! ca se numea Profira... :( unele rude zic ca-s ezact ea si-mi mai spun :''Profiritzo!'' :) :(

Mie mi-ar fi placut sa ma cheme ca pe cealalta bunica :( , saraca bunica Ruxandra...asa pe nepoata ( fata fratelui) pe care am botezat-o o cheama....ruxandra cristina :(

#7211 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 09:31 PM

Mda! Bunica Profira era traditionalista rau,nu-i placeau ei filfizisme deshtia,asa ca de mama nu prea i-a placut cred :) pe sorumea o chiama Beatrice,iti dai seama ci fatza o facut bunica :Gianina si Beatrice :) Thhii! Ci numi' v-o mai pus ma-ta asta bre'...Iiieeii lasa ,voi sa fitzi sanatoasi! ... :) :)

Bai ce mi-i dor de ea :(

#7212 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 09:37 PM

Ptiu! Ca m-ati molipsit,ce naiba scriu eu Gianina ca la mine in bolentin scrie Geanina :) Nu mai stiu nici cum ma chiama :) e grave! :)

#7213 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 09:39 PM

Vezi postareastella, la 26 November 2011 - 08:28 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 26 November 2011 - 06:17 PM, a spus:

Chiar: voi de ce vă numiţi aşa cum vă numiţi? ( adică de la cine sau de la ce aţi primit numele de botez?)
PS: vi se pare că vi se potriveşte numele, sau aţi fi dorit să vă numiţi altfel?- eu , de exemplu , mi-ar fi plăcut să mă cheme Nicoleta, cum ar fi vrut tatăl meu, dar mi se pare că mi se potrivesc mai bine numele pe care le-am primit la botez...

Draga Corina Diana...( am mai scris pe undeva) , mama mea a avut o Niculina Lacramioara ( nascuta pe 6 dec si moarta la 7 luni din cauza de greseala medicala :(), asa ca eu am fost quasi "comandata" si ar fi trebuit sa ma cheme Cristina ( dorinta mamei) dar inainte de a ma declara a venit mama ei ( mamutza ei a murit cand avea 3 luni, deci "coana moasa" era cea care a crescut-o )si a zis textual " a zis tactu ( care era majur ) ca sa-i pui numele Stella....;mamutza mea nu a cracnit, nu s-a gandit nici macar sa-mi puna un nume compus gen stella-cristina ,si iaca asa m-am ajuns cu acest nume ( care in copilarie tare ma enerva , ca-mi spuneau copiii la scoala ca am nume de sapun de rufe :) , si tare ma 'nervozam :) ) .
Amu, :) deh astia in Italia ( pretinii) imi zic mereu ca un compliment "sei proprio una stella " asa ca precum ai zis si tu, cred ca mi se potriveste mai bine decat Cristina . :)

Da , da , au dreptate prietenii tăi , eşti o STEA!- Cristina mi-a plăcut întotdeauna ca nume de fetiţă , dacă aş fi avut o fetiţă , îi dădeam numele de Cristina Cezara.

#7214 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 09:42 PM

Vezi postareazoazorel, la 26 November 2011 - 09:17 PM, a spus:

Eu ma numesc Nicoleta Cecilia.Daca mi se potrivesc sau nu...Eu cred ca da.De fapt, eu trebuia sa ma numesc...Corina (numele asta-i place tare tatalui meu!)-Koral, cred ca pe noi ne-au incurcat ingerasii! Imagine postata Imagine postata
Nasii mei de botez, Dumnezeu sa-i odihneasca, erau prieteni ff cu parintii mei.Au zis ca ei vor sa boteze primul copil al lui Fanica(tata).Daca-i baiat-Nicolae, ca pe nanu', daca-i fata-Cecilia ca pe nana.Am iesit eu! tata, iubindu-i foarte mult pe-amandoi, m-a declarat Nicoleta Cecilia.Toti patru m-au iubit enorm.Nanutii mei dragi au fost pentru mine chiar niste parinti spirituali.Cam lor le spuneam mai intai nazbatiile si ei negociau iertarea mea! Mi-e tare dor de ei!

Ne-or fi încurcat îngeraşii, dar tot ei au făcut posibil să aflăm una de alta... :) Oricum tati meu nu mi-a zis niciodată Corina , ci Cora .

#7215 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 09:48 PM

Vezi postareaGeany, la 26 November 2011 - 09:22 PM, a spus:

Hi hi hi! Da frumos nume Eugenia,Jana, :( ...Auzi?! :) Da' ci ma faceam daca ma numea dupa bunica dinspre tata?! ca se numea Profira... :) unele rude zic ca-s ezact ea si-mi mai spun :''Profiritzo!'' :) :(

Ohooo, păi mie mi-ar fi plăcut enooorm prenumele Profira... Furori făceam cu el aci-n Ardeal. Din înălţimea mea de 1,62, m-aş fi uitat rece, aristocratic şi demn spre interlocutor şi m-aş fi prezentat: Profira Ciobanu. Ca pe Profira Sadoveanu, dacă ai auzit... :( Iar cu numele meu de-acum , se potrivea şi mai bine- eram de-a dreptul exotică...
Totuşi , bunica Profira vă striga Geanina! Beatrice! ??? :(

#7216 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 09:53 PM

Dap! Saracuta si mereu stramba din nas :)

#7217 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 26 November 2011 - 09:59 PM

Vezi postareakoral, la 26 November 2011 - 09:48 PM, a spus:

Ohooo, păi mie mi-ar fi plăcut enooorm prenumele Profira... Furori făceam cu el aci-n Ardeal. Din înălţimea mea de 1,62, m-aş fi uitat rece, aristocratic şi demn spre interlocutor şi m-aş fi prezentat: Profira Ciobanu. Ca pe Profira Sadoveanu, dacă ai auzit... :) Iar cu numele meu de-acum , se potrivea şi mai bine- eram de-a dreptul exotică...
Totuşi , bunica Profira vă striga Geanina! Beatrice! ??? :)

Koralina esti mortala! :)

Eu nu stiu de ce m-au botezat Liliana.Cred ca le placea si gata.

Din acelasi motiv am botezat-o pe Manu, Manuela.De fapt Mr.Eataly l-a ales.Mie nu mi-a trecut prin cap.Eu initial am ales Alexandra!
Dra n-a fost sa fie.A iesit Manulica. :)

#7218 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 November 2011 - 10:09 PM

Eu mi-am capatat numele dupa nas.Trebuia sa fiu Ionut, dupa 2 fete tata a zis ca al treilea iese sigur baiat, n-a fost sa fie, asa ca mi-au pus Ionela,desi ai mei nu m-au strigat aproape niciodata asa.Toata lumea ma stie de Ioana.Noi toate trei purtam numele nasilor, mai putin sora mijlocie caruia mama n-a vrut sa o cheme Florica,dar ca sa nu se supere totusi i-au pus numele Laura-Florenta.

De exemplu mama e Ilinca, da lumea o striga Nuti, de unde si pana unde habar n-am.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7219 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 10:12 PM

Ilinca= Ilincuta= Nutza= Nutzi! :)

#7220 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 10:16 PM

Mama si tata s-au potrivit asa: ,tata Florinel (nu Florin asa scrie in bolentin' si era febletea lu' bunica ,cel mai mititel,ochii ei o fost :) daia sa uita la mama cu un ochi critic au au! sha pe mama o durea ezact unde trebe'..la tenesi :) ) si Daniela(nu Dana) :)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul