Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 419
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#8401 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 23 December 2011 - 01:51 AM

Vezi postareaMaya, la 22 December 2011 - 09:57 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 December 2011 - 10:48 AM, a spus:

In rest mare veselie pe ea pe acolo bantuie ca un titirez si ii trage suturi lui Ricky catelusul nepoatei de caste ori vine si el bucuros de vizitatori.

Daca Ricky mai primeste multe suturi, o sa i se termine cu bucuria, si sper sa nu se ajunga altundeva...

..unde va fi tot Ricky tras de urechi ca fiind cutzu rau. Scuze Daniella, dar sper din suflet sa puiuta mica sa invete sa mangaie animalutul si nu sa-i traga suturi. E si el suflet si acum e varsta la care ii invatam ca animalutele au dreptul la respectul nostru.
A cat is a friend fur-ever !

#8402 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 December 2011 - 02:01 AM

Va pupez in mare graba, nu am avut timp azi deloc!
brad n.am, cumparaturi am, toate rufele curate si puse la loc (mai putin 2 masini de azi si probabil 1 + maine)
trufe n-am
am decorat casa (destul de auster de frica, Ca posibil sambata sa fiu nevoita sa le scot)) sa vedem ce parere va avea copila maine pe seara cand o aducem la culcus. Am cumpaat si 5 plantute +ghivece de portelan. Cum se pun astea fara gaura???

am facut ordine pe terasa si am pregatit sa dau unui coleg scaunul de masa, un tarc...

in rest nu mai stiu ce am facut ... prostii: fost la ikea si cumparat o gramada de prostii de care nu aveam nevoie, inclusiv tavile cu gratar de inox pt mine si mame... . Asta e, daca mi.e groaza sa ajung pe acolo de aglomeratie, cand ajung sparg galantarele ...

tb sa ma decid ce lumanari si unde sa le aprind duminica, pt ca am o multime si tot se strang ... :)

in rest, am scos gasca, maine seara o bag la fezandat ...

ah, da: brad la carrefour in baneasa 3,5 milioane :) Deci nema brad deocamdata, sa vedem maine ce scoruri gaseste tati?!

dimineata am ora la 2 dr cu picea, scap pe la 11, am multa treaba la serviciu

azi am primit 2 vesti relativ proaste pe linie de serviciu, iar de la sefulica doar o felicitare ... pe burta goala :) , dar vorbe bune si calde :)
deci nema bani de costita anul asta, noroc cu socrella!

moatza am uitat sa-ti spun, am facut cu ciupercile precum ai spus sa le congelez, Multam fain!

am facut muschiul de porc al lui Dex si a ramas miscator la mijloc, ceea ce tati nu a apreciat, dupa cum stit la noi nu se poarta decat bine facut ... mai cu seama la porc ... . Nu am avut termometru de carne, dar era cam arsa pe deasupra sa o mai las. De aceea m-a cuprins groaza si in privinta gastei, pt ca reteta e destul de similara, tot pe tava cu gratar e facuta de Gordon ...cred ca schimb macazul pana duminica in privinta sasaitei ... :)

hai ca m-am lungit cu raportul ... nevorbita ...si la 7 jum tb sa plec la dr!
nb

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8403 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2011 - 02:04 AM

Maya, Uma aveti dreptate! eu mereu ii spun ca nu trebuie sa loveasca pe Cora (Asa face si cu a noastra din curte) ca o doare si pe ea, dar e la varsta cand ne mai loveste si pe noi, nu-si coordoneaza corect forta miscarilor ... nu pricepe inca treaba cu durerea ... . Dar se bucura multe de animale, deci cred ca o sa se indrepte, doar ca e micuta inca. Cand ii zic sa faca mai-mai (mangaiala) nu prea ii iese .... :)
Am vazut la locul de joaca si in parc copiii ca sunt destul de brutali unul cu altul: se imping, se trantesc, isi dau peste mana cu jucaria, se trag ... atat ii trebe sa copieze relele :)

Bunicii de regula cand nepotii (si ai lui frati-miu) fac prostii se amuza, eu deloc, ii explic si ei si nepotilor de fiecare data. Sper ca o sa am succes, eu insist!

#8404 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 23 December 2011 - 09:34 AM

Buna dimineata tuturor! Mi-e ciuda ca am crezut ca mai am la servici o chifla si niste dulceata, sa-mi iau micul dejun....si m-am inselat. Asa ca, mi-am facut un ceai si inghit in sec. Noroc ca la 12 plec.
Erunise, foarte bine arata dulcele tau, bravo.
Geany, eu mor de foame si tu vii cu sarmale si racituri...ai,ai, ce viata grea imi faci.
Am reusit si noi sa facem aseara bradul, azi mai am in plan ciocolatosii lui Any si 2 cozonaci, iar maine papica.
Spor la treaba tuturor!

#8405 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 December 2011 - 09:46 AM

Buna dimineata!
Mi-s cam obosita azi. Ma dor ochisorii.... Nu mi-ar strica un masaj:

Fisier atasat  3.jpg (30.35K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  4.jpg (55.11K)

Fisier atasat  5.jpg (150.3K)

Astept sa se faca ora 2 si sa plecam. Desi noi suntem cu masina si putem pleca chiar mai repejor! :) :)

#8406 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 December 2011 - 09:52 AM

Neata! Eu mai catinel ashea,incet da' sigur... :) Azi dau sarmalutele la foc mititel,cozonacii si turtele maine le fac,ca altfel hunii mei le terminau demult (cozonacul il taie atuncea cald ,turtele se invart ca motanii si tot pun labutele,eu le zic marsh ca tre sa se insiropeze,ei spun ca-s mai bune asa...sanchi' mai astept :) )

Sotul deja l-am hutuchit la cumparaturi ca se aglomereaza,are o lista cat china :)

Bub bate de zor intr-o cutie de tabla (de fursecuri de anul trecut de la Stelina) cu 2 creioan,zice ca are toba si are un clopotel de gat si un fluier in gura zice ca e cu ursu,ba cu capra,nu sa mai intelege om cu femeie in casa la mine ...BBBaa!! :) linisshhttee!! :)

#8407 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 23 December 2011 - 10:13 AM

cred ca am terminat si eu. ziceam sa ma apuc de checul sarat de l-a postat Alexandru dar sincer nu mai am vlaga deloc.
nu dorm bine si de-aia, eu daca dorm bine sant brici. ma supara si artrita arz-o focul.
am facut si cheesecake(fara sa-l ornez inca, maine la cumnata)...salata e pe jumate facuta, trebuie sa stea sa se imtrepatrunda aromele, dovleacul e la copt si el pt pus in salata (e salata curried cuscus cu dovleac copt, rosii cherry, naut si prawns, eu fara :)).

am facut curat sa nu las casa vraiste, fetele si-au facut valizele, bicicleta si scuterul la intrare in garaj sa nu le uitam, cadoaie in pungi, diseara decongelez ragu si niste paste si gata, nu mai am chef de nimic.

asa mi-e urat cand trebuie sa ma car cu platouri si sacose si altele, mai bine fac la mine la anul. la fel si anul trecut, cu castroane, salate, cratiti dupa noi :) off......

spor la treaba, mi-am facut o decaf si stau jos nitel.

#8408 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2011 - 10:26 AM

Buna dimineata. eu am in plan sa fac azi piftiile ( de curcanescu si de porcule)
sarmalele in ratzoi maine. am terminat sper cu fursecaritul..
salata shuba tot maine, si aia de mango o fac duminica :) de fapt tai doar mango in felii.
bubul vad ca e tobosar , ai belit-o geaninoooooooo.
o zi faina si spor la lucru va doresc.

#8409 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 23 December 2011 - 10:49 AM

Buna dimineatza , fete harnice!

Eu abia acum am ajuns acasa , ieri a fost ziua lui Silke , o educatoare pe care Elena o iubeste , asa ca azi am trecut pe la florarie si am facut un buchetzel pt ea. Ce mandra a fost pitica mea cand i-a dat florile :)

#8410 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 23 December 2011 - 10:56 AM

Stella si eu am terminat sper cu fursecaritul, cel putin al meu zice sa nu mai fac ca am facut destule.
Am 5 feluri, mai am de facut trufele dumitale, dar vreau sa le fac diseara.

Am pus la fiert pentru salata boeuf, dar eu fac fara carne.

Am fiert si organele de miel, v-am zis ca fac drob pentru ziua de Craciun, asa mi-a traznit mie.
De fapt am gasit prapure proaspat si de-acolo a inceput totul.

Incep sa fac azi drobul de ciuperci al Danei, lamaile umplute cu ton, tarta sarata cu dovlecei si morcov, drobul de miel, maioneza.
Sa vedem ce mai pot face azi.

#8411 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 December 2011 - 11:07 AM

Si eu fac miel de Craciun , nu drob ci pulpe :)

Anul asta fara sarmale , fara porc...primul an fara afumaturi. Pur si simplu am vrut altceva.

Am vrut la un a moment dat sa facem carnatzi , de pofta...dar am primit de la mama . Asa ca am ramas la:
  • pulpe de miel la cuptor cu rozmarin
  • ciocanele de pui in sos
  • cartofi cu patrunjel
  • legume aburite

Bineintzeles ca fac si o salata de boeuf ( cu pui :) ) :)

#8412 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 23 December 2011 - 12:30 PM

De bine ce sefu' ne-a zis ca putem pleca la 2, noi (jupanu' si cu mine) spalam putinica la 1!!! =)) Adicatelea in juma' de ora..... :snorting:

#8413 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 23 December 2011 - 12:33 PM

Vezi postareaMutti, la 23 December 2011 - 11:07 AM, a spus:

Si eu fac miel de Craciun , nu drob ci pulpe =))

Anul asta fara sarmale , fara porc...primul an fara afumaturi. Pur si simplu am vrut altceva.

Am vrut la un a moment dat sa facem carnatzi , de pofta...dar am primit de la mama . Asa ca am ramas la:
  • pulpe de miel la cuptor cu rozmarin
  • ciocanele de pui in sos
  • cartofi cu patrunjel
  • legume aburite

Bineintzeles ca fac si o salata de boeuf ( cu pui =)) ) =))

Am facut si eu acum 2 sau 3 ani miel de Craciun.
Acum fac drob la telefon cu mama :snorting: .

#8414 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2011 - 01:26 PM

Vezi postareaFoxyy, la 23 December 2011 - 12:30 PM, a spus:

De bine ce sefu' ne-a zis ca putem pleca la 2, noi (jupanu' si cu mine) spalam putinica la 1!!! =)) Adicatelea in juma' de ora..... :snorting:

Foxulina sarbatori frumoase! Plecati din Buc? sau ne mai citesti?

#8415 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2011 - 01:34 PM

Azi am fost cu picea la dr.. Toate bune, doar ca a zis ca e cracanici pt ca nu a asimilat suf vitamina D, speram sa o indreptam, ca acu'are niste parantezoaie... . Am impresia ca mai mult cand merge, pt ca daca sta in picioare in drepti, nu.i rau, dar cand se pune pe mers zici ca e de la circ ... :snorting:

A si a zis dr. ca a crescut in inaltime ca Fat Frumos la 15,5 luni are 81 cm. A sarit pe alta curba de inaltime, in schimb curba de greutate si-o mentine, desi ultimele 2 lui a luat f bine in greutate, dar si in inaltime. Sa vedem ce facem cu D3. Ne-a luat sange sa vada exact ce si cum.
Nici la vaccin, nici la recoltarea de sange nu a zis nici pis! nu a tras bratul, nik! S-au mirat dr de numa: au zis ca are mare rezistenta la durere. Pai cred si eu cate lovituri isi ia pe toate partile, de toate mobilele/pardoseala si nu zice mai nik =)) A fost o curajoasa =)) . In schimb la ecografia abdominala (care nu doare) s-a plictisit dupa cateva minutele de stat pe spate si s-a pus pe un plans de zici ca o taia ... =))

#8416 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 December 2011 - 01:51 PM

De ce i-a luat sange? E bolnavioara?

#8417 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 23 December 2011 - 03:16 PM

Ziua buna si de la mine . Azi am mai fugit prin oras dupa ultimele cumparaturi pentru cadouri , prapad de lume peste tot si mie tare nu-mi place aglomeratia in magazine . De multe ori plec fara sa iau ce-mi trebuie pentru ca ma grabesc sa ies din inghesuiala . Aici e un frig rau astazi , mi-a inghetat capul , nu mi-am luat nimic pe cap . Fudula , deh ...

Dani , sa stii ca si Iza era brutala cu animalele la inceput , apoi incet incet a invatat sa se poarte cu ele . Acum , cu pisicile , de drag , e putin stresanta , atat le scarpina si bazaie pana le enerveaza .Dar nu mai loveste animalele .
Nu trebuie lasati sa loveasca , mai ales nu trebuie sa ne amuzam de asta , pentru ca va intelege ca e ceva bun si va continua sa o faca . Cred ca aici greseste bunica , nu trebuie incurajati , chiar daca pare distractiv . Un animal poate reactiona cum nici nu ne asteptam . Azi ia bataie , maine se apara si musca .

#8418 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2011 - 03:33 PM

Vezi postareaMutti, la 23 December 2011 - 01:51 PM, a spus:

De ce i-a luat sange? E bolnavioara?

nu, SPER CA NU! doar ca e cracanici, a zis sa ii faca un dozaj de vitamina D

#8419 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2011 - 03:38 PM

Vezi postareaizuk, la 23 December 2011 - 03:16 PM, a spus:

Dani , sa stii ca si Iza era brutala cu animalele la inceput , apoi incet incet a invatat sa se poarte cu ele . Acum , cu pisicile , de drag , e putin stresanta , atat le scarpina si bazaie pana le enerveaza .Dar nu mai loveste animalele .
Nu trebuie lasati sa loveasca , mai ales nu trebuie sa ne amuzam de asta , pentru ca va intelege ca e ceva bun si va continua sa o faca . Cred ca aici greseste bunica , nu trebuie incurajati , chiar daca pare distractiv . Un animal poate reactiona cum nici nu ne asteptam . Azi ia bataie , maine se apara si musca .

SI EA SE BUCURA FOARTE TARE cand vede catei si pisicute. Ma cheama si ma pune sa o urc pe pervaz sa o vada pe Cora noastra in curte. Cand ii intalneste pe strada sau o vede pe-a noastra bate din palme si e fericita nevoie mare. Doar ca nu stie cum sa mangaie inca si nici sa se poarte cu animalutele. A mai fost faza ca a noastra e foarte nebunatica si alearga pe langa ea, o pupa si o impinge cu botul. O data a trantit-o de fata cu mine, poate si alte dati cu mamaie.

#8420 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2011 - 03:47 PM

nu am brad nici pana la ora asta, m-a sunat tati disperat: ce-i place lui e 3-4 milioane. Ce-i mai ieftin de atat sunt urati foc! :snorting:
A luat insa mezelurile de la targul traditional de Craciun de la taraba pe care o stim, m-a sunat molfaind ca sunt buneee =)) , doar toba nu a gasit ... ! si io nu am mancat nik pe ziua de azi, sunt lesinata! =))
aia cu prajituri de casa nu erau prezenti azi ...

am printat meniurile, am mai rezolvat urgentele pe la serviciu, plec si eu in jum de ora sa fac bradul si ce oi mai face, acu mi-a traznit si de bomboane raffaello daca ati urcat topicul sus.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 419
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic