Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9081 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2012 - 08:34 PM

azi e voie sa speli rufe?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9082 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 January 2012 - 08:44 PM

Multumesc iubitelor!!!

Sa incep cu inceputul...Laponel multumesc frumos deci tu spui mar dulce ,razalit (cu muraturi la otet nu ne place,sotul cel putin sa nu simta fir de otet ca e jale e printre putinele ce nu suporta deloc,asta si halvaua, atat ;) astea nu suporta deloc de nicio culoare)

Motzulina' am facut o cantitate f. mare de data asta ca am si cadonat din ea sotul a luat la serviciu etc...
Zau ca nu a fost maionezoasa ,iaca o felie din salata mea pozata acum in momentul asta...

Fisier atasat  SAM_2233.JPG (51.58K)
Number of downloads: 0

Colegul sotului a zis ca a fost cea mai buna salata mancata de el ever' si ca-i era mila sa o inceapa =))

cum zici si tu Moato' la asa cantitate juma de mar a fost fix nexam,nu am simtit nimik absolut :lol:

Dani' ma intriga chestia cu marul,ma gandesc,ca poate ii exalta gustul si chiar vreau sa incerc data aviatoare daca nu mi-o place nu mai fac na' ;) urmatoarea zi onomastica acu' in ianuarie e a mamii dar a zis ca vor mancare rece ca nu am facut de craciun asa ca nexam salata buf' dar oricum sunt satula acum,nu mai vreau ;)

#9083 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2012 - 08:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 January 2012 - 08:34 PM, a spus:

tu cam ce incepi? ca sa ma indemn si eu cu tine ...

deocamdata cam calorios, dar putin: un ou, somon+camembert+ardei rosu intr-o lipie coapta pe gratar, pastrama de berbec la gratar+1lg mamaliga, 1 mar, 2 mandarine.
maine prevad fructe pana-n pranz, salata din avocado+iaurt+somon la serviciu si-o ciorba degresata de gaina acasa. fara paste/cartofi. dac-o fi vreo exceptie, sa nu fie cu zahar.
azi mi-am facut o aprovizionare conforma, sper sa fie bine.

#9084 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2012 - 08:53 PM

Vezi postareaGeany, la 02 January 2012 - 08:44 PM, a spus:

Zau ca nu a fost maionezoasa ,iaca o felie din salata mea pozata acum in momentul asta...

no, salata arata f bine, are tinuta. numa' ca eu la 7 galbenusuri cred ca as fi pus mai mult de-un litru de ulei. ca poti sa pui 10 galbenusuri si 300ml ulei. adica uleiul e cheia. pana la urma e bine sa nu fie cu mult ulei, de-aia intrebam eu care-i proportia corecta.

#9085 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 January 2012 - 09:01 PM

Indiferent cu ce începi, Daniella , important e să încerci să-ţi micşorezi porţiile, şi să ai un orar de masă corect. Chiar tu ai recunoscut că mănânci haotic, şi de multe ori seara.
Mie cel mai greu mi-a fost să nu mai mănânc după ora 19, dar acum am ajuns să mănănc ultima masă chiar la 18. Poate că tu nu poţi din cauza jobului, dar după 19 tot n-ar trebui...
Când eram ruptă de foame seara pe la 20, că încă aşa era obişnuit organismul meu să mănânce, mai luam câte-un iaurt cu tărâţe şi apoi multe ceaiuri( de soc, de păpădie) şi până la urmă am tot redus ora.
Şi umflat stomacul cu legume care nu îngraşă- gen brocoli, conopidă, varză.Eu pun şi ardei iute mult, că se pare că accelerează metabolismul, dar nu ştiu dacă îl suporţi. A, şi felii crude de ananas...
Sincer, e mai uşor după ce ajungi la greutatea propusă, până acolo-i tare greu... :lol:
Eu şi acum încă mă cântăresc zilnic, să pot lua măsuri la nevoie. Ca de pildă acum , că m-am îngrăşat 1 kg sărbătorile astea...de mâine ceaiuri şi sălăţele câteva zile...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#9086 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:01 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2012 - 08:53 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 02 January 2012 - 08:44 PM, a spus:

no, salata arata f bine, are tinuta. numa' ca eu la 7 galbenusuri cred ca as fi pus mai mult de-un litru de ulei. ca poti sa pui 10 galbenusuri si 300ml ulei. adica uleiul e cheia. pana la urma e bine sa nu fie cu mult ulei, de-aia intrebam eu care-i proportia corecta.

Eu stiu la 1 fiert + 1 crud cam 200-250 ml. de ulei eu la 4 fiert + 3 crud am pus cam 750 de ml. de ulei (da nu am masurat),dar am pastrat multa pt. ornat,cu toate astea nu am pus nici pe toata la ornat mi-a mai ramas o cescuta,ca la mine conteaza f. f. mult efectul final,nu asi fi pus pe toata nici moarta daca nu mai intra,poa' sa ramaie din partea mea decat sa fie incarcata... :lol:

Chestia ce va povestii la vecina,nici mama nu a mancat atunci ,tata da,si ajunse acasa mama mi-a spus,:''vezi mama cuburele de castravete le tai cuburele si musai sa le scurgi sa nu zemuie in salata,maioneza sa o faci frecata bine de sa stea lingura-n ea'')...cea a vecinei curgea prin furculita efectiv si era ,scuzati-ma baloasa...Dar atunci am aflat prima oara ca se poate pune mar,pana acum asi fi zis pas,acum parca asi incerca =)) ma gandesc ca poate o face mai proaspata si-i exalta gustul si deaia voiam sa aflu si opinia voastra ;)

#9087 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 January 2012 - 09:04 PM

Ioooi , Geany, să nu vadă al meu salata ta boeuf, că iar mă pune să-i fac! :lol:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#9088 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2012 - 09:16 PM

Vezi postareakoral, la 02 January 2012 - 09:01 PM, a spus:

Eu şi acum încă mă cântăresc zilnic, să pot lua măsuri la nevoie. Ca de pildă acum , că m-am îngrăşat 1 kg sărbătorile astea...de mâine ceaiuri şi sălăţele câteva zile...

mie mi se pare cel mai bun control, cu toate ca multa lume zice ca-i deprimant.
la chestia asta cu mancatul seara tb sa mai lucrez si eu :rolleyes:

Geany, btw salate nereusite, eu am avut o tentativa de-a manca salata afumata la cineva. noroc ca mi-a zis omul la timp. io-s rea, ma bucur cand vede omu' catastrofe la altii, ca sa aprecieze mai mult ce-are acasa, eeee!

#9089 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:19 PM

Koral, de mancat mananc destul de corect: fructe dimineata (fresh de gref de obicei), legume multe, cruditati/salate (si eu mananc ardei iute imi place ... da gust oricat de fada ar fi mancarea de dieta) si carne foarte slaba (piept curcan sau peste, rareori file de porc). Cea mai mare problema e sa-mi fac un program dimi-pranz-cina si sa nu mai mananc dupa 19 (eu nu mananc ca si tine la 20 ci la 22-23 :rolleyes: ), ulei EV si lamaie cat cuprinde. Asta e obiectivul pe anul asta.
Ce fel de tarate mananci? Astea nu-mi plac desi mi le-a recomandat gastroenteroloaga.
Si eu ma cantaresc zilnic :violent1:
Cu dulciurile rezolvasem la un mom dat, dar acum de vreo luna iar m-am lansat, trebuie sa le elimin.
Partea cea mai proasta care-mi sta acum impotriva e ca in salata pe care o cumparam gata spalata, acum vreo 2 sapt am gasit o musca. De atunci am oroare sa mai consum salata :sm2:

#9090 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:21 PM

cu ou crud maioneza stiu ca se face 1 ou crud la 300 ml ulei, 1 lingura mustar (iute cui ii place), 1 lingura zeama de lamaie si sare dupa gust. Nu le cantaresc, dar le pun pe toate la inceput si cam asa o fac in 2 minute - iese tare ca piatra.
O data am facut-o cu ulei EV - mi s-a parut amara, nu am putut sa o mananc. Voi ati experimentat?

#9091 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2012 - 09:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 January 2012 - 09:19 PM, a spus:

Partea cea mai proasta care-mi sta acum impotriva e ca in salata pe care o cumparam gata spalata, acum vreo 2 sapt am gasit o musca. De atunci am oroare sa mai consum salata :sm2:

ei, era si ea curioasa! da' nu toate-s la fel! :violent1:
baga salata! :rolleyes:

#9092 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:22 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2012 - 09:16 PM, a spus:

mă cântăresc zilnic, să pot lua măsuri la nevoie.

mie mi se pare cel mai bun control, cu toate ca multa lume zice ca-i deprimant.
la chestia asta cu mancatul seara tb sa mai lucrez si eu :rolleyes:

+1

#9093 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:24 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2012 - 09:22 PM, a spus:

ei, era si ea curioasa! da' nu toate-s la fel! :violent1:
baga salata! :rolleyes:

la cate pungi am mancat ... mi-e rau sa numar mustele ... ufff sper sa-mi treaca sila, sa imi iau avant sa cumpar iar si sa consum, ca era pranzul meu pe fiecare zi la serviciu o salatoaie mare

#9094 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:27 PM

Dany am mai facut si eu asa cu ou crud am postat la maioneze,dar acum cantitate mare si colegul sotului (ala de e cuminte 30 de ani necasatorit,frumushal, sarviciu bun maica :violent1: ,sta la mamica-sa dar care a trebuit sa plece in Germania ca a nascut sorica lui sa stea cu cel mic )salata asta e preferata lui si am zis sa fac ca la mama acasa sa nu ma risc sa nu-i placa baietului dupaia...Si racitura de craciun i-a placut f. mult :rolleyes:

Ma rog,vraja cu maru ma interesa pe mine... :sm2:

#9095 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:31 PM

Geany daca ti.a ramas mayo de ce nu faci o incercare de un castronel de salata de asta si cu mar sa-ti faci pofta, sau sa-ti satisfaci curiozitatea?

Mie nu-mi place de ex cu multa maio pe deasupra ci doar uns trat fin si ornata cat mai dragut. Apoi o pun in vase de sticla cu capac si cu folie bine intinsa. Daca se oxideaza maioneza vreun pic (se ingalbeneste asa) ciao-ciao nu mai mananc.... Pasarele si pasarele ...fiecare cum a apucat de si le-a bagat in cap ... :rolleyes:

#9096 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2012 - 09:33 PM

eu doar cu ou crud fac,n-am patit nik deocamdata.
Daniella, vag imi aminteam tot de 300ml ulei. cred ca citisem intr-o carte Jurcovan, da' mi-e sila acuma sa ma uit.

edit:
Daca se oxideaza maioneza vreun pic (se ingalbeneste asa) ciao-ciao nu mai mananc.... Pasarele si pasarele ...fiecare cum a apucat de si le-a bagat in cap ... :violent1:

chiar ca pasarele, pai a doua zi se oxideaza.
cand fac ptr noi, rar, nici nu-i pun maio deasupra si, da, o pun in vas de sticla cu capac.

auzi, tu Geany, catzi ani are baetu'? e fixat doar pe Bacau, c-as avea o ptretendenta pe-aicea. fata buna, situatie, scolita!
:rolleyes: ce baba is!!!!

#9097 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:36 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2012 - 09:33 PM, a spus:

Daniella, vag imi aminteam tot de 300ml ulei. cred ca citisem intr-o carte Jurcovan, da' mi-e sila acuma sa ma uit.

la aia cu 1 galbenus (ala fiert e optional) se pun 250 ml ulei.
la aia cu ou crud 300 ml ulei.
si noi tot cu ou crud si o tinem (ma refer cand stateam la mama) in borcan inchs bine sau vidat, mult timp in frigider (de ex de la Craciun la sf Ion) nu au fost probleme niciodata ... nu stiu ccare e secretul

#9098 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:39 PM

Eii maio' nu ma intereseaza pe mine,sau altele...Pe mine ma intereseaza fetele care fac cu mar si le place sa-mi spuie ce tip de mar folosesc (miez mai dulce sau mai acru,rasuit pe ce fel de razatoare,stors-nestors,si cam cat pt un pipt de pui 1 telina,2 morcovi 2-3 cartofi)

Laponel mi-a raspuns mar dulce razalit,cerra spune cuburele,multumesc,daca vrea cineva sa ma mai sfatuie cu marul conform gustului sau sau cum face multumesc frumos ,ca eu chiar o sa vreau sa incerc in viitor si asa promit sa vin atunci cu impresii :rolleyes:

#9099 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 09:40 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2012 - 09:33 PM, a spus:

edit:
Daca se oxideaza maioneza vreun pic (se ingalbeneste asa) ciao-ciao nu mai mananc.... Pasarele si pasarele ...fiecare cum a apucat de si le-a bagat in cap ... :sm2:

chiar ca pasarele, pai a doua zi se oxideaza.
cand fac ptr noi, rar, nici nu-i pun maio deasupra si, da, o pun in vas de sticla cu capac.

auzi, tu Geany, catzi ani are baetu'? e fixat doar pe Bacau, c-as avea o ptretendenta pe-aicea. fata buna, situatie, scolita!
:violent1: ce baba is!!!!

Da fata e pe Bacau ca e ofiter :rolleyes:

#9100 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2012 - 09:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 January 2012 - 09:36 PM, a spus:

si noi tot cu ou crud si o tinem (ma refer cand stateam la mama) in borcan inchs bine sau vidat, mult timp in frigider (de ex de la Craciun la sf Ion) nu au fost probleme niciodata ... nu stiu ccare e secretul

ca suntem gospodine de nu se poate! :rolleyes:

mie mi-a mai ramas maioneza cateodata si-am pus-o in borcan capacit...tine, oho! de cele mai multe ori o arunc dupa vreo saptamana, dar ea arata tot bine si cred ca si la gust se mentine. totusi n-am putut-o manca dupa o saptamana gandindu-ma la oul ala crud. cred ca uleiul e bun conservant, asta-i seretul.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul