La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
#9081
Postat 02 January 2012 - 08:34 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9082
Postat 02 January 2012 - 08:44 PM
Sa incep cu inceputul...Laponel multumesc frumos deci tu spui mar dulce ,razalit (cu muraturi la otet nu ne place,sotul cel putin sa nu simta fir de otet ca e jale e printre putinele ce nu suporta deloc,asta si halvaua, atat

Motzulina' am facut o cantitate f. mare de data asta ca am si cadonat din ea sotul a luat la serviciu etc...
Zau ca nu a fost maionezoasa ,iaca o felie din salata mea pozata acum in momentul asta...

Number of downloads: 0
Colegul sotului a zis ca a fost cea mai buna salata mancata de el ever' si ca-i era mila sa o inceapa

cum zici si tu Moato' la asa cantitate juma de mar a fost fix nexam,nu am simtit nimik absolut

Dani' ma intriga chestia cu marul,ma gandesc,ca poate ii exalta gustul si chiar vreau sa incerc data aviatoare daca nu mi-o place nu mai fac na'


#9083
Postat 02 January 2012 - 08:49 PM
Daniella, la 02 January 2012 - 08:34 PM, a spus:
deocamdata cam calorios, dar putin: un ou, somon+camembert+ardei rosu intr-o lipie coapta pe gratar, pastrama de berbec la gratar+1lg mamaliga, 1 mar, 2 mandarine.
maine prevad fructe pana-n pranz, salata din avocado+iaurt+somon la serviciu si-o ciorba degresata de gaina acasa. fara paste/cartofi. dac-o fi vreo exceptie, sa nu fie cu zahar.
azi mi-am facut o aprovizionare conforma, sper sa fie bine.
#9084
Postat 02 January 2012 - 08:53 PM
Geany, la 02 January 2012 - 08:44 PM, a spus:
no, salata arata f bine, are tinuta. numa' ca eu la 7 galbenusuri cred ca as fi pus mai mult de-un litru de ulei. ca poti sa pui 10 galbenusuri si 300ml ulei. adica uleiul e cheia. pana la urma e bine sa nu fie cu mult ulei, de-aia intrebam eu care-i proportia corecta.
#9085
Postat 02 January 2012 - 09:01 PM
Mie cel mai greu mi-a fost să nu mai mănânc după ora 19, dar acum am ajuns să mănănc ultima masă chiar la 18. Poate că tu nu poţi din cauza jobului, dar după 19 tot n-ar trebui...
Când eram ruptă de foame seara pe la 20, că încă aşa era obişnuit organismul meu să mănânce, mai luam câte-un iaurt cu tărâţe şi apoi multe ceaiuri( de soc, de păpădie) şi până la urmă am tot redus ora.
Şi umflat stomacul cu legume care nu îngraşă- gen brocoli, conopidă, varză.Eu pun şi ardei iute mult, că se pare că accelerează metabolismul, dar nu ştiu dacă îl suporţi. A, şi felii crude de ananas...
Sincer, e mai uşor după ce ajungi la greutatea propusă, până acolo-i tare greu...

Eu şi acum încă mă cântăresc zilnic, să pot lua măsuri la nevoie. Ca de pildă acum , că m-am îngrăşat 1 kg sărbătorile astea...de mâine ceaiuri şi sălăţele câteva zile...
#9086
Postat 02 January 2012 - 09:01 PM
moatza, la 02 January 2012 - 08:53 PM, a spus:
Geany, la 02 January 2012 - 08:44 PM, a spus:
no, salata arata f bine, are tinuta. numa' ca eu la 7 galbenusuri cred ca as fi pus mai mult de-un litru de ulei. ca poti sa pui 10 galbenusuri si 300ml ulei. adica uleiul e cheia. pana la urma e bine sa nu fie cu mult ulei, de-aia intrebam eu care-i proportia corecta.
Eu stiu la 1 fiert + 1 crud cam 200-250 ml. de ulei eu la 4 fiert + 3 crud am pus cam 750 de ml. de ulei (da nu am masurat),dar am pastrat multa pt. ornat,cu toate astea nu am pus nici pe toata la ornat mi-a mai ramas o cescuta,ca la mine conteaza f. f. mult efectul final,nu asi fi pus pe toata nici moarta daca nu mai intra,poa' sa ramaie din partea mea decat sa fie incarcata...

Chestia ce va povestii la vecina,nici mama nu a mancat atunci ,tata da,si ajunse acasa mama mi-a spus,:''vezi mama cuburele de castravete le tai cuburele si musai sa le scurgi sa nu zemuie in salata,maioneza sa o faci frecata bine de sa stea lingura-n ea'')...cea a vecinei curgea prin furculita efectiv si era ,scuzati-ma baloasa...Dar atunci am aflat prima oara ca se poate pune mar,pana acum asi fi zis pas,acum parca asi incerca


#9087
Postat 02 January 2012 - 09:04 PM

#9088
Postat 02 January 2012 - 09:16 PM
koral, la 02 January 2012 - 09:01 PM, a spus:
mie mi se pare cel mai bun control, cu toate ca multa lume zice ca-i deprimant.
la chestia asta cu mancatul seara tb sa mai lucrez si eu

Geany, btw salate nereusite, eu am avut o tentativa de-a manca salata afumata la cineva. noroc ca mi-a zis omul la timp. io-s rea, ma bucur cand vede omu' catastrofe la altii, ca sa aprecieze mai mult ce-are acasa, eeee!
#9089
Postat 02 January 2012 - 09:19 PM

Ce fel de tarate mananci? Astea nu-mi plac desi mi le-a recomandat gastroenteroloaga.
Si eu ma cantaresc zilnic

Cu dulciurile rezolvasem la un mom dat, dar acum de vreo luna iar m-am lansat, trebuie sa le elimin.
Partea cea mai proasta care-mi sta acum impotriva e ca in salata pe care o cumparam gata spalata, acum vreo 2 sapt am gasit o musca. De atunci am oroare sa mai consum salata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9090
Postat 02 January 2012 - 09:21 PM
O data am facut-o cu ulei EV - mi s-a parut amara, nu am putut sa o mananc. Voi ati experimentat?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9092
Postat 02 January 2012 - 09:22 PM
moatza, la 02 January 2012 - 09:16 PM, a spus:
mie mi se pare cel mai bun control, cu toate ca multa lume zice ca-i deprimant.
la chestia asta cu mancatul seara tb sa mai lucrez si eu

+1
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9093
Postat 02 January 2012 - 09:24 PM
moatza, la 02 January 2012 - 09:22 PM, a spus:

baga salata!

la cate pungi am mancat ... mi-e rau sa numar mustele ... ufff sper sa-mi treaca sila, sa imi iau avant sa cumpar iar si sa consum, ca era pranzul meu pe fiecare zi la serviciu o salatoaie mare
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9094
Postat 02 January 2012 - 09:27 PM


Ma rog,vraja cu maru ma interesa pe mine...

#9095
Postat 02 January 2012 - 09:31 PM
Mie nu-mi place de ex cu multa maio pe deasupra ci doar uns trat fin si ornata cat mai dragut. Apoi o pun in vase de sticla cu capac si cu folie bine intinsa. Daca se oxideaza maioneza vreun pic (se ingalbeneste asa) ciao-ciao nu mai mananc.... Pasarele si pasarele ...fiecare cum a apucat de si le-a bagat in cap ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9096
Postat 02 January 2012 - 09:33 PM
Daniella, vag imi aminteam tot de 300ml ulei. cred ca citisem intr-o carte Jurcovan, da' mi-e sila acuma sa ma uit.
edit:
Daca se oxideaza maioneza vreun pic (se ingalbeneste asa) ciao-ciao nu mai mananc.... Pasarele si pasarele ...fiecare cum a apucat de si le-a bagat in cap ...

chiar ca pasarele, pai a doua zi se oxideaza.
cand fac ptr noi, rar, nici nu-i pun maio deasupra si, da, o pun in vas de sticla cu capac.
auzi, tu Geany, catzi ani are baetu'? e fixat doar pe Bacau, c-as avea o ptretendenta pe-aicea. fata buna, situatie, scolita!

#9097
Postat 02 January 2012 - 09:36 PM
moatza, la 02 January 2012 - 09:33 PM, a spus:
Daniella, vag imi aminteam tot de 300ml ulei. cred ca citisem intr-o carte Jurcovan, da' mi-e sila acuma sa ma uit.
la aia cu 1 galbenus (ala fiert e optional) se pun 250 ml ulei.
la aia cu ou crud 300 ml ulei.
si noi tot cu ou crud si o tinem (ma refer cand stateam la mama) in borcan inchs bine sau vidat, mult timp in frigider (de ex de la Craciun la sf Ion) nu au fost probleme niciodata ... nu stiu ccare e secretul
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9098
Postat 02 January 2012 - 09:39 PM
Laponel mi-a raspuns mar dulce razalit,cerra spune cuburele,multumesc,daca vrea cineva sa ma mai sfatuie cu marul conform gustului sau sau cum face multumesc frumos ,ca eu chiar o sa vreau sa incerc in viitor si asa promit sa vin atunci cu impresii

#9099
Postat 02 January 2012 - 09:40 PM
moatza, la 02 January 2012 - 09:33 PM, a spus:
Daniella, vag imi aminteam tot de 300ml ulei. cred ca citisem intr-o carte Jurcovan, da' mi-e sila acuma sa ma uit.
edit:
Daca se oxideaza maioneza vreun pic (se ingalbeneste asa) ciao-ciao nu mai mananc.... Pasarele si pasarele ...fiecare cum a apucat de si le-a bagat in cap ...

chiar ca pasarele, pai a doua zi se oxideaza.
cand fac ptr noi, rar, nici nu-i pun maio deasupra si, da, o pun in vas de sticla cu capac.
auzi, tu Geany, catzi ani are baetu'? e fixat doar pe Bacau, c-as avea o ptretendenta pe-aicea. fata buna, situatie, scolita!

Da fata e pe Bacau ca e ofiter

#9100
Postat 02 January 2012 - 09:41 PM
Daniella, la 02 January 2012 - 09:36 PM, a spus:
ca suntem gospodine de nu se poate!

mie mi-a mai ramas maioneza cateodata si-am pus-o in borcan capacit...tine, oho! de cele mai multe ori o arunc dupa vreo saptamana, dar ea arata tot bine si cred ca si la gust se mentine. totusi n-am putut-o manca dupa o saptamana gandindu-ma la oul ala crud. cred ca uleiul e bun conservant, asta-i seretul.