Retzeptu' dupe capu' lu je' ,care in ultima vreme nu mai functioneaza prea normal
Am luat una bucata cubulet de drojdie proaspata de 24 de gr.,sfaramat intre degete,presarat cu 1 lingurita de zahar si vreo 3-4 lingurite de apa calda 2-3 stropi de otet lasat sa se activeze 10 min.
Am incalzit 200 de ml. de lapte (stiu sigur ca era cubulet de la bub gradi'

),am batut in ou intreg cu furculita si pus vreo 4 linguri din laptele ce am zis,oprit o cescuta mica (cam jumate pt uns)restul pus in laptele tot ,2 cubulete de unt cam cat o nuca (deci 2 nuci de unt

)2-3 linguri de smanatana groasa,cam 50 ml. de vin alb,1 lingura de zahar,1 lingura de sare mare,drojdia activata,pus in ploaie faina alba 000 si frecat cu telul para sa obtin un aluat mai gros ca cel de clatite si sa faca besicute,lasat sa se odihneasca putin,apoi framantat cu faina cat cuprinde un aluat potrivit (cam 700-750 de gr. de faina cred ca mi-au intrat mie)la urma desprins de maini cu ulei,aluatul framantat cam 30 de min,izbit de masa,lasat la crescut acoperit la cald cam 1 ora...
Am impartit aluatul in 4 facut bile mari,am intins 4 foi rotunde cat o farfurie,pensulate cu ulei,suprapuse,am infipt o cana cu gura larga in mijloc,am inpartit rotundul in cruce in 4 era ca un trifoi cu 4 foi mare,fiecare petala inca in 2 crestaturi deci 3 in total iesit 12 petale cu mijloc,mijlocul l-am crestat cu cutitul sa fac patratele,fiecare petala am tinut cu degetul de baza de langa mijloc rasucind cu fundul in sus petala,usa cu oul pastrat cu lapte,presarat mijlocul cu mac petalele cu susan,incalzit cuptorul si lasat la crescut si la tava 20 de min,coapta pana se aureste frumos!!! Bestiallla, e ca o specialitate de paine...

Jur pe rosu si cuvant de fost pioner ca iese beesstiiaalla..toate astea sunt de la mine putere...