Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9261 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 January 2012 - 02:42 PM

Vezi postareaMutti, la 04 January 2012 - 02:39 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 04 January 2012 - 02:37 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 04 January 2012 - 02:32 PM, a spus:

Despre ce post vorbitzi , mai? Vorbitzi voi codat sau o fi vreun post acu' ?

da, tu! maine e ajunul Bobotezei si se tine post. vineri, zi normala de post, e hartzi. stii ce-i aia? :hungry:

NU DA CA STIU!!!!! Aia e ziua cand vine popa cu cersitul ;) , pardon , cu crucea! ;))

Nu stiam ca se tzine post si de Boboteaza....de fapt , io n-am calindar d-ala cu hartzi-partzi ;)

deci nu stii nika! ;)
hartzi e ziua cand in mod normal s-ar fi tinut post, da' e abolit din varii motive. deci nu vine niciun popa. de boboteaza -6 ian -nu se tine post. tocmai de-aia e hartzi, ca-i sarbatoare si deci dezlegare la alimente de frupt. na!

#9262 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 January 2012 - 02:45 PM

Vezi postareamoatza, la 04 January 2012 - 02:24 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 04 January 2012 - 02:14 PM, a spus:

Hi hi!painea asta calda ar merge beton cu zacusca ta... ;) da nu-i de post ;)

nu ma uit, nu ma uit! am tinut ochii-nchisi!

Hi hi ! Moatzo' mi-am facut de cap rau,am facut-o cu laptic,olea de smantana ,unt,vin alb,zahar,ou....A zis sotul sa facem data aviatoare cu mici cu mustar...IIeee!!! ;) ....chiar mi-e pofta... ;)

Auci!!! stai ca am zis ca ma apuc de slabeala...Bllee :hungry: FFRRAANNAA!!! :(

#9263 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2012 - 02:47 PM

Moatzo , nici eu nu gasesc ca-i de ras , sa vezi ce s-or uitat vecinii la mine ca bate un vant afara si io cu galetusha cu apa ;)

Mah , in lift n-am treaba...

La spalatorie mi-e si teama sa nu fac io ceva si sa o pun aiurea ( masina :hungry: ), ca tre' pusa nush cum.... ce bine-i la mama la Brad ca acolo la spalatorie e un nene si un furtun , te duci , ii lasi masina , bei o cafea la bar si te striga cand e gata ;) )

GEANYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!

Ia prezanta-te aci cu retzeptu' de pita , de la A la Z ca pt tantalai , da????

Apropos de retzepturi , motzalino , tz-am cerut acu' un an ;) retzeta de la torturile de biscuitzi , dar n-ai mai intrat pe la dulciuri....ce zici , ma fericesti?

Plec dupa fata , incui biroul ;) si arunc cheia la caini , ca daca intra p-aci iar face ravagii. Pana deseara sau maine , VA PUP!

#9264 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 January 2012 - 02:49 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 January 2012 - 12:05 PM, a spus:

Faine smochinele Angel, astept sa vina vara ;) .
Pana atunci va ofer portocale, fotografiate in prima zi din an.

Tii ce frumusete de portocale proaspete Any! multumim :hungry:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9265 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 January 2012 - 02:55 PM

Vezi postareaGeany, la 04 January 2012 - 01:31 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 04 January 2012 - 01:17 PM, a spus:

hello, hello!

Giani, te anunt :hungry: oficial ca maine se tine post! vezi cu ce te prezinti pe-aici! N-a cantat si Bub langa popa? ca m-as astepta la asa ceva.

Mnee! Bub' e rusinos de numa a bagat nasul intre' (scuzati-ma)tzatzele lu' ma-sa' ;) ca l-am luat in brate sa pupe crucea,si-a facut cruce si a raspuns doar preotului cu un fir de voce ca-l chiama Alisandlu' ;) i-a mai adus aminte ca au fost altificii in centlu' si ca el le-a vazut de la bica' si atat...

Azi m-a inspirat painea lui Ria de la ce am copt azi,margareta si am pus sa fac si eu una alla Je' sa vedem ce-mi iesa,sa vezi ce bataie va fi pe ea calda,unii cu unt si dulceata de portocale(cumparata),altii unt cu sare si un paar' de vin rosu ;) deseara cred ca branza cu smantana si mamaliguta fac...

am facut si eu aseara margareta lui Ria si abia am reusit sa-i fac o poza ca s-au si infipt in "petale". Unsa cu gem le-a placut ;)

Bubu al tau are fata de strengar, nu as fi zis ca e rusinos...Si i-au placut altificiile?

Si niste portocale as lua si eu :(
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9266 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 January 2012 - 03:06 PM

Portocale nu mai am, dar va pot oferi lamai.
Poza facuta tot acum la sfarsit de an.

Fisier atasat  Immagine 7460.jpg (243.59K)
Number of downloads: 0

#9267 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 03:07 PM

Retzeptu' dupe capu' lu je' ,care in ultima vreme nu mai functioneaza prea normal ;)

Am luat una bucata cubulet de drojdie proaspata de 24 de gr.,sfaramat intre degete,presarat cu 1 lingurita de zahar si vreo 3-4 lingurite de apa calda 2-3 stropi de otet lasat sa se activeze 10 min.

Am incalzit 200 de ml. de lapte (stiu sigur ca era cubulet de la bub gradi' ;) ),am batut in ou intreg cu furculita si pus vreo 4 linguri din laptele ce am zis,oprit o cescuta mica (cam jumate pt uns)restul pus in laptele tot ,2 cubulete de unt cam cat o nuca (deci 2 nuci de unt ;) )2-3 linguri de smanatana groasa,cam 50 ml. de vin alb,1 lingura de zahar,1 lingura de sare mare,drojdia activata,pus in ploaie faina alba 000 si frecat cu telul para sa obtin un aluat mai gros ca cel de clatite si sa faca besicute,lasat sa se odihneasca putin,apoi framantat cu faina cat cuprinde un aluat potrivit (cam 700-750 de gr. de faina cred ca mi-au intrat mie)la urma desprins de maini cu ulei,aluatul framantat cam 30 de min,izbit de masa,lasat la crescut acoperit la cald cam 1 ora...

Am impartit aluatul in 4 facut bile mari,am intins 4 foi rotunde cat o farfurie,pensulate cu ulei,suprapuse,am infipt o cana cu gura larga in mijloc,am inpartit rotundul in cruce in 4 era ca un trifoi cu 4 foi mare,fiecare petala inca in 2 crestaturi deci 3 in total iesit 12 petale cu mijloc,mijlocul l-am crestat cu cutitul sa fac patratele,fiecare petala am tinut cu degetul de baza de langa mijloc rasucind cu fundul in sus petala,usa cu oul pastrat cu lapte,presarat mijlocul cu mac petalele cu susan,incalzit cuptorul si lasat la crescut si la tava 20 de min,coapta pana se aureste frumos!!! Bestiallla, e ca o specialitate de paine... :hungry: Jur pe rosu si cuvant de fost pioner ca iese beesstiiaalla..toate astea sunt de la mine putere... ;)

#9268 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 03:23 PM

moama Geany ce vrajitorie! la aluaturi de painici si de pizza esti maestra! brava! si o harnica si o creativa!

#9269 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 03:26 PM

Vezi postareamoatza, la 04 January 2012 - 01:51 PM, a spus:

mai incet! nici noi! dar ne-a anuntat un coleg mai bisericos si cre' ca maine vine sa ne faca control la pachetel. nu vreau sa-l dezamagesc, ca-i baiat bun, am sa bag niste zacusca. da' ce fac de paine? ca de-asta nu-mi place mie. cred ca-mi fac niste mamaliga, imi place cu zacusca. si niste muraturi... ce ipocrita-s!

eu nu mananc nik cu paine, m-am obisnuit si nu am nici o greata. La inceput puneam pe o felie de rosie/ardei (De ex salata de vinete cu maioneza), dar acum nu am nici o greata sa mananc cu lingura, fara paine ori altele ...Ciorba mananc fara paine ...cu ardei iute ... absolut orice! acum intelegeti de ce pot balota cantitati industriale de mancare ? :hungry: din 4 linguri e gol borcanul de zacusca ... ce-s 4 inghitituri ;) ?
sunt paguba la casa omului, deci pe mine sa nu ma invitati ;) ...desi compensez cu tati, care ciuguleste doar dintr-un fel, ca o domnisoara educata la pension ... ;)

#9270 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2012 - 04:12 PM

Nu cred ca reusesc sa citesc tot din urma.
Cine imi face un rezumat cu etapele importante? :tongue3:

V-am adus Lambrusco

Fisier atasat  IMG_1179.JPG (57.34K)

si promisiuni de dragoste de sub balconul Julietei

Fisier atasat  IMG_1392.JPG (99K)

Fisiere atasate

#9271 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 04:15 PM

Eataly tin minte ca balconul era oarecum in paragina (prin 2005 sau 2006 cred ca m fost). Tot asa?

Mai bine zi tu cum te-ai distrat?

merci de lambrusco, cin-cin :tongue3:

#9272 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 04 January 2012 - 04:15 PM

Vezi postareaGeany, la 04 January 2012 - 02:41 PM, a spus:

Vezi postarealili, la 04 January 2012 - 02:33 PM, a spus:

Geany,ce harnica esti!!!!! Off,imi lasa gura apa
Eu fac o pauza de o cafea si merg iar la numarat ( urasc inventarul )ca daca nu iau bataie :tongue3:

Nu-s harnica iubita,pur si simplu am fuoarte' mult timp liber ca-s casnica momentan :)

Vad noul avatar,tare fain si orhideele sunt la profilul tau :)

Ce bine de tine ,eu sunt plecata toata ziua ,ajung acasa la ora 19. Noroc sa suntem 4 adulti( sotul ,fiul nostru de aproape 20 ani si fiica noastra de 23 ani si eu ofcorse)si pastram curatenia ,mai bine zis suntem plecati toata ziua doar seara ne intalnim.
Dar oricum tu esti harnicuta si priceputa.
Da am reusit sa le pun (la avatar ma refer)cu chiu cu vai

#9273 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 04 January 2012 - 04:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 January 2012 - 04:15 PM, a spus:

Eataly tin minte ca balconul era oarecum in paragina (prin 2005 sau 2006 cred ca m fost). Tot asa?

Mai bine zi tu cum te-ai distrat?

merci de lambrusco, cin-cin :)

Cred ca l-au renovat.Uite:

Fisier atasat  IMG_1387.JPG (78.14K)

Ne-am distrat, ne-am plimbat, am mers pe jos o gramada, noroc ca lui Manu-i place.Deci a fost super. :tongue3:

Verona e frumoasa si de Mantova-s indragostita deci totul la superlativ.Abia am venit dar abia astept sa-mi pun iar valiza-n masina. :)
Manu-i obisnuita cu drumul lung si nu avem probleme.

#9274 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 04 January 2012 - 04:24 PM

Vezi postareaEataly, la 04 January 2012 - 04:12 PM, a spus:

Nu cred ca reusesc sa citesc tot din urma.
Cine imi face un rezumat cu etapele importante? :)

V-am adus Lambrusco

:tongue3: Bine-ai revenit! Sper c-a fost frumos :) !

#9275 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 04:31 PM

Vezi postareaEataly, la 04 January 2012 - 04:23 PM, a spus:

Cred ca l-au renovat.Uite:

Ne-am distrat, ne-am plimbat, am mers pe jos o gramada, noroc ca lui Manu-i place.Deci a fost super. :tongue3:

Verona e frumoasa si de Mantova-s indragostita deci totul la superlativ.Abia am venit dar abia astept sa-mi pun iar valiza-n masina. :)
Manu-i obisnuita cu drumul lung si nu avem probleme.

woaa ce aer romantic are si ce arhitectura faina!
nu il retin asa, dar retin ca mi s.a spus ca nu se stie exact care e ... k ar fi doar o legenda ...
La Mantova tin minte castelul ala enorm cu parc, in care fieacre camera era ca un muzeu (De la tavan, la pardoseala, picturi etc ... superb ...am stat mai bine de jum de zi in el ... eu uit de mine cand e de picturi .... Nu mai tin minte cum se chema ...
Atat imi amintesc din Mantova (vazuta in 1997) si parca un domo si un torre del orologio in care am urcat si in care era o bancuta ??? Memoria imi joaca serioase feste de 2 ani incoace ...
Ce fain ca ati mers mult pe jos si mie tot asa imi place in vacanta, spre disperarea lui tati :) . Ce noroc ai cu Manu!

Cand puneti valiza iar in masina si spre ce orizonturi?

sa va fie de bine vacanta si sa va duceti iar cat mai curand!

#9276 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 04 January 2012 - 04:52 PM

Multumesc Any! :tongue3:

Deny, iti aduci bine aminte.

Cred ca te referi la Palazzo Te?
Daca vizitati mantova , calculati o zi intreaga pentru vizitatul bijuteriei asteia.

#9277 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 04 January 2012 - 05:04 PM

Lilly, am si eu amintiri faine de la Verona si Mantova dar or cam trecut ceva ani de atunci...
in mare doamnele s-or aratat gatite, frumoase, imbracate de rev , niscai mancaruri, ca de...foalele cer mereu ceva, copii frumosi si mai una , mai alta ...s-or facut jde pagini :tongue3:

#9278 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 05:24 PM

Vezi postareaEataly, la 04 January 2012 - 04:52 PM, a spus:

Multumesc Any! :tongue3:

Deny, iti aduci bine aminte.

Cred ca te referi la Palazzo Te?
Daca vizitati mantova , calculati o zi intreaga pentru vizitatul bijuteriei asteia.

dadada Palazo Te, splendida bijuterie, confirm!
la Verona stiu ca m-a impresionat amfiteatrul roman si era si concert ...am auzit de afara ... o incantare

#9279 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 04 January 2012 - 06:05 PM

Vezi postareastella, la 04 January 2012 - 05:04 PM, a spus:

in mare doamnele s-or aratat gatite, frumoase, imbracate de rev ,

Atunci ma duc sa va vad, ca merita! :tongue3:

#9280 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 06:32 PM

Vezi postareaaura, la 04 January 2012 - 02:55 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 04 January 2012 - 01:31 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 04 January 2012 - 01:17 PM, a spus:

hello, hello!

Giani, te anunt :tongue3: oficial ca maine se tine post! vezi cu ce te prezinti pe-aici! N-a cantat si Bub langa popa? ca m-as astepta la asa ceva.

Mnee! Bub' e rusinos de numa a bagat nasul intre' (scuzati-ma)tzatzele lu' ma-sa' :) ca l-am luat in brate sa pupe crucea,si-a facut cruce si a raspuns doar preotului cu un fir de voce ca-l chiama Alisandlu' :) i-a mai adus aminte ca au fost altificii in centlu' si ca el le-a vazut de la bica' si atat...

Azi m-a inspirat painea lui Ria de la ce am copt azi,margareta si am pus sa fac si eu una alla Je' sa vedem ce-mi iesa,sa vezi ce bataie va fi pe ea calda,unii cu unt si dulceata de portocale(cumparata),altii unt cu sare si un paar' de vin rosu :) deseara cred ca branza cu smantana si mamaliguta fac...

am facut si eu aseara margareta lui Ria si abia am reusit sa-i fac o poza ca s-au si infipt in "petale". Unsa cu gem le-a placut :)

Bubu al tau are fata de strengar, nu as fi zis ca e rusinos...Si i-au placut altificiile?

Si niste portocale as lua si eu :)

Bub' desi nu pare, la inceput e f. rusinos daca nu cunoaste(apoi se urca omului in cap :D)

Artificiile ii plac f.mult de orice gen si de toate culorile :)

Ha ha! Deci si voi ati halit la petale cu gem eu am pus de toate pe masa (sunca deaia buna,mustar,masline,unt lasat in prealabil afara sa fie tartinabil,sare,smantana,dulceata de portocale) si i-am lasat sa se balace cu ce au vrut,eu am incercat-o in toate variantele inclusiv simpla :)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul