Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5521 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 October 2011 - 12:06 PM

Vezi postareanrares, la 07 October 2011 - 11:31 AM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 07 October 2011 - 10:01 AM, a spus:

... nu mai stiu ce sa-i fac sa bage si ea ceva in burtica , ma duce la disperare cu mofturile....

Stii ce mi-a zis pediatrul baiatului meu (un doctor batran, la vreo 70-75 de ani) cand ne-am dus cu copilul de 1 an sa-i facem analize ca nu mananca? Ne-a zis cam asa: NU EXISTA COPIL INFOMETAT DOAR PARINTI IDIOTI. Adica din asta sa intelegem noi parintii ca el, copilul, stie singur cand si cat are nevoie de mancare, nu e nevoie sa ne spargem noi capetele ca ni se pare ca nu mananca.
Sper ca experienta mea sa-ti fie si tie de ajutor pe viitor si sa nu mai disperi ca nu-i cazul chiar deloc.

Am citit si eu mai demult un articol scris de un medic pediatru, care a fost fortat toata copilaria de parinti sa manance (deoarece el nu era mancacios de fel) si care facea un apel disperat sa nu mai fortam copiii, sa manance ca NU EXISTA COPII MORTI DE FOAME.

E ceea ce ma consola si pe mine, cu Bea care papa cat o furnica. Insa daca a confirmat si Rares inclin sa cred ca nu e deloc poveste.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5522 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 October 2011 - 12:08 PM

Stella, ce-mi faci tu mie cu poza aia! ce relaxare e acolo la voi... foarte bine, ca meriti si numai dupa munca la gradina :D

eu cu un ceai in fata, va citesc si ma gandesc la mancare ca am cam sarit micul dejun azi

#5523 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 12:14 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2011 - 12:06 PM, a spus:

Am citit si eu mai demult un articol scris de un medic pediatru, care a fost fortat toata copilaria de parinti sa manance (deoarece el nu era mancacios de fel) si care facea un apel disperat sa nu mai fortam copiii, sa manance ca NU EXISTA COPII MORTI DE FOAME.

E ceea ce ma consola si pe mine, cu Bea care papa cat o furnica. Insa daca a confirmat si Rares inclin sa cred ca nu e deloc poveste.

Daniela, asa e, copiii cer cand le e foame, e destul de simplu.

Eu vad la Cati ca are zile in care abia se atinge de cate ceva si altele in care cere de mancare in disperare. Eu incerc sa ii dau ce cere, adica daca vrea unt, sa ii dau unt, daca il vrea gol, gol i-l dau, daca cere branza aia ii dau samd. mancare gatita am observat ca nu o incanta prea mult. m-am gandit si am ajuns la concluzia ca e prea mica sa ii placa gusturile prea complexe, de aia prefera niste branza gen fagaras unei tocanite de ex. si sanvisurile le prefera cat mai simple, daca pun si carne si branza ma pune sa scot carnea. cel mai des ii dau senvis cu unt - de ce nu la urma urmei? si painea cu unt tot mancare e iar ea pare sa fie f fericita asa. E clar ca copiii nu pot manca la fel ca adultii, desi pe la varsta de 1 an manca la greu si cam orice aveam no in farfurie (ceea ce face si bebe acum), dar asta cred eu pentru ca erau in ritm de crestere accelerat. Cand ritmul de crestere inceteaza, e firesc ca si nevoia lor de hrana sa fie mai scazuta.

#5524 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 07 October 2011 - 12:16 PM

Vezi postareastella, la 07 October 2011 - 08:18 AM, a spus:

Neatza, raluca, ti-am admirat checul...fai tare. eu ma rusinez tare de tot, dar sa stiti, ca am decis cu sosul din dotare, sa ne facem ultimele zile de mare :D , asa ca am luat matza cu noi ( fata e la fac...asa ca...profitam si ne hodinim, ne plajuim etc ,cufiocco ovcors :D )
o zi faina tuturor...

L-am admirat pe Fiocco si la topicul pt.pisici, dar nu ma pot abtine sa nu-l admir inca odata! Odihna placuta si sa nu te arzi prea tare! :D
GEORGIA

#5525 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 October 2011 - 12:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2011 - 11:59 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 07 October 2011 - 09:58 AM, a spus:

Sa vedeti ce vis am avut,am cules ghebe,toata noaptea,asta am visat,multa treaba am mai avut :D Cautam si culegeam ghebe :D anul asta nu au fost ,nu a plouat sa vedem daca or aparea vreo 2 dar vor fi putine cred. :(

E clara treaba: mergi la real sau la kaufland au mix, sau numai ghebe, sau numai hribi, sau numai galbiori congelate. O nebunie (gata curatati tot ce tb), in jur de 7-8 lei punga. Iei 1-2 pungi si facem ceva in paralel, ca le am si eu si vreau sa ma scap de ele, dar numai eu sunt mancatoare ...deci ce facem (fara casrtofi, orez, faina :D ). Iuhuuu, vezi ce greu iti dau eu de lucru? nu doar sa gatesti asa ce-ti vine tie mai savuros pe sub plete ...

Am uitat sa spun: ai vazut aseara de cate comenzi au facut rost? eu zic sa deschidem un business. Tu gatesti si stai cu bea si cu bub, eu fac bonul fiscal si incasez, seara iti predau incasarile si tu imi predai pe bea mancata, shimbata, plimbata, jucata, dormita, curata etc :D

Moii! Si copchii la dunga si comenzi de gateli mai greu! In sf. or' dat astia drumul la gaz,ca se oprise sa pun si eu pizza sau ce oi face ca tot nu stiu inca :D

#5526 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 12:43 PM

Vezi postareaIoana, la 07 October 2011 - 12:06 PM, a spus:

daniela cum ti s-a parut sicilia?Abia astept sa ajung si eu la anu ca atat de dor imi e, plus ca al meu nu a fost niciodata.

Ioana, Sicilia a fost cea mai minunata vacanta din viata mea! A fost ca si cum am fi ajuns in PARADIS! De jur imprejur oriunde privesti frumuseti naturale de iti taie respiratia, istorie, arta, cultura, mare, soare, balaceala si preparate culinare locale delicioase. Este exact idealul nostru de vacanta de vara! Am stat in Tormina-Mazzeo mare, si am avut masina inchiriata asa ca am vizitat cea mai mare parte din coasta Ionica de la Catania- Messina (riviera dei Ciclopi, torre archirafi, giardini naxos, etc etc), + insulele Eolie, Siracusa+ insula Ortigia, excursie off-road la Etna cu un vulcanolog. Zona aceea taormina mare - isola Bella - Giardini Naxos ramane pt noi cea mai faina pt mare si peisaje. Atat de multe sunt de facut si de vazut ca nici 11 zile nu au fost suficiente pentru nici macar un sfert de insula vazuta. Excursiile cu barca ni s-au parut cel mai fain lucru de facut in zona Taormina dar si la Siracusa cu gioieli di mare, in afara de apa limpede precum cristalul, toate pesterile acvatice, formatiunile rocioase, corali o nebunie. Cocotatul in Tormina, Castelmola, Forza d'Agro iti aduc in fata peisaje feerice si au o infrastructura de invidiat. Uite ca nu ajung sa fac o selectie la poze sa lipesc acolo pe site, dar si noi nu vedem ora sa ne reintoarcem. A fost de vis.

#5527 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 12:47 PM

Vezi postareaMariaSan, la 07 October 2011 - 12:14 PM, a spus:

desi pe la varsta de 1 an manca la greu si cam orice aveam no in farfurie (ceea ce face si bebe acum), dar asta cred eu pentru ca erau in ritm de crestere accelerat. Cand ritmul de crestere inceteaza, e firesc ca si nevoia lor de hrana sa fie mai scazuta.

Si Bea daca ii dam ce avem noi in farfurie casca o gura mare si cere cot la cot cu noi :D Ii plac pastele alea genul arrabiatelor lui Geany, doar usor picante :D .

#5528 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 12:51 PM

Vezi postareaGeany, la 07 October 2011 - 12:21 PM, a spus:

Moii! Si copchii la dunga si comenzi de gateli mai greu! In sf. or' dat astia drumul la gaz,ca se oprise sa pun si eu pizza sau ce oi face ca tot nu stiu inca :D

Moii, daca visasi ciomperci, amu'tb sa faci ciomperci draga moja! Pune oleaca de hribi peste pizzoasca aia sa o vaz si eu aurie asa niste pofte imi faci de ieri seara ma cerui la pizza.

Am uitat sa va raportez: ieri am fost cu bebelusa la doctorul de urgenta, ca avea muci din ce in ce mai multi si i s-a parut mamai-sii ca e bleaga. A zis dr ca nu a coborat la gat si nici la plamani, e curata, dar muci are o galeata. In aceste cazuri ne.a spus ca tb sa folosim doar ser/apa de mare, + tras mucii de 2-5-10 ori / zi cu batista bebelusului si ne-a dat si niste picaturi maro inchis (1 pic/nara x 3 zi) care pateaza tot si curg toata ziua la mucozitati negre acu ... :D Aseara a dormit ghinisor. Azi vin nasii (de la Sibiu) la noi. :D Vizita ne lipsea :D

#5529 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 October 2011 - 01:22 PM

Daniela, asa e , Sicilia e un loc f frumos unde cu drag ma intorc.si sunt atatea locuri pe care nu le-am vazut.sper ca la anu mergand cu al meu sa vizitam mai mult mai ales ca pana acum am fost legata de timpul pe care il avea sora sau cumnatul meu.ei saracii ma tot intreaba cand ajunge si la ei.sper ca la anu dupa comuniunea nepotelei de la pisa sa plecam impreuna catre sicilia.cel mult asa ne-am propus sper sa se realizeze.
la noi e o vreme naravasa.acu se inoreaza si ploua. acu da cu soare.ne-am rasfatat cu temp. de 26 de gr vreo 2 saptamani, cica e indeajuns
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5530 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 01:33 PM

Vezi postareaIoana, la 07 October 2011 - 01:22 PM, a spus:

Daniela, asa e , Sicilia e un loc f frumos unde cu drag ma intorc.si sunt atatea locuri pe care nu le-am vazut.sper ca la anu mergand cu al meu sa vizitam mai mult mai ales ca pana acum am fost legata de timpul pe care il avea sora sau cumnatul meu.ei saracii ma tot intreaba cand ajunge si la ei.sper ca la anu dupa comuniunea nepotelei de la pisa sa plecam impreuna catre sicilia.cel mult asa ne-am propus sper sa se realizeze.
la noi e o vreme naravasa.acu se inoreaza si ploua. acu da cu soare.ne-am rasfatat cu temp. de 26 de gr vreo 2 saptamani, cica e indeajuns

Ioana in Sicilia e vreme de mare si azi. :D Tu unde stai? Ohoooo, de la Pisa in Sicilia e ceva de mers! Intentioneaza sa faca pod peste stramtoarea de la Messina, sa nu mai treci cu Ferry de pe continent, sa poti trece pe pod. Acu'nu stiu cand o sa fie gata. Era scandal la stiri la TV (greva generala a angajatilor de stat), cica mafia gestioneaza lucrarile (fondurile pentru stretto di Messina) si era nemultumire mare ca nu se investeste in industrii si nu au de lucru, nu produc ..., dar ca "unora" le convine sa bage toti banii in stramtoare, sa-i spele ... :D

#5531 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 October 2011 - 01:39 PM

Of , oameni buni stiu si eu ca nu trebuie fortata sa manance , dar ei NIMIC nu-i place . A , ba da , cereale cu lapte . Deocamdata .Si la ea nu functioneaza treaba cu "las' ca mananca la masa urmatoare bine " . Si urmatoarea masa e tot "nu vreau , nu-mi place " si nu mananca . Eu de doi ani ma chinui cu ea asa , sunt fericita cand o vad ca mananca si "prostii" si i-am dat ORICE , intelegeti , numai sa vad ca baga ceva in gura . Am fost criticata , blamata , ca-i dau copilului mancare nesanatoasa , dar de multe ori am ajuns la disperare si am preferat sa-i dau ce vrea ea , numai sa inghita ceva . Adevarul e ca nu are probleme de nici un fel , este un copil sanatos , rezistent , habar nu am din ce . Fructe nu , legume nu , carne nu , oua nu . Ca sa o fac sa inghita carne , o toc in ciorbite ca la bebei , nici nu se vede ca este carne si inghite 2-3 linguri , nu mai mult . Meniul ei de ieri : dimineata - cereale cu lapte ( doi pumni de cereale in cca. 100 ml lapte ) , pranz - a cerut macaroane cu branza si smantana , i-am dat , a luat 3 inghitituri si nu a mai vrut , dupa-masa a cerut un Actimel , seara - am facut pizza pt noi , a mancat si ea o felie , sa zic ...de marimea unei felii de paine . Dupa cat mancase in timpul zilei , credeam ca va manca pe rupte seara :D De rontait intre mese nu mai primeste , am incheiat capitolul ala de mult , de cand am vazut ca mesele principale sunt jale .

#5532 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 01:43 PM

e distanta.da. dar de mers mergem cu avionul.
stiu ca e cald acolo.acum 9 ani in nov mai gaseai rataciti la plaja.
orium acolo in iarna temeraturile rar scad sub 10 gr.
radea asta vara sora mea de mine cand ii spuneam ca mor de cald ca avem 27 de gr iar la ei erau peste 30 in casa :D).

eu?stau langa Maya,Petunie si ..tot asa;)

Acasa la mine

#5533 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 01:48 PM

Izuk ai sa vezi ca o sa manance mai tarziu.e in grafice?nu e subnutrita?atunci nu-ti face pb.nepoata mea cea mare pana la1,5 ani a mancat lapte cu biscuiti din biberon, apoi pana la 7-8 ani tot sclifosita.ei sa o vezi acu la 16 ani ce apetit are:))
asa ca atata timp cat nu are pb de sanatate nu-ti face griji

Acasa la mine

#5534 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 01:49 PM

Vezi postareaizuk, la 07 October 2011 - 01:39 PM, a spus:

Of , oameni buni stiu si eu ca nu trebuie fortata sa manance , dar ei NIMIC nu-i place . A , ba da , cereale cu lapte . Deocamdata .Si la ea nu functioneaza treaba cu "las' ca mananca la masa urmatoare bine " . Si urmatoarea masa e tot "nu vreau , nu-mi place " si nu mananca . Eu de doi ani ma chinui cu ea asa , sunt fericita cand o vad ca mananca si "prostii" si i-am dat ORICE , intelegeti , numai sa vad ca baga ceva in gura . Am fost criticata , blamata , ca-i dau copilului mancare nesanatoasa , dar de multe ori am ajuns la disperare si am preferat sa-i dau ce vrea ea , numai sa inghita ceva . Adevarul e ca nu are probleme de nici un fel , este un copil sanatos , rezistent , habar nu am din ce . Fructe nu , legume nu , carne nu , oua nu . Ca sa o fac sa inghita carne , o toc in ciorbite ca la bebei , nici nu se vede ca este carne si inghite 2-3 linguri , nu mai mult . Meniul ei de ieri : dimineata - cereale cu lapte ( doi pumni de cereale in cca. 100 ml lapte ) , pranz - a cerut macaroane cu branza si smantana , i-am dat , a luat 3 inghitituri si nu a mai vrut , dupa-masa a cerut un Actimel , seara - am facut pizza pt noi , a mancat si ea o felie , sa zic ...de marimea unei felii de paine . Dupa cat mancase in timpul zilei , credeam ca va manca pe rupte seara :D De rontait intre mese nu mai primeste , am incheiat capitolul ala de mult , de cand am vazut ca mesele principale sunt jale .

pai a mancat ok zic eu.
cati a mea mananca 2-3 biscuiti inmuiati in lapte dimineata, la pranz de cele mai multe ori ia cateva linguri/ inghitituri iar seara din proteine/carbo/legume de cele mai multe ori alege ori numai carnea, ori numai cartofii or vreo combinatie de doua, si mananca uneori mai mult, alteori mai putin.
nepoata mea pe la 4 ani manca mai putin decat atat, cam cat o lingura plina de paste la o masa, si apoi mai bea lapte cu o canuta mica.
Eu zic sa te relaxezi... e sanatoasa, cere ceva de mancare cand ii e foame inseamna ca e in control. mai ales ca ai scos gustarile dintre mese.

#5535 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 01:54 PM

Dragii mei oameni buni,cat de nesigura eram ce fel de pizza sa va aduc la han,am avut timp berechet de gandire ca mi se lua gazul asa ca avem:alba (fara sos) cu ceapa, fulgi de ardei iuti,oregano, mozza si maslinute,ulei maslinos, alta cu sos de rosii busuioc si mozza, apoi cu sos de rosii salam crud uscat picant ,gogosar, mozza, si una cu sos de rosii fulgi de ardei iute ,ciupercute ,oregano si cascaval afumat,deci de care vreti da' musai cu o bere rece,va ofer virtual cu mare drag. :D

Fisier atasat  SAM_1081.JPG (77.14K)
Number of downloads: 0

Dani' sper ca macar cu una te nimerii fata... :D

#5536 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 02:44 PM

geany, crezi ca fac mofturi la pizza ta? nenenene! la cat sunt de pofticioasa :D si gurmanda (Da, da Oana si eu la fel!!! cand ma pun pe mancat nu ma pot opri decat pana am burta ca un pepene! pap tot, sperii pe tati care se inchina sa nu manance si fiica-sa ca si mama-sa ca da faliment :D ), sper ca ai destula, ca eu vreau cate o felie din fiecare si nu 2 dintr-anume fel cum poate credeai ... asa imi place putin si variat ... oricum de 4 felii m-ai aranjat! sa vedem de celelalte 4 ce mi te faci? ai de un repetir? mi-e ca las bubul fara pizzosenie! :D

Berea o dau eu fata draga, sa curga rece de tot la toata lumea!

Sar'na pentru masa! Buna o mai faci, fata mia!

Oana, eu am rezolvat problema ca nu cumpar si nu am in casa, asa nu am tentatii: zahar/faina albe si in general tot ce vreau sa evit. Mai rau e daca ies in oras sau daca imi arunca cu prastia Geany pizzele ei de nota 10 +++

Fisiere atasate

#5537 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 02:55 PM

Deci jur ca eu am gustat doar din coltul ala din stanga (alba adica),si am baut o bere(deci derect n-am facut nimik),ca daca nu ar fi fost asa asi fi prima sa spun sau sa recunosc,ca n-am eu fite destea :D Momentan iar cam sunt pe infometare,dar nu va speriati ca mie imi trece repede.Ieri am mancat toata ziua salata de varza ,ma doare burta si am visat ciuperci,mai bine zis ghebe ..deci e grave... :(
Nu va obositi cu: :D :D :D ca stiu,stiu,stiu :D

#5538 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 03:01 PM

Vezi postareaGeany, la 07 October 2011 - 02:55 PM, a spus:

Deci jur ca eu am gustat doar din coltul ala din stanga (alba adica),si am baut o bere(deci derect n-am facut nimik),ca daca nu ar fi fost asa asi fi prima sa spun sau sa recunosc,ca n-am eu fite destea :D Momentan iar cam sunt pe infometare,dar nu va speriati ca mie imi trece repede.Ieri am mancat toata ziua salata de varza ,ma doare burta si am visat ciuperci,mai bine zis ghebe ..deci e grave... :( Nu va obositi cu: :D :D :D ca stiu,stiu,stiu :D

e ffff bine cu salatele, dar arunca in salata si niscaiva ou fiert, carne (sau ton, sardele ce ti-o place), branzeturi tari si eventual alte legume (morcovel, rosie, sfecla coapta sau ce-ti place dumitale, la limita si cateva masline) la gramada sau ce ai si bineinteles ulei EV si zama de lamaie. Daca papi asta toata ziua oricat de mult, slabesti si nu te infometezi sa te ia cu lesin si sa indoi frigiderul apoi. Ti pup. Brava de vointa macar! Stii pe altele de au 130 kg si nu au vointa nici de aici pana la scara 1 sa se abtineze dela nik, acolo ii mai grave. La dumneata e apa de ploaie, nu e emisiunea grea!

#5539 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 03:01 PM

aaa si dimineata pe stomacul gol, baga si 1 fruct, chiar 2

#5540 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 03:06 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2011 - 03:01 PM, a spus:

aaa si dimineata pe stomacul gol, baga si 1 fruct, chiar 2

Ma la mine asta nu functioneaza deloc decat banana care nu e bun,in rest imi face aciditate gastrica,foame falsa'' ma doare stomacu de ma indoaie,dar oricum eu dimineata doar o stacana de cafea fiarta la ibric ca pe vremuri,deci nu va bateti capul cu mine ca eu sunt un caz pierdut... :D

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul