Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5541 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 October 2011 - 03:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2011 - 12:06 PM, a spus:

Vezi postareanrares, la 07 October 2011 - 11:31 AM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 07 October 2011 - 10:01 AM, a spus:

... nu mai stiu ce sa-i fac sa bage si ea ceva in burtica , ma duce la disperare cu mofturile....

Stii ce mi-a zis pediatrul baiatului meu (un doctor batran, la vreo 70-75 de ani) cand ne-am dus cu copilul de 1 an sa-i facem analize ca nu mananca? Ne-a zis cam asa: NU EXISTA COPIL INFOMETAT DOAR PARINTI IDIOTI. Adica din asta sa intelegem noi parintii ca el, copilul, stie singur cand si cat are nevoie de mancare, nu e nevoie sa ne spargem noi capetele ca ni se pare ca nu mananca.
Sper ca experienta mea sa-ti fie si tie de ajutor pe viitor si sa nu mai disperi ca nu-i cazul chiar deloc.

Am citit si eu mai demult un articol scris de un medic pediatru, care a fost fortat toata copilaria de parinti sa manance (deoarece el nu era mancacios de fel) si care facea un apel disperat sa nu mai fortam copiii, sa manance ca NU EXISTA COPII MORTI DE FOAME.

E ceea ce ma consola si pe mine, cu Bea care papa cat o furnica. Insa daca a confirmat si Rares inclin sa cred ca nu e deloc poveste.

deci re-confirm! mamei i-au zis doi pediatri renumiti, la care m-a carat cu pile
se joaca?? DA
este activa?? DA!
reactioneaza iute? DA!
este bolnava?? NU!!

Mama: dar nu manancaaaaaa!
doctorii: si vi se pare ca sufera?? lasati-o in pace!
cel mult ii dati suplimente cu vitamine, dar atat, nu moare ea de foame cu mancarea la nas!

fix asa, iti dau pe PM numarul lui mama, daca vrei sa verifici!

eu am trait vreo 3 ani cu paine cu unt, piure de cartofi cu iaurt, pepene verde, caise, struguri si portocale, ca sa intelegi de ce am ajuns la doctori, ai mei credeau ca n-o sa supravietuiesc! si la naiba, uite ca azi ma pun la dieta!

eu n-as forta nici un copil sa manance!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5542 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 October 2011 - 03:28 PM

Vezi postareaGeany, la 07 October 2011 - 03:06 PM, a spus:

Ma la mine asta nu functioneaza deloc decat banana care nu e bun,in rest imi face aciditate gastrica,foame falsa'' ma doare stomacu de ma indoaie,dar oricum eu dimineata doar o stacana de cafea fiarta la ibric ca pe vremuri, deci nu va bateti capul cu mine ca eu sunt un caz pierdut... :D

Aha! cum ar spune domn'doctor si va continua: si cafeaua nu te roade la stomacul gol?
asa zicea si tati ca el nu poate fructe pe stomacul gol ca-l doare si dupa ce i-am pus parul pe moate ca picatura chinezeasca sa vezi cum isi bea zilnic freshul de portocale si nu-l roade deloc
bine, in caz de aciditate gastrica te inteleg, dar fructe intre mese poti? la 3 ore de la ultima masa?
la mine de ex e invers: din cauza de digestie lenta (bila strangulata congenital si secretia biliara e deficitara) in caz ca mananc fructe cu sau dupa masa e teroare: burta cat cimpoiu si niste dureri si fermentatie si bolboroseala de vai lume!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5543 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 October 2011 - 03:31 PM

Zerda :D Eu nu o fortez , ca nu am cum .

#5544 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 03:33 PM

Vezi postareazerda, la 07 October 2011 - 03:16 PM, a spus:

deci re-confirm! mamei i-au zis doi pediatri renumiti, la care m-a carat cu pile
se joaca?? DA
este activa?? DA!
reactioneaza iute? DA!
este bolnava?? NU!!

Mama: dar nu manancaaaaaa!
doctorii: si vi se pare ca sufera?? lasati-o in pace!
cel mult ii dati suplimente cu vitamine, dar atat, nu moare ea de foame cu mancarea la nas!

eu te cred! e un pic greu ca si mama sa te autoeduci sa nu-ti pese daca mananca sau nu si in fiecare zi sa faci si sa arunci mancarea, dar asta e ... ne educam ...

#5545 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 October 2011 - 03:34 PM

Izuk, te inteleg f f f bine prin ce treci tu si nu cred ca gresesti cu nimic. Si eu am trecut prin asta 1 an de zile, stateam ore cu fetita mea sa pape si pana la urma ii pasam ca sa pape. Iam dat pasat pana la 2 ani si apoi a inceput sa pape dintr-o data bucati mari si orice.Asa imi face si asta mica acum si tot asa fac si cu ea, ii dau sa pape bucati mari prima data ,o las sa vad cat papa, deobicei papa 2-3 guri si apoi gata...iar apoi ii pasez si ii dau sa pape mai cu forta primele linguri si apoi pe la a 5-a papa fara nici un repros. Mie fetele nu mi-au fost blonave, nici acum ca fetita mare e la gradi si are deja 2 luni si inca nu a venit cu virus acasa si mai toti au fost raciti si cu virus la burtica si au stat acasa cate o saptamana - zic de colegii ei...
Eu inca cred ca fiecare parinte face cum crede si cum e mai bine copilului si eu inca cred ca e mai bine sa mai fortezi nota ca sa pape copilul ca apoi ramane un mofturos si nu papa deloc...stiu multe cazuri a multor copii si acum sunt de 8-10 ani si inca e jale la papa...deci...
Acum fetita mea de 3 ani papa orice si ma bucur ca am insistat la ea.
Si eu am auzit de la multa lume ca zicea: copilul isi i-a cat are nevoie' - daca ma luam dupa vorbele astea si acum stateam dupa fetita mea sa pape

Izuk mai bine faci cum crezi tu ca e bine apoi sa nu ai regrete.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5546 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 03:35 PM

iar cu suplimentele cu vitamine, nu stiu ce sa zic, parerile sunt impartite. Daca sunt vitamine de sinteza, mai bine nu. Daca insa copilul nu se alimenteaza bine, imunitatea in gen poate sa fie redusa, asa ca esti in stare sa faci orice compromis ... cum zicea si Izuk, sa-i dai mancare nesanatoasa, sa omai si fortezi sau whatever ...

#5547 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 October 2011 - 03:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2011 - 03:28 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 07 October 2011 - 03:06 PM, a spus:

Ma la mine asta nu functioneaza deloc decat banana care nu e bun,in rest imi face aciditate gastrica,foame falsa'' ma doare stomacu de ma indoaie,dar oricum eu dimineata doar o stacana de cafea fiarta la ibric ca pe vremuri, deci nu va bateti capul cu mine ca eu sunt un caz pierdut... :tongue3:

Aha! cum ar spune domn'doctor si va continua: si cafeaua nu te roade la stomacul gol?
asa zicea si tati ca el nu poate fructe pe stomacul gol ca-l doare si dupa ce i-am pus parul pe moate ca picatura chinezeasca sa vezi cum isi bea zilnic freshul de portocale si nu-l roade deloc
bine, in caz de aciditate gastrica te inteleg, dar fructe intre mese poti? la 3 ore de la ultima masa?
la mine de ex e invers: din cauza de digestie lenta (bila strangulata congenital si secretia biliara e deficitara) in caz ca mananc fructe cu sau dupa masa e teroare: burta cat cimpoiu si niste dureri si fermentatie si bolboroseala de vai lume!

O fi fata dar eu fara aia nu pot nu functionez...Is' zoamba' =))

#5548 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 October 2011 - 03:42 PM

Asta e a 4-a zi fara zahar si am si slabit 1kg,EEEEEEEEE!!!
Nu-mi este pofta deloc de dulce, aseara un pic ma tenta checul lui Geany...tot Geany ma corupe :tongue3: - glumesc :)
Geany, arata f bine feliile de pizza dar de data asta nu mi-ai mai facut pofta ca sunt plina de foccacia =))
Raluca, mie mi sa parut ca ti-a iesit f frumos checul, felicitari!!
Stela, inca te admir ce frumoasa esti, imi placi f mult, te-am mai admirat si din pozele de dincolo' tot la mare ..ai o fatuca tare simpatica si imi place si tunsoarea ta, As vrea sa ma tund si eu asa dar am parul prea des.

Eu astazi am sa construiesc niste omplete la fetite si mai vad la cina ce mai fac ceva usor...Vine w-end-ul!!!

Hai ca mai citesc ca ati scris ceva!!
ReteteFamilie.com

#5549 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2011 - 03:45 PM

Bravo Oana! La cat mai multe! ia zi cum ti-a placut rezultatul la amestecul de faina integrala? nu iese mai gustoasa, chiar de nu e mai pufoasa?

#5550 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 October 2011 - 03:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2011 - 03:45 PM, a spus:

Bravo Oana! La cat mai multe! ia zi cum ti-a placut rezultatul la amestecul de faina integrala? nu iese mai gustoasa, chiar de nu e mai pufoasa?

F buna!! F bune rezultate!! A iesit cum trebuia. Eu am facut intr-o forma dreptunghiulara mai mare ca sa iasa mai subtire nu-mi place sa pap mult aluat... de asta nu a iesit asa inalta si pufoasa. Ne-a placut f mult.
Eu combin de multe ori faina integrala cu faina alba. Am incercat si de multe ori sa fac doar cu faina integrala multe copturi si ne-a placut.

Eu nu pot sa nu am de toate in frigider, eu sunt un MANIAC in a gati, imi place mult sa mananc diversificat si sa si gatesc. Nu credeam ca sunt asa de obsedata in a gati dar mi-am dat seama atunci cand am avut problemuta cu mana dreapta si nu puteam sa o misc deloc- atunci inebuneam...imi venea tot sa ma duc la bucatarie si sa fac ceva bunut'chiar si noaptea ma gandeam la retete....grea a fost perioada aia dar a trecut si acum sunt iarasi bucuroasa ca pot gati si sa-i fac fericiti pe ai mei.
Imi place mult de fetita mea cea mare cum ma lauda cand fac cate o reteta noua si debea asteapta sa-i arate lui Tati cand vine de la servici.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#5551 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 October 2011 - 04:28 PM

Copii vostri, responsabilitatea voastra! Corect!

Eu as fi preferat sa ma lase sa mananc in legea mea! De exemplu pana la 18 ani nu am mancat spanac, dar pe la vreo 8 ani imi taiau orele de televizor ca sa ma forteze sa mananc spanac, ca cica e sanatos!! De fapt este o greseala istorica cu continutul de fier, mai mult este in ficatul de vita. De unde ajungem la alt obiect de ura acerba: organele! Nu sunt capabila nici in ziua de azi sa mananc ficat de porc sau vita, maximum ficatei de pui sau de miel in drob, rinichi nici atata, e ca si cum sunt pedepsita pentru ceva. Sunt absolut sigura ca nu m-am nascut asa, intra la categoria parinti idioti, de care scria rares mai sus!

Si daca e pe aia dreapta, daca nu erau parintii mei, nu scriam in veci aici, ca ramaneam lactovegetariana,nu ma preocupam de retete culinare si acum imi zic ca m-am rotunjit, deci revin la ce ziceam, nu obliga copilul sa manance!
Nici pasat, nici nepasat! Daca nu mananca, nu-i trebuie:la 5 ani am inceput sa mananc salata de vinete( care se zice ca e grea ) la 7 ani ciuperci, la 8 telina si usturoi,praz pe la 16 ani etc.!
Dar e treaba voastra!

Nu mi se pare o optiune rationala sa dai mancare pasata unui copil de 2 ani cu toata dentitia!

#5552 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 October 2011 - 04:43 PM

Vezi postareazerda, la 07 October 2011 - 04:28 PM, a spus:

Copii vostri, responsabilitatea voastra! Corect!

Eu as fi preferat sa ma lase sa mananc in legea mea! De exemplu pana la 18 ani nu am mancat spanac, dar pe la vreo 8 ani imi taiau orele de televizor ca sa ma forteze sa mananc spanac, ca cica e sanatos!! De fapt este o greseala istorica cu continutul de fier, mai mult este in ficatul de vita. De unde ajungem la alt obiect de ura acerba: organele! Nu sunt capabila nici in ziua de azi sa mananc ficat de porc sau vita, maximum ficatei de pui sau de miel in drob, rinichi nici atata, e ca si cum sunt pedepsita pentru ceva. Sunt absolut sigura ca nu m-am nascut asa, intra la categoria parinti idioti, de care scria rares mai sus!

Si daca e pe aia dreapta, daca nu erau parintii mei, nu scriam in veci aici, ca ramaneam lactovegetariana,nu ma preocupam de retete culinare si acum imi zic ca m-am rotunjit, deci revin la ce ziceam, nu obliga copilul sa manance!
Nici pasat, nici nepasat! Daca nu mananca, nu-i trebuie:la 5 ani am inceput sa mananc salata de vinete( care se zice ca e grea ) la 7 ani ciuperci, la 8 telina si usturoi,praz pe la 16 ani etc.!
Dar e treaba voastra!

Nu mi se pare o optiune rationala sa dai mancare pasata unui copil de 2 ani cu toata dentitia!

fiecare face cum cred...

eu am zis ca am dat pana la 2 ani pasat...

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#5553 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 October 2011 - 04:51 PM

In conceptia ta care este diferenta intre sa dai mancare pasata unui copil de 2 ani cu toata dentitia( formata) si i-am dat pasat pana la 2 ani??

#5554 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 07 October 2011 - 04:55 PM

Buna dimineata la tot hanul!
Am fost puturoasa azi si m-am sculat la ora 10!! A dus-o barbatu' pe copchila la scoala ca sa pot sa dorm eu ca purcica!

Daniela, mersi pentru cafea!

Oana, bravo fato! Fii perseverenta! E bine ca ai reusit sa dai jos 1 kg in cateva zile numai renuntand la dulciuri. Faci si gimnastica, exercitii?

Stella, te invidiez ca esti la plaja. Azi noapte au fost 0 grade la noi dar se spune ca de maine se va incalzi si va ajunge chiar pe la 22 grade in timpul zilei. Enjoy Stella si gandeste-te si la noi!

Izuk, te inteleg foarte, foarte foarte bine. M-am dus cu copilul si la urgenta cand avea 1 an ca nu vroia sa manance (vreo 2 zile nu a mancat nimic, a baut decat putin lapte). In rest era ok, vioaie. Si mie mi-au zis la fel toti doctorii pe care i-am vazut: nu va muri de foame, va manca ea cand va simti nevoia! Dar eu, mama isterica, nu am putut concepe asa ceva. Am facut la fel ca Oana, mancare pasata, ii bagam in gura la televizor in timp ce ea se uita la desene animate. Nu stiu cate certuri am avut si cu barbate-miu pe tema asta, ca el zicea s-o las in pace sa manance cat vrea ea.... Am lasat-o o zi, 2, si cand am vazut ca nu mananca decat foarte putin (dupa parerea mea), am inceput iar s-o indop!
Asta se intampla cand fetitza avea intre un an si un an jumate. La un an jumate am fost cu totii in Romania, la bunici, unde copilul a stat o luna la tara, la aer curat. Nu-ti spun ca ai mei s-au uitat stramb la mine ca e copilul prea slab, ca eu ce fac, nu-i dau sa manance? E, vreau sa-ti zic ca acolo la tara, a inceput sa bage pe sub nas.. sa vezi cum halea un biberon de lapte pe nerasuflate (lapte din ala gras, de tara), manca si ficaciori cu usturoi, si piur/, si carnitza la gratar. Manca practic tot ce ii dadea bunica-mea! Am ramas uimita! Cand m-am intors in Canada, le-am facut chemare bunicii si mamei mele sa vina la noi patru luni sa stea cu copilul. Bunica-mea ii gatea zilnic portioare mici (ceea ce eu nu aveam timp si cu servici si cu scoala), si s-a dolofanit fetita.
Au mai fost perioade in care nu prea a avut apetit, dar dupa aia au venit perioade in care manca si pietrele.
Acum are 6 ani si are niste pulpinele si un poponetz de-mi vine sa le mananc! barbate-miu nici acum nu e impacat, zice ca daca o sa fie grasuna cand o sa fie mare eu o sa fiu vinovata! dar eu stiu ca nu o sa fie grasuna, ca o sa creasca probabil inalta ca noi (eu am 1.80 m, barbate-miu are 1.85).

Morala e ca stiu ca toti spun sa lasi copilul in pace sa manance cat vrea el, dar eu, ca mama, nu am fost in stare sa fac asa ceva, chiar daca in esenta teoria e buna. Tu fa dupa cum iti dicteaza tie inima de mama pana la urma, ca nici una nu suntem la fel!

#5555 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 October 2011 - 04:57 PM

Pe mine ma depasesc subiectele despre copii...de asta nici nu ma duc la topicul cu copii...asa ca...

Cum este vremea pe la voi. Frig ? Cald?
La mine e f frumos. E numai bine sa iesi la o plimbare.

Ce se mai bea? ce se mai gateste?
ReteteFamilie.com

#5556 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 October 2011 - 05:02 PM

Fetelor, va salut in treacat. Tot pe drumuri, maraton intre business trips si chestii personale: barcelona-praga-bucuresti-praga-stuttgart-praga. Cu timpul ma trec la cauze pierdute, nu am avut timp in ultimile 2 saptamani aproape nici pentru un mail personal. Daca o tin in ritmul asta o sa ma uitati de tot :tongue3:

Un weekend frumos va doresc. La noi e rece bine, dar mai da cate un soare o data pe zi si se mai inveseleste. Deja toamna e la usa...

#5557 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 October 2011 - 05:03 PM

Raluca, tare bine vorbit!! Asa cred si eu.. Fiecare cu 'piscul' lui - cum zice mami meu.
Am mancat ca deobicei, inca nu pot face exerciti ca nu am voie din cauza problemutei care o am cu mana..

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#5558 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,498
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2011 - 05:22 PM

Vezi postareaKiva, la 07 October 2011 - 05:02 PM, a spus:

Daca o tin in ritmul asta o sa ma uitati de tot =))

Cum sa te uitam :tongue3: Termina linistita treburile ca pe noi aici ne gasesti :)

#5559 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 07 October 2011 - 05:57 PM

Zozo pt tine special un big hug, stii tu de ce. = Imagine postata cu placere!
Geanny, ce-mi facusi tu cu ghebele!
Daniella, fa zacusca cu ghebele!
Dau o bere pizza aia, Geany!
Fisier atasat  Bergenbier-Nefiltrata-din-Grau-.jpg (74.22K)
Number of downloads: 0
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5560 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 October 2011 - 06:18 PM

Zoazo' cu mare drag ! :)

Da' alta bere nu ai?! Ca aia nu-mi placee!! :tongue3: Am incercat-o la indemnul tau si nu ne-a placut la nici unul din familie =))

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

19 useri citesc topicul