Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#7881 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 December 2011 - 05:36 PM

Any congratulations! asa alegere mai da!

noi ne-am hotarat sa facem la un club ...cu toti prietenarii ...vom fi 30. Ce bucuroasa sunt ca o sa fim toti gramada, ca nu am mai reusit sa ne strangem de revel de vreo 3 ani!

si io am hota cu picior, tavanul meu nu e la 3 m, dar piciorul are 1,20 m cred. Si basca: e de inox, asa ca freaca nenica pana iese luciul ... ca raman urme ... pana iti vine cu batatura la mana ... :D

io nu folosesc de cativa ani buni fierul. Umblu necalcata :D La cateva luni duc toate camasile la calcatorie, de 7 lei mi le spala si calca'n dunga, mi le da cu tot cu umeras si infoliate. Economie de curent, detergent pt spalat, dar mai ales de energia si timpul meu pt calcat. I hate it! In tinerete ... imi placea ... , acu niet!

Geany sper ca la ora asta poti transmite vesti mai bune. Tata nu are nik la plamani, dar l.au trimis la ORL, cica e din gat.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7882 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 05:39 PM

Vezi postareaIoana, la 14 December 2011 - 05:27 PM, a spus:

intrebam ce statie de la Tefal ai, sau ai fier normal de la ei?

Uite asta e, l-am pozat.
Cand se termina apa, nu trebuie sa astept minute-n sir ca sa-l pot deschide si sa vars alta apa, doar scot din priza, vars apa si reiau activitatea.

Fisier atasat  Immagine 7061.jpg (184.6K)
Number of downloads: 0

#7883 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 05:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 05:36 PM, a spus:

Any congratulations! asa alegere mai da!

noi ne-am hotarat sa facem la un club ...cu toti prietenarii ...vom fi 30. Ce bucuroasa sunt ca o sa fim toti gramada, ca nu am mai reusit sa ne strangem de revel de vreo 3 ani!

si io am hota cu picior, tavanul meu nu e la 3 m, dar piciorul are 1,20 m cred. Si basca: e de inox, asa ca freaca nenica pana iese luciul ... ca raman urme ... pana iti vine cu batatura la mana ... :D

io nu folosesc de cativa ani buni fierul. Umblu necalcata :D La cateva luni duc toate camasile la calcatorie, de 7 lei mi le spala si calca'n dunga, mi le da cu tot cu umeras si infoliate. Economie de curent, detergent pt spalat, dar mai ales de energia si timpul meu pt calcat. I hate it! In tinerete ... imi placea ... , acu niet!

Geany sper ca la ora asta poti transmite vesti mai bune. Tata nu are nik la plamani, dar l.au trimis la ORL, cica e din gat.

Merci Daniela, mergem si noi doua zile, de pe 31 pana pe 2 ianuarie. Sper sa fie fain, oricum promite bine totul.
Distractie placuta si tie. Bea cu cine-o lasi?Cu mamaie?

Hota ma dispera cand o curat, dar ma uit acum la ea, a iesit super.

Fata da cate camasi are barbatul tau de le duci o data la cateva luni la spalatorie? Bravo tie, dar eu nu cred totusi ca nu calci chiar nimic!

#7884 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 December 2011 - 05:54 PM

merci Any, ma mai uit sa vad ce oferte gasesc.cam pe ce am pus ochii se invart pe la 2-300€.nici asta de-l am acum nu a fost ieftin,la vremea ceea am dat 80€ pe el.

pe vremuri mai ducea si mama lenjeriile la nufarul, dar niciodata camasile lui tati.
eu n-as putea sa nu calc,calc lenjerii, blugi, tricouri.nu -mi place sa le port asa nici daca le pun pe umeras.calc inclusiv pulloverele.

si hota mea e inox,da am noroc ca are filtre care se spala nu se schimba, asa ca le las la inmuiat in apa cu detergent si apoi putin le frec si gata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7885 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 06:05 PM

Vezi postareaIoana, la 14 December 2011 - 05:54 PM, a spus:

merci Any, ma mai uit sa vad ce oferte gasesc.cam pe ce am pus ochii se invart pe la 2-300€.nici asta de-l am acum nu a fost ieftin,la vremea ceea am dat 80€ pe el.

pe vremuri mai ducea si mama lenjeriile la nufarul, dar niciodata camasile lui tati.
eu n-as putea sa nu calc,calc lenjerii, blugi, tricouri.nu -mi place sa le port asa nici daca le pun pe umeras.calc inclusiv pulloverele.

si hota mea e inox,da am noroc ca are filtre care se spala nu se schimba, asa ca le las la inmuiat in apa cu detergent si apoi putin le frec si gata.

Cu sistemul asta ca poti sa-l umpli oricand fara a astepta, e comod.
Orienteaza-te dupa pret si ce poate face.

Asa si eu cu filtrele, am 3 la rand unu'dupa altul, le spal tot asa, dar sub astea e un filtru ca un burete.

#7886 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 December 2011 - 06:16 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2011 - 06:05 PM, a spus:

Asa si eu cu filtrele, am 3 la rand unu'dupa altul, le spal tot asa, dar sub astea e un filtru ca un burete.

asta fac de cateva ore, caut pe net sa vad diferente.maine am sa ma duc si in magazin sa ma uit putin.

oricum vreau sa aibe min 4 Bari si rezervorul min 1l.la talpa nu stiu cum se numeste,am vazut ceva din titanium,da nu stiu cum e cu talpa asta.cel de acum are talpa ultragliss.

Asa si hota mea, cu 3 randuri da nu mai are filtrele alea.asa aveam la cea care nu avea tub de iesit, doar tragea si mentinea mirosul acolo, nu-l dadea afara pe burlan.Din pc asta de vedera am scapat. :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7887 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 06:35 PM

Vezi postareaIoana, la 14 December 2011 - 06:16 PM, a spus:

asta fac de cateva ore, caut pe net sa vad diferente.maine am sa ma duc si in magazin sa ma uit putin.

oricum vreau sa aibe min 4 Bari si rezervorul min 1l.la talpa nu stiu cum se numeste,am vazut ceva din titanium,da nu stiu cum e cu talpa asta.cel de acum are talpa ultragliss.

Asa si hota mea, cu 3 randuri da nu mai are filtrele alea.asa aveam la cea care nu avea tub de iesit, doar tragea si mentinea mirosul acolo, nu-l dadea afara pe burlan.Din pc asta de vedera am scapat. :D

A mea tot pe sistemul asta e, nu are tub de iesit, pt ca e in mijlocul bucatariei.

Fierul asta al meu are rezervor de 1,6 litri si are 4,5 bar.

#7888 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 14 December 2011 - 06:54 PM

Breeeeee ce vrenice sunteti ...si asta la han :D .
eu una I hate din tot sufletul meu sa calc si sa fac menaj...asa ca platesc o tanti care-mi calca odata la 2 sapt cate 3 h,
si una care vine odata /sapt 4h , sa faca curat in mare....si eu fac in mic :D.
in rest numai de bine, acum am ajuns si eu acasa...am de "ordonat" unele si altele plus de scris 40 de felicitari de Craciun :D.
in seara asta sunt libera la orchestra ...youpiiiiiiiiii

#7889 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 06:58 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2011 - 05:44 PM, a spus:

Merci Daniela, mergem si noi doua zile, de pe 31 pana pe 2 ianuarie. Sper sa fie fain, oricum promite bine totul.

Fata da cate camasi are barbatul tau de le duci o data la cateva luni la spalatorie? Bravo tie, dar eu nu cred totusi ca nu calci chiar nimic!

Are destul de multe si purtam mai mult tricouri, hanorace, jeans, care nu se calca si pe care le spal + impachetez intr-o maniera ca puse in dulap dupa 1 saptamana par calcate. Dar trebuie sa tin "dulapurile" impachetate la linie.

Pe Bea o duc la mamaie, da.
sa aveti alea 2-3 zile super va doresc!

#7890 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 06:58 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2011 - 05:44 PM, a spus:

Are destul de multe si purtam mai mult tricouri, hanorace, jeans, care nu se calca si pe care le spal + impachetez intr-o maniera ca puse in dulap dupa 1 saptamana par calcate. Dar trebuie sa tin "dulapurile" impachetate la linie.

Pe Bea o duc la mamaie, da.
sa aveti alea 2-3 zile super va doresc!

Multumesc la fel Daniela, da' las' ca mai vorbim pana de anul nou :) !

#7891 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:01 PM

eu nu le pun la stors, decat nr. minim de rotatii + balsam
le scutur zdravan si le intind toate cutele la scoaterea din masina
le usuc pe umerase
imediat ce le strang le netezesc si impachetez sa nu aiba nici o cuta
le pun in dulap impachetate la linie
dupa o saptamana sub greutatea una alteia, par calcate toate, inclusiv lenjeriile :)
asa nici nu risc sa le "stric" cu calcatorul (sa prinda luciu)

calci si puloverele? moama ...

#7892 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:01 PM

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 06:54 PM, a spus:

Breeeeee ce vrenice sunteti ...si asta la han :) .
eu una I hate din tot sufletul meu sa calc si sa fac menaj...asa ca platesc o tanti care-mi calca odata la 2 sapt cate 3 h,
si una care vine odata /sapt 4h , sa faca curat in mare....si eu fac in mic :).
in rest numai de bine, acum am ajuns si eu acasa...am de "ordonat" unele si altele plus de scris 40 de felicitari de Craciun :(.

Stellina si eu vreau sa scriu felicitari de Craciun anul asta :) !
Da' 40 parca-s cam multe :) !

#7893 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:03 PM

si eu spal filtrele de la hota la masina, hota o curata doamna de-mi face curat la fiecare 10 zile ...asa ca nu are timp sa se umple de stropi, mai ales ca de regula gatesc numai cu capac, in vase masive de inox pt fiert la abur. Nu prajesc. si .... :) nici nu prea gatesc ... :)

#7894 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:04 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2011 - 06:05 PM, a spus:

dar eu cand calc il umplu fara sa il las sa se raceasca. Trebuie sa se raceasca? am rezervor incorporat eu ... nu inteleg broblema ... ma scuzati ... :)

#7895 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2011 - 07:05 PM

Vezi postareaMaya, la 14 December 2011 - 02:57 PM, a spus:

Hahah, asta mi-a sus si diriga Denisei aseara. Ca aia cu care ar vrea sa vorbeasca nu vin, si astora care nu are ce le spune vor sa auda cît mai multe :)

La fel si la noi, cind ma duceam ieseam dupa 3 minute ca n-aveau ce sa-mi zica :)

#7896 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:06 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 07:03 PM, a spus:

si eu spal filtrele de la hota la masina, hota o curata doamna de-mi face curat la fiecare 10 zile ...asa ca nu are timp sa se umple de stropi, mai ales ca de regula gatesc numai cu capac, in vase masive de inox pt fiert la abur. Nu prajesc. si .... :) nici nu prea gatesc ... :)

Da, clar, daca nu gatesti nu se umple de stropi ever, desi e de-ajuns sa faci o friptura la grar pe foc si se duc stropii de grasime in sus :) .

#7897 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:06 PM

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 06:54 PM, a spus:

Breeeeee ce vrenice sunteti ...si asta la han :) .
si una care vine odata /sapt 4h , sa faca curat in mare....si eu fac in mic :).
in rest numai de bine, acum am ajuns si eu acasa...am de "ordonat" unele si altele plus de scris 40 de felicitari de Craciun :).

si eu la fel, mai mult ordine! de mop/matura rade tati ... nu ma ating ca ma curenteaza

dar scrii felicitarile de mana si trimiti cu posta?
n-am mai scris/primit ... de cand cu lupii...

#7898 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:09 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2011 - 07:06 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 07:03 PM, a spus:

Da, clar, daca nu gatesti nu se umple de stropi ever, desi e de-ajuns sa faci o friptura la grar pe foc si se duc stropii de grasime in sus :) .

am 2 variante:
- grill tot de inox masiv cu capac (il inching bine inainte, pun carnea o presez, inchid focul, in 7 minute o intorc, inca 7 minute si e gata)
- o tava dotata cu gratar de bagat la cuptor (ikea) ... asta e mai silos de spalat ...

nici una nu produce stropi sau fum/abur ... :)

#7899 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 07:04 PM, a spus:

dar eu cand calc il umplu fara sa il las sa se raceasca. Trebuie sa se raceasca? am rezervor incorporat eu ... nu inteleg broblema ... ma scuzati ... :)

Sunt anumite fiare de calcat din astea cu rezervor mare separat, pe care trebuie sa le lasi sa se raceasca mai intai si apoi sa le deschizi ca sa pui apa. Sa se potoleasca presiunea din el.
Daca nu, cand deschizi sa pui apa risti sa te arzi, sa-ti sara aburul ala pe tine.

#7900 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 07:13 PM

ia sa pun eu o surpriza sa va inveselesc seara. Asa dorm eu cu funduletul in sus:

Fisiere atasate

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic