Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 413
  • 414
  • 415
  • 416
  • 417
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#8281 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 December 2011 - 05:28 PM

Vezi postareaMaya, la 20 December 2011 - 05:09 PM, a spus:

700 g ar costa cel putin 15 euro, cumparate la o brutarie de rind. La o cofetarie fitzoasa, dublu :notworthy:

caaaat? wow!

#8282 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 December 2011 - 05:51 PM

Vezi postareamoatza, la 20 December 2011 - 05:28 PM, a spus:

700 g ar costa cel putin 15 euro, cumparate la o brutarie de rind. La o cofetarie fitzoasa, dublu :thumleft:

caaaat? wow!

Da. La brutaria de lînga mine, daca nu ma însel costa 17 euro kila de fursecuri asortate. Si e un locsor de rînd, nu special.
Nu doar materia prima costa, ci si munca, care chiar nu e putina si legata cu dureri mari de spate :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8283 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 20 December 2011 - 06:40 PM

În sfârşit am reuşit să-mi cumpăr aproape tot, mai am de luat smântână şi brânză de vaci de la piaţă, folie pentru platourile de prăji- alea de dat- şi o Poinsettia pentru masa de Crăciun.
Eu fac doar 5 platouri de dat, la prietena mea cea mai bună, care face la fel, adică facem schimburi de prăjituri, ne-am obişnuit aşa ( eu sunt mai câştigată, că ea-i unguroaică şi găteşte foarte bine şi e expertă la prăjituri, bunica ei paternă a fost patiseră :thumleft: ), la vecinii care stau sub noi, sunt o familie de vârstnici care nu au copii şi mereu i-au răsfăţat pe ai mei, le aduc mereu dulciuri şi mici cadouri de sărbători, acum nu mai găteşte doamna decât foarte puţin că e cam bolnavă, apoi mai dau un platou la soacra, unul la mama şi unul la doamna care ne face curăţenie mie şi mamei, şi atât. Aş mai putea găsi persoane care să aprecieze, dar nu am suficient timp să fac porţii mai multe, iar ai mei sunt mari prăjiturişti, trebuie să le las şi lor... :scratch:
Mă apuc imediat de sarmale, le pun crude în congelator şi le scot la fiert sâmbătă dimineaţa.Tot azi fac şi ciorba de perişoare , pe care o pun în congelator, sâmbătă o scot şi atunci pun şi smântâna şi patrujelul verde. Mâine fac checul Stellei, tot la congi cu el, iar joi mă apuc de creme la prăjituri.
Nu prea am cum face altfel, că eu vineri lucrez până la ora 15, vineri doar voi pregăti carnea la marinat pentru friptură şi voi curăţa legumele pentru garnitură. Câteva vizite scurte cu daruri, doar aici în zonă, la soacra mergem în 26.Sâmbătă dimi la coafor, apoi găteala rapidă, spălat de aragaz, băi la toată lumea ,pregătirea platourilor şi a ultimelor detalii.
Noroc că am vacanţă până în 16 ianuarie, să mă pot odihni... ( doar că în 27 e ziua lui Cătălin, care-i şi Ştefan)apoi Revelionul , dar după aia STAU! :scratch: Şi vegetez... :notworthy:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#8284 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 December 2011 - 07:00 PM

Koralino , hodina placuta ....
Any, compozitia rece ( eu "rad/"rastrellare col cuchiaio" ) o fac gogoloaie, si apoi cand le dau prin cacao ( neagra , nu dulce)
se lipeste bine si arata superfain.

#8285 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 December 2011 - 07:37 PM

Stella pupa norvegianul din partea mea!! Ii sta foarte bine!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8286 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 December 2011 - 07:50 PM

Seara buna! Eu nu m-am apucat inca de nimik,nu am facut nici cumparaturile(maine dimineata),nici brad inca nu avem ,dar mai e timp.

Maine are serbarea bub' si nu-i place nu vrea ,ca vin pilintzii(=parintii),si lui nu-i plac pilintzii, :thumleft: dar bine ca vine mocio :scratch: :notworthy:

#8287 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 20 December 2011 - 07:57 PM

Am terminat curatenia aici, la Bucuresti, am facut aluatul pentru foile cu miere ale Foxulinei si l-am pus la frigider.Acum am un pilaf pe foc.Pentru seara asta.Am terminat si de spalat.
Maine pe la pranz plecam.Coc foile la Braila!Sper sa iasa! Tineti pumnii!
Voi sunteti tare harnicute si va admir!
Geny, Imagine postata Bubu ! Las-ca-i trece de pilintzi cand l-o vedea pe mocio!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#8288 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 December 2011 - 08:36 PM

azi am fost pe la un engros cu trebi si o cocoana foarte arenjeata cumpara 5 cutii cu fursecuri (absolut ordinare, facute asta-vara, cred, f populare si cu trecere la popor, cca 1kg/cutie, cca 3euro/cutia) ca se duce in Spania, la copii. btw femeia romanca gospodina de da pe-afara.

#8289 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 December 2011 - 08:41 PM

Vezi postareaUma, la 20 December 2011 - 04:50 PM, a spus:

Norocoase Ioana si Stella cu zapada (Stella imi dai voie sa pupacesc un pic norvegianul adorat?!) Aura, iti vine sa crezi cat de uscat e aici, in tara cu zapezi (nu de alta, dar sunt multi in anumite tari care cred ca in Canada traim in igloos )

e neobisnuit, asa e.

Soacra-mea e la noi si inca din vara am inceput sa o pregatim pentru iarna cea grea din Canada, frig de -30 si zapezi cat casa.

Ce dezamagiti suntem ca anul asta s-a hotarat sa ne contrazica :(
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8290 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 December 2011 - 08:42 PM

Vezi postareastella, la 20 December 2011 - 07:00 PM, a spus:

Koralino , hodina placuta ....
Any, compozitia rece ( eu "rad/"rastrellare col cuchiaio" ) o fac gogoloaie, si apoi cand le dau prin cacao ( neagra , nu dulce)
se lipeste bine si arata superfain.

Daaa, am luat cacao amara, am tot, numai sa le fac. Zilele astea.
:(

#8291 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 December 2011 - 08:43 PM

Vezi postareamoatza, la 20 December 2011 - 02:45 PM, a spus:

Aura, asta-mi aminteste de cat era de paracios fi-miu cand era mic.
Intr-un an cand a venit moshu' acasa, il intreaba daca a fost cuminte. Eu da, da' sa stii ca Lori si Cata (2 fetite din bloc) n-au fost. :(

:( :( =))

Stef nu paraste, dar are grija sa-i aminteasca fratiorului cel mic ca daca nu e cuminte nu mai vine mosu la el.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8292 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 20 December 2011 - 09:10 PM

Eu am terminat munca la bucătărie pe azi , am 64 de sarmale puse în 2 casolete, la congi.Ciorba de perişoare gata , la congi după ce se răceşte.
Acum m-apuc de fişele de lucru pe mâine la clasa a IV-a , materialele pt. felicitări la a VI-a, neşte chestionare la a VIII-a şi închei mediile pe semestrul ăsta . Îndosariez testele şi fişele copiilor şi la 14 termin programul şi vin către casă să-i calc costumul de serbare lui Mihai.Serbarea e Joi.
Mâine vă mai scriu ce fac. Azi dimi la 7 mi-am făcut manichiura şi sprâncenele, bine că nu mi-am rupt încă nici o unghie... :(
Bradul îl facem vineri seară- de fapt, soţul cu copiii.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#8293 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 December 2011 - 09:43 PM

doar o parte din cate poate face o femeie intr-o zi!
bravo, Corina!

#8294 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 December 2011 - 10:29 PM

Bravo!!!

Sunteti niste harnicute. Eu nustiu cum , necum dar parca`s pe alta lume. Abia am reusit sa`mi ingramadesc oamenii si .... parca`i totusi prea mult sa elimin 2 zile si...... parca ma vad facand noapte alba sa le termin toate.

Deci: cumparaturile mele nu sunt inca la locul lor prin casa dar sa mai fi facut ceva.Totusi maine ma apuc de facut rulourile cu pecmez. Pe urma vedem cum impartim timpul ramas.

#8295 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 December 2011 - 12:31 AM

Ce fete harnicute pe aici.

Koral, taina faina cu congelatul, cred ca la anul imi mai iau si eu congelator si o sa fac la fel.

Eu mi-am dat comanda la carne,sper sa vina maine totusi.

Eu am facut azi febra musculara de la atata sus jos pe scara, am incercat sa pun la perdele niste ornamente,da la sufragerie nu au mai mers ca erau prea mici si m-am muncit degeaba.

La noi a nins, s-a depus cam de 10 cm, vad ca acum nu mai ninge.

Eu am facut casuta din turta dulce, bine, doar am copt-o , maine o asamblez sper sa iasa ok, ca vreau sa o fac cadou copiilor vecinilor.

Am ramas fara faina,trebuie sa ma aprovizionez ca sa pot coace in continuare fursecurile de dat.
Cadouri nici n-am luat, brad nu mai zic, sper ca joi dupa ce scap de dr sa ajung sa cumpar.

Oana, ma intrebasei de reteta de turta dulce, am scris la dulciuri, e o combinatie intre reteta Aurei si a lui Eataly.

O noapte linistita va doresc, ma cheama patul :(
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8296 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 21 December 2011 - 06:17 AM

cornuletele Maya cu vanilie sant la frigi, dubla cantitate de crinkles sant la frigi pana maine, 2 cozonaci la crescut( emotii mari, prima data facuti)...Sara mi-a spalat vasele, Ada mi-a maruntit macul in mojar ca procesorul mic a murit si nu am avut cantitate mare sa pun in cel mare.

acum asteapta placinta din cuptor sa fie gata sa mancam la pranz :(...

fac si un cheesecake cu mango dar il fac maine....
am si 2 masini de rufe de intins si cam gata pt azi, nu am dormit bine deloc(el zace ca are raceala de la fete, tuseste de m-a rupt si am dormit in guest room eu si nu am dormit bine :( )....trebuie si aspirat si sus si jos, si calcat ce luam cu noi.

organizata dom'le =))
o sa gatesc si la soacra si nu iau decat ce imi trebuie in lada frigorifica.

#8297 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 21 December 2011 - 06:24 AM

Vezi postareaMaya, la 20 December 2011 - 05:51 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 20 December 2011 - 05:28 PM, a spus:

700 g ar costa cel putin 15 euro, cumparate la o brutarie de rind. La o cofetarie fitzoasa, dublu :(

caaaat? wow!

Da. La brutaria de lînga mine, daca nu ma însel costa 17 euro kila de fursecuri asortate. Si e un locsor de rînd, nu special.
Nu doar materia prima costa, ci si munca, care chiar nu e putina si legata cu dureri mari de spate :(

si la mine la italieni sant extraordinar de scumpe minunatiile astea. si frunzulitele alea simple din aluat sant 35$kg...a murit prietena mea cand am facut aici. nu i-a venit sa creada. si astea cu vanilie in forma de semiluna de le faci tu Maya, tot la 35$ se arunca. ii dau si eu si vaniloase si crinkles. daca o mai apuca ceva de sotul ei e bine =))....

#8298 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 December 2011 - 07:48 AM

ce scoruri aveti la prajituricile astea! si se fac asa de usor!
hello, hello!

Angelino, las-o mai usor ca nasti dupa cuptor. Va duceti la socri de Craciun? stau departe de voi?

la noi ploua, a plouat si azi noapte, ma bucur! cred ca mai mult decat de zapada. n-o sa avem Craciun alb, nici nu-mi doream c-ar fi fost mai greu la ce ne-am propus noi. maine vine copilu' de la facultate, sper sa nu se faca polei. totusi e cald, vreo4 grade, nu cred!

hai o zi buna pe langa cuptoare sau pe unde mai sunteti!

#8299 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 08:33 AM

hei, trezirea! la noi ninge! :(

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8300 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 21 December 2011 - 08:56 AM

Neatza!
A nins.Acum e lapovita!Mai mult ploaie. Poate nu se face polei, ca azi plecam!
Nu va zic ce fac, fiindca a facut mama tot.Am facut doar aluatul de foi al lui Fox si-i la frigider.Cica tine pana maine.
Tot maine sau poimaine fac turta dulce a lui Cec si Stelutele albe ale LaureiLaurentiu.
Azi-bagaje!
Acum: CAFEAAAA!

Fisier atasat  cafeaua-de-dimineata_a8f7bf764aa516.jpg (34.09K)
Number of downloads: 0
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 413
  • 414
  • 415
  • 416
  • 417
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul