Daniella, la 26 December 2011 - 10:34 AM, a spus:
Cerra, frumoasa familie! cum ai facut ratoiul?
Multumesc!
Ratzoiul l am dezbracat de piele, lasand numai pulpele si aripile ( pielea o umplem). Pieptul ratzoiului+1 1/2 piept de pui dar mare, ciuperci mici intregi prajite`n tigaie fara ulei (sa iese apa) bacon, pesmet,cascaval ras cam 200 de grame, oua crude, praz verde, ardei kapia, chilli, clatite (mai groase), condimente.pieptul se taie bucati mai mari si se opareste putin in apa fierbinte (sa iese zdrentele alea) pina albeste. Se spala repede cu apa rece, apoi se pune intr-un vas mai mare si se adauga celelalte ingredietnte in afara de ciouperci , clatite, bacon(astea se aranjeaza cu manutza straturiintre umplutura.Important primul si ultimul strat sa fie clatita si pe fata si pe spatele ratzoiului.Se unge o punga magica se pune ratzoiul in ea si se tine la cuptor( 1h la 180grade) dupa care se taie punga si se lasa sa se rumeneasca si partea de deasupra.
Se stoarce grasimea (untura de la ratzoi)
Se lasa putin la racit si se scoate pe un platou si se tamponeaza de grasime cu un servetel. Se serveste rece ca aperitiv sau chiar cu friptura.
O sa repet varianta dar cu o gaina si voi pune pas cu pas.Ratza/ ratzoi are un gust sublim imbinatura carnurilor mmmmm. Sigur va fi buna si gaina dar nu va avea acelasi gust.Va lipsii pielea ratzoiului /ratzei si grasimea de ratzusca.
Ma gindesc ca am explicat cat de cat sa intelegi.
Am editat ptr ca am uitat cascavalul din reteta.