Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 452
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9061 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 January 2012 - 05:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 January 2012 - 12:06 PM, a spus:

woaw cerra ce frumos ati pregatit si ieri. Nu ai mai facut tortul cu funda de cadou ci cu trandafirasi, dar ti-a iesit frumos si asa!

Poi asta nu l`am facut asa cu funditza. Daca trebuia ala patrat/dreptunghi ma gindeam la funditza.

eu am o durere de stomac de zici ca am mancat ceva otravit. Stau cocosata de durere. Nu am mai patit niciodata. nu stiu ce o fi?

Ai luat ceva ptr stomac? bea un ceai caldutz de galbenele si daca ai si arsuri un pansament gastric ceva: omez/omeran, nexium, controloc ...

Imi pare rau ca esti asa. Tu si sotzul meu sunteti cu urmari dupa petrecerea de revelioane.

#9062 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2012 - 05:20 PM

Daniella .... m-ai descris pe mine :) . prefer sa fac de mancare pentru un batalion de oameni, decat sa fac curat sau sa calc :)
sanatate Bubului. si in continuare o zi faina...eu azi am spalat in draci( aka maritza , masina) ca miercuri vine doamna cu curatenia, si sa aiba materie prima la calcat :)

#9063 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 02 January 2012 - 05:32 PM

Gata cu maseaua, doar Stefan mai tuseste, da-i trece lui!
Sanatate multa la bolnaviori si bolnavioare!
Is franta, cred ca ma bag si eu langa Bub si Geany, sau langa Stellina la un somnic!
Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9064 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 January 2012 - 05:53 PM

Hi hi hi! Aici e salata mea si o fac ezact,da ezact ashea....http://artaculinara....zi/page__st__80...stiti voi piticu' :) acrutul ala de la iaurt,picantul de la mustar cere musai si stropul ala de dulceag ca sa fie dresingul perfect :) in plus nu-i de slabeala ...Cine vrea sa nu puie da' io' pun.

Bub' s-a trezit se uita la desene ,nu are febra ;)

Acuma iar eu cu piticul meu am o intrebare mai ales pt. Stelina sau cine pune mar in salata buf de pui(stiu ca Steluta a zis ca ea pune sper sa nu ma insel)

Cum eu nu mananc multe treburi si mai ales nu de la oricine ca nu-mi place gustul,am avut experiente cu salata buf' de pui asa,de exemplu,mananc la mama la matusa si la mine in rest pe unde am mancat(si de sarbatori s-a intamplat sa manac pe la prieteni,vecini si alte rude)era rea la gust,ori prea multe legume mai ales cartofi carne cam nexam,prea dulce fara acritura in ea (gen castraveciori) sau prea acra ca pusese gogosari de la otet in ea,cu multa mazare etc...unde vreau eu sa ajung si deaici si intrebarea mea,am gustat la o vecina de-a mamii femeie tare vrednica dealtfel si mare cofetareasa(reteta de cozonac si de pateuri cu branza e de la ea)dar salata buf' oribila,era f. curgatoare ca sa zic asa,efectiv curgea prin furculita,iar insista saraca sa mananc,si o lauda ca a pus si mar in ea,deatunci eu am mai auzit ca se pune mar la salata buf'(noi nu punem) si vreau si eu sa incerc (ca sunt deschisa la incercari daca spuneti si voi ca se potriveste,ca si mielul lui Dex jur ca-i dau o sansa ),cum am inceput sa imi placa marul ras in salata verde sau de varza cu morcov(cea ce alta data nu asi fi conceput) ,vreau sa incerc si in salata buf'...Acum eu am avut un mar mare cu coaja rosie dar miezul dulce si zemos,am facut cantitate mare de salata (cam trei platoaie mari ar fi iesit,din doi piepti mari de pui cu os,2 teline,2 pastarnac,4 morcovi,5 cartofi ,10 castraveciori,1 borcan de mustar ca nu era iute deloc de data asta,si maio din 4 galbenuse fierte ,3 nefierte,asta ca sa va dati seama de cantitate)am pus 1/2 mar mare ras pe razatoarea cu ochiuri mici(nu l-am stors de zeama) si nu am simtit la final nimik nici o diferenta...O fi fost prea putin sau trebuie alt tip de mar?!

Deci in concluzie intrebarea mea este:''pt. o salata buf' cantitate dintr-un piept de pui,1 radacina mica de telina,1 de pastarnac 2 morcovi,2-3 cartofi mici,cat mar sa pun?! ras pe randeaua cu ochiuri mari sau mici?! stors?! si de care soi(mai acru,cu coaja rosie,sau cu coaja verde,alea galbene rapanoase sunt dulci :) )?!

#9065 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 02 January 2012 - 06:06 PM

Zic si io , nu dati cu parul ....un mar verde , taiat cubulete mici :) Nici eu nu am pus niciodata in salata buf mar , dar am mai auzit la diversi , totusi nu am intrebat modalitatea de taiere / razuire .

#9066 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 January 2012 - 06:17 PM

Vezi postareaizuk, la 02 January 2012 - 06:06 PM, a spus:

Zic si io , nu dati cu parul ....un mar verde , taiat cubulete mici :) Nici eu nu am pus niciodata in salata buf mar , dar am mai auzit la diversi , totusi nu am intrebat modalitatea de taiere / razuire .

cubuletze mici

#9067 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 January 2012 - 06:37 PM

Fain de tot tortul Cerra, eu nu-s cu dulciurile, dar din ăla tot aş lua o felie...

Şi ca să răspund întrebărilor, eu nu sunt slabă, chiar dacă vă sperie pe câteva nr. 52 din greutatea mea. Sunt mică de înălţime şi am oase uşoare, aşa că încape destulă cărniţă pe ele, nu arăt deloc slabă, dar nici plină, dacă e să vă spun părerea mea, conform modestiei mele deja proverbiale, sunt perfectă! =))
Dacă vă uitaţi pe la pozele mele de la artişti, o să-mi daţi dreptate, am de toate, :lol: , şi mănânc tot aşa, cam de toate.Am ajuns greu la această greutate, pentru că după 40 de ani, metabolismul scade şi mai mult decât între 30 şi 40, iar eu sunt cam sedentară, aşa că mănânc puţin , pentru că nu am consum energetic prin mişcare multă, deşi fac exerciţii acum pentru menţinere.
Tatăl meu a fost un om slab, dar mama nu, iar eu sunt cam între ei. Spre diferenţă de sora mea, care seamănă tatei şi poate mânca orice, oricât, şi are 50 de kile.
Încerc să-mi menţin greutatea pentru sănătate, în familia mamei sunt multe cazuri de AVC, tensiune mare, probleme de sănătate cauzate de o greutate necontrolată şi de o alimentaţie nesănătoasă. Mama a făcut AVC la 57 de ani, şi nu vreţi să vă povestesc câtă suferinţă...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#9068 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 02 January 2012 - 07:06 PM

Adevarat ce se zice in mail,Daniella,atat ca poza nu e corecta.Eu ma confrunt cu lipsa unor perechi de maini uneori si suntem doar 2,nu stiu ce va fi cand vom fi mai multi.
In fine,si eu ca Stella, as face mancare 24 din 24 numai sa curete cineva toate cratitele,oalele,farfuriile,castroanele dupa.Si daca ar mai face si ordine in toata casa ce bine ar mai fi.Dar astea-s vise,eu fac taraboiul in bucatarie,eu il si strang,cu ordinea-la fel,asa ca,bine ar mai fi daca am avea 4 maini.Si mai bine ar fi sa faci ce scrie acolo.Cine poate,bine face!

Geany,ti-as raspunde eu,dar nici n-am pus,nici n-am auzit si nici n-am mancat vreodata mar in beof.In altele,da,si-mi place.

#9069 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 January 2012 - 07:20 PM

Curatenie numai daca e nevoie?

Aoleu...Si cu piticii din cap ce facem? Piticii care vad scamele de pe covor, praful de peste tot, petele de pe frigider si cate si mai cate.... :lol:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9070 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 07:26 PM

Vezi postareaaura, la 02 January 2012 - 07:20 PM, a spus:

Curatenie numai daca e nevoie?

Aoleu...Si cu piticii din cap ce facem? Piticii care vad scamele de pe covor, praful de peste tot, petele de pe frigider si cate si mai cate.... :lol:

Piticii ii trimitem la Albacazapada'' daca nu le convine =)) ;)

Ai mei sunt cu mancarea...i-asi trimite da' nu vor... ;) ;)

#9071 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 07:28 PM

Multumesc fetelor deci voi spuneti mar verde taiat cubulete,la un platou de salata portie dintr-un piept de pui (1 telina mica,2 morcov 2-3 cartofi ca si cantitate) cam cat sa pun sa fie gustul asa si asa,nici prea prea nici fuoarte' fuoarte' ?! :lol:

#9072 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 January 2012 - 07:50 PM

Geany, eu nu pot sa-ti spun nimic de mere in salata boeuf pentru ca nu am pus niciodata. Eu nu pun nici carne nici mazare :lol:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9073 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 07:59 PM

Vezi postareaaura, la 02 January 2012 - 07:50 PM, a spus:

Geany, eu nu pot sa-ti spun nimic de mere in salata boeuf pentru ca nu am pus niciodata. Eu nu pun nici carne nici mazare =))

Draga Aura (apropo' te-am pupat de ''la multi ani''?! ;) ;) )mie cred ca mi-ar place numai cu legume da' aici nu vrea sotu' :lol: si nici parintii mei,mazare nu pun nici eu in opinia mea se pupa cu salata facuta cu carne de vita,dar la pui mai putin (e doar opinia mea normal)dar chestia cu marul ma intriga...daca ii exalta gustul?! ;)

Mama a mancat la mine salata (verde asortata) cu mar si i-a placut si acum pune si ea,deaia zic...

#9074 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 January 2012 - 08:13 PM

Eu am timp sa citesc prima si ultima propozitie pe toata pagina.

Am vazut ceva despre mar si salata de boeuf: puneti un mar crud idiferent de soi, insa dulce, dat prin razatoare si o bucatica de radacina de telina data prin razatoare. Va jur ca nu o sa va para rau, ba din contra! Si inca un tip: incercati sa renuntati la mazare si muraturi in aceasta salata si puneti gogosari si castraveti la otet. Gustul iese mult mai fin. Gata, ma duc la treaba!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9075 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2012 - 08:21 PM

mai ce ziceti voi nu mai e salata boeuf sunt alte salate ...
io stiu de la mamuca mea care face cea mai buna salata din lume ca se pun radacinoase fierte, cartofi, castraveti (de care pune mama, adica in saramura), gogosari (De care pune mama, adica in otet), carne de vita, mazare, o maioneza gustoasa/acrisoara sa nu fie deloc gretoasa sa o poti manca si goala asa de bun gust sa aiba, oleak de sare si mustar picant. Mama pune toate cantitatile ca la carte, nu divagheaza si intotdeauna are cea mai buna salata buf. Am mancat si eu in multe locuri, dar care nu sunt bune (prea dulci, nepicante, prea acre), care sunt moi de nu se tin, care lasa zeama (a socrellei - nu lasa la scurs muraturile).

Dar ce-ti veni Geaninoooo cu salata buf cu mar acu? e taticul tau Ion si te apuci de alte pregateli?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9076 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 08:25 PM

Vezi postareakoral, la 02 January 2012 - 06:37 PM, a spus:

Şi ca să răspund întrebărilor, eu nu sunt slabă, chiar dacă vă sperie pe câteva nr. 52 din greutatea mea. Sunt mică de înălţime şi am oase uşoare, aşa că încape destulă cărniţă pe ele, nu arăt deloc slabă, dar nici plină, dacă e să vă spun părerea mea, conform modestiei mele deja proverbiale, sunt perfectă! =))
Dacă vă uitaţi pe la pozele mele de la artişti, o să-mi daţi dreptate, am de toate, :lol: , şi mănânc tot aşa, cam de toate.Am ajuns greu la această greutate, pentru că după 40 de ani, metabolismul scade şi mai mult decât între 30 şi 40, iar eu sunt cam sedentară, aşa că mănânc puţin , pentru că nu am consum energetic prin mişcare multă, deşi fac exerciţii acum pentru menţinere.
Tatăl meu a fost un om slab, dar mama nu, iar eu sunt cam între ei. Spre diferenţă de sora mea, care seamănă tatei şi poate mânca orice, oricât, şi are 50 de kile.
Încerc să-mi menţin greutatea pentru sănătate, ...

Tu iar m-ai descris pe mine ... Eu nici la 47 kg nu arat slaba, adica osoasa, ca'sunt pufoasa. Ai trecut tu de 40? Nu pot sa cred!!!! ;)
Eu am obs prima incetinere de metabolism pe la 30 - hopa 2 kg sus si am ajuns la 49, apoi din doi ani tot cate 2 kg sus ..., k acum sa culminez cu mai multe ... deci asa nu se mai poate ... ;)

#9077 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2012 - 08:26 PM

Vezi postareaAngel, la 02 January 2012 - 03:05 AM, a spus:

Moatzo ce-mi place tunsoarea ta. super marfa iti sta. tare micuta esti

la multi ani, Mirela!
Tunsoarea e aia facuta de coafeza care incerca sa-mi intre in gratii =)) dar sunt in plin proces de transformare. Ma cam chinui cu coafatul... si da, is mica, am 158cm. ;)

Vezi postareaLizura, la 02 January 2012 - 08:01 AM, a spus:

Moatzo ca de obicei la inaltime!!!
Brava, imi place ca stii sa traiesti viata cu voie buna!

Liz, la multi ani!
am ajuns la faza in care iau viata mai relax. daca n-am facut averi pana acuma, nici de=acuma nu cred ca mai fac. am baiatu' mare, ceva-ceva tb sa faca si el cu viata lui, sa zicem ca asta ar mai fi grija. in rest, doar neputinta parintilor ma mai ingrijoreaza, dar zic ca asta-i ceva normal, asa-i cursul vietii. deci nu-mi doresc decat sanatate, restul cumpar.

Vezi postareaDaniella, la 02 January 2012 - 02:57 PM, a spus:

Moatza esti mai bine cu piciorusele?

ooo, l-am bagat pe om in niste sesiuni de masaje Fisier atasat  mignona.gif (8.14K)
Number of downloads: 0si-s noua. as putea s-o iau lejer de la-nceput. si nu la munca ma refer. ;)

Vezi postareaDaniella, la 02 January 2012 - 04:08 PM, a spus:

Nici eu nu am inceput, de pe 9 (dupa Sf Ion - ca-i ziua lui taticul meu) sper sa am destul elan, de aia va tot indemn si pe voi :lol:

auzi, stii ce zic eu, hai incepe de maine si pe 7 sa se cheme exceptie.
eu mi-am propus sa renunt cat pot de mult la dulciuri. ieri si azi -sugar free. doamne-ajuta!

Vezi postareastella, la 02 January 2012 - 05:20 PM, a spus:

Daniella .... m-ai descris pe mine ;) . prefer sa fac de mancare pentru un batalion de oameni, decat sa fac curat sau sa calc ;)

+1

Vezi postareaGeany, la 02 January 2012 - 05:53 PM, a spus:

maio din 4 galbenuse fierte ,3 nefierte,asta ca sa va dati seama de cantitate

Geanino, maio din 7 galbenusuri? mama mea!
care-i proportia corecta, din carte, galbenus/ulei ptr maioneza?
la cata cantitate ai zis tu, juma de mar ras e fix nimic. pune macar unul mai marisor, eu as incepe cu unul din ala ptr diabetici, la mine in piata se gasesc. si l-s pune taiat cubulete mici.
Bub ce face? e bine? ce-o fi cu virusurile astea? e cald si n-au starpit deloc. si-ai mei, ai batrani, sunt loviti.

V-ati antrenat ptr marele inceput de maine? eu nu prea am tragere, da' trebe! ;)

#9078 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 08:27 PM

cerra, nu am luat nik si nici ceai nu am baut, dar imi e mai bine. Ieri nu am avut nik. Azi dimi m-a servit iubi la pat cu un pomela curatat si la jum de ora dupa aia m-au luat durerile ...si cufurezeala toata ziua. Nu stiu daca e de la pomello probabil mai degraba de la ce am mancat ieri de la socrella adica: piftie (de porc), buf, sarmale (porc), ciocolata si repetir de cateva ori. Avand in vdr ca nu am mai mancat de sarbatori nik din toate astea de porc ... s-o fi razvratit ceva pe acolo. Mi-e mai bine anyway.

#9079 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 08:30 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2012 - 08:26 PM, a spus:

V-ati antrenat ptr marele inceput de maine? eu nu prea am tragere, da' trebe! =))

nu si nici eu nu am tragere. Asa bine mi.au prins si mie zilele acestea de relax! Doamne ajuta!

Geany si mie mi se pare enorm nr de galbenusuri, eu din 3 oua crude (intregi) fac 1 kg de maio :lol:

#9080 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2012 - 08:34 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2012 - 08:26 PM, a spus:

auzi, stii ce zic eu, hai incepe de maine si pe 7 sa se cheme exceptie.
eu mi-am propus sa renunt cat pot de mult la dulciuri. ieri si azi -sugar free. doamne-ajuta!

da, incep de maine ok, dar incep asa mai cu grija asupra dietei, nu total: salate, gratare, oleaginoase si fructe
tu cam ce incepi? ca sa ma indemn si eu cu tine ...

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 452
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic