Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 456
  • 457
  • 458
  • 459
  • 460
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9141 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2012 - 10:03 AM

Buna dimineata...am fost tare vrenica :105: disde...de acum pot sa ma lalai oleaca, si dupa aia ia oi fi vrenica :tongue3:
o cafelutza, un kelkeshoz??

Fisiere atasate

#9142 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 03 January 2012 - 10:24 AM

'Mneatza buna!
t
Stella , merci de cafelutza :tongue3:
i
Geany , Elena e bine , de ieri a inceput la cresa , chiuia de bucurie cand a intrat pe usa la cresa. Azi tragea tzantzosha de un buchet de flori ( a fost ziua Silviei in vacantza , o educatoare). Asa-i place sa imparta lucruri....cadouri , flori...se lumineaza toata!

Daniella , mie mi-e din ce in ce mai rau , mainile amortzesc tot mai des....Ieri n-am pútut sa gasesc dr , era tot ocupat , mai incerc si azi :105:

#9143 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 03 January 2012 - 10:30 AM

Mutti, sanatate multa. vezi ca daca nu e carpianul, sa nu fie "ulnar" nerv ...in franceze ii zice cubitale...eu am avut asta acum cativa ani...si m-a operat si au schimbat traiectoria nervului. mi-a zis chirurgul atunci ca poate aparea la orice varsta , chiar si la 30 ani :tongue3: .

http://www.ci-chirur...rf-cubital.html

#9144 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 January 2012 - 10:36 AM

Simonic, du-te la doctor, nu mai sta, cu cât ajungi mai repede se va găsi o metodă mai uşoară şi mai eficientă...
Hai, că plec şi eu imediat la job( pfuaaaai am de făcut statistici, le urăsc cu patimă!!!! :tongue3: )
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#9145 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 January 2012 - 10:43 AM

La doctoritza la care voiam eu am primit programare pe 28 februarie :tongue3:. Tocmai am sunat. Sa vedem , poate vorbesc cu prietena mea si merg la ea la clinica daca stie vreun medic in care are incredere.

Stella , sunt EXACT aceleasi simptome ca in graviditate , doar ca nu-s asa de intense. O sa caut pe net despre cubitale ceva.

#9146 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 January 2012 - 10:45 AM

Corina , daca e ce am mai avut , atunci singura solutzie e operatzia , sau sa portzi sine de metal la maini si sa nu mai faci nimic :).
Dar operatzia e mica , nu-i cine stie ce...

#9147 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 January 2012 - 10:52 AM

Stella , am citit repede , asta de care spui tu e la cot , nervul. Si cand ai sindromul asta ( de tunel cubital) amortzesc inelarul si degetul mic. La mine cu amortzeste degetul mic , la sindromul tunelului carpian nu amortzeste degetul mic . Doar celelalte , pe rand....

#9148 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 January 2012 - 11:14 AM

Vezi postareaMutti, la 03 January 2012 - 10:52 AM, a spus:

Stella , am citit repede , asta de care spui tu e la cot , nervul. Si cand ai sindromul asta ( de tunel cubital) amortzesc inelarul si degetul mic. La mine cu amortzeste degetul mic , la sindromul tunelului carpian nu amortzeste degetul mic . Doar celelalte , pe rand....

Parerea mea daca imi permiti: un EMG (electromiografie) rezolva problema. Se vede exact daca este un nerv incarcerat si binenteles se vede si care este.

Uite putin dintr-un material poate ca asa se intelege mai bine.

Mana este inervata de 3 nervi: nervul median, ulnar si radial. Fiecare dintre acestia prezinta componente senzitive si motorii. Variatii ale distributiei clasice a nervilor sunt mai degraba o regula decat o exceptie. Pielea antebratului este inervata median - de nervul medial antebrahial cutanat si lateral - de nervul lateral antebrahial cutanat.

Nervul median este responsabil pentru inervarea musculaturii implicate in miscarile fine si functia de prindere a mainii. Acesta isi are originea in fibrele laterale si mediale ale plexului brahial (C5-T1). La nivelul antebratului, ramurile motorii inerveaza muschii pronatori si flexori ai mainii. Ramura anterioara interosoasa inerveaza, de asemeni, muschii flexori si pronatori. Proximal fata de articulartia pumnului, ramura palmara cutanata ofera senzatii eminentei tenare. Pe masura ce nervul median trece prin canalul carpian, ramurile motorii recurente inerveaza musculatura tenara. De asemeni, inerveaza musculatura indexului si a degetelui mediu. Ramurile digitale senzoriale inerveaza policele, indexul, degetul mediu si maginea radiala a inelarului.

Nervul ulnar este responsabil pentru inervarea musculaturii implicate in functia de apucare a mainii. Isi are originea in fibrele mediale ale plexului brahial (C8-T1). Ramurile motorii inerveaza muschi flexori ai inelarului si degetului mic. Proximal fata de articulatia pumnului, ramura cutanata palmara ofera inervatie eminentei hipotenare. Ramura dorsala, care trimite ramuri spre antebratul distal, si trunchiul principal, inerveaza portiunea ulnara a fetei dorsale a mainii si degetului mic si o parte a inelarului. La nivelul mainii, ramurile superficiale formeaza nervii digitali, care inerveaza degetul mic si latura ulnara a inelarului. Ramurile motorii profunde trec prin canalul Guyon alaturi de artera ulnara. Inerveaza musculatura hipotenara, toti muschii interososi, muschii adductori si flexori.

Nervul radial este responsabil pentru inervarea extensorilor pumnului, care controleaza pozitia mainii si o stabilizeaza. Isi are originea in fibrele posterioare ale plexului brahial (C6-C8). La nivelul cotului, ramurile motorii inerveaza muschii brahiradiali si extensorul brahial al carpului. La nivelul antebratului proximal, nervul radial se divide in ramuri superficiale si profunde. Ramurile posterioare profunde interosoase inerveaza toata musculatura compartimentului extensor. Ramurile superficiale inerveaza senzitiv portiunea radiala a fetei dorsale a mainii, fata dorsala a policelui si cea a indexului, degetului mediu, jumatatea radiala a inelarului proximal fata de articulatia distala interfalangiana.

Oricum un EMG. Zic EMG ptr ca RMN nu vede incarcerarile de nerv. Are alt rol.

#9149 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 January 2012 - 11:17 AM

Cerra , eu nu cunosc denumirile astea , stiu ce trebe sa ma curenteze :) , asa a facut si data trecuta cand m-a diagnosticat cu CTS.
Curenteaza putzin si masoara , iar curenteaza , iar masoara , nush cum se numeste chestia asta.
Dar pt asta am programare la sfarsitul lui februarie.

#9150 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 03 January 2012 - 11:24 AM

Vezi postareaMutti, la 03 January 2012 - 11:17 AM, a spus:

Cerra , eu nu cunosc denumirile astea , stiu ce trebe sa ma curenteze :) , asa a facut si data trecuta cand m-a diagnosticat cu CTS.
Curenteaza putzin si masoara , iar curenteaza , iar masoara , nush cum se numeste chestia asta.
Dar pt asta am programare la sfarsitul lui februarie.

Da, procedura se face la acel aparat cu ace sau cu plasturi. Depinde cit de superficial sau de profunda este problema. Electromiografie (EMG).

Vroiam sa iti arat un material de al neuroloagei mele doar ca materialul incepe cu ceva operatie si este mai traumatizant ptr cei care nu suporta sa vada operatii si de astea.

Sunt sigura ca ai programarea ptr EMG.Sa nu iti fie frica nici chiar de interventie.Nu este grea.

#9151 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 03 January 2012 - 11:27 AM

Salut!
Azi a fost randul Stellinei sa fie harnicuta!Imagine postata
O cafea?
Fisier atasat  cafeaua-de-dimineata.jpg (69.62K)
Number of downloads: 0

Simo, sa ne tii la curent!
Any, bun (re)venit!
Geany si Motzulina, astept si er episodul 2!Imagine postata Poate va iese! Nici nu-i asa departe Buzau-Bacau!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9152 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2012 - 11:52 AM

Pentru anul 2012 va doresc, la toate hangitele si toti hangii: pace în suflet, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă în bine şi săruturi o mie! LA MULTI ANI!!!

Nu am reusit sa citesc tot ce ati scris, m-am straduit insa. Am salivat la toate bunatatile pregatite de manutele voastre harnice si v-am admirat pe voi, hangitelor! una mai frumoasa ca alta si mai eleganta. Si evident pe "bubuletul" lui Geany!
Apropos, Geany, intr-o poza in care apare "bubuletul", apare in spatele lui, pe o canapea si o pisica, este a voastra sau poza nu era facuta acasa?!?!
Eu de la domiciliu nu am dreptul la calculator, asa este cand ai copii si nu am putut sa scriu nimic pana astazi, cand am venit la scarbici si de maine imi iau 5 zile binemeritate de vacanta, dar vacanta, nu sa muncesc!
Din pacate si eu am pus vreo 2 kg. si trebuie neaparat sa le dau jos, sper sa reusesc, ca nu ma suport asa!
In rest, toate bune si frumoase!

Si va servesc, mai am vreo doua feliute, cu tortul meu de Revelion - tort de nuca, reteta mamei mele:

Fisier atasat  IMG_1206.JPG (195.29K)
Fisier atasat  IMG_1212.JPG (201.89K)
GEORGIA

#9153 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 03 January 2012 - 12:28 PM

Giorgiana,

La multi ani!!!

Foarte bine arata tortul tau.

#9154 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 January 2012 - 12:35 PM

Hellou la han!

Mutti sa dea DD sa nu fie ceva grav, ci usor de rezolvat!

Any, noi am dansat pana la 5 jum desi eu ma simteam ca stransa in menghina, nu toacele cat ma strangeau pantofii dupa 12 abia ma mai tineam pe picioare, desi era o pereche pe care inainte nu ii purtam ca imi erau larguti. Pantofii pe care ii planificasem de schimb, cu tocuri mai comode si un pic mai joase, erau masura si mai mica si aia de la bun inceput erau ca menghinele. Se pare ca la incaltaminte tb sa schimb garderoba neaparat, sau poate daca dau 12 kg jos isi revin si laboantele ... :)

Stella merci de MD, spor la treburi in continuare!

Geany sanatate Bubului si tie e bine azi?

Koral esti ok cu maseaua?

Giorgi LA MULTI ANI si toate cele mai bune si tie!

zozo merci de cafeluta, eu acasa nu beau, asa ca azi au fost binevenite doua la prima ora :P

eu am servit deja o salata mare cu de toate cele..., diseara cand ajung fac ratoiul (Care e la marinat 48h) burdusit cu mere

azi mi-am propus o zi in care sa imi stabilesc obiectivele pe acest an si sa ma concentrez profund cum le voi atinge. Asta dupa ce doua zile am lenevit maxim la filme si pe arta, fara sa ma dau jos din casa/varful patului, desi aveam invitatie la o partida de canasta pe 1 sau 2, asa am fost cuprinsa de o leneee. La mine e tare greu poana ma urnesc din casa ... apoi cu greu ma mai intorc ... :P

Dupa salata asta ar merge un digestiv :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9155 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2012 - 12:38 PM

Boni, hai ca ma intrebam pe unde umbli de atatea zile: LA MULTI ANI cu multa sanatate, pace in suflet, noroc si bucurii!

Foxyy :) tu pe unde bezmeticesti de la Craciun incoace nu te-am mai vazut ... ?

#9156 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 January 2012 - 12:52 PM

Vă îmbrăţişez cu drag pe toate, spor la lucru tuturor. Şi mie. bineînţeles... :P Aşa, parcă acum mă-ndemn şi eu... :)
Cu măseaua sunt parţial bine, dacă tot am ieşit la muncă, am intrat şi pe la urgenţe, am un pansament provizoriu, nu pot mânca dar măcar nu mă doare.
Am reuşit să mă programez pe 9 ianuarie, aşa că e biiine. Învăţătură de minte. :P

După-masă fac curat în frigider, vedem ce aruncăm, ce reciclăm, mâine vreau să desfac bradul.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#9157 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2012 - 12:56 PM

Vezi postareakoral, la 03 January 2012 - 12:52 PM, a spus:

nu pot mânca dar măcar nu mă doare.

si in fond asta nu e asa de rau :) Si mie mi-a prins bine ieri ca pana la 16 nu am putut manca nik, prin urmare de dinaitne de Craciun si pana azi nu am luat kg, dar nici nu am dat jos, am tot 62.1kg :P Lasa ca de azi pastele/orezul/mamaliga/galustele/dulciurile la fel si in rest sper sa fiu mai supla cu 12 kg in 4 luni, 3 kg / luna e un obiectiv destul de realist. Singura mutare covarsitoare pe care trebuie sa o mai fac e cina pe la 18 max 19 ...asta inseamna mai degraba sa o sar ...si sa visez cum o sa pap la MD. :P

Daca vrei te ajut eu la statistici ca sunt specialitatea mea :P

#9158 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 January 2012 - 01:03 PM

Buna iubitele! Noi suntem mai bine si eu si bub'si mama :P

Azi asteptam preotul cu ajunul bobotezei si bub' tot agita o crenguta de brad si urla:''duoamne feleshte,duoamne feleshte...'' :) nush ce inseamna asta da ma face sa rad de numa' :P :)

Acum sa fac si eu curat ordine ca sa asteptam preotul deseara :)

A promis sotul ca deseara facem mai apoi olea de vin fiert :P

O zi minunata va urez tuturor! :P

( p.s:i-am zis sotului de salata cu mar a zis ca cre' ca am inebunit la cap...eii!!! ce stie el?! eu tot o sa o comit... :P )

Giorgi' eram la matusa la facut sarmale are motanul asta, Motex(e batran si tare posesiv nu prea-i place sa-l deranjezi de la locul lui,si nu prea adora nici musafirii,si un caine mare-mare ciau ciau Bello pe nume superb,superb, si e un scump latra mult dar e tare alintat si prietenos)eu nu am animalute(adica am da' doar cu 2 picioare :P )

#9159 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 03 January 2012 - 01:35 PM

Buna ziua la tot hanul!
Zoazo multumesc si bine te-am gasit!
Giorgiana cum adica n-ai acces la calculator de acasa? Faceti cu randul, nu :) ?

#9160 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2012 - 01:46 PM

Geany, am pricipit acum, credeam ca v-ati luat o blanoasa, dar chiar nu i-ar place lui "bubulet"?! Si ma bucur ca sunteti cu toti sanatosi, asa sa fiti tot anul!
GEORGIA

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 456
  • 457
  • 458
  • 459
  • 460
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic