Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 530
  • 531
  • 532
  • 533
  • 534
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#10621 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 January 2012 - 09:56 PM

Vezi postareastella, la 16 January 2012 - 07:00 PM, a spus:

eu m-am lasat de fumat de azi pe maine...dar am avut luni de zile un pachet de tigari si bricheta pe frigider...stiam ca daca ma apuca amocul ...sunt acolo, si pentru ca le stiam la indemana , nu m-a apucat :( ...amocul .
o seara placuta

Ca sa vezi ca fiecare ticaie altfel... fiecare cu pasareaua din dotare :(
Si eu tot de pe azi pe mîine m-am lasat, ambele dati. Odata cu muuulti ani în urma si ultima data acum cinci ani jumate.

Prima data, atunci dedemult, am reusit peste un an fara fum, pastrînd pachetul pentru cazul cazurilor/amocul. Dupa atîta vreme, mi-am bagat gherutili în locul cu pricina si am probat o tigara, sa vad si eu cum se simte un fum dupa atîta timp! Si pa, direct la perzanie am ajuns :( De multe ori ma gîndeam la locsorul cu pricina, si uite ca nu am rezistat tentatiei! Nici macar nu am fost împinsa de vreo "situatie". Nici de nervi, nici de fericire... asa de una singurica, fara sa fac anunturi :D La fel cum am pus pria tigara în gura. Tacut chtic, fara clica, asa de una singura am aprins Vikend-ul în camara unde tineau ai mei sunca, slanina si cîrnatii dupa afumat, adica la aer si racoare. Contribuiam si eu cu afumatul :D

A doaua si ultima oara, sper :D , m-am lasat fumînd ultima tigara din pachet fara sa îmi propun în acel moment, ca va fi ultima. Seara, mai tîrziu, în aceeasi zi, ma gîndeam sa ma duc la automatul din colt de strada, la cîtiva metri de mine, sa-mi cumpar un pachet... Apoi ma gîndeam ce atîta stres... n-am tigari, umblat seara pe strazi, ba mai aveam ghinionul ca nu aveam bani marunti în casa, aiurea! M-am decis sa nu mai fumez si gata!

Acum mai îmi amintesc doar, cu cîta placere suflam fumul într-un fir subtire si luuuung. Nevoia de nicotina nu am, dar prostia umana(vorbesc strict la persoana mea si din experienta proprie =)) ), amintirile placute si pline de savoare, pot împinge omul la rîpa, asa ca prefer sa nu am tigari în casa :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10622 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 16 January 2012 - 10:03 PM

Auuuuu, Foxyy, ce m-ai lovit!!!!!!!
Ba da cum sa nu
Arata tare apetisant.

#10623 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 16 January 2012 - 10:04 PM

Vezi postareakoral, la 16 January 2012 - 08:36 PM, a spus:

Iaca ,vin şi eu cu raportul... am 16 zile fără fum şi 80 de lei în puşculiţă ( la fiecare 2 zile am pus 10 lei în puşculiţă, că de atâta fumam eu , 1 pachet la 2 zile , plus-minus 2-3 ţigări)
Dar azi a fost foarte greu , că am început serviciul, şi acolo e mai mare stressul. Şi am avut şi o zi proastă... noa, aproape a trecut , văd cum rezist mâine, când sunt cam aceleaşi condiţii...

Nu tine tigarile aproape de tine =))
Eu sînt de partea ta! În curînd vei observa si diferentele alea de care-i spuneam si lui Any. Dar nu vi le destainuiesc, va las sa le descoperiti singure. Ca sa ajungeti sa le aflati, va trebui sa rezistati, sa fiti tari! Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#10624 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 16 January 2012 - 10:06 PM

Vezi postareamoatza, la 16 January 2012 - 09:14 PM, a spus:

Giani, cate ti-au iesit? ca eu le numar mereu, nu pot sa le pun la fiert daca nu stiu cate-s.

Asa si mama. Eu cred ca nu ar mai putea dormi de grija lor! Trebuie sa stie mereu exact!
Eu nu am numarat sarmalele niciodata. Oricum, asa cu aproximatie stiu... dar numarul exact = perpendicular cu bara din parcarea Poitehnicii din Torino :(
Mi-am adus aminte de bara Adrianei :D Sorella =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#10625 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 16 January 2012 - 10:09 PM

La mine a nins in ultimele doua zile. Prima zapada iarna asta. Zice ca va mai ninge si in urmatoarele doua. Hmmm, avem 18 cm de zapada. Omul meu lucreaza de acasa astazi (vorba vine) si acum a iesit un pic la zapada cu copilul. Poza e de la noi din curte.

Fisier atasat  photo.JPG (123.16K)
Number of downloads: 0

#10626 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 16 January 2012 - 10:17 PM

Faina zapada e la voi Carpatica,
si la noi la Brasov e zapada , a nins si ieri si azi,
Eu astept copii sa ajunga acasa si pe urma la nani
Prost obicei am .Nu pot dormi pana nu ii stiu acasa pe amandoi ,of,of

#10627 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 January 2012 - 10:36 PM

Vezi postarealili, la 16 January 2012 - 10:03 PM, a spus:

Auuuuu, Foxyy, ce m-ai lovit!!!!!!!
Ba da cum sa nu
Arata tare apetisant.

Si e si mai buna fata de cum arata! =))

#10628 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 16 January 2012 - 10:43 PM

Vezi postareaMaya, la 16 January 2012 - 10:06 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 16 January 2012 - 09:14 PM, a spus:

Giani, cate ti-au iesit? ca eu le numar mereu, nu pot sa le pun la fiert daca nu stiu cate-s.

Asa si mama. Eu cred ca nu ar mai putea dormi de grija lor! Trebuie sa stie mereu exact!
Eu nu am numarat sarmalele niciodata. Oricum, asa cu aproximatie stiu... dar numarul exact = perpendicular cu bara din parcarea Poitehnicii din Torino :D
Mi-am adus aminte de bara Adrianei :( Sorella :D

Eu nu le numar niciodata. Ma uit la vreun film, mai vorbesc cu jupanu', nici macar nu-ncerc sa-mi bat capu' cu numaratoarea, ca precis o las in gard.. :D Nici macar cu aproximatie n-am habar cate-s in oala. =))

#10629 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2012 - 10:53 PM

Mama a facut intr-o zi, in vara la mine, 460 de sarmale din frunze de vita (da, ati citit bine 460), mici cat sa le bagi o data-n gura.
Am toata admiratia pentru ea. Eu n-as fi fost in stare niciodata.
160 le-am mancat la cina 8 persoane.
Restul le-am bagat la congelator, nefierte, in pungi de cate 30. De Craciun am dezghetat 90. Mai am , e clar.
Le vine randul incet incet.

#10630 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 16 January 2012 - 11:05 PM

Foxyy, o comisesi iara? Iar m-apuc s-o fac? Oooofff, ce-mi faci tu mie!
Carpatica, bine-ai venit! Ce frumos e! Aici a nins in Militari! In Salajan-nu!
Nu-i bai, ca iarna-i lunga!
Fug la nani ca maine-i abia marti!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10631 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 16 January 2012 - 11:10 PM

Vezi postareazoazorel, la 16 January 2012 - 11:05 PM, a spus:

Foxyy, o comisesi iara? Iar m-apuc s-o fac? Oooofff, ce-mi faci tu mie!
Carpatica, bine-ai venit! Ce frumos e! Aici a nins in Militari! In Salajan-nu!
Nu-i bai, ca iarna-i lunga!
Fug la nani ca maine-i abia marti!

Neeeeeeee, ca am fost lenesa in ultima vreme si n-am mai prestat nica! :D Da' tu poti trece la aparat..... =)) Te-astept cu impresii, din nou! :(
Si pe-aici a fulguit putelus. Si e-un miros de iarnaaaaaaaa.. :D Poate om avea noroc de ceva zapada, intr-un final!

#10632 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 16 January 2012 - 11:30 PM

Anutza...si eu tot cate 180-200 odata , cand prind pe cine sa le croseteze =)).
Baiiiiiiiiiii , nu mai vorbiti de iarna, zapada&cie...ca ma ia cu frig.
noapte buna

#10633 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 January 2012 - 11:32 PM

am vrut sa raspund pe rand, dar iar ma prinde 2 noaptea
Asa, cu tigarile, cred ca principala problema sunt reactii de natura psihologica sau emotionala. Odata ce te-ai hotarat sa renunti la fumat, trebuie sa incerci sa te descurci si altfel in situatii de stres si emotie, nu aprinzandu-ti o tigara. Aici am de lucru inainte sa incerc.
Cerra si eu gandeam la fel, ca NU VREAU, iar cand o sa vreau o sa o fac si pe asta. A venit un moment (nu acum) cand am vrut si nu am putut. Asa ca am ajuns la o concluzie deloc inbucuratoare si anume ca pentru moment tigara ma controleaza pe mine si nu eu pe ea. Trebuie sa ma mai pregatesc psihic o perioada si mai ales stresul si emotiile sunt cele care ma arunca cel mai dess cu o tigara in gura.

Moatza mai sunt Kent Nanotec gri (acum l-au transformat in 2.0. negru cu o dunga gri), care au tot atatea grudoane, monoxid de carbon si tutun ca si Kent 1, doar ca nanotecul mai e si slim si prin urmare in 4 fumuri e gata. Si nu stiu exac, cred ca in injur de 12,6 lei sunt.
Dar de benzina/motorina nu ati spus nik! S-a scumpit sapt trecuta de 3 ori!
Picea cred ca a avut sapt trecuta jale si febra de la masele, am bagat degetul (mi l-a lat sa-l roada) si i-am descoperit 2 noi, pe langa noul dinte pe care il vazusem. Prea e ciudat ca nu a avut nici un simptom: raguseala, stranut, nas curgator. Nema! numai febra vrep 36 ore si lipsa pofta de mancare vreo 4 zile. Merge o viroza de care sa scapi asa ieftin?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10634 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 11:36 PM

Carpatica frumos a nins la voi!
Cum Any, ati bagat 20 sarmale pe cap de comesean la o cina??? in conditiile in care te cunosc ca nu era singurul preparat de pe masa ta!
ce bine sa stiu ca nu sunt singur pe lume =)) si eu sunt capabela sa mananc 20 sarmale la cina. Credeati ca ma mir de surpiza? nu, de satisfactie! Nu mai slabesc eu daca sta mamaie in garnizoana peste zi aici si-si face de cap cu oalele mele .... :( E asa bine sa gasesc mancarea cald a pe aragaz ... , uf dar ce ma incurca in ce mi-am propus!

#10635 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 16 January 2012 - 11:38 PM

Vezi postareastella, la 16 January 2012 - 11:30 PM, a spus:

Anutza...si eu tot cate 180-200 odata , cand prind pe cine sa le croseteze =)).
noapte buna

Somn usor!

Fisier atasat  n.jpg (132.29K)
Number of downloads: 0

#10636 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 11:40 PM

aaa, da, asta mai vroiam sa spun, ca daca voi tauroaicele v-ati lasat brusc, asa o sa fac si eu!
si aia cu scrumiera, desi ma racai pe dinti si limba seara e perfect adevarata.

Maya nu stiu efectele lasatului dar le stiu pe cateva dintre cele ale apucatului: atenuat miros, atenuat gust, atenuat auzul .. astea asa vizibile pt noi ...

#10637 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 11:42 PM

Foxulin, merci de lenevos ... m-a facut sa casc =))

si mama numara sarmalele. Eu nu fac, m-a descurajat ea pe cand eram adolescenta: nu le faci destul de frumoase si de mici mami ... Ok, ia fa-ti-le singurica mici si frumoase!

#10638 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 January 2012 - 11:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2012 - 11:32 PM, a spus:

am vrut sa raspund pe rand, dar iar ma prinde 2 noaptea
Asa, cu tigarile, cred ca principala problema sunt reactii de natura psihologica sau emotionala. Odata ce te-ai hotarat sa renunti la fumat, trebuie sa incerci sa te descurci si altfel in situatii de stres si emotie, nu aprinzandu-ti o tigara. Aici am de lucru inainte sa incerc.
Cerra si eu gandeam la fel, ca NU VREAU, iar cand o sa vreau o sa o fac si pe asta. A venit un moment (nu acum) cand am vrut si nu am putut. Asa ca am ajuns la o concluzie deloc inbucuratoare si anume ca pentru moment tigara ma controleaza pe mine si nu eu pe ea. Trebuie sa ma mai pregatesc psihic o perioada si mai ales stresul si emotiile sunt cele care ma arunca cel mai dess cu o tigara in gura.

Daniella,

Inseamna ca nu a venit momentul/; ti sa parut doar ca a venit. Nu exista nu pot, exista nu vreau.

Nici eu nu vreau inca! dar daca am spus ca nu voi fuma in masina niciodata, asa am facut, egal cati km a trebuit sa parcurg. Am fost si la drum lung Timisoara -Brno si nu am fumat in masina. In masina nu sunt fumatoare. Am oprit in 2 parcari pe autobanda, unde pe linga altele am fumat si o tigara si baut o cafea.

#10639 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 16 January 2012 - 11:46 PM

Vezi postareastella, la 16 January 2012 - 11:30 PM, a spus:

Anutza...si eu tot cate 180-200 odata , cand prind pe cine sa le croseteze :).
noapte buna

Nu le am cu crosetatul la sarmale, poate ca si pentru ca nu mi-am dat interesul niciodata.
Acasa facea tot timpul mama, aici cand o prind vorba ta, imi face de-mi ajung pana cand vine iar data viitoare.

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2012 - 11:36 PM, a spus:

Carpatica frumos a nins la voi!
Cum Any, ati bagat 20 sarmale pe cap de comesean la o cina??? in conditiile in care te cunosc ca nu era singurul preparat de pe masa ta!
ce bine sa stiu ca nu sunt singur pe lume :biggrin: si eu sunt capabela sa mananc 20 sarmale la cina. Credeati ca ma mir de surpiza? nu, de satisfactie! Nu mai slabesc eu daca sta mamaie in garnizoana peste zi aici si-si face de cap cu oalele mele .... B) E asa bine sa gasesc mancarea cald a pe aragaz ... , uf dar ce ma incurca in ce mi-am propus!

Da mai da' sunt mici tare.
Numa' sarmale aveam sa stii in seara asia, am facut "serata cu sarmale", smantana si ardei iuti pusi tot de mama la borcan. Toti asa am mancat.
Apoi vin bun si desert.

#10640 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 11:51 PM

:biggrin: [quote name='cerra' date='16 January 2012 - 11:45 PM' timestamp='1326750313' post='122778']
Nici eu nu vreau inca! dar daca am spus ca nu voi fuma in masina niciodata, asa am facut, egal cati km a trebuit sa parcurg. Am fost si la drum lung Timisoara -Brno si nu am fumat in masina. In masina nu sunt fumatoare. Am oprit in 2 parcari pe autobanda, unde pe linga altele am fumat si o tigara si baut o cafea.[/b][/color][/quote][/quote]
Da, nu vroiam de fapt, data trecuta, ci trebuia. Eu sunt fumatoare in masina mea daca sunt singura, sau cu alt fumator. De altfel, nu fumez niciodata in camera cu un nefumator, ies afara.
Sa nu fumezi in masina e un f bun inceput. Mai poti excepta inca doua momente care iti plac: cafeaua de dimineata si masa de pranz. Astfel, avansezi. Apoi mai excluzi 1 moment/rutina care te indeamna la fumat, la fiecare 2 saptamani si incet - incet.....
O sa reincerc si eu sa-mi caut motivatia dupa ce imi trec emotiile de final de ianurie - inceput de februarie.

As manca o felie de praji de-a ta ...

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 530
  • 531
  • 532
  • 533
  • 534
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic