Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 553
  • 554
  • 555
  • 556
  • 557
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11081 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2012 - 08:36 AM

Buna dimineata!

Daa,multumesc,ma bucur ca v-a placut bub' =))

Fug,ca am o groaza de treaba..tre' sa desfac bradul :rolleyes: daa stiu abea acum :hug: dar inca miroase si crengile sunt drepte(nu s-au incovoiat)

Si de mancare nu stiu ce o sa le fac azi :71: sa vad care o fi cererea...

O zi minunata si o saptamana faina tuturor! =))

#11082 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2012 - 08:50 AM

Buna dimineata si de la mine!
La noi a iesit soarele!

Geany, mi-au placut pozele cu bubulet, sa-i mananc eu gurita aia a lui! Si LA MULTI ANI!!! maicutei tale cu multa sanatate!

Eu am sarbatorit cupilul in acest week-end, asa cum a vrut el cu trei baieti, au jucat carti si s-au uitat la doua filme, ca intre baieti, fara nici o fata.

I-am facut ciocolata de casa, dupa reteta Laurei Laurentiu si tortul meu de nuca.

Fisier atasat  IMG_1233.JPG (193.71K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  IMG_1235.JPG (129.39K)

Si aici dragoste mare cu bunica lui scumpa si draga:

Fisier atasat  IMG_1241.JPG (141.26K)
GEORGIA

#11083 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 23 January 2012 - 09:08 AM

Georgiana sa ti traiasca flacaul !!
Geanny;;sanatate mamei tale!
LA MULTI ANI pt sarbatoriti nostri!!
Eu bintui prin Belgia si Olanda....fac cumparaturi,vizite,restaurante,ieri cinema(5,80e 3D...cit e in ro???),restaurant francez apoi o invitatie la un cuplu tinar de f mare succes profesional veseli si frumosi amindoi...o placere!!
Am dormit 3 ore ca Choupy a tot cintat!! si azi la prinz iarasi invitatie de la varul rene(nenea cu barcuta)
Deci cam atit va pup si va urez si eu o sapt frumoasa!
Ar trebuii sa fac scoicile din frigider dar cind???

#11084 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 23 January 2012 - 09:48 AM

'neata la han!

La multi ani sarbatoritilor! multumiri pentru tratatie.

Dani, sa ai o saptamana buna Imagine postata

la noi a iesit soarele. o saptamana frumoasa tuturor :rolleyes:

#11085 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 23 January 2012 - 11:00 AM

Buna dimineata
Beau cafeaua aici cu voi si fug ca iar am o saptamana grea,of,of
Daniela ,mult noroc si sa treci cu bine peste zilele asta grele
Va las o gustare
O zi si o saptamana buna la toata lumea

Fisiere atasate

• Fisier atasat  dim.jpg (11.9K)

#11086 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 January 2012 - 11:22 AM

Vezi postareamoatza, la 22 January 2012 - 07:01 PM, a spus:

edit: aveam in congelator un pachet de foietaj Lando. L-am luat mai demult din K, nu arata ca pachetele obisnuite de la noi, adica lung si continand o foaie de aluat sau doua. Asta arata ca o caramida subtire si eu am sperat ca sunt mai multe foi dreptunghiulare, mai mici, puse una peste alta. De unde! E exact o caramida de aluat, groasa de vreo doua degete. N-aveam alta idee decat sa fac niste baghete date prin mac si susan. Ma gandeam ca la copt s-or umfla...Ei bine, in timpul coptului au cazut toate pe-o parte si mai mult s-au prajit, deci fiasco total. Nu m-am enervat, ca nu mizam pe ele, le luasem mai mult ca sa vad cum e aluatul. poate daca l-as fi copt in forma in care se gasea -aia caramida - s-ar fi umflat mai bine, dar ce-as fi putut face cu o singura bucata superumflata? Poate s-o desprind in multe foi si sa pun o crema...eu voiam ceva sarat, fara umpluturi. Mda, nu recomand!

Moatzo,

Tu vorbesti ce aluatul in ambalaj albastru da? asa cum zici tu ca o caramida subtire. E iaca ca te `nvat eu cum sa faci cu ala.

Lasi pachetul la temp camerei sa se decongeleze putin, apoi in scoti din punga lui si il tai exact pe jumataea lui pe lat si pui fiecare bucata pe masa infainata. Ccand sa decongelat bine, presari faina peste ia si sub ea si sucitorul la manutza si intinzi foaie subtire cat tava. Pui in tava ce pui peste foaie (branza dulce. sarat, etc) intinzi si bucatica ramasa si pui peste umplutura ungi cu ou deasupra si la copt. Este aluat bun sa sti ala.

Uite iti arat eu o praji cu branza dulce facuta cu caramiduta aia de aluat.

Sa nu razi de mine: Denisa mea nu avea sucitor dar EI vroiau placinta cu branza dulce si nu am gasit in Brno decat aluat de asta lando (KAUFLAND) la caramida mica si m am descurcat si eu cum am putut. Am folosit termosul pe post de sucitor.

Fisier atasat  IMG_9643 (Medium).jpg (76.59K)

sI gata coapta

Fisier atasat  IMG_9652 (Medium).jpg (82.49K)

Daca nu vrei sa faci asa in tava cum am facut eu, intinzi foaia tot asa cum vezi in imagine, ungi cu putin ulei sau unt topit foaia, apoi pui ce pui pe ea si rulezi(strudel)

Poti face chiar si merdenele.

Daca vrei baghete, intinzi foaia toata dar cam atata sa ramana in grosime cam 1cm chiar si un pik si atunci se umfla.

#11087 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 23 January 2012 - 02:15 PM

merci, cerra! mereu m-am gandit ca daca as intinde aluatul de genul asta prin presare -intindere nu se va mai infoia. deci eu folosesc aluatul exact asa cum il scot din pachet, nu il mai presez, intind alea-alea.
daca zici tu ca isi pastreaza infoiala si dupa procesare in genul asta, ma risc!
a! si eu nu fac niciodata genul asta de aluat cu umplutura umeda, doar cu ceva uscat.
daca-l coc intreg, fara umplutura, il desfac in foi si-apoi umplu chiar si cu ceva mai umed, de ex crema de vanilie ptr cremes.
tre' sa mai fac si alte experimente, clar!

#11088 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2012 - 02:32 PM

Azi la alimentara, 3 tineri (2 fete si un baiat) in jur de 17 ani, indesau cu zambetul pe buze ciocolata in geanta uneia dintre fete.
Pfuaiiiiiiii!!! I-am vazut exact in momentul in care bagau ciocolata in geanta, am vazut pana si marca.
M-am mai uitat eu printre rafturi asa pret de cateva secunde ca mai mult n-am rezistat si apoi m-am apropiat de ei, cu voce joasa i-am intrebat: " o faceti pentru divertisment sau nu aveti 1 euro?"
Fetele au ramas interzise.
Baiatul ma intreaba "Ce, doamna?"
Zic "ciocolata pe care o indesati in geanta!"
"Nu-i adevarat, noi nu"..etc etc

Am plecat apoi, m-am uitat in urma si mi s-a parut ca s-au intors sa o repuna pe raft, dar n-am fost atenta ca n-am vrut sa stau cu ochii prea mult pe ei.

#11089 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2012 - 02:40 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 January 2012 - 02:32 PM, a spus:

Azi la alimentara, 3 tineri (2 fete si un baiat) in jur de 17 ani, indesau cu zambetul pe buze ciocolata in geanta uneia dintre fete.
Pfuaiiiiiiii!!! I-am vazut exact in momentul in care bagau ciocolata in geanta, am vazut pana si marca.
M-am mai uitat eu printre rafturi asa pret de cateva secunde ca mai mult n-am rezistat si apoi m-am apropiat de ei, cu voce joasa i-am intrebat: " o faceti pentru divertisment sau nu aveti 1 euro?"

Am plecat apoi, m-am uitat in urma si mi s-a parut ca s-au intors sa o repuna pe raft, dar n-am fost atenta ca n-am vrut sa stau cu ochii prea mult pe ei.

Pff! Copii din ziua de azi... :scratch: sunt sigura ca o fac din teribilism...f. bine ai facut ca le-ai atras atentia :71:

Am facut azi mazarea aia alba :drool: imi place atat de mult...

#11090 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2012 - 02:55 PM

Vezi postareaGeany, la 23 January 2012 - 02:40 PM, a spus:

Pff! Copii din ziua de azi... :scratch: sunt sigura ca o fac din teribilism...f. bine ai facut ca le-ai atras atentia :71:

Am facut azi mazarea aia alba :drool: imi place atat de mult...

Exact, Geany, astia erau bine imbracati, etc, o fac sa se distreze.
Eu am vrut doar sa le atrag atentia, nu m-am dus sa le spun la lucratori acolo "vedeti ca aia fura" etc. Nu.
Am vrut doar sa-i atentionez, ca daca nu-i vedeam eu poate ii vedea altcineva si cine stie dupa aia ce mai iesea.

Mazarea vroiam s-o fac pe diseara. Mai da' tu esti gand in gand cu mine cand e vorba de mazarea asta!
Vreau s-o fac cu parjoale.
Dar nu stiu sigur, pentru ca as vrea si ciorba de perisoare pe diseara.
Vad eu.

#11091 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 January 2012 - 03:58 PM

Eu cred ca le era frica ca ramane Sicilia izolata pentru mult timp. :drool:

Ps:
La magazin nu era o rosioara cherry, nimic.Pustiu.Eu le iau pe alea siciliene. :scratch:

#11092 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 January 2012 - 04:39 PM

Vezi postareamoatza, la 23 January 2012 - 02:15 PM, a spus:

merci, cerra! mereu m-am gandit ca daca as intinde aluatul de genul asta prin presare -intindere nu se va mai infoia. deci eu folosesc aluatul exact asa cum il scot din pachet, nu il mai presez, intind alea-alea.
daca zici tu ca isi pastreaza infoiala si dupa procesare in genul asta, ma risc!
a! si eu nu fac niciodata genul asta de aluat cu umplutura umeda, doar cu ceva uscat.
daca-l coc intreg, fara umplutura, il desfac in foi si-apoi umplu chiar si cu ceva mai umed, de ex crema de vanilie ptr cremes.
tre' sa mai fac si alte experimente, clar!

Il intinzi dar nu asa subtire cum am facut eu cu foile am scris in mesajul anterior cum tre s afie daca faci baghete.

Eu cand nu am vreme de facut foietaje cumpar si eu.

#11093 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 23 January 2012 - 04:45 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 23 January 2012 - 08:50 AM, a spus:

E induiosatoare privirea bunicii. :blink:

Alex e barbat acum, gata.Nu mai ai copilas.Sa va traiasca!

#11094 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 23 January 2012 - 05:15 PM

Vezi postareamoatza, la 22 January 2012 - 06:53 PM, a spus:

Stellino, mi-ai adus aminte sa va-ntreb: in iarna asta am luat de multe ori ananas, au avut pret f bun. bineinteles ca n-am reusit sa-l curat la fel de frumos ca tine, dar m-am straduit. De fiecare data dupa ce-l mancam, daca atingeam fructul de coltul buzelor, faceam o spuzeala usoara ptr vreo 2 zile. Se inrosea si irita un pic pielea. Asta pana m-am prins ca de la ananas mi se trage si apoi l-am mancat delicat, ca o lady, cu furculita si cutitul avand grija sa nu ating comisura buzelor. Oare ce-o fi, am eu un fel de alergie? Sau o fi mai iritant sucul de ananas?

Cred ca, de vina este bromelina. Ananasul contine aceasta enzime, un ferment digestiv natural care se manifesta "agresiv" în locurile mai sensibile :notworthy: Posibil ca buzele sau coltul sa fi avut mini crapaturi, si atunci bromelina actioneaza. Daca ananasul este foarte acid, eu fac "arsuri" si pe limba, pe vîrf mai exact :blink:
Orienteaza-te dupa varietatile mai Sweet. Alege un fruct cu solzi uscati, cît mai lungi si desi. Si daca mai si emana un parfum dulceag, e perfect, copt.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11095 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 23 January 2012 - 05:20 PM

La multi ani, Alex! :blink:
Ptiu, ptiu, ptiu ce mare si frumos s-a facut!!!
Gio, sa va traiasca fecioru'!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11096 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 January 2012 - 05:27 PM

Vezi postareaCristina, la 22 January 2012 - 11:09 PM, a spus:

Intru si eu sa va salut pe fuga - am muuulta treaba ca maine imi vin socrii :blink: si stau un an - poate mai mult....
Am mai scapat un pic de santierul din casa - urmeaza ridicarea bucatariei

Daniella multa sanatate - sa-ti treaca repede zz.
Ioana tie iti tin pumnii pt bebe de mult sa sti! Anul asta este anul tau! :blink:
Any, Geany, Geluta, DExter :blink: pai lumea incearca sa slabeasca si voi ce faceti?? Prea multe bunatati, nu se poate!

O zi buna va doresc!

:notworthy: saru.mana Crsitina, o draguta ca intotdeauna.MA bucur pt tine ca o sa ai ajutor

Vezi postareaEataly, la 23 January 2012 - 03:58 PM, a spus:

Eu cred ca le era frica ca ramane Sicilia izolata pentru mult timp. :lol:

Ps:
La magazin nu era o rosioara cherry, nimic.Pustiu.Eu le iau pe alea siciliene. :hug:

cHiar asa Any, cum e cu grevele la voi, ca am inteles ca e nasol de tot.Sapt. trecuta sora mea n-a gasit lapte, apa era data ei ea.Acum am inteles ca cei de la benzinarii intra in greva

Vezi postareaEataly, la 23 January 2012 - 04:45 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 23 January 2012 - 08:50 AM, a spus:

E induiosatoare privirea bunicii. :hug:

Alex e barbat acum, gata.Nu mai ai copilas.Sa va traiasca!

Giorgi , sa-ti traiasca flacaul, deja vb lui Lili, nu mai e copilul mamei e ditamai barbatul.
Induiesatoare poza cu bunica.

Geany, sa-ti traiasca mama.Ai parinti tineri
Eu pe mami meu o alint ca-i baba:)) si-mi replica "baba-i ma-ta".Atata ma distreaza.Mi-e dor de ei, abia astept sa-i vad in vara, am doi ani ca nu-i vad si nu intineresc deloc.Cand ma gandesc ca tati meu mai are 4 ani si face 80 :hug: . Dumnezeu sa-l tina sanatos si cat mai mult langa noi.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11097 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2012 - 07:36 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 January 2012 - 02:55 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 23 January 2012 - 02:40 PM, a spus:

Pff! Copii din ziua de azi... :blink: sunt sigura ca o fac din teribilism...f. bine ai facut ca le-ai atras atentia :blink:

Am facut azi mazarea aia alba :blink: imi place atat de mult...

Exact, Geany, astia erau bine imbracati, etc, o fac sa se distreze.
Eu am vrut doar sa le atrag atentia, nu m-am dus sa le spun la lucratori acolo "vedeti ca aia fura" etc. Nu.
Am vrut doar sa-i atentionez, ca daca nu-i vedeam eu poate ii vedea altcineva si cine stie dupa aia ce mai iesea.

Mazarea vroiam s-o fac pe diseara. Mai da' tu esti gand in gand cu mine cand e vorba de mazarea asta!
Vreau s-o fac cu parjoale.
Dar nu stiu sigur, pentru ca as vrea si ciorba de perisoare pe diseara.
Vad eu.

He he! Telepatie...prin simpatie :hug:

Am vazut ca a aparut Maria san :hug:

Multumesc fetelor pt. urari,la fel va urez si voua :notworthy:

#11098 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2012 - 08:19 PM

Giorgiana, la multi ani lui Alex :blink: !

#11099 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 23 January 2012 - 08:43 PM

Vezi postareacerra, la 23 January 2012 - 04:39 PM, a spus:

Eu cand nu am vreme de facut foietaje cumpar si eu.

Cerra, tu esti prea harnica! eu plec din start cu ideea ca voi cumpara aluatul. ca sa nu mai zic ca ma mir cat de slaba esti la cate bunatati faci!

Vezi postareaMaya, la 23 January 2012 - 05:15 PM, a spus:

Cred ca, de vina este bromelina. Ananasul contine aceasta enzime, un ferment digestiv natural care se manifesta "agresiv" în locurile mai sensibile :blink: Posibil ca buzele sau coltul sa fi avut mini crapaturi, si atunci bromelina actioneaza. Daca ananasul este foarte acid, eu fac "arsuri" si pe limba, pe vîrf mai exact :blink:
Orienteaza-te dupa varietatile mai Sweet. Alege un fruct cu solzi uscati, cît mai lungi si desi. Si daca mai si emana un parfum dulceag, e perfect, copt.

Ce ma bucur ca ai observat nedumerirea mea, inseamna ca au mai simtit si altii bromelina asta de care zici tu. Toate fructele pe care le-am cumparat au fost f bune, le-am mai lasat si eu la copt :blink: , chiar ca anul asta am gasit ananasi f buni! Uite-asa am invatat sa-l mananc ca o lady :notworthy:

Ce mare-i Alex! Sa-ti traiasca, Giorgi! parc-as gusta niste cioco de casa, n-am mai mancat de mult timp! Si sa fie sanatoasa bunica, sa joace la nunta lui Alex!

Giani, la multi ani mamicii tale! Chiar ca-i tanara, ca doar tu ai 25 de ani, nu?

O fi ajuns Stelina in strainataturi? parca a zis ca in Austria se duce prima data.

Any, cate discutii am avut eu cu fi-miu! ref la tinerii din magazin. O prostie de asta poate aduce mari necazuri, mai ales c-am inteles ca nu erau copii mici. Si i-am dat mereu un ban in buzunar, nu multi, dar suficienti ca sa nu fie tentat sa faca prostii. Bine, care vrea sa faca, face indiferent cati bani are! Copii mici-griji mici, copii mari-griji mari, of!

#11100 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2012 - 08:48 PM

Da Moatzo asa e cum zici tu.
Tocmai de aia eu le-am zis incet ce am avut de zis, dar daca-i vedea altcineva sau un lucrator din magazin, poate iesea altceva.
Dintr-o prostie.

In momentul in care m-am apropiat de ei si le-am vorbit, fetele au impietrit. Se holbau la mine si nu erau in stare sa zica nimic.
El doar vorbea. Ele erau blocate.

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 553
  • 554
  • 555
  • 556
  • 557
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic