Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 568
  • 569
  • 570
  • 571
  • 572
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11381 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 January 2012 - 04:54 PM

Maia LA MULTI ANI, sa fii sanatoasa, cuminte si sa asculti si bucuri pe parinti! Boni sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa, sa va aduca numai bucurii si sa faceti petrecere frumoasa!
succes la pregatiri! cu copii? sau cu adulti acasa?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11382 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2012 - 05:01 PM

Vezi postareacarmaw, la 27 January 2012 - 01:31 PM, a spus:

Moatza noi ce facem???(felicitari juniorului!!)

noi am mai mancat cand eram mai mici! :mad:

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2012 - 04:16 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 27 January 2012 - 10:26 AM, a spus:

Vezi postareaHazel, la 27 January 2012 - 08:17 AM, a spus:

Izuk, eu sunt perfect de acord cu ce zice Moatza.

daca nu noi, babatiile, cadem de-acord, atunci cine? =))

glumeeeesc, suntem niste tinerele! :thumleft:

inseamna ca si eu tot la categoria babatai, ca eu cuplez la ce ai spus tu si Boni, ref. la durerea Izukai!

tu te incadrezi la sectiunea sperante.

in alta ordine de idei, ref la Junior, nu uita ca e o facultate tehnica unde notele nu sunt mari, pt ca materiile tehnice si matematicile sunt foarte foarte foarte grele!

a avut examen la beton. beeeeton!

La multi ani ptr scumpetea de Maia, sa creasca mare si sa v-aduca bucurii!

Gelutza, esti divina tare cu focaciile alea si cu toate ce-ai prin jur. si mai esti si-n cm!

#11383 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 27 January 2012 - 05:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2012 - 04:53 PM, a spus:

Vezi postarealili, la 27 January 2012 - 04:24 PM, a spus:

Daniella,
Angel, merci de ganduri bune! va pup si salut pe sora. Sa-mi pastreze leaganele, ca poate vine bebe 2 ... ;

ai vreo veste pentru noi?
:thumleft:

hehe! nici o veste, doar ca daca apare in max 1 an, binevenit va fi, daca nu, se inchide sezonul
as vrea, doar mi-e frica ca nu am cum face fata. Dar am ajutorul lui mamaie, asa ca taras grabis crestem
cand ma itnorc din delegatie vreau sa o dau pe Bea la gradi, va avea 1 an si 5 luni :mad: sa vedem daca ajung la o concl cu tati, ar fi putinc am departe de noi si e ceva drum de facut dimi si seara, in grija lui ... =)) 325 eur/luna, 5-6 copii in grupa cu 3 educatoare. Ii duce de 2 ori pe saptamana la innot, ore de comunciare, pictura, dezvoltarea vorbirii, stiintele naturii etc... Se invata independenta, disciplinata, socializeaza. Eu imi doresc mult sa invete sa fie independenta, nu am chef sa fie de fusta bunicii sau a mamie pana la 18 ani...

Poate apare si al 2-lea bebe
Eu greu ,dar parerea mea e ca e mai bine sa fie 2 decat unul singur mai ales cand or mai creste.Imi aduc aminte ce greu mi-a fost si mie mai ales ca am fost nevoita sa il duc pe Cristi la cresa de la 7luni si ceva, era asa de mic si ne trezeam la ora 5 dimineata pe frig,ploaie ,ninsoare , si pe Andre am dus-o la gradinita de la 3ani .Plecam de acasa la 6 dimineata il lasam pe Cristi la cresa ,apoi pe Andreea la gradinita si apoi mergeam la munca si la intoarcere invers.Erau la cresa si gradi de 8 ore .A fost greu dar a trecut.

#11384 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 January 2012 - 05:14 PM

Vezi postareaGeany, la 27 January 2012 - 04:54 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 04:49 PM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 27 January 2012 - 04:45 PM, a spus:

Ok , Geany , acu' te dai mare cu bunaciunea de placinta , nu? :mad: Eu vreau doua bucati , daca se poate.

Io-s mai modesta, vreau una singura (da' sanatoasa! =))).

Mancao-ar mama pe ea de modesta! =)) :thumleft: :(

Stuche-ma, sa nu ma deochi! :)

#11385 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 January 2012 - 05:19 PM

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 05:14 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 January 2012 - 04:54 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 04:49 PM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 27 January 2012 - 04:45 PM, a spus:

Ok , Geany , acu' te dai mare cu bunaciunea de placinta , nu? =)) Eu vreau doua bucati , daca se poate.

Io-s mai modesta, vreau una singura (da' sanatoasa! =))).

Mancao-ar mama pe ea de modesta! :( :mad: :)

Stuche-ma, sa nu ma deochi! :(

PTIU,PTIU :thumleft: Sa nu fii de deochi! :(

#11386 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 27 January 2012 - 05:22 PM

Daniella, cand le vad pe ale mele ca se joaca si vor sa doarma impreuna, imi sunt asa dragi si-mi creste inima de bucurie!
Este un pic mai greu cu 2 daca nu ai ajutoare, dar trec si astea...
Si eu cand o duc pe cea mare la gradi, o iau si pe pitica, trebuie sa fac mic dejun rapid, sa le dau sa pape si apoi pe fuga la gradi...
Dar este bine ca au cu cine sa se joace si cu cine imparti multe...

Eu am pus de aluatul de pariziene la crescut , ala cu Kefir, am pus si faina integrala, nu am chef dar trebuie..

Geany, vreau si eu praji cu branzica!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#11387 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2012 - 05:27 PM

Serveste Oana! :mad:

Mi-a zis mama ca matusa (sora tatii) i-a trimis niste branza ,urda si cas dar cam sfaramicioasa asa,a framantat si a pus la borcan sa mancam cu mamaliguta sau pe cartofi,si asta a amestecat cu un pic de branza de vaci,ou,stafide zahar vanilat,facut aluat fraged 2 foi si gata...Si mi-a trimis si lui JE' :thumleft:

#11388 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 27 January 2012 - 05:30 PM

Vezi postareaGeany, la 27 January 2012 - 05:27 PM, a spus:

Serveste Oana! :mad:

Mi-a zis mama ca matusa (sora tatii) i-a trimis niste branza ,urda si cas dar cam sfaramicioasa asa,a framantat si a pus la borcan sa mancam cu mamaliguta sau pe cartofi,si asta a amestecat cu un pic de branza de vaci,ou,stafide zahar vanilat,facut aluat fraged 2 foi si gata...Si mi-a trimis si lui JE' :thumleft:

Ce bine e sa primesti!!
Eu nu am de unde =))
ReteteFamilie.com

#11389 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2012 - 05:31 PM

Vezi postareaOana S, la 27 January 2012 - 05:30 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 January 2012 - 05:27 PM, a spus:

Serveste Oana! =))

Mi-a zis mama ca matusa (sora tatii) i-a trimis niste branza ,urda si cas dar cam sfaramicioasa asa,a framantat si a pus la borcan sa mancam cu mamaliguta sau pe cartofi,si asta a amestecat cu un pic de branza de vaci,ou,stafide zahar vanilat,facut aluat fraged 2 foi si gata...Si mi-a trimis si lui JE' :mad:

Ce bine e sa primesti!!
Eu nu am de unde =))

Daa!!! :thumleft:

#11390 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 27 January 2012 - 05:42 PM

Vezi postareaGeany, la 27 January 2012 - 04:39 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 27 January 2012 - 04:05 PM, a spus:

cu sau fara zapada, rece sau cald, mie imi este lene sa gatesc si trebuie..
Vreau sa le am ca vecine pe Izuk, Geany si Geluta, asa m-as infinge in ce au facut ele si as avea si mancare pt copii :)Eu iau partea cea mai usoara- sa iau gata gatit :(

La mine e cald si frumos, dar cand vad ce este in RO , ma ingrozeste. Sper sa se rezolve problema cu inlaturatul zapezi ca e jale :(

Boni , la multi ani fetitei!Multa sanatate!!
Any, mi-am adus aminte ca trebuie sa ma mai duc si pe la Ocean.., provocatore poze ai pus! :mad:

Bag la cerealele cu lapte si apoi sa ma bag in gateala ca nu este nimic de mancare :)

mai citesc pe aici..

va pup!!

Ha ha ha! Cum am mai zis toata lumea vrea sa fie vecina cu mine...mai putin eu (din cauza de vecini,nesim'... =)) ) =)) :(

si eu am o vecina de care vreau sa scap si nu stiu cum...Ofof!! ce zile negre imi face, nu stiu ce-i cu ea, ce vrea de la mine, dar nu-si da seama pe ce lume traieste!
Ea are 2 baieti de varste apropiate de a fetelor mele, a fost bine si frumos pana a inceput sa se intereseze prea mult de fetita mea cea mare...O data mi-a zis ca a trecut pe la gradi fetitei mesile stia ca este la teren la ora aia si a vrut sa vorbeasca cu profa ei. Am ramas gura casca cand mi-a zis si fierbeam :thumleft: Ok, trecuse si asta...acu cateva zile imi zice iarasi ca a trecut pe la fetita la gradi tot la ora cand sunt afara la teren si a mai vorbit cu profa despre fetita mea si a vrut sa vada cum merge cu ea la gradi ,cu limba engleza...etc Am inebunit nu alta!! Ce vrea asta de la mine si ce o doare mintea de fetita mea?!!

Cum sa fac fetelor , ce sa-i zic dar nu-mi convine ca tot vorbeste cu profa si tot se intereseaza de fetita mea, oare cine-i parintele aici?

Mda... si ea nici nu are nici in clin nici in maneca cu gradi si profa...hm...

Eu sunt o persoana f diplomata, nu-mi place sa ma cert si prefer sa gandesc de multe ori pana zic ceva cuiva...si e greu asa ca nu stiu cum sa mai actionez...
ReteteFamilie.com

#11391 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 January 2012 - 05:42 PM

Waw, Daniella, 325 de eurooo????!!! Maica mea, da' ce preturi aveti voi acolo?
Eu platesc 125 euro si nu-mi convine. Adica la aia de stat se plateste in jur de 90-100 euro/luna, si gata. Pe cand noi trebuie sa platim in plus danza creativa, engleza, motoria, teatru si mai contribuim si cu munca voluntara (torte, vanzare de Ceraciun si multe altele). Eu le fac cu draga inima, ca fac pt copilele mele, da' acuma cand am inscris-o din nou pt anul 2012-2013 ne-au dat o lovitura puternica in teasta... transportul nu-l mai ofera primaria, trebuie sa-l platim noi.
Nu-i de ajuns ca platesc transportul Marei 200 euro/an, acum trebuie sa-l platesc si pe al Giuliei 150 euro/an.
La noi a iesit si un pic de scandal pe chestia asta... sunt curioasa cum ar fi reactionat la sume de genul tau...
Stai, ca acum ini dau seama ca vorbesc prostii... Bia are pana-n 3 ani. Corect, pana-n 3 ani si eu platit 370 euro/luna, fara transport.
Da' totusi pt Romanica parca-i mult... sau mi se pare mie?
Sorina

#11392 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 January 2012 - 05:46 PM

Oana, referitor la vecina ta, in primul rand educatoarea n-ar trebui sa stea de vorba cu ea!
Adica n-ar trebui sa ofere nimanui relatii in legatura cu fata ta. Ea trebuie sa vorbeasca doar cu parintele.

#11393 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2012 - 05:48 PM

Moaa! Oana pai trebuie sa vb. si cu vecina sa o intrebi franc ce urmareste de ce se intereseaza de fetita ta si sa-i spui sa inceteze ,si profei sa-i atragi atentia ca nu e etic sa discute despre orice elev cu persoane care nu au nici o treaba,si pe vecina cand o mai intreba sa o trimita la plimbare :thumleft:

#11394 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2012 - 05:49 PM

Vezi postareaOana S, la 27 January 2012 - 05:42 PM, a spus:

si eu am o vecina de care vreau sa scap si nu stiu cum...Ofof!! ce zile negre imi face, nu stiu ce-i cu ea, ce vrea de la mine, dar nu-si da seama pe ce lume traieste!
Ea are 2 baieti de varste apropiate de a fetelor mele, a fost bine si frumos pana a inceput sa se intereseze prea mult de fetita mea cea mare...O data mi-a zis ca a trecut pe la gradi fetitei mesile stia ca este la teren la ora aia si a vrut sa vorbeasca cu profa ei. Am ramas gura casca cand mi-a zis si fierbeam :thumleft: Ok, trecuse si asta...acu cateva zile imi zice iarasi ca a trecut pe la fetita la gradi tot la ora cand sunt afara la teren si a mai vorbit cu profa despre fetita mea si a vrut sa vada cum merge cu ea la gradi ,cu limba engleza...etc Am inebunit nu alta!! Ce vrea asta de la mine si ce o doare mintea de fetita mea?!!

Cum sa fac fetelor , ce sa-i zic dar nu-mi convine ca tot vorbeste cu profa si tot se intereseaza de fetita mea, oare cine-i parintele aici?

Mda... si ea nici nu are nici in clin nici in maneca cu gradi si profa...hm...

Eu sunt o persoana f diplomata, nu-mi place sa ma cert si prefer sa gandesc de multe ori pana zic ceva cuiva...si e greu asa ca nu stiu cum sa mai actionez...

Oana, s-o fi indragostit de fata si vrea sa o ceara in casatorie, si ca o brava mama ce este vrea intai sa se intereseze daca-i brava viitoarea nora... Glumim si radem, dar de ce nu te duci tu si vorbesti cu profa sa nu mai dea detalii despre fetita ta si s-o invite frumusel afara. in curtea scolii intra numai cine e autorizat de parinti. Si mai e o chestie, in timpul scolii nimeni nu are voie sa interactioneze cu ei, decat educatoarele.
Vrei sa stii ceva, eu o vad vinovata in toata afacerea asta pe prof. Vecina ta e nebuna, da' ea de ce intra in vorba cu ea?
Sorina

#11395 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 27 January 2012 - 05:56 PM

pai si eu am vazut-o pe profa cea mai vinavata, dar am zis sa-mi mai incetineasca furia si apoi sa vb cu ea, ca-mi venea sa vb zilele astea cu ea.
La asta am ras si eu cu sotul meu - oare vrea ca fetita noastra sa-i fie nora, sau ce?!!

Ma duc sa-mi termin treaba si sa o mai domelesc pe pitica, ii ies ultimele maselute si greu e!

Am sa intru mai acusi sa citesc sfaturile voastre. Apreciez asta.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#11396 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 January 2012 - 06:35 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 27 January 2012 - 05:42 PM, a spus:

Waw, Daniella, 325 de eurooo????!!! Maica mea, da' ce preturi aveti voi acolo?
Eu platesc 125 euro si nu-mi convine. Adica la aia de stat se plateste in jur de 90-100 euro/luna, si gata. Pe cand noi trebuie sa platim in plus danza creativa, engleza, motoria, teatru si mai contribuim si cu munca voluntara (torte, vanzare de Ceraciun si multe altele). Eu le fac cu draga inima, ca fac pt copilele mele, da' acuma cand am inscris-o din nou pt anul 2012-2013 ne-au dat o lovitura puternica in teasta... transportul nu-l mai ofera primaria, trebuie sa-l platim noi.
Nu-i de ajuns ca platesc transportul Marei 200 euro/an, acum trebuie sa-l platesc si pe al Giuliei 150 euro/an.
La noi a iesit si un pic de scandal pe chestia asta... sunt curioasa cum ar fi reactionat la sume de genul tau...
Stai, ca acum ini dau seama ca vorbesc prostii... Bia are pana-n 3 ani. Corect, pana-n 3 ani si eu platit 370 euro/luna, fara transport.
Da' totusi pt Romanica parca-i mult... sau mi se pare mie?

da, Bea ar avea 1 an si 5 luni. Nu o dau la cresa de stat, pentru ca aici sunt conditii foarte proaste. Nu se compara cu ce e la voi: e alta lume! Pt ca e alta lume nici voi nu v.ati mai intors in tara de bastina, asa ca nu uita ca aici sunt doar preturile mai mici, sunt si conditiile horror. La stat sunt 30 in grupa cu o educatoare si pretul nu stiu exact care este, dar am auzit ca pana in 95 eur / luna, la care iti mai cer in plus: 1 bax hartie igienica/luna (zici ca are fundul cat China), 1 bax servetele umede, 1 bax servetele uscate, pampersi, 1 bax pahare unica folosinta si altele ... sa platesti separat un fel de atentie de 12 eur pe luna femeii de serviciu, la fel bucataresei etc. Plus atentii la educatoare si directoare. Nu ajungi tot acolo, dar pe copii ii primeste si bolnavi si atunci juma de luna o tii acasa si bagi bani in medicamente si doctori.
Asta e pret de gradinita privata unde sunt conditii foarte bune si posibilitate de urmarire online anytime. Problema ar fi ca aici nu sunt gradi sau cresa de stat decente. Daca vrei servicii decente, mergi la privat si preturile sunt ca la voi la capitala.
Cel putin deocamdata spun din ce am auzit. Nua m inceput incasa bat efectiv gradinitele sa vad situatia pe teren.
In plus e pret de Bucuresti, cu siguranta in orasele din provincie, sau la sat preturile se diminueaza mult.
oricum peste 2 saptamani vreau sa merg sa vb cu directoarea gradinitei, sa fac o vizita, sa vedem cum ne place si cat facem pe drum. Saptamana asta am fost in oras dimineata cu intalnirile ... si am facut zilnic peste 70 minute, desi vorbim de o distanta de doar 7 km. E teroare traficul. Mie mi-ar conveni sa dau 200 eur pe an pt transport dus-intors. Ma costa mai mult cu masina mea.
Programul va fi 8-18. Asta e alt avantaj, 10 ore pe zi si 4 mese: MD, pranz si 2 gustari. Bucatareasa e bunica unui copil si fac mancare cat mai sanatoasa. vedem, verificam, va mai tin la curent. Chestiune de alegere in final, punand in cumpana toate, nu doar pretul, ci si conditiile, siguranta, sanatatea.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11397 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2012 - 06:52 PM

Daniella, din ce povestesti, cred ca e bine s-o dai pe Bea la gradi, program bun, mancare buna, educatie, curatenie.
Binenteles ca la fata locului iti dai seama mai bine.

Cand o sa se tremine cu ciubucareala in Ro??????

#11398 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2012 - 06:54 PM

Fug la alimentara sa iau patrunjel ca am uitat sa iau azi de la aprozar.
Ce sa va aduc :thumleft: ?

#11399 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2012 - 06:55 PM

Mda, asa e... am reactionat instinctiv cand am vazut pretul. Pana la urma platesti cam cum platim noi aici... da' tot mi se pare mult pt Romanica...
Tu stii mai bine care sunt preturile... da' cine-si permite sa plateasca asa ceva? Mult al naibii, si pt voi si pt noi. Oricum ar fi sunt o caruta de bani.
Sorina

#11400 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 27 January 2012 - 06:56 PM

Moatzo, felicitari baiatului tau!
Boni, sa traiasca varsatoarea mica! Sanatate si noroc!
N-am plecat la Braila, ca n-am avut cum.Am ajuns tarziu de la munca si la 21 incepe petrecera la Braila.N-as fi ajuns la timp si nici n-am vrut sa risc!
Ma oftic rau!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 568
  • 569
  • 570
  • 571
  • 572
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul