Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 704
  • 705
  • 706
  • 707
  • 708
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#14101 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 22 February 2012 - 01:41 PM

Vezi postareaGelutza, la 21 February 2012 - 11:30 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 21 February 2012 - 11:25 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 21 February 2012 - 01:40 PM, a spus:

in targurile astea...se dau si püe gratis la cunostintze...

m-am intrebat toată ziua cîte consoane lipsesc ca să avem descrierea exactă la ce se dă pe gratis la cunoştinţe :rolleyes:

Sa vezi ce ma gandesc si eu toata noaptea acum, deci, incepe cu "p", sa nu uit...plec la combinatii! =))

Gelutza? Ai gasit azi-noapte ce cautai? ;)

#14102 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 February 2012 - 01:44 PM

Dau si eu ziua buna .

#14103 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 February 2012 - 02:03 PM

La noi e f. frig azi (ieri a fost cald) asa ca va incalzesc cu o supita calda de rosii :rolleyes:

Fisier atasat  SAM_2604.JPG (74.08K)
Number of downloads: 0

#14104 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 February 2012 - 02:19 PM

Hello, hello!

si la mine parca-i mai rece azi!

Buey, Dani, tu esti zen tare! Ce poa' sa faca o carte, nimic nu te mai atinge! Eu n-o vreau inca ptr ca mai am de terminat vreo 7 dintr-o serie, si nu pot citi in paralel. Alea-s cu totul si cu totul altceva.

Giorgi, parasesti familionul chiar de Dragobete? vezi sa nu intre omul la ganduri! Papanasi zici?

Gela, ce-ti pasa? nu mai ai copiii acasa, te tzii de dezmatzuri! Cre' ca io tre sa ma rezerv ptr saptamana aviatoare, acum e fi-miu in vacanta.
Io duminica am niste musafiri si-o sa ne bucuram in liniste, fara scula, de prezenta lor. Canta canarii!

Hazel, te-nteleg perfect, tu esti de-a mea: nu-i drept deloc pe lumea asta!

#14105 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 22 February 2012 - 02:22 PM

nu mai editez: Giani, din ce faci tu supa de rosii acum? eu nu ma-ncumet decat din rosii de vara. am facut destul suc asta vara, oare pot sa fac din el? oricum, aseara am inceput o ciorba de curcan. deci dupa ce s-o termina asta.

#14106 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 02:29 PM

Vezi postareamoatza, la 22 February 2012 - 02:22 PM, a spus:

nu mai editez: Giani, din ce faci tu supa de rosii acum? eu nu ma-ncumet decat din rosii de vara. am facut destul suc asta vara, oare pot sa fac din el? oricum, aseara am inceput o ciorba de curcan. deci dupa ce s-o termina asta.

Pai la noi la magazin erau rosii un pic palite'' de la 6 roni kg. le facuse reducere de pret la 2 roni kg.,am ales 2 rosii ,si am luat si o conserva de rosii in suc de rosii,in rest am calit o ceapa stins cu rosiile maruntite,pus 1 lingurita de zahar ca sa-i mai tai din aciditate pt. bub',am pus si o lingura de bulion sa fie rosie si buna ,morcov,telina ,radacina de patrunjel dupa 20 de min de fiert pun cuburele de cartofi,crenguta de cimbru,marar uscat (asta am avut eu),dupa alte 15 min pun pastele ,eu am pus fundite sa-l incant pe bub',las sa fiarba pastele cat scrie pe plic sting si pun patrunjel proaspat maruntit ...E f. buna ,se poate servi cu ceapa sau ardei iuti proaspeti sau murati ...

Da poti sa faci si doar cu suc de rosii facut de tine dar daca e prea acid pui putin zahar si pune si o lingura de bulion,in rest ce legume iti plac..

#14107 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 22 February 2012 - 02:34 PM

am inteles, asa ma gandeam si eu. si am o pasta de ardei bunaaaa, daca-i pun mai multa, nu tb zahar. merci!

#14108 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 22 February 2012 - 02:40 PM

Motzulina , io fac supa de rosii iarna din rosii taiate la conserva. D-alea taiate bucatzi , pt pizza le spune aici. Alea mi se par cele mai bune :rolleyes:

#14109 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 02:50 PM

Eu am avut deastea la 2 roni...

Fisier atasat  SAM_2610.JPG (56.09K)
Number of downloads: 0

#14110 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2012 - 02:52 PM

Moatza, si noi am facut week-end-ul trecut supa de rosii din sucul de rosii de asta vara (facut din rosiile din gradina prietenei mele, o bunatate!). Numai ca eu am invatat de la mamitza mea sa pun orez, dar si cu pastele ale fundulitza arata tare bine.

Deci, eu plec la Sinaia, cu colegii de servici, deci singura fara sontz, :rolleyes: si in seara de Dragobete mai avem si cina festiva si el stie asta, ;) acum nu stiu daca intra la ganduri, dar sambata, pe 25, vine si el de dimineata si ne intoarcem seara impreuna, ca doi porumbei =)) . Vine fara cupil, Alex este racit rau, cu febra, amigdale cu puroi, tuse, s.a.m.d.
De abia astept sa plec, simt nevoia sa schimb atmosfera, orasul, dar sa fiti cumintzi pana ma intorc si o sa vin cu poze, sper sa fie frumos si sa nu imi para rau, am inteles ca avem ca invitat special la acest Seminar, sa tina un speech, pe Dl.Oprescu, deci avem parte si de personalitati.
GEORGIA

#14111 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2012 - 02:54 PM

Vezi postareaGeany, la 22 February 2012 - 02:50 PM, a spus:

Eu am avut deastea la 2 roni...

Cutie de asta folosim si noi, tot 2 roni, dar daca avem si suc bun de rosii...
GEORGIA

#14112 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 03:18 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 22 February 2012 - 02:52 PM, a spus:

Moatza, si noi am facut week-end-ul trecut supa de rosii din sucul de rosii de asta vara (facut din rosiile din gradina prietenei mele, o bunatate!). Numai ca eu am invatat de la mamitza mea sa pun orez, dar si cu pastele ale fundulitza arata tare bine.

Si mami meu tot cu orez o face ,dar am zis sa-i pun fundite lui bub' sa-l incant,restul de fundite o sa le fac cu smantana ou si gusa de porc (un fel de carbonara cu smantana ca doar cu ou cum se face de fapt si de drept nu le place alor mei)

#14113 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 22 February 2012 - 03:27 PM

Buna ziua cu soare si din sud!
Daca e soare, numai bine, avem si balti...
Da ce bine, ca suntem avuti! =))
Fetelor astazi desi e miercuri, e zi aliturgica, deci dezlegare la oua, branza, peste si lapte, la fel si vineri.
Asa ca, daca tot am ajuns acasa pregatesc si eu niste peste, apoi plec la repetitie , abia astept sa ma invart pe sub mana inc-o data( nu ma duc in fusta, asa ca n-are ce se face roata!) :rolleyes:
Cheful nostru a ramas pe sambata seara, deoarece parte din prieteni lucreaza sambata pentru recuperari si le-ar fi peste mana sa petreaca vineri pana tarziu si apoi la munca... asa ca, am timp berechet sa pregatesc in voie ce mi-am propus pentru petrecere.
Mai sunt discutii cu locatia, in seara asta trebuie sa cadem la pace si cu asta, se duc baietii la crama sa faca aprovizionarea cu ce mai trebuie pentru asigurarea fluentei in instalatii.
Ma bucur ca toate sunteti bine.
Carmen tot nu a aparut, angel sper ca e bine, nu am citit-o azi;
Giorgiana, la tine e rost de team building, ce fain, mi-e dor si mie de unul, noi ne distram fain la chestii d'astea!Distractie placuta iti urez de pe acum!
Janen, supa ta e tentanta,norocul meu e ca am avut aseara , acum trebuie sa urmeze o ciorba fiindca legitimu' e cu borsul!

#14114 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 February 2012 - 03:38 PM

Buna ziua la han!

m-am intrebat toată ziua cîte consoane lipsesc ca să avem descrierea exactă la ce se dă pe gratis la cunoştinţe :rolleyes:

Ai aparut deci ;) !

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2012 - 11:34 PM, a spus:

Any, cum fu cina? ce ai papat ? =))

Vai cat am mancat, am uitat de dieta, de tot!
Ceafa de porc facuta-n suc de rosii, cu cartofi intregi fierti tot acolo cu carnea si soric de porc, un deliciu!
Coaste de porc si carnati la gratar.
Apoi dulciuri minciunele, niste chestii rotunde care seamana cu castagnolele in schimb se cheama struffoli (prajite bilutele apoi amestecate cu miere de albine), cannoli si altele tot cu ricotta.

#14115 Guest_Gelutza_*

Postat 22 February 2012 - 03:39 PM

Vezi postareamoatza, la 22 February 2012 - 02:19 PM, a spus:

Hello, hello!

si la mine parca-i mai rece azi!

Gela, ce-ti pasa? nu mai ai copiii acasa, te tzii de dezmatzuri! Cre' ca io tre sa ma rezerv ptr saptamana aviatoare, acum e fi-miu in vacanta.
Io duminica am niste musafiri si-o sa ne bucuram in liniste, fara scula, de prezenta lor. Canta canarii!

Mi-am adus aminte, citindu-te, ca intr-un an, la un chef de genul, pe la patru dimineatza le ziceam prietenilor sa plece mai repede ca io am pachete de facut la studenti si ei nu se dadeau dusi, ma rugau sa ma apuc de snitele ca sa ma ajute si ei, la mancat... :rolleyes:

Referitor la supa de rosii eu o fac cu rosii din borcan, dar din cele puse de mine, fara consrvanti si cu legume coapte:ardei gras si rosu si verde, 2 cepe, o jumatate de telina mica.Rosiile le fierb bine, apoi dupa ce se coc legumele, blenduiesc totul si asezonez cu busuioc, leustean, patrunjel, depinde de toana de moment, dar iese foarte buna!

#14116 Guest_Gelutza_*

Postat 22 February 2012 - 03:42 PM

Vezi postareaMutti, la 22 February 2012 - 01:41 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 21 February 2012 - 11:30 PM, a spus:

Sa vezi ce ma gandesc si eu toata noaptea acum, deci, incepe cu "p", sa nu uit...plec la combinatii! =))

Gelutza? Ai gasit azi-noapte ce cautai? ;)

Am gasit multe cu "p"...dar io nu stiu ce cautam, :D asa ca m-am multumit cu ceea ce am gasit! ;)

#14117 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 February 2012 - 03:42 PM

Va multumesc, fetelor! In sfarsit sta mai bine... acum sa vedem daca dureaza.

Am fost in deplasare. Am facut o plimbare pe bici cu Mara cu tot. E o frumusete de soare afara, chiar eu am stat fara caciula. Motivul iesirii a fost un prieten care a ramas 'intepenit', asa ca am fost sa-l 'intepam'. Am profitat si am fost si pe la magazin si am luat niste fructe de padure congelate.
Mai stam un pic si mergem sa o luam pe Giulia de la autobuz... sunt tare curioasa sa vad cum a fost azi. Sper sa nu mai fi batut pe nimeni...

Va pupacesc!
Sorina

#14118 Guest_Gelutza_*

Postat 22 February 2012 - 03:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2012 - 11:32 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 21 February 2012 - 11:27 PM, a spus:

Eu imi comand condimentele astea "exotice" pe internet...o sa-ti dau Mp, cu numele firmei fiindca nu stiu daca imi este permis sa spun aici firma;am luat ghimbir si murat si radacina proaspata, seminte de pin, anason, sofran si alte alea le preturi foarte convenabile si imi place si calitatea .

esti comoara :rolleyes: ! vreau seminte de pin de cand cu lupii si nu am ajuns sa cumpar niciodata!

Ti-am dat Mp, e firma de incredere, am dat adresa multor persoane si toate sunt multumite atat de calitate cat si de promptitudine.

#14119 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 February 2012 - 03:47 PM

Maiiiiii, da ati dcris iar romane intregi...noa , am citit tot, si sunt la zi.
eu zupa de rosii, o fac din rosii proaspete, plus cutie-2 cutii de pelati(rosii in bulion) si concentrat ( bulion sau cum i se mai spune )
si pun musai morcov,pastarnac/radacina patrunjel, telina, ceapa/praz la fiert.apoi in final ori paste marunte sau fidea

#14120 Guest_Gelutza_*

Postat 22 February 2012 - 03:57 PM

Vezi postareaGeany, la 22 February 2012 - 08:42 AM, a spus:

Buna dimineata tuturor!

Azi lovesc in plin :rolleyes:

Focaccia cu ceapa,ulei de masline,fulgi de ardei iute ,piper..

Mereu ma lovesti cu focaccia si nu-mi trece pana nu imi fac! =))

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 704
  • 705
  • 706
  • 707
  • 708
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul