La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 23 February 2012 - 12:52 PM
Postat 23 February 2012 - 01:00 PM
Stella, ce frumos din partea ta, sa faci la tine acasa petrecerea pentru colegul tau
Salam de mistret am mancat, de rata nu, insa cred ca tre' sa fie tare bun.
Normal, o sa aduca si ei ceva, nu cred eu ca vin ei cu mana goala, asa e frumos cand te duci la cineva. In Ro de exemplu, obiceiul cu florile cand te duci la cineva, nu s-a pierdut, mie imi place foarte mult si asta, atata recunostinta macar pentru gospodina care sta la cratita
Iar cand sunt asa multi, eu sa fiu invitata chiar as intreba ce sa aduc sau daca as putea sa ajut cu ceva.
E fain ca sarmalele le ai deja gata, numai trebuie fierte
Postat 23 February 2012 - 01:00 PM
Sotul meu a muncit cu spor si nu mai are buba' nici calculatorul meu
Azi nu gatesc,ca mai am supa de ieri si tocanita de cartofi langa care o sa fac o salata de varza rosie ,ca am cumparat una azi
O zi buna tuturor !
Postat 23 February 2012 - 02:25 PM
Eu am venit de la tzep, ms duc sa ma mai invart un pic prin casa, prin curte si dupa aia-mi vin fetele acasa.
Va pupacesc!
Postat 23 February 2012 - 02:30 PM
sorinadaniela, la 23 February 2012 - 02:25 PM, a spus:
Eu am venit de la tzep, ms duc sa ma mai invart un pic prin casa, prin curte si dupa aia-mi vin fetele acasa.
Va pupacesc!
Hieeii!! Da' eu nu caut scuze de lipsa (absente motivate
Maine e liber asa ca ,cu sot cu tot plimbare...
Fox pe unde o mai fi?!
Mac' sa-l culc pe bub'
Postat 23 February 2012 - 05:12 PM
stella, la 23 February 2012 - 12:52 PM, a spus:
Multumesc,Stella
Pe-al meu,fiindca n-a putut sa-l refuze si sa zica ferm ca nu iese din casa,pe colegul pentru ca,pe langa faptul ca l-a purtat prin vant si ploaie pana i-a gasit ce i-a trebuit,l-a si mai tinut la sfat.Parca avea orbul gainilor de nu vedea in ce stare e.Toata afacerea a tinut doar o jumatate de ora,dar a fost de-ajuns,pentru ca azi iarasi am inceput-o de la capat,cu febra si tot setul.
Geany
Dorina,scriu aici sa nu fac off-topic la celelalte subiecte.Dar,m-ai dat gata!Nu ziceai si tu ca esti racita?Eu azi in afara de o supa sotului si niste mancare de cartofi n-am mai facut nimic,in afara de drumurile sus-jos cu ceaiuri,siropuri,castronele....Cred ca imbatrinesc...
Postat 23 February 2012 - 05:14 PM
Ce promitator suna, la noi tot pe 2 nivele o sa fie. Mai bine puneam lift
Postat 23 February 2012 - 05:17 PM
De Stella ce sa mai zic! pai numai sa-ti intre-n casa 50 de persoane si tot e greu! dar sa mai si pregatesti aproape totul! Bravo, felicitari! Si-mi place ca esti f implicata, te oferi...felicitari, Stellutzo!
Giani, daca Bub e pe-acum e stapan pe pc, ai viata grea! ce ti-e si cu copiii astia, dom'le, zici ca i-ai facut in calculator! de parca noi am fi mai breze! daca n-ar tb sa mai si slugarim prin casa, tot numai aici ne-ai gasi!
ieri am prestat si eu la greu: o ciorba, un gulas, niste ficatei cu ceva pe langa ei si, cel mai tare, cu muuuulti nervi toba! pe langa ca am curatat 2 stomace proaspete de porc - numai cine a facut treaba asta stie despre ce vorbesc! -am avut neplacuta surpriza sa mi se sparga amandoua la fiert
totusi, noroc c-am mai patzit o data si nu m-am pierdut cu firea. asta dupa prima nenorocire. nu s-au imprastiat chiar toate in oala, asa ca le-am recuperat si le-am indesat in cel de-al doilea stomac. noroc ca le curatasem pe-amandoua, ca daca era necuratat, aruncam totul la caini. ziceam c-am pierdut 20 de lei si gata!
al doilea stomac se congelase deja, dezgheata-l cu apa fierbinte, trage usor de el sa nu se rupa, in fine! am condimentat iar bucatelele de carne, nici nu mai stiam daca-i suficient...le-am indesat in stomac, am cusut, nici nu mai nimeream ata-n ac de nervi! omu'mi zice sa-l pun intr-un ciorap, ca asa i-a zis lui o colega, eu-nu! ca nu se poate sa am si-al doilea ghinion. ei, uite ca se poate! n-au trecut 2 min de cand l-am pus la fiert c-a crapat si asta, intr-un capat mai tare, plus alte plesneli mai mici. va zic sincer, primul impuls a fost s-arunc toata oala pe geam. aveam niste nervi! il chem pe om sa m-ajute sa recuperez bucatelele, sa le-ndes in stomacul ferfenitit, si-apoi sa-l bag intr-un ciorap. asta adormise, nu voia sa se scoale si striga sa le-arunc la caini si gata!
cand m-a vazut ca cotroboiam dupa ciorapi - noroc c-aveam o pereche de sosete de-astea subtiri noi, ca nu ma rabda inima sa-mi stric gazelu' -Sorina stie! - s-a dat si el jos din pat si-a inceput sa pescuiasca carnea din zeama din oala. am gasit ciorapii, spala-i totusi, ca miroseau prea tare a nou... ei acuma hai sa indesam carnea in ce-a mai ramas din stomac si-apoi totul in ciorap! da, da' cum? ca era fierbinte totul. ne-am oparit, am etalat toata colectia de injuraturi, am bufnit si-am traznit, da' am reusit! am legat ciorapul, l-am pus la fiert!
acuma spala toata bucataria iar, ca era numai stropi de grasime, de la cat ne scuturasem mainile de fierbinteala, bashca un morman de blide, doar de la transbordarea asta, ca inainte de prima nenorocire facusem luna si pusesem totul la loc.
cat am smotruit, s-a fiert si toba, alta munca s-o scoti din oala! am reusit, tragand pur si simplu ciorapul plin din oala, dar cu pretul unor alte opareli. am dus-o in balcon, am presat-o...toata noaptea n-am visat decat porci care trebuiau pregatiti! dimineata m-am dus glontz sa vad daca s-a legat, era beton!
deja parca mai uitasem de nervi, da' tot ma gandeam cum o fi inauntru, or fi bucatelele legate intre ele?
cand am venit de la munca, am taiat-o repede! tananananaaaa!
DSC07242 (Small).JPG (82.21K)
Number of downloads: 0
de-acuma, chiar ca-s experta! daca n-am capitulat eu cu-asa incercari, pot sa fac toba si la nunti
care vreti, care doriti?
Postat 23 February 2012 - 05:25 PM
Eu zic c-o sa mancati toba asta pana la ultima bucatica
Dar a iesit o frumusete!
Postat 23 February 2012 - 05:25 PM
Ellani, la 23 February 2012 - 05:12 PM, a spus:
Dorina,scriu aici sa nu fac off-topic la celelalte subiecte.Dar,m-ai dat gata!Nu ziceai si tu ca esti racita?Eu azi in afara de o supa sotului si niste mancare de cartofi n-am mai facut nimic,in afara de drumurile sus-jos cu ceaiuri,siropuri,castronele....Cred ca imbatrinesc...
Ba sunt racita , dar eu sunt genul de om care nu se lase cu una cu doua , pentru ca daca o fac , nu ma mai ridic . Asa ca , doar daca-s jumatate moarta stau in pat :)Si incerc sa mobilizez si pitica , pentru ca stiu ca e mai bine asa . A facut cu mine "chiflele " de la "ce am copt azi" , apoi a tras un pui de somn
Postat 23 February 2012 - 05:28 PM
any_annette, la 23 February 2012 - 05:25 PM, a spus:
Eu zic c-o sa mancati toba asta pana la ultima bucatica
Dar a iesit o frumusete!
pai o sa-i dau lu' fi-miu la Bucuresti, o sa duc si la serviciu, le voi da si prietenilor de duminica, sper sa se termine repede!
mie mai mult imi place sa fac. si-a iesit mare, are vreo 2 kg.
Postat 23 February 2012 - 05:28 PM
Moato' bub' are perioade cand e mai interesat de calculator si perioade cand e plictisit de el ,acum a trecut prin perioada in care a cam stat lipt ,se uita la desene animate si joaca jocuri de gatit de colorat de construit
Postat 23 February 2012 - 05:33 PM
Pot da?
pup fata harnica si jucausa!!
Postat 23 February 2012 - 05:36 PM
Postat 23 February 2012 - 05:56 PM
moatza, la 23 February 2012 - 05:36 PM, a spus:
Papusico am dat lucruri,haine cearceafuri masa
¨patura noua cu cearceaf dar si la alta persoana un set de cearceaf
Acum a mai ramas asta cu imbracatu.
M oi descurca eu cumva
Postat 23 February 2012 - 06:01 PM
moatza, la 23 February 2012 - 05:17 PM, a spus:
ieri am prestat si eu la greu: o ciorba, un gulas, niste ficatei cu ceva pe langa ei si, cel mai tare, cu muuuulti nervi toba! pe langa ca am curatat 2 stomace proaspete de porc - numai cine a facut treaba asta stie despre ce vorbesc! -am avut neplacuta surpriza sa mi se sparga amandoua la fiert
Harnica?! Nu prea... trebuie sa-mi umplu timpul cu ceva ca altfel o iau razna.
Transformatul la monti era de domeniul SF-ului acum ceva timp pentru mine. usor, osor am invatat ce si cum si acum merge struna.
Daca ai nevoie de ajutor e de ajuns sa strigi, ca sigur vei fi auzita... boni are si mai multa experienta decat mine. Asa ca orice problema daca poate fi rezolvata, cu siguranta va fi rezolvata.
Sa stii ca in primul rand gustul se educa, si in al doilea rand habar nu au ca sunt monti. Hai ca ai mei s-au invatat cu ce le fac eu, dar sunt multi altii care mananca la mine si care nu-si dau seama ce mananca. Ma intreaba cand vad ca-mi pun si eu daca e pt mine. Le zic da, si raman masca.
Iti garantez eu ca nu se prind de figura. Nu ai nimic de pierdut daca incerci... in cel mai rau caz le duci la munca si scapi de ele. De fiecare data cand am dus la munca, au ras tot ca furnicile.
Vezi, tu esti harnicuta... Toba nu am facut niciodata. Brava! Si cata rabdare...
moatza, la 23 February 2012 - 05:20 PM, a spus:
Ellani, la 23 February 2012 - 05:12 PM, a spus:
asta nu-i un noroc,
bici.gif (7.03K)
Number of downloads: 0 e-o lipsa care tb remediata!
Total de acord cu Moatza!
Izuk, voi sunteti mai bine?
Ellani, la voi care mai e situatia?
La noi... la noi, Giulia de cand a venit face numai prostii. Se vede ca e pe aproape de gemeni.
Cum a venit acasa a inceput ca mai e torta, ca vrea torta. Bine iubire, iti da mama. I-am taiat o feliuta, i-am pus-o pe farfurioara si i-am dat o lingurita... mananca!
Ce credeti ca facu? Dupa ce si-a terminat feliuta, a trecut la atacat platoul cu torta inarmata cu lingurita. Cine stia ce face ea in bucatarie...
Si vine Mara... vreau si eu torta. Bine iubire, hai sa-ti taie mama si tie. Si uite asa ma duc eu i bucatarie si gasesc torta ciopartita. Am ramas cu gura cascata... ce puteam sa zic?
Nu trec 5 minute si se apuca de colorat. Aveam culorile ei puse intr-o chestie filigranata dintr-un lut ceva... bine-inteles ca a spart-o. A rezistat ani buni cu Mara, cu Giulia nu a avut multe zile.
Si tot asa... ramane de vazut ce se va mai intampla pana la culcare.
Ma duc sa bucataresc...
Postat 23 February 2012 - 06:27 PM
Ca "nu se stie, daca se strica e ca si garantie cutia".
Diseara ma duc si arunc cateva
Postat 23 February 2012 - 06:35 PM
Sorina, nu-s chiar asa de harnica, da' ma descurc.
Ref la ai mei si invatzul/dezvatzul de anumite chestii, afla ca nu-s catari mai mari pe lume decat ei. in special al mare. am lupte grele.
Postat 23 February 2012 - 06:40 PM
moatza, la 23 February 2012 - 06:35 PM, a spus:
Sorina, nu-s chiar asa de harnica, da' ma descurc.
Ref la ai mei si invatzul/dezvatzul de anumite chestii, afla ca nu-s catari mai mari pe lume decat ei. in special al mare. am lupte grele.
O da, incaltamintea o tin si eu in cutii, fiecare pereche cu cutia ei.
Rafturile sunt pline in debara, am mai facut turnuri pe jos, cum am putut, una peste alta.
In toamna am mai sortat din ele si am mai dat la caritas, la fel si haine, dar cutiile tot le-am pastrat

Ajutor