Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 711
  • 712
  • 713
  • 714
  • 715
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#14241 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 10:07 PM

Bon am citit ce-a scris Gela, asa ca eu care iau pasarile sacrificate de altii, nu am probleme =)).
Sanatate Elenutei canatareata :) , vorba Pusei, mi-o si imaginez cantand colo de zor Oac oac oac ...
Gela , pai tu faci complicateli mari si la dulciuri si la sarat ;), eu ca telefoanele astea zmechere, ma pun in mod * cat mai comod* si ce cere mai putin efort...asa ca ciocolacioasa casei, care daca e mai....festiva o *zmangalesc* cu niscai ganache ;) , sau altele care se fac rapid. drept e ca dupa vorba din strabuni e usor ceea ce stii sa faci si faci des :(. deci eu pic in admiratia ta si a zoazei la merele alea sublime, dar din comoditate cumpar aluat frantzuzesc deja intins...si nu fac decat sa curat, sa tai si sa asez merele pe aluat...si tagadaaaaaaaa tarta dupa un pasaj la cuptor e gata si apetisanta =))

#14242 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 February 2012 - 10:09 PM

Vezi postareamoatza, la 23 February 2012 - 05:17 PM, a spus:

care vreti, care doriti?

Vreau si eu!! ce bine arata!! Nu am mai mancat toba de cand eram acasa in RO si facea tati meu, si tare buna era!!
Foarte bine a iesit, bravo!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#14243 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 23 February 2012 - 10:10 PM

Stella, eu aluat de foietaj nu am facut niciodata, ca imi place mult de tot ala din comert =)) =)) !

#14244 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 February 2012 - 10:16 PM

Vezi postareaUma, la 23 February 2012 - 08:10 PM, a spus:

E o vorba in engleza care zice ca ai "un dinte dulce" daca esti pofticios la chestii dulci -eu pot sa zic ca am toata dantura dulce!

Cand va apuca rau de tot pofta de dulce mancati ceva acru - la mine functioneaza cu un castravete acru sau cu masline verzi (la borcan, alea cu gogosar la mijloc)

Intr-o perioada am renuntat la toate dulciurile, inclusiv zahar in cafea si dupa trei saptamani (nu placute!) nu am mai simtit aceeasi chemare/dorinta/nevoie spre/de dulce. Mai mult,cand nu am rezistat unei bucatele de placinta cu branza (calcaiul lui Ahile pentru mine) mi s-a parut ciudat gustul de dulce. Dar nu a rezistat mult :)

si eu am dantura toata dulce dar si sarata!! imi plac copturile de tot felul :lol:
Am renuntat si eu o perioada buna la dulce si nu prea ma mai incanta deloc...dar apoi m-am plictisit :lol: si am inceput sa pap dulce ...vorba vine "plicitisit"..
ReteteFamilie.com

#14245 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 February 2012 - 10:18 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 23 February 2012 - 07:30 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 23 February 2012 - 07:11 PM, a spus:

Adevaru-i ca vreau, da' nu stiu ce vreau :lol: . eu as vrea mai mult si mai mult sa ma dezobisnuiesc de pofta de dulce. cred ca m-as pricepe sa transform si eu niste chestii de pe-aici, dar daca le fac, bineinteles ca le voi manca. au si astea monti destule calorii iar eu nu functionez ca unul care n-a avut pb de greutate niciodata. stiu teoria ca la monti nu se numara caloriile, dar la mine nu ar merge sa bag 2000 kcal fie ele monti si sa nu ma ingras. nicicum!
de-aia cand chiar mor de dulce, bag niste ciocolata neagra si-n disperare de cauza chiar si-un pic de gem/miere. dar cu frana, cu mare frana. :)

Pai, ar fi bine pentru tine sa hotarasti ce vrei...
Si eu as vrea sa ma dezobisnuiesc de pofta de dulce, dar cred ca e ceva imposibil. Asa ca fac si eu ce pot in aceasta privinta. Adaptez. Fac o data pe saptamana. Fac si dau la altii...
Eu nu gandesc si nu am gandit niciodata in calorii.
Si nu uita ca vorbesti cu o persoana care acum aproape doi ani avea 110-115kg. Atunci cand m-am hotarat la monti ajunsesem la 105kg... asa ca si eu am avut probleme cu greutatea. Sper sa ramana in trecut.
Asa ca daca la mine a functionat fara calorii, ma gandesc ca ar merge si la tine... dar asta numai tu o poti sti.
Daca reusesti in lupta cu dulciurile, ai grija, nu ma uita si pe mine, sa-mi dai si mie reteta! :lol:

cat ai slabit? felicitari! Ma bucur ca ai slabit, nu e usor deloc.
ReteteFamilie.com

#14246 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 10:22 PM

na, ca sa vedeti *tartele * la minut ( totusi macar 20-25 min la cuptor la 220° )prima e cu pere feliate *frumos* , a2a cu mere taiate cubulete si special pentru Zoaza.... ca azi facu fratele clatite pentru musiu...si mancai si eu una cu dulceata de caise facuta de moaaaaaaaaaa :lol:.

Fisiere atasate

#14247 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 February 2012 - 10:30 PM

Vezi postareastella, la 23 February 2012 - 10:22 PM, a spus:

na, ca sa vedeti *tartele * la minut ( totusi macar 20-25 min la cuptor la 220° )prima e cu pere feliate *frumos* , a2a cu mere taiate cubulete si special pentru Zoaza.... ca azi facu fratele clatite pentru musiu...si mancai si eu una cu dulceata de caise facuta de moaaaaaaaaaa :lol:.

arata bine! cum faci tartele? este reteta pe Arta?

Pupici!
ReteteFamilie.com

#14248 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 23 February 2012 - 10:33 PM

Vai ce-mi faci Stellaaaaa :lol: !

#14249 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 23 February 2012 - 10:36 PM

Vezi postareazoazorel, la 23 February 2012 - 09:11 PM, a spus:

Si fiindca maine-i Dragobetele

tizoooo, ve faine ti-au iesiiiit! :lol: :lol:
sa aveti un Dragobete frumos
fiica dacilor

#14250 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 10:41 PM

Vezi postareastella, la 23 February 2012 - 10:07 PM, a spus:

...... deci eu pic in admiratia ta si a zoazei la merele alea sublime, dar din comoditate cumpar aluat frantzuzesc deja intins...si nu fac decat sa curat, sa tai si sa asez merele pe aluat...si tagadaaaaaaaa tarta dupa un pasaj la cuptor e gata si apetisanta :lol:

Vezi postareaOana S, la 23 February 2012 - 10:30 PM, a spus:

Pupici!

Oana , ti-am dat quote la cum le fac...era mai sus in mesajul precedent:).
atat ca cea cu mere am facut-o la si mai mare repezeala, asa ca am taiat rapid cubulete , si presarat oéeac de zahar, si scortisoara.
cea de pere, le-am taiat cat de cat egale feliile, si am incercat sa le pun mai ordonat...si am pudrat cu oleac de zahar pudra la final :lol:

#14251 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 February 2012 - 10:42 PM

Vezi postareastella, la 23 February 2012 - 10:41 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 23 February 2012 - 10:07 PM, a spus:

...... deci eu pic in admiratia ta si a zoazei la merele alea sublime, dar din comoditate cumpar aluat frantzuzesc deja intins...si nu fac decat sa curat, sa tai si sa asez merele pe aluat...si tagadaaaaaaaa tarta dupa un pasaj la cuptor e gata si apetisanta :lol:

Vezi postareaOana S, la 23 February 2012 - 10:30 PM, a spus:

Pupici!

Multumesc!

Oana , ti-am dat quote la cum le fac...era mai sus in mesajul precedent:).
atat ca cea cu mere am facut-o la si mai mare repezeala, asa ca am taiat rapid cubulete , si presarat oéeac de zahar, si scortisoara.
cea de pere, le-am taiat cat de cat egale feliile, si am incercat sa le pun mai ordonat...si am pudrat cu oleac de zahar pudra la final :lol:

ReteteFamilie.com

#14252 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 24 February 2012 - 02:18 AM

Vezi postareaOana S, la 23 February 2012 - 10:16 PM, a spus:

si eu am dantura toata dulce dar si sarata!! imi plac copturile de tot felul :lol:
Am renuntat si eu o perioada buna la dulce si nu prea ma mai incanta deloc...dar apoi m-am plictisit :lol: si am inceput sa pap dulce ...vorba vine "plicitisit"..

Da..plictiseala de lipsa :) De atunci nu am mai reusit sa mananc fara zahar, dar incerc sa ma mentin la cele doua lingurite de zahar din cafea (nu beau cola sau alte bauturi cu zahar)
Nu am mai facut de ceva timp dulciuri..dar si atunci prefer sa mai dau din ele ca altfel..tentatia mare :)

La ce poftesc eu e bagheta proaspata -e o companie care o face exact cum trebuie...la aia mi-e mai greu sa ma opresc :(
A cat is a friend fur-ever !

#14253 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 February 2012 - 08:45 AM

'neata la fetele frumoase!

Sa vedem ce-mi mai aduc aminte...
Sigur stiu ca avem bolnaviori, si nu-i bine.
Ellani, Izuk, Elena care mai e situati la voi? Pupacim sa treaca!

Stiu sigur ca am dintii stricati si de dulce si de sarat... ceea ce nu-i bine.
Si apropos de ce va ziceam ieri... mie imi spune corpul imediat cand am sarit calul. Si aseara a traz clopotelul. Asa ca terminam cu mare grija ce avem prin casa si ne linistim pt o perioada. Ne intoarcem la rontait de migdale si ciocolata neagra.
Asa ca daca-mi vine vreo tentatie, o rezolv imediat... fac dulce sau sarat nemonti, si asa sigur nu mananc. Problema rezolvata.

Stella... de Stella imi place ca e rapida. Brava! Si mie-mi place rapiditatea.

Anny, daca ai sti cat imi place mie aluatul din comert... da' nu-i monti, asa ca vrand nevrand trebuie sa ma bucataresc daca vreau si eu sa pap.

De slabit am slabit bine, zic eu, de la 105kg am ajuns undeva intre 73-75kg dupa un an si jumatate... si ma simt de milioane. Bine, asta cand nu exagerez cum am facut zilele astea.

Si gata, nu mai tin minte...
A, ba da, Gela, Gela te iubesc... Doamne, cate chestii poti face intr-o zi... Superbrava!
Si am inteles ca zi trebuie sa fac ordine in casa si sa-i zic consortului ca nu are voie sa se certe cu mine... nu sunt probleme pt partea a doua, ca si-asa ne vedem putin.

Va pupacesc! O zi buna!
Sorina

#14254 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,583
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2012 - 10:23 AM

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 06:27 PM, a spus:

Vreau si eu sa stiu daca mai e cineva ca mine si ca dl.Any , care pastreaza toate cutiile de la aproape orice: computer fix, portabil, telefon, eu pana si o cutie de la o geanta :lol:

Pe Bris n-o depasesc pentru ca virgula cutia de la frigider si-au luat-o cei care l-au adus acasa :)
Dar de la stinga la dreapta:
- in holul de la baia noastra am raftul cu incaltamintea mea fiecare in cutia sa :(
- Marco pe dulapul din camera lui are toate cutiile de la componentele computerului si playstation-ului
- in sufragerie in dulap sunt toate cutiile de la telefoane mobile, aparate de fotografiat si alte cutiute micute frumusele care poate vor fi de folos cindva :lol:
- in debara pe tot raftul de sus sunt cutii multe de toate marimile pentru cind tre sa trimit pachete pachetele la prietenii de pe forumurile culinare :( plus cutii pentru transportat sticle de vin ca nu se stie niciodata cind pot fi utile
- pe raftul de pe scari sunt cutiile cele mai mari, gen cea de la televizor
- iar in camera de oaspeti pe dulap sunt citeva cutii mai mari (imprimanta si nu mai tin minte ce) iar sub pat cea a ultimului aspirator.
Evident ca la multe a trecut deja garantia, ne dam seama cind luam marea decizie de a face ordine si mai aruncam din ele, dar se intimpla foarte rar ca n-are nimeni chef si timp de asa ceva :(
Cre ca la noapte visez ca ma maninca toate cutiile astea :)

#14255 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 11:16 AM

Neatza, m-ati distrat cu cutiile voastre...eu mai tin cate una doua...pantofii stau toti prin dulapurile lor, fara cutii, nici macar nu le mai aduc acasa, le las la magazin :lol:.
am aruncat multe, dar am inca jde cutiute , alea alea, care pot fi folosite la bucatareli etc etc etc...acum am *dulapul* meu cu sertare ...in fine...om trai si om vedea ce mai arunc ce mai pastrez .
o zi faina si sanatate la toti bolnaii de la mare la mic.
Mirela?? noutati ceva?.
Gela, avansasi cu pregatirile?

#14256 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 February 2012 - 01:10 PM

hello, hello!

si eu am ganduri mari azi, sa vad ce reusesc ca-s mai mult singura.

la noi au inceput sa se topeasca zapezile, dac-ati sti ce-i pe strazi, cata flescaraie si mizerie! iar dimineata era un ghetus de patinoar.

m-am saturat, vreau o tara ca afara!

#14257 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 February 2012 - 01:52 PM

Nu dadetzi!! Nu dadetzii ma cu ''Petre'' :)

Va reamintesc de pizza mea coapta pe dosul tavii infainate..

Poze derect' de la locul faptei :lol:

Fisier atasat  SAM_2612.JPG (86.06K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_2617.JPG (70.02K)

Fisier atasat  SAM_2622.JPG (67.69K)

Fisier atasat  SAM_2623.JPG (59.85K)

Sotul ii di'vin' :lol:

#14258 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 February 2012 - 02:07 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 24 February 2012 - 08:45 AM, a spus:

Ellani, Izuk, Elena care mai e situati la voi? Pupacim sa treaca!

De slabit am slabit bine, zic eu, de la 105kg am ajuns undeva intre 73-75kg dupa un an si jumatate... si ma simt de milioane. Bine, asta cand nu exagerez cum am facut zilele astea.

Multumim de intrebare,eu nici mai bine,dar nici mai rau(doar ca-s si mai obosita decat ieri si am asa o stare depat[o]lene ,iar monsieur parca merge spre bine.Normal daca nu e tuse,e stranut si invers,dar eu zic ca-i semn bun,pentru ca nu-i tuse seaca,ci din aia care-l ajuta sa alunge 'microbul'mai repede.Dar tot copil neascultator a ramas.Daca ieri s-a lasat convins sa nu iasa la plimbare,azi oricum si-a facut pofta. :lol: Dar cel putin,s-a intors in pat.
Sper sa vina cu vesti mai bune si celelalte fete cu bolnaviori la activ.

Si tu esti superbrava :lol: ca ai reusit performanta cu slabitul,mai ales ca a fost in timp rezonabil,deci nu risti efectul yo-yo,sa vina inapoi kilogramele.

Geany,l-ai remunerat pe d-nul Geany pentru telecomanda reparata?

#14259 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 02:14 PM

Vezi postareaEllani, la 24 February 2012 - 02:07 PM, a spus:

Geany,l-ai remunerat pe d-nul Geany pentru telecomanda reparata?

Nuu!!! Sincer,fu' pt. alceva' da' ie' siecret' nu po' sa zic pe forum :lol:

Oricum fu' remuneratie... :lol:

#14260 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 02:21 PM

:lol:

http://www.youtube.c...feature=related

Arata acest topic