Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1363
  • 1364
  • 1365
  • 1366
  • 1367
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#27281 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 February 2013 - 02:18 PM

Vezi postareamoatza, la 10 February 2013 - 01:36 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2013 - 11:38 AM, a spus:

si avem doar 1 an si 5 luni =))

hello, hello, o zi care-mi place. am mers vreo juma de ora cu fata in burnita de la mine, am simtit ca ma hidratez.
ma grabesc sa pun de maliga, ca vine omu' dar n-am putut sa n-o intreb pe Dani: cum unu', tu? nu doi? =))

sunt cu capu'n traisti! 2 ani si 5 luni, of course! doar cand ai bagat citatul am observat!
m-ai zapacit cu fata-n burnita. Pe burnita nici cainele nu l-as da afar'din casa :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#27282 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 02:34 PM

Hahahaaaaaa! Am scos niste sprot congelat din congelator, au innebunit pisicile! Nu mi-e clar ce fac din el, cred ca-l marinez cu ceapa si otet,aveam pofta de peste si asta e singurul in congelator, dar animalele pufoase au halit inghetata de sprot, sunt micuti( special pentru prajit, dar n-o sa vada ei asta) cat degetul meu mic, sa le vezi ce haioase erau cu sprot in botic cum crantaneau la el ca era tare!! =))

Acum am pus la facut mancare de conopida cu sos alb si supa de rosii era sa zic "alergate" , adica bio, poate cu galustele cu cascaval ale carmellei.

Pentru aia care se impacienteaza la mine mancarea de conopida cu sos alb nu contine nici unt, nici rantas, mi-a ramas asa de dupa spital, asa ca asa o mananc, cu faina amestecata cu zeama de la conopida si doritorii isi pun smantana!
Asta de cand am descoperit ca unii nu au incredere in mancarurile cu sos alb, cum n-are mama in alea cu sos rosu! Nu se mananca ciulama, conopida cu smantana,pui cu smantana, ciuperci cu smantana! Poate la restaurant daca vine cu smantana deasupra se mananca.
Cum pun ardelenii smantana la toate, numai la ceai nu, asa si asta, sa nu vada smantana decat la ciorba de burta sau perisoare cu ardei iute ovcors!Daca-i pui pe sarmale le curata de smantana!

Very funny ca iaurt mananca in diverse combinatii de-ale mele!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27283 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 02:44 PM

aaaa, ai dreptate, bine ca ai zis: din cauza de sos alb nu o manca nici ciulama, nici pui cu smantana, ciuperci cu sos alb, nici mazare daca o fac cu sos alb?
astea traditionale!

pt ca altfel mananca si pizza quattro formagi, dar si penne quattro formagi

... mda ... n-are rost sa mai analizam ... ce-mi vine pe chelie aia gatesc. Abia astept sa scot peste vreo doua sapt mancarica de cartofi cu ciolan din congi (am lasat cartofii un picut nefierti, ca sa dau mancarea un clocot cand o scot si sa se fiarba atunci bine) sa vad daca se prinde =))

#27284 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 02:47 PM

Stii cum l-am pacalit eu la mazare?? Am pus boia si i-am zis ca e mazare cu sos rose! A mancat n-a comentat, daca nu era alba e OK, si boiaua ii place la gust!

O sa fie bine daca cartofii sunt un picut tari, plimba si tu niste ciolan prin frigider inainte sa scoti mancarea, daca te intreaba ii spui direct, pai n-ai vazut ciolanul?? ( pe care evident ca poti sa-l congelezi daca nu ai chef sa-l gatesti atunci!

#27285 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 02:50 PM

nu, ca am facut mazarea cu sos rosu, ca pe urma incepe: daca tot faci, de ce nu faci sa mananc si eu. Basca raman pentru burdihanul meu preparatele ce nu-s cum stie el ...

ah, nu, la "noi" orice ciorba nu se mananca fara smantana, la fel sarmale, ardei umpluti, parca si pe la unele mancaruri cu sos rosu pune, gen fasole verde
... cate bodeie atatea obicee!
in schimb la restaurant nu prea comenteaza, cu exceptia mararului. De ala intreaba din start si cere fara dc se poate, daca vreun chelner/bucatar uita si vine cu marar pe ceva - bucluc!

#27286 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 02:55 PM

Sa nu uit ca mi-am amintit ca ziceai ca nu mananca conopida ca miroase. Acum daca tot fierb conopida mi-a trecut prin cap sa experimentez o solutie citita de mult. Ca sa nu miroasa in casa a ciorpai murdari( asa mi s-a descris) pune o farfurie intinsa cu otet pe aragaz langa oala care fierbe. neutrlizeaza mirosul de conopida!

La ciorba,uite de ardei umpluti uitasem, da mananca smantana, dar de exemplu peste mazare sau fasole verde ferit-a Sfantu!

#27287 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 03:20 PM

O sa incerc cu otetul, sa fiu sincera nici pe mine nu ma da conopida pe spate, mai mult imi place broccolli... Ala mie mi se pare ca miroase mai putin, dar el tot zice cam imputit toata casa ...

la mazare nu l-am vazut, dar la o fasole verde mai sosoasa (mama-sa le face toate sosoase, iar lui nu ii plac sosurile, ma pune sa ii scurg farfuria de sos) l-am prins odata ca punea si smantana. Posibil sa fi fost prima oara, ca am pus si eu dupa el si i-a placut: ce mananci si tu mancarea cu smantana? ca eu nu pun smantana de ex la sarmale, el nu mananca sarmalele dc nu are smantana ... ma rog diversitati ... umane ...

#27288 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 February 2013 - 03:22 PM

La noi se imbunatatzesc lucrurile , Elenei i-a scazut febra , tat'su e mai bine , io la fel....

Ieri dupa masa si azi am reusit sa curatz bine bine , sa scot din praf...maine chituiesc gresia si faiantza( de fapt pietrele , ca n-avem faiantza pe peretzi , avem pietre)...apoi sa zugraveasca si miercuri sa monteze oiectele.

Abia apuc sa fie gata!

N-am luat casa veche ca sa nu renovam , sa ne mutam la toate gata si tot n-am scapat. Daca faceam baile atunci costa mai mult dar scapam de nebunia asta....

dar poate nu le faceam asa....baia de jos e faiantzata pana sus , asa se faceau acum 3 ani cand am comandat-o. Acum se zugraveste mult....se pune faiantza numai unde trebuie neaparat. Baia de jos parca arata a baie de spital ( cu toate ca nu-i alba , as mi se pare mie)

Abia apuc sa fie gata sa va pun poze!

#27289 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 February 2013 - 03:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2013 - 02:44 PM, a spus:

aaaa, ai dreptate, bine ca ai zis: din cauza de sos alb nu o manca nici ciulama, nici pui cu smantana, ciuperci cu sos alb, nici mazare daca o fac cu sos alb?
astea traditionale!

pt ca altfel mananca si pizza quattro formagi, dar si penne quattro formagi

... mda ... n-are rost sa mai analizam ... ce-mi vine pe chelie aia gatesc. Abia astept sa scot peste vreo doua sapt mancarica de cartofi cu ciolan din congi (am lasat cartofii un picut nefierti, ca sa dau mancarea un clocot cand o scot si sa se fiarba atunci bine) sa vad daca se prinde =))

Dani , ai congelat cartofi? Se indulcesc ca naiba :)

#27290 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 03:26 PM

Mutti, nu mai zice de moda in faiante/gresii/bai/bucatarii ca ma ia si pe mine capul. Ca sa nu te mai enervezi, gandeste-te ca in alti 3 ani nu se va mai purta nici ce ai ales acum, ci cine stie ce alta parascovenie ... Nu putem nicicum sa tinem pasul cu designerii de interior ... , au trecut si astia grav pe modelul societatii de consum!
Bine ca va simtiti mai bine!

#27291 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 February 2013 - 03:28 PM

Vezi postareaMutti, la 10 February 2013 - 03:24 PM, a spus:

Dani , ai congelat cartofi? Se indulcesc ca naiba =))

Pfff... bine ca mi-ai spus, atunci inainte sa o incalzesc ii pun un paharel de vin alb sec.
eu nu am congelat niciodata mancare gatita, decat papitzele de bebe ... acum experimentez pe ascuns, ca domnul nu vrea sa auda, nici paine nu-i trebuie din congelator, nika!

#27292 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 10 February 2013 - 03:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2013 - 11:38 AM, a spus:

Buna dimi! Intunericeala mare, Zozo si e ziua in amiaza mare, acusi se face 12.

Bobita, AMR = ? Sedere scurta si cat mai placuta in "vizita" si spor la amenajari.

Koral, felicitari olimpicului! Ai gatit o gramada si ieri! brava de aprecieri!

Geany, sa-ti treaca durerea de cap. Dixtractiune placuta mamitei in continuare. Si noi cu ce ne mai ocupam azi? ma apuc de citeala una -alta ...

Stella, bravo de check-uri;). Si eu am dat check la o mazare cu pui deja, pranzul e gata, astept sa se faca 12 jum sa il servim. Am spalat toate vasele, ieri hainele ... nu am de lucru ... =)) Azi mai am de facut doar baitele picei si mama-sa si sa scormonesc putin prin dulap sa duc ceva hainute ico-colo...

Enena si parintii multa sanatate! Azi sunteti mai bine?! m-ai amuzat cu indragosteala lulea!

Carmen, de cand mi-ai dat pontul am incercat cu ciocolatica/bombonica "una pe zi" cand e soarele sus pe cer.
Ok, ii dau o mini-cioco, si deja stie, zice: "1 pe zi".
Azi zice: mai imi dai "1 pe zi"?
Zic: 1 pe zi ai mancat, iti mai dau 1 maine.
Zice: mi-e soooomn si pune capul pe genunchiul meu, inchide ochii.
Zic: hai sa facem nani in patut.
Se ridica vesela in sus si zice razand: m-am treziiit! Am dormit, imi mai dai "1 pe zi"? :)
si avem doar 1 an si 5 luni :)

Ziua buna tuturor!
Dani, constructorul spune ca AMR=cel mult 3 saptamani (cu tot cu uscare, mutare, etc). Azi am fost putin pe acolo si incepusera sa puna ieri faianta si gresia in baie si luni pun usile. Apoi incet, incet se apuca de restul. Dupa ce terminam cu renovatul va mai dura un pic pana mobilam tot-in prima faza vom avea mobila in dormitor si bucatarie. Am renuntat la toata mobila de dinainte si acum trebuie sa cumparam totul de la zero =))

#27293 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 10 February 2013 - 03:42 PM

Vezi postareaMutti, la 10 February 2013 - 03:22 PM, a spus:

La noi se imbunatatzesc lucrurile , Elenei i-a scazut febra , tat'su e mai bine , io la fel....

Ieri dupa masa si azi am reusit sa curatz bine bine , sa scot din praf...maine chituiesc gresia si faiantza( de fapt pietrele , ca n-avem faiantza pe peretzi , avem pietre)...apoi sa zugraveasca si miercuri sa monteze oiectele.

Abia apuc sa fie gata!

N-am luat casa veche ca sa nu renovam , sa ne mutam la toate gata si tot n-am scapat. Daca faceam baile atunci costa mai mult dar scapam de nebunia asta....

dar poate nu le faceam asa....baia de jos e faiantzata pana sus , asa se faceau acum 3 ani cand am comandat-o. Acum se zugraveste mult....se pune faiantza numai unde trebuie neaparat. Baia de jos parca arata a baie de spital ( cu toate ca nu-i alba , as mi se pare mie)

Abia apuc sa fie gata sa va pun poze!

Bate palma! Esti de-a mea =)) Cine mai e ca noi? Toata lumea isi renoveaza vara numai eu m-am trezit acum iarna =)))
Noi la baie am facut alb cu putin mov - abia am gasit ceva sa ne convina...La bucatarie avem decat un brau de faianta de vreo 35-40 cm iar in rest zugraveala. Pe jos am ales gresie cu aspect de piatra. O sa pun si eu fotografii cand vom termina :)

#27294 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 03:53 PM

Eu astept cuminte pozele!

Bine ca va simtiti mai bine Simona, da-i un pupic si Elenei, de la mine!

Bobita cat curaj pe tine sa iei toata mobila de la zero!!

#27295 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 10 February 2013 - 04:07 PM

Vezi postareazerda, la 10 February 2013 - 03:53 PM, a spus:

Eu astept cuminte pozele!

Bine ca va simtiti mai bine Simona, da-i un pupic si Elenei, de la mine!

Bobita cat curaj pe tine sa iei toata mobila de la zero!!

Ioana, eu am mostenit apartamentul cu tot ce era in el. Pana am terminat cu actele am facut investitii (dulapuri, aparatura, pat, etc) dar parca mi se par demodate toate. Asa ca am fost mai radicala si am renuntat la toate ca sa pot face ceva unitar :) Am reorganizat spatiile de depozitare si am castigat mult dar am si alt fix - sa am cat mai putina mobila in camere. Estimez ca o sa termin de mobilat prin toamna (nu vreau sub nici o forma sa-mi sacrific concediul ca sa strang bani de mobila!).

#27296 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 04:32 PM

Un pat, un dulap, masa si scaune, o canapea, dupa aia mai vedeti voi!
Cat m-am mai mutat si eu ca tiganul cu caruta dupa mine, i-am zis lui mama acum: de-aici ma mai mut la cimitir, sa fie clar! Mama s-a enervat ca a luat-o mot-a-mot dar nu mai am chef sa trambalez mobile, m-am mutat de la Gara, in Vitan, de-acolo in Kogalniceanu, pe urma aici... gata! Asta e fosta casa a alor mei si mi-au lasat toate mobilele de care n-aveau loc, dar acum ce sa fac, unele sunt de valoare au peste 100 de ani, doar nu le pun in strada! Mobila mea este doar in dormitorul meu si sufragerie, plus canapeaua si fotoliile de la bunica!

Cum mie imi place stilul eclectic si nu ma doare scufita dupa decoratiuni interioare, le-am mai asezat eu dupa gustul meu, dar atat!

Ce sufar, este dupa bucataria mea custom made de dincolo cu dulapuri pe colt, in culoarea mar si calvados, cu rafturi la inaltimea mea, cu blatul de bucatarie cu chiuveta incastrata la inaltimea care-mi convine mie, sa nu stau adusa de spate..... incep sa plang :)

#27297 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 February 2013 - 04:36 PM

Dani :) barabiule fierte natur, si peste torn branza topita in tavitza.(raclette)
Eu nu congelez nik cu cartofi :)...dar congelez diverse :sarmale infasurate, de crude, chiftele prajite deja; rulade umplute care mai trebuie doar date la cuptor sa se rumeneasca ; supa clara( de pui) imediat dupa ce a fost facuta si racita,fara paste fainoase sau galuste.
fasole fiarta ; mancare gen tocana ( daca e prea mult) ,ratatouille(ghiveci) ...si am mai congelat parmezan ( cand am prea mult) telemea si gruyere. plus sos pesto, sos rosii, sos bolognese.

#27298 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 10 February 2013 - 04:49 PM

Vezi postareazerda, la 10 February 2013 - 04:32 PM, a spus:

Un pat, un dulap, masa si scaune, o canapea, dupa aia mai vedeti voi!
Cat m-am mai mutat si eu ca tiganul cu caruta dupa mine, i-am zis lui mama acum: de-aici ma mai mut la cimitir, sa fie clar! Mama s-a enervat ca a luat-o mot-a-mot dar nu mai am chef sa trambalez mobile, m-am mutat de la Gara, in Vitan, de-acolo in Kogalniceanu, pe urma aici... gata! Asta e fosta casa a alor mei si mi-au lasat toate mobilele de care n-aveau loc, dar acum ce sa fac, unele sunt de valoare au peste 100 de ani, doar nu le pun in strada! Mobila mea este doar in dormitorul meu si sufragerie, plus canapeaua si fotoliile de la bunica!

Cum mie imi place stilul eclectic si nu ma doare scufita dupa decoratiuni interioare, le-am mai asezat eu dupa gustul meu, dar atat!

Ce sufar, este dupa bucataria mea custom made de dincolo cu dulapuri pe colt, in culoarea mar si calvados, cu rafturi la inaltimea mea, cu blatul de bucatarie cu chiuveta incastrata la inaltimea care-mi convine mie, sa nu stau adusa de spate..... incep sa plang :)

Dulap nu mai cumpar-am doua dressinguri din care unul e fosta bucatarie mica si clasica de bloc. Dar restul trebuie musai cumparate. Eu aveam mobila 3 culori in zece feluri pt ca apartamentul a fost mobilat dupa cel de-al doilea divort al bunicului (i-au ramas diverse chestii desperecheate). Deci era normal sa arunc tot si sa o iau de la zero...
La faza cu mobila de bucatarie pe dimensiunea mea sunt perfect de acord pt ca m-am cocosat destul. Bunicu-meu era mai scund iar eu am 1.72 si consortul 1.87-vesnic eram rupti de spate. Culoarea mobilei este visina coapta cu blatul bej, gresia si faianta sunt tot bej. Am facut si noi corpuri suspendate si dulapuri pe colt :)

#27299 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2013 - 05:12 PM

Neaparat sa-ti reglezi inaltimea care iti place!! E foarte importanta, desi nu te prinzi din prima. Vezi ca au picioruse din alea de le poti regla dupa gust!
Eu aveam faianta de culoarea banan, era o culoare calda, in bucatarie intra soarele 15 minute zilnic, ca era dupa colt!
Aici am lumina sa-mi pun si-n cap, pot face camera de tortura vara, dar am dulapuri albe!! :)
Macar chiuveta este bine plasata!

#27300 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 10 February 2013 - 05:27 PM

Vezi postareazerda, la 10 February 2013 - 05:12 PM, a spus:

Neaparat sa-ti reglezi inaltimea care iti place!! E foarte importanta, desi nu te prinzi din prima. Vezi ca au picioruse din alea de le poti regla dupa gust!
Eu aveam faianta de culoarea banan, era o culoare calda, in bucatarie intra soarele 15 minute zilnic, ca era dupa colt!
Aici am lumina sa-mi pun si-n cap, pot face camera de tortura vara, dar am dulapuri albe!! :)
Macar chiuveta este bine plasata!

Asta cu inaltimea a fost prima mea cerere :)
Eu am lumina pana la ora 13 in tot apartamentul. Apoi se intuneca imediat. Bucataria o sa fie destul de deschisa pt ca am f putina faianta iar in rest vor zugravi in alb. Chiuveta vreau sa o iau din material compozit bej, de la Franke (http://www.frankeban...-fragranit.html).

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1363
  • 1364
  • 1365
  • 1366
  • 1367
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul