Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1381
  • 1382
  • 1383
  • 1384
  • 1385
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#27641 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 February 2013 - 11:05 AM

fetele multumim mult de complimentele adresate motzatei!

daca in ianuarie nu mai vroia la gradi, sambata cand i-am spus ca nu se duce in ziua aia, mai sa dea in miorlaiala, ca ea vrea la gradi.
Am banuit de la inceput, dar am zis ca oi avea eu paranoia, sau asa trebuie sa fie ca acolo nu o lasa sa faca ea ce vrea: fetitei nu-i placea educatoarea. Sunt mai multe cadre si ea a stat in vacanta de vara cu mai toate, asa ca eu o intrebam:
iti place de lili? da
iti place de aura? da, aurra
iti place de lidia? da, lidia
iti place de emi? nu! emi, nu!
iti place de carmen? da

ce sa zic, m-am gandit ca nu e cuminte acolo si nu o lasa sa-si faca de cap, ii impune limitari si reguli si de aceea nu o place, dar am zis ca e normal: trebuie reguli si educatie!

boon, de la 1 febr a plecat emi si are alta educatoare: carmen, profa de engleza. De atunci fata mea fuge intr-un suflet la gradi, dimineata vrea sa mearga si cu tat-su si in we miorlaie daca nu merge!

acum o intreb: iti place de Carmen? daaaa! Carmen da! zic nu mai este Emi? nu, Emi a plecat! Carmen ... si rade!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#27642 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 11:15 AM

O zi buna!!

Moatza, de ce faci tu placinte cu fructoza?? E necesar?? Ca vad ca baietii nu au probleme cu mancatul, nu ai zis tu ca sunt model " roman sanatos??"
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27643 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 February 2013 - 01:05 PM

Vezi postareazerda, la 19 February 2013 - 11:15 AM, a spus:

O zi buna!!

Moatza, de ce faci tu placinte cu fructoza?? E necesar?? Ca vad ca baietii nu au probleme cu mancatul, nu ai zis tu ca sunt model " roman sanatos??"

Pai da, cu falci rumene, cam pantecosi si plini de-ncredere. M-am plans peste tot c-ar tb regim generalizat in casa. Dar numai eu sunt constienta si recunosc asta. Ei incearca mereu sa ma fenteze, sunt de-acord doar in principiu, vor bunatati si mananca pe-ascuns.
Ar fi tb sa scriu mai nuantat, cu aldine, da' n ultimul timp folosesc tableta la birou si nu prea nimeresc. Shhhh!

#27644 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 01:10 PM

Deci parerea mea, pana nu sunt ei convinsi degeaba incerci sa le pui ceva in fata!
Tu taie la cate grasimi poti, gateste cat mai dietetic, in lumina dezvaluirilor Daniellei, nu ar trebui sa se prinda ca nu ai folosit ulei sau carne grasa.
Prajituri, fa-le mai rar si cum trebuie, parerea mea de nemancator de prajituri.
Dulceturile nu se leaga bine cu fructoza, experimentat 4 ani de zile cu tata diabetic. Pana la urma mai bine mananca o felie sau o clatita cu dulceata normala, decat cu din aia curganda care se strica dupa 3 luni.

Si da, daca tu le faci mancarea mai lejera, oricum vor beneficia si ei!

#27645 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 19 February 2013 - 01:32 PM

Neaţa la prânz şi de la mine.
Nu am apucat să citesc din urmă, doar am văzut nişte poze. Dani, sunteţi frumoase foc amândouă Imagine postata dar domnul Dani trebuie să mai înveţe să facă poze, te-am cam tăiat din cadru. A avut ochi doar pentru Bea.Imagine postata

Am mai văzut o pereche frumoasă, Ralu şi Aura Imagine postata.

Îmbrăţişez cu drag toată gaşca şi fug iar la treabă. Încă suntem în focuri săptămâna asta. Pe urmă sper să se mai liniştească apele...

Imagine postata

#27646 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 19 February 2013 - 01:32 PM

Ioana, eu incerc sa-mi fac datoria asa cum o inteleg acum. Ptr ca recunosc ca am facut greseli mari din acest punct de vedere in trecut.
Pe fi'miu l-am scapat din mana,isi cumpara ce vrea, fara sa fie constient ca asta-i face rau. Iar faptul ca are mare succes la fete, nu-l ajuta deloc cu dieta.
Am ajuns si eu la concluzia ca tre sa fii tare intelept ca sa inveti din experienta altora, iar el nu este.
In plus, mi se pare tare greu ca la douaj' de ani, in situatia in care ai de unde, ai ce, ai cu ce, n-ai avea de ce, tu insa sa-ti pui oprelisti si sa nu faci si prostii.
Of!

#27647 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 01:40 PM

Nu e asa Pusha! Uite eu, mi-am descoperit prima data disfunctia metabolica la 25 de ani, nu cred ca eram mult mai batrana ca cupilu tau!Si mie mi-a cazut cerul in cap, de ce toti, pot manca, pot bea, pot sa faca excese( vorba aia ca la 20 de ani) numai eu cu pastile in geanta si cu regimul pe dulap!

Spune-le ca paza buna trece primejdia rea! Nu-i pune la regim draconic ca o sa manance pe sest, dar cand gatesti tu, redu cat poti din grasimi, prajeli, rantasuri, fara sa le zici nimic.

Si poate cu timpul devin mai intelepti chiar asa tineri!

#27648 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 February 2013 - 02:50 PM

Buna dimineata!

Eu sunt la cana de ceai verde. Am renuntat la cafea de vreo 2 saptamani pentru ca incepuse sa mi se rupa unghiile. Mama a citit ca ceaiul verde topeste grasimea de pe burta. Exact ce imi trebuie :lol:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#27649 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 19 February 2013 - 02:53 PM

Vezi postareaaura, la 19 February 2013 - 02:50 PM, a spus:

Buna dimineata!

Eu sunt la cana de ceai verde. Am renuntat la cafea de vreo 2 saptamani pentru ca incepuse sa mi se rupa unghiile. Mama a citit ca ceaiul verde topeste grasimea de pe burta. Exact ce imi trebuie :71:

Eu nu m-as baza prea mult pe asta, la cat ceai verde beau ar trebui sa fiu concava.... :lol:

#27650 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 19 February 2013 - 02:56 PM

:toothy9;

#27651 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 04:02 PM

Fetelor, mai are cineva pe acasa asa o "antichitate"???? Am vrut demult sa va intreb????

Fisier atasat  IMG_2304.JPG (163.69K)
Number of downloads: 0

Eu am avut nevoie zilele acestea de scortisoara pisata si cum nu mai aveam decat bete am folosit rasnitza mea antica si de demult. O mai folosesc la piper, mac, chimen (cand fac supa) si am macinat cu ea si orez, cand era Alex mic. Mai am inca in casa si rasnitza manuala de rasnit cafea. Dar pe asta chiar ca nu am mai folosit-o. Ar trebui sa le dau la un magazin care colectioneaza antichitati!!!! :toothy9;
GEORGIA

#27652 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 04:03 PM

Eu zic sa le pastrezi, cred ca si eu mai am una mica de piper mica, de mana, e ca un butoias!

#27653 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 04:10 PM

Vezi postareazerda, la 19 February 2013 - 04:03 PM, a spus:

Eu zic sa le pastrezi, cred ca si eu mai am una mica de piper mica, de mana, e ca un butoias!

Macar ca amintire, na, ca devin melancolica! :toothy9;
Sunt mostenire de la bunica si ea cine stie de unde le avea, asa ca varsta lor nu o cunoastem.
GEORGIA

#27654 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 04:35 PM

Vezi postareaboni, la 19 February 2013 - 01:32 PM, a spus:

Nu am apucat să citesc din urmă, doar am văzut nişte poze. Dani, sunteţi frumoase foc amândouă Imagine postata dar domnul Dani trebuie să mai înveţe să facă poze, te-am cam tăiat din cadru. A avut ochi doar pentru Bea.Imagine postata

Multumim :toothy9; , boni! M-am taiat eu singura pe urma in picassa, ca eram in focurile gatirii si fugitul cu ea la olita etc, asa ca aveam o freza zburatacita si o tinuta cu grija de picea ... in loc sa stau si eu dreapta si semeata cum mi-i felul.

Vezi postareazerda, la 19 February 2013 - 01:40 PM, a spus:

Nu-i pune la regim draconic ca o sa manance pe sest, dar cand gatesti tu, redu cat poti din grasimi, prajeli, rantasuri, fara sa le zici nimic.
Si poate cu timpul devin mai intelepti chiar asa tineri!

Moatza, aici zerda are dreptate, mai mult nici nu le zice ca le gatesti de "dieta", in schimb toaca-i cu picatura chinezeasca, dar ca si cand nu are legatura cu ei, ci cu preocuparea ta pentru un mod de alimentatie sanatos, de tipul:
- carnea si cartofii nu ar trebui combinate niciodata pt ca ... vezi un raticol e pe siteul asta de ex: http://www.sanatatea...-alimentele.htm
- mezelurile sunt o nenorocire, citeste eticheta de la un calup e ala mare de sunca "de Praga" sau salam de Sibiu si te iei cu mainile de cap! Nu mai spun de crenvusti si alte sunci/salameturi, mezeluri afumate.
- uleiul incins la peste 200 grade dezvolta acroleina si aldehida care sunt cancerigene, si un ulei de prajit, odata incins ar trebui aruncat dupa prima folosire, deci cartofii prajiti si fast foodurile care gatesc de nu'sh cate ori de miroase a ulei ranced si incins in jurul lor sunt un drum sigur spre cancer. Grasimile supraincinse sunt daunatoare si consumul lor frecvent duce la imbolnaviri grave printre care si cancerul de colon. Uite ceva scurt aici:http://www.voceapacientului.ro/index.php?cnt=detalii-articol-tratament-nou&pid=461
Va spun sincer: eu nu poftesc gogosi, pui prajit in ulei, aripioare prajite sau orice alte prajeli. Da, poftesc chiftele si snitele, dar ma satisfac aproape pe deplin si alea grillate la cuptor. Trebuie sa fie informati si constienti de ce baga in gura, doar asa vor abandona obiceiurile daunatoare. Altfel degeaba le interzici tu cartofii prajiti, degeaba ii urmaresti, degeaba ii dojenesti cand vin cu plasa de fursecuri, torturi si ciocolate.
nu vrei sa ii interzici sa se duca la cumparaturi si sa ii spui ca vrei sa faci tu shopping, ca metoda de relaxare?

PREPARAREA INCORECTA A HRANEI este principala cauza a tuturor bolilor cronice. ALIMENTATIA INCORECTA SI NESANATOASA PROVOACA TOATE BOLILE CRONICE, FIIND CONSECINTA GATIRII NECORESPUNZATOARE A HRANEI.

Repeta cand ai ocazia tot felul de astfel de principii de nutritie, studiaza si tu mult in sensul asta si apoi iti vor veni cuvintele din convingere, eu asa patesc. Iti spun din proprie experienta ca la inceput se vor uita la tine crucis, cu timpul le va intra la cap, dar trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa fii constienta ca va dura. Daca ai norocul sa ii prinzi la emisiunea aia e si sambata dimineata: Ce se intampla Doctore, e foarte bine. Eu am marele noroc ca tot ce papagalicesc eu, vine aia si intareste, sau orice alta emisiune pe teme medicale. Exact atunci i se aprinde beculetul si memoreaza si al meu. Nu e usor, e greu ... pentru ca te lovesti la tot pasul de obisnuinte.
Iar daca nu ai probleme de mofturosi ca mine, ci sunt mancai, fara sa stie le poti face mancare care nu ingrasa, exemple sunt milioane: in loc de musaca de cartofi, le faci musaca de vinete, cu o carne slaba (piept de pui/curcan sau vitel fara grasime, sau piele), chiftelele ai zis ca nu le mai dai prin faina. Orienteaza-te sa ai o carne cu legume (nu leguminoase si nu cereale) la meniu, sunt sigura ca te descurci. Dar si juniorul e in tendinte de ingrasare?
Cu dulciurile scoate zaharul, faina din casa (du-le la tara, vezi tu) si fa-le chestii mai soft cu ciocolata neagra + frisca naturala, cu fructe, si un pic de sirop de agave (in indulcitori de orice fel eu nu am incredere, dar tu faci cum crezi ca e mai bine). Iar cu cantitatile enorme pe care ti le aduce, nu stiu ce sa zic, nu poti sa le plasezi si tu pe la parinti, pe undeva, sau sunt departe? Eu as capitula si i-as zice sa se descurce cu ce a adus. La tine e pe invers decat la mine: nu ai zabava sa gatesti cat se consuma, iar eu pe dos!:scratch:

#27655 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 04:37 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 19 February 2013 - 04:10 PM, a spus:

Macar ca amintire, na, ca devin melancolica! :toothy9;
Sunt mostenire de la bunica si ea cine stie de unde le avea, asa ca varsta lor nu o cunoastem.

E foarte faina! Nu o da la nici un anticariat. Cand o fi Alex mare o vinde pe bani buni, daca o sa aiba nevoie! Daca nu tine-o de amintire, e asa de frumoasa!

#27656 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 February 2013 - 05:22 PM

N-o da, Giorgi, chiar asa, las-o de amintire!

Hello hello, azi a fost o zi frumoasa cu soare, cine stie, poate o veni primavara!

#27657 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 05:37 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 February 2013 - 05:22 PM, a spus:

Hello hello, azi a fost o zi frumoasa cu soare, cine stie, poate o veni primavara!

Ce norocoasa esti! Proprietara B&B cu care am ramas prieteni ne ademeneste sa ne ducem iar la Tormina ... , nici nu stiu ce sa fac ... , parca as mai vedea si alte locuri, ca mai sunt o sumedenie de frumuseti, dar acolo de-acum este asa de bine si familiar, ca ne recoanda locuri cu mancare buna, unde sa nu luam teapa de turisti ... mis e pare destul de important, asta pe langa frumusetea extraordinara a locurilor... :toothy9;

#27658 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 February 2013 - 05:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2013 - 05:37 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 February 2013 - 05:22 PM, a spus:

Ce norocoasa esti! Proprietara B&B cu care am ramas prieteni ne ademeneste sa ne ducem iar la Tormina ... , nici nu stiu ce sa fac ... , parca as mai vedea si alte locuri, ca mai sunt o sumedenie de frumuseti, dar acolo de-acum este asa de bine si familiar, ca ne recoanda locuri cu mancare buna, unde sa nu luam teapa de turisti ... mis e pare destul de important, asta pe langa frumusetea extraordinara a locurilor... :toothy9;

Marea era sublima azi, asa de faina, pacat ca n-am avut posibilitate sa fac poza, dar nici n-aveam cum ca eram pe statala, n-aveam unde sa opresc.

#27659 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 05:51 PM

nu are nimic, ca stiu cum e cu parcarile, dar sa stai sa o admiri si pentru mine data viitoare o secunda! :toothy9;

#27660 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 19 February 2013 - 05:54 PM

Giorgi, nu arunca si nu da rasnita. Pastreaz-o!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1381
  • 1382
  • 1383
  • 1384
  • 1385
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul