milena, la 09 July 2013 - 09:56 PM, a spus:
flori, sa stii ca au fost si aici cazuri (vorbesc de quebec).au fost articole in ziare, cum oameni in varsta au primit apeluri telefonice de genul celor care spui tu. Imi aduc aminte, ca anul trecut, am citit in ziar cum ca un domn a sunat politia, pt ca sotia lui primise un astfel de apel. individul i-a spus ca e nepotul ei, si e in vacanta in mexic, unde a avut un accident, si are nevoie de bani. doar ca tanti, i-a raspuns sa sune mai tarziu, cand vine sotul acasa (ca si mama ta), si dl, cand a venit a sunat pe nepotu-su care era bine mersi, prin Toronto sau nu stiu pe unde locuia.
Si la noi a insistat si a sunat de doua ori dar parintii mei au gasit numarul de telefon la asa zisului nepot, hartiute, draci laci de organizare ce au ei si au sunat la nepot care la fel , era bine mersi. Si cica..pai de unde a avut ala numarul nostru de la tara, e cineva care ne cunoaste ...Parintii mei sunt neinitiati si necunoscatori, naivi, creduli. De'acum, la cat instructaj le-am facut vor fi si paranoici. Doi iezi cucuietzi, la telefon raspundeti... parola... Adica la o adica chiar asa ?
Parca imi aduc aminte si eu de asta, aici suna cum ca ai un pe cineva cu un necaz in vacanta in Caraibe..e mai credibil...dar de ce nu se face o atentionare publica la fel cum e cea ca sarea, grasimile, alcoolul dauneaza ?
Si cred ca escrocheria asta e deja fumata, a prins la multi de a devenit international si o sa mai prinda la multi altii pentru ca nu e demascata. Aici s-a stins repede.
Am o gasca de tigani europeni in zona care sparg buzunare, genti, magazine..eu ii recunosc dupa vorba si port si ma tin cu geanta de gat dar inainte de venirea lor umblam teleleu si nimeni n-avea nici o grija.
The more I see, the less I know.