La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
#32742
Postat 19 October 2013 - 02:41 PM
Fisiere atasate
-
fiocco 19 oct.jpg (52.46K)
Number of downloads: 0
#32743
Postat 19 October 2013 - 04:00 PM


Eu azi am fost ca de obicei la mama,ne-a smotocit vantul de numa ca bate ca turbatu',da numa bine ca mi-am intins rufe afara la uscat asa ca pot sa le si iau de pe sarma ca deja sunt uscate

La mama am facut un cotlet de porc la tava stropit cu vin si cu ciuperci cu usturoi si gogonele parguite(alea deja s-au murat),mi-a mai cadonat' mama gem de mere cu gutui si ardei iuti pusi la otet cu conopida si pastai (dealea subtiri),si altele!
Ma gandesc sa-i fac un tortulet lui bub' asa fara nici o ocazie,doar blat cu nuci insiropat,crema fiarta de cacao cu rom si cu crantz' de nuci deasupra,ca pe vremuri ,da' sa vad daca o sa am chef...am mai cumparat vreo 2 gogosari sa-mi coc sa fac salata ,bub' si-a achizitionat un yoyo (rotita cu leduri cu siret si se deruleaza in sus si in jos,stiti voi


#32744
Postat 20 October 2013 - 09:13 AM
Gianino, zi repede, te rog, cum curat ghebele, ca am gasit de cumparat ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#32745
Postat 20 October 2013 - 09:40 AM
Daniella, la 20 October 2013 - 09:13 AM, a spus:
Gianino, zi repede, te rog, cum curat ghebele, ca am gasit de cumparat ...
Sa nu le bagi in apa! asa cum le-ai luat cureti prin razuire usoara cu lama unui cutitas,palaria deasupra de puful ala de deasupra palariei(aia sunt spori) apoi cu vf. cutitasului treci pe sub palarie sa indepartezi membrana aceea alba care protejeaza lamelele,apoi tai vf. la codita(atat cat are pamant)si ultima operatiune bati usor cu dosul lamei cutitului de 2 ori in palarie astfel mici resturi de frunze si praf ce se pot afla intre lamele sa cada,apoi le clatesti bine la robinet cu apa rece pana sunt curate,si apoi le faci cum vrei,daca vrei sa le conservi poti sa le oparesti da sa fie in multa apa si apoi le scurgi bine si le dai in pungute la congi'
#32746
Postat 20 October 2013 - 09:48 AM



La capitolul tort am copt deja blatul,am facut siropul si caramelizat nucile,fug sa fac crema si gata

O zi faina tuturor!

#32747
Postat 20 October 2013 - 10:50 AM

bai, o sa fac un foc in semineu, si o sa stau acolo ca curca-n lemne, cu aceeasi privire telijenta

Va doresc tuturor o duminica placuta
Fisiere atasate
-
antipasti1.JPG (32.64K)
Number of downloads: 0 -
viandes sechée 2.jpg (3.64K)
Number of downloads: 0 -
ou coque.jpeg (86.19K)
Number of downloads: 0 -
antipasti3.jpg (698.2K)
Number of downloads: 0 -
antipasti.jpg (155.24K)
Number of downloads: 0 -
colazione6.jpg (77.23K)
Number of downloads: 0
#32748
Postat 20 October 2013 - 04:12 PM
Danke

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32749
Postat 20 October 2013 - 04:50 PM


In schimb, poti face reteta de ciolomada, de pe net, cu tot felu" de tot felu", printer care si gogonele feliate. Eu vreau sa o fac in week-end-ul urmator.
#32750
Postat 20 October 2013 - 04:50 PM
Maya, la 20 October 2013 - 04:12 PM, a spus:
Danke

Se pot pune taiate - iti spun eu care pun muraturi o data la 5 ani

Chiar mi-ar trebui si mie o reteta, azi cred ca le facem felul si noi la ale noastre, ca vine frigul...
#32752
Postat 20 October 2013 - 04:52 PM

#32753
Postat 20 October 2013 - 04:59 PM




Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#32754
Postat 20 October 2013 - 05:42 PM

Mutti, la murat vreau sa pun. Da, deci daca ar sta feliate în loc de intregi

Ati pus vreodata gogonele babane la murat, sau doar de marime "normala"?

Cred ca ma risc si le feliez grob. Daca ies bine, daca nu tot asa

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32755
Postat 20 October 2013 - 07:47 PM

Dupa mine le poti pune cum vrei si intregi si taiate...ele se mureaza( dar trebuie sa le tii poate undeva in casa la inceput ( cred eu) am sa-l intreb pe fratello ca e la mine, si e mare spetzialist

#32756
Postat 20 October 2013 - 07:52 PM
Maya, la 20 October 2013 - 05:42 PM, a spus:

Mutti, la murat vreau sa pun. Da, deci daca ar sta feliate în loc de intregi

Ati pus vreodata gogonele babane la murat, sau doar de marime "normala"?

Cred ca ma risc si le feliez grob. Daca ies bine, daca nu tot asa

Salut!
Da, Maya, mama punea din gradina noastra de la Braila, gogonele babane(fara exagerare, una avea 1 kg-soiul Florida sau Inima de bou) si se murau perfect.Fara sa le taie felii sau altcumva.
Doar ca-ti trebuie borcan cu gura mare.De rest, cum le pui tu de obicei! Pepenasii sunt mai mari, au coaja mai groasa si tot se mureaza!
Una peste alta, am venit de la braila.A fost soare si placut, o zi superba de toamna.
Geanny, la multi ani inainte!
Va doresc o saptamana buna!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#32758
Postat 20 October 2013 - 08:00 PM




Dany' imi pare rau de ghebe

Maya eu am mancat gogonele f. mari murate f. bine ,dar puse de altii nu de mine.Eu cred ca se mureaza si felii desi nu am incercat,eu am murat pepene felii si iese suuppeerr!!
#32759
Postat 20 October 2013 - 08:04 PM

Deci mi s-a pus pata sa le feliez! Daca tot nu am pus asa niciodata, pun acum

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32760
Postat 20 October 2013 - 08:50 PM
Maya, succes cu gogonele.
La noi ieri si azi doua zile cu soare si caldut, absolut superbe de toamna!
O saptamana frumoasa si linistita de maine tuturor!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!