Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1666
  • 1667
  • 1668
  • 1669
  • 1670
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#33341 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 December 2013 - 10:16 PM

Stelin sper sa fie de ajuns cu laserele B)

Tare zapacita mai sunt (de la dictari mi s-o trage B) ) scrisesi glaucoame,eu citesc:''guacamole'' :blush: ,mda' ce pretentii sa mai am de la bub'?! B)

#33342 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2013 - 10:22 PM

Gianino, prefer guacamole, la glaucoame :blush:

#33343 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2013 - 10:22 PM

Ii povesteam lui Stelin' la scrisoarea lu' moshu' B) despre chisoiu' si ma podidira amintirile,(domnu' Geany' e de scarbici' ,asa ca m-am apucat cu bub' sa ne uitam pe poze vechi B) ,ma scufund incet dar sigur in butoiul cu melancolie iar :blush: )

Ia o poza de acum fro' 18 ani (cel mare avea 4 ani,mergea pe 5 pe atunci),io' ca io' da' si domnu' Geany' ce moaca avea B)

Fisier atasat  SAM_1106.JPG (63.62K)
Number of downloads: 0

#33344 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 12 December 2013 - 10:28 PM

...Si bubu cam urma, nu? Tare frumusei ati fost, sunteti si veti ramane!
SI, daca vreti sa stiti, si eu tot guacamole citii! Na! :blush: Fug la somn, ca mai am maine si GATAAAA!Pe anul asta.Luni-acasa la Braila, dupa ce fac oleaca de curat si spalat p-aci! B)
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#33345 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2013 - 10:34 PM

Vezi postareazoazorel, la 12 December 2013 - 10:28 PM, a spus:

...Si bubu cam urma, nu? Tare frumusei ati fost, sunteti si veti ramane!
SI, daca vreti sa stiti, si eu tot guacamole citii! Na! :blush: Fug la somn, ca mai am maine si GATAAAA!Pe anul asta.Luni-acasa la Braila, dupa ce fac oleaca de curat si spalat p-aci! B)

He he! bub' mai avea mult de asteptat,ca cel mare avea 4 ani pe atunci acum face 23 bub' abea are 7 asa ca,mai calculitzi' si voi ca eu m-am saturat de exercitii B)

#33346 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 December 2013 - 11:20 PM

Vezi postareastella, la 12 December 2013 - 12:23 PM, a spus:

Bea, bun venit la club...am urat sa spun si sa invat poezii B)...si azi citesc cu mare placere carti, cu poeziile stau cam prost , nu ma pot extazia nicicum B).
Cand am nevoie de energie pozitiva iau un caragiale ( desi stiu replici intregi pe dinafara ) si ma binedispun
La ochi e poveste mai complicata...glaucoame alea alea....in fine, sa speram ca e de ajuns cu laseratele, si nu trebuie iar operatie clasica.

E de ajuns cu laserele, da!

Si eu aceeasi poveste versus poezii. Am adorat si iubesc proza scrisa in condei fin, dar cu poezia sunt paralela, scuzati lipsa de sentiment. Tat'su marturiseste aceeasi lipsa de placere vs. poezie... Ce ti-e si cu genetica asta.... Cat despre comentariile de la romana, dictate si invatate pe de rost..., chiar azi vorbeam cu fetele, ce vremuri idioate...
Totusi as vrea sa-si faca numarul la serbare...si habar nu am cum sa o stimulez....
Dar tu Stellin ai avut vreo gena de muzician din neam? Sau de unde te-au dat la cele scoli de muzichie? B)
Ma gandesc sa o dau pe asta mica la scoala de arta de la clasa 0, daca o mai continua cu pasiuni de astea..., dar tat'su nici sa nu auda... B) ma rog ma gandesc prea departe si ea inca e la nivel de mazgalit...

Dl Geany e Bub tot, sau viceversa! Iar dumneata ce rachitoare! Frumoasa foc, madam!!!
Deci cum stai cu exercitiile si lasa melancolia in butoiul ei!?!

La noi nu se spune ca la voi (normal, ca nici iarna nu-i ca vara :blush: ) ci piulita sau piua (aleia de pisat usturoi).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#33347 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 December 2013 - 11:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 December 2013 - 12:10 PM, a spus:

Aura, sa va fie de bine mutarea, instalare placuta si cu bine! sa va faceti prieteni si sa te obisnuiesti degraba!

in rest va salut si va pup pe toate la gramada ...

merci Dani. Chiar daca e frig, imi place ca e o iarna frumoasa, cu zapada, ninsoare....Abia astept si Craciunul!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#33348 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 12 December 2013 - 11:51 PM

Dani, un unchi al mamei era cornist la ...Filarmonica din Bucale =))....
in rest am inceput pianul pe la 5 ani jumate, si la 8 ani am plecat la scoala de muzica pe lemnea....dupa e deja legenda urbana :D
Gianino, chiar ca esti *rachitoare* in poza, si dl gianinul un bub mai mare :D
Bre , piulita e de chisat chiperu'/piper pentru regatzeni :thumleft:
scacitza ( cre'ca vine de la italienescul sciacciare , a strivi) e pentru mujdei si de cand ma stiu asa i se spune la noi in casa :D ...*bre am facut o scacitza cu mujdei*... sau unde-i scacitza sa fac un mujdei :)

#33349 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 December 2013 - 11:51 PM

+1 la clubul poetic, credeam că numai eu am defecțiunea asta :thumleft:

la clubul neînțeleșilor într'ale operei se mai înscribe cineva? arii celebre da, dar opere intregi? mărturisesc că nu-s "my cup of tea" =))

și eu tot de piuliță știu. sau mojar, dar parcă ăla nu e de usturoi...

edit: e prima oară că aud de scăciță. expresia folosita acasă era unde-i piulița aia, să fac un mujdei?

#33350 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2013 - 11:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 December 2013 - 11:20 PM, a spus:

Dl Geany e Bub tot, sau viceversa!

Daa!! (Acolo in poza de acum 18 ani e in poza cu cel mare)aici in poza de acum 7 ani cu bub' :thumleft:

Fisier atasat  SAM_1108.JPG (41.73K)
Number of downloads: 0

2 picaturi de apa =))

#33351 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2013 - 12:03 AM

Noi nu avem si nu am avut probleme cu poiziile' =)) sor-mea cel putin a facut furori la casa de cultura ca soim al patriei cu Graiul neamului de George Cosbuc,asa ca o fi din familie :thumleft: ,a fost tot familionul sa o vada atunci,bunica era asa de mandra,lui bub' acum pt. serbare i-a picat tot Cosbuc Iarna pe ulita (un fragment)

Nu e soare, dar e bine,
Si pe rau e numai fum,
Vantu-i linistit acum,
Dar navalnic vuiet vine
De pe drum.

Sunt copii. Cu multe sanii
De pe coasta vin tipand,
Si se-npang si sar razand;
Prin zapada fac matanii
Vrand-nevrand. (aici toti copii se tavale pe jos si lui ii place de numa :D ) a invatat-o imediat si o spune pe nerasuflatelea' :D :)

#33352 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 13 December 2013 - 12:09 AM

Bravo Bub.
Dex, eu ador doar opera italiana =)) , se stie cat ador wagner ( la fel de mult ca omatul si iarna pe ulitza, cand faci matanii...dar de la o varsta nu mai sunt indicate :D ) aia frantzuzeasca ( opera ) are handicapul limbii :D franceza cantata e ....fara comentarii...deci. te inteleg
domnul meu adora anumite arii, si-si face the best of al lui...si pune mereu sa asculte ( ascultam daca suntem mai multi) in masina...daca cumva soacramea e in masina, il intreaba invariabil " iar ai pus muzica de inmormantare "? :thumleft:
asa ca sa ne punem o arie careplace tuturor, sa iasa foxuleana cu o ghisinata , si coana gianina sa ne aduca niscai saratele, si sa incingem o sezatoare :)

#33353 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 December 2013 - 12:13 AM

Vezi postareastella, la 12 December 2013 - 11:51 PM, a spus:

Bre , piulita e de chisat chiperu'/piper pentru regatzeni =))

Ca ragazeanca iti zic ca piulita e si de usturoi -numa' ca celei de piper ii spuneam piulita de piper si era de un metal greu (nu stiu exact ce) si cea de mujdei era din lemn (si am si eu una aici, nu sa fac mujdei, ci ca mi-e draga)

Eu gust anumita poezie, cum nici toata proza nu ma da pe spate -dar daca am cateva poezii care-mi suna bine si-mi sunt tare dragi, proza e cea care imi patrunde profund in suflet. Imi place muzica simfonica (Steluta, mie place si Wagner :thumleft: ) dar nu oricand si nu orice. Cat despre opere, da, sunt unele care imi sunt dragi, dar iar nu pot sa generalizez.

Insa am avut mare probleme sa invat "pe dinafara" orice, de aia nici nu am dat la medicina pana la urma si m-am axat pe matematica si altele. Nici acum nu pot sa zic ca stiu o poezie de la un capat la altul, dar nu le-am invatat niciodata cu placere. Cat despre comentarii, imi placeau, dar, le faceam dupa capul meu si tin minte si acum ca am luat premiu la o olimpiada de limba romana, unde subiectul principal era balada "Toma Alimos"
A cat is a friend fur-ever !

#33354 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 13 December 2013 - 12:22 AM

....haiduc din tara de jos ....si pe asta am invatat-o pe dinafara :thumleft:

#33355 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2013 - 12:24 AM

uma, că bine zici, piulita de metal era de piper și cea de lemn era de usturoi ... am și eu una exact ca cea primită de stella, am folosit-o la greu, dar acum e pe post de bibelou că mai nou fac mujdeiul in magic.

#33356 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 13 December 2013 - 12:28 AM

Vezi postareaDexter, la 13 December 2013 - 12:24 AM, a spus:

uma, că bine zici, piulita de metal era de piper și cea de lemn era de usturoi ... am și eu una exact ca cea primită de stella, am folosit-o la greu, dar acum e pe post de bibelou că mai nou fac mujdeiul in magic.

Bine doamnelor din Regat. pentru mine piulita e doar de piper, si mai era masinaria cu manivela de macinat cafea, sau...chiper...dupa posibilitati :thumleft:

#33357 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 13 December 2013 - 01:19 AM

Vezi postareastella, la 13 December 2013 - 12:28 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 13 December 2013 - 12:24 AM, a spus:

Bine doamnelor din Regat. pentru mine piulita e doar de piper, si mai era masinaria cu manivela de macinat cafea, sau...chiper...dupa posibilitati :thumleft:

Corect !!! Era si din aia, dar mama avea una din metal si cu aia piulitam de zor la chiper...si cand nu mergea rasnita de cafea (sa facem zahar pudra) sa vezi ce mai piulita de zor Uma si la zahar =)) Deh' ajutor de nadejde!

Si cu Toma Alimos, mie mi-a ramas in minte "Manea slutul si uratul, Manea grosu s-artagosul"

#33358 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2013 - 01:46 AM

apropo de toma alimos și manea, nu știu dacă e adevărat sau e legendă din epoca de aur. mama stie intimplarea de la o prietenă, profesoară de română, care era in comisia de bacalaureat la o serie de militieni care isi completau studiile la fara frecventa prin anii '70.
unuia i-a picat la oral analiza literara la toma alimos si ea ca sa-l ajute i-a spus, nu tii minte, "Manea slutul si uratul, Manea grosu s-artagosul". la care militianul i-a spus, da, cum să nu știu, tovarășu' manea manescu :thumleft: =))

#33359 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 13 December 2013 - 02:55 AM

Vezi postareaDexter, la 13 December 2013 - 01:46 AM, a spus:

apropo de toma alimos și manea, nu știu dacă e adevărat sau e legendă din epoca de aur. mama stie intimplarea de la o prietenă, profesoară de română, care era in comisia de bacalaureat la o serie de militieni care isi completau studiile la fara frecventa prin anii '70.
unuia i-a picat la oral analiza literara la toma alimos si ea ca sa-l ajute i-a spus, nu tii minte, "Manea slutul si uratul, Manea grosu s-artagosul". la care militianul i-a spus, da, cum să nu știu, tovarășu' manea manescu :thumleft: =))

Misto :D :)

#33360 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 13 December 2013 - 02:56 AM

Vezi postareaGeany, la 12 December 2013 - 10:22 PM, a spus:

da' si domnu' Geany' ce moaca avea :thumleft:

Eu zic ca ai fost prezenta doar la baiatul al mare, la Bub, a fost doar taica-su =)) Bucatica rupta!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1666
  • 1667
  • 1668
  • 1669
  • 1670
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic