Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1703
  • 1704
  • 1705
  • 1706
  • 1707
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#34081 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 January 2014 - 09:40 PM

Olguta, multa sanatate si voinicului tau zâmbaretz.
Am vorbit cu Zoaza nationala, care avea o super voce.
Mi-a parut bine s-o aud si mai ales ca era totul bine pentru ea.
va merge la iesirea din spital la mamitza ei la braila; nu are voie ceva tim bun sa puna piciorul jos.
Oricum, ea deja a inceput sa circule...deh zoaza entuziasta pe care o stim.
Seara placuta sau noapte buna ...dupa fus orar si cerinte.

#34082 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 January 2014 - 08:06 AM

Buna dimineata...eu inchid , eu deschid...cam bate vantul prin han
La mine e frigut, dar fara omat, ceea ce e de bine :occasion15: pentru chishiorele mele.
O zi faina tuturor, o sterg curand la fizio.

Fisiere atasate

#34083 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 January 2014 - 08:26 AM

Buna! la noi intunericeala unica si bureaza asa intr-o doara :occasion15: ,nici nu ploua nici nu sta :toothy6: ,-1 grad dar macar nu bate vantul.
Oricum in casa e intuneric de parca e seara tarziu,asa ca nu am chef de nimic.Trebuie totusi sa ma apuc de cate ceva prin casa(aspiratorici',ceva ordine,oi mai da in dorul lelii si cu mopul ,deshtia' :toothy9; )
Alte noutati nu am,va urez o zi frumoasa si sanatate ! :toothy6:

#34084 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 January 2014 - 08:37 AM

Gianino, aici bureaza constant, asa ca nici nu mai mentionez asta :toothy9;
Mda, am doi Ceahlai de calcat si o lemeeeeeeeee si * non voglia* de ma doare.
om trai si om vedea...
In alta dezordine de idei, masina de spalat vase e total f... deci azi imi livreaza alta ...nu puteam sa ma opresc nu-i asa in seria de electrodomestice ce-si dau duhul... :toothy6: :toothy6: :occasion15:

#34085 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 21 January 2014 - 09:51 AM

Buna dimineata!La mine e friiig,ceata si ploua de ieri incontinuu.Terminai de facut mancare,astept sa ma duc sa-l iau pe Edi de la scoala,apoi teme,alea,alea...si eu am de calcat,dar ca si Stellei,am o silaaaaa

Fisier atasat  1376591_10153282010885462_1021891113_n.jpg (36.73K)
Number of downloads: 0
cafea pentru toata lumea,sa fie,zic :occasion15:
Prietenii advarati sunt rari

#34086 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 January 2014 - 10:44 AM

Alex , LA MULTZI ANI cu intarziere!

Noi am fost azi la dr , i-a luat sange , in 3 zile avem rezultatul.
Ieri am spalat 2 patul in afara de saltele la 60 de grade , apoi mi-a dat o prietene niste globubi pe care le ia fiu-su ( care are si le ceva probleme cu tusea , el are o malformatzie si cand se raceste se blocheaza caile respiratorii) ca sa-i linisteasca tusea si sa poata respira....si Elena a dormit! A tusit vreo 2 ore , la un moment dat parea ca se inneaca cu sputa , se ridica in funduletz singura , saracutza....apoi i-am mai dat o doza de globuli si a dormit dusa pana dimineatza!
O fi de la splatul la 60 de grade? de la globuli? o fi coincidentza?
Dr zice ca sa asteptam rezultatul....
Saptamana viitoare am programare la un pneumonoleg de copii, abia am gasit unul care are cabinet. Ca totzi sunt la spitale.

Olgutza? Ce-s acarienii? microorganismele alea care traiesc in hainele de pat? Asta banuie dr si la Elena........ Sper sa nu fie!

Azi vine Soumia , ma duc sa pregatesc terenul :occasion15:

#34087 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 January 2014 - 11:06 AM

M-am dus sa-mi scot hainele din uscator si ce am gasit inauntru ? Stick-ul meu USB pe care aveam propuneri de subiecte la un examen pe Land.....m-a luat cu calduri!
L-am avut in blugi si l-am uitat ca proasta! L-am spalat la 60 de grade si apoi l-am uscat la nush cate! Am venit in birou tot rugandu-ma sa aiba si colegul salvate subiectele...am bagat chestia in calc si MERGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Am copiat repede totul in calc.

Am tras o spaima!!!!

#34088 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 January 2014 - 11:26 AM

Mutti, da, acarienii sunt microorganisme care traiesc in perne, lenjerii de pat, saltele etc. Apar mai ales toamna/iarna/primavara cand e umezeala in casa si cald si se creeaza un mediu propice. Analize de sange am facut si noi si a iesit alergic maxim la ei, plus putin la mucegai si par de pisica. Exact la fel ca si Elena, tuseste cateodata noaptea si se inneaca cu sputa.. iar la control nu are nimic, plamanii sunt ok, gatul la fel.. din cauza alergiei racea foarte des, din ce am inteles sistemul lui imunitar era prea ocupat cu alergia ca sa mai lupte si cu virusii.. asa ca facem tratament cu Singulair momentan.
Eu am fost exact la fel cand eram mica. Era atat de grav la mine ca pe la 6 ani dupa vreo 2 saptamani de stat in spital si analize i-au zis mamei ca am astm si au trims-o acasa cu o punga de pastile. Mama m-a dus apoi la Iasi la un doctor batran care i-a recomandat imunizarea cu Polidin - un vaccin care din ce am inteles continea mii de organisme care se injectau treptat astfel incat corpul sa se obisnuiasca cu tot felul de alergeni - vaccin care nu se mai gaseste acum. Asa ca pe la 6 ani, zi de zi vreo cateva luni dupa gradi ma duceam singura sa fac vaccinul. Am scapat dupa Polidin, eu care tuseam tot anul, inclusiv vara.. pe vremea aceea putini medici stiau ce e aia o alergie banuiesc.
Noi nu am fost inca la alergolog, sper sa ajungem undeva in primavara. Multa sanatate Elenei.
Imagine postata

#34089 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 January 2014 - 11:33 AM

Olgutza , nici noi n-am facut testul ala cand itzi injecteaza diferite substantze ca dr a zis ca acum alea de sange sunt concludente. De sange a mai facut de 2 ori pana acum si n-a iesit nimic , e drept ca nici nu tusea asa. Am citit ca alergia asta la acarieni (nu stiam ca asa-i zice in romaneste) se poate dezvolta pana la 4 ani. Aici se spune ca de la alergia asta + mucegai in casa fac copii astm alergic.

#34090 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 January 2014 - 11:36 AM

Mutti, mie pediatrul Valentinei din copilarie ( era un dr in varsta si foarte calm) imi spunea ca in caz de tuse sa ridic in sus partea patului unde doarme, ca sa stea capul ridicat, plus perna, era aproape in pozitie de sezut . asta cica ajuta sa nu fie crizele de tuse prea intense.
Sanatate la copilasi.

#34091 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 January 2014 - 11:43 AM

Vezi postareastella, la 21 January 2014 - 11:36 AM, a spus:

Mutti, mie pediatrul Valentinei din copilarie ( era un dr in varsta si foarte calm) imi spunea ca in caz de tuse sa ridic in sus partea patului unde doarme, ca sa stea capul ridicat, plus perna, era aproape in pozitie de sezut . asta cica ajuta sa nu fie crizele de tuse prea intense.
Sanatate la copilasi.

Am ridicat , nu vrea, zice ca-i stricat patul , sa-l repar :toothy6:.
cand era mica , atunci functziona ca nu stia , acum nu-i place. Asa ca o pun pe perne :occasion15:, dar vrea numai d-ale mici si mai cade capshorul intre ele....

#34092 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2014 - 11:53 AM

Hi hi! m-a sunat Zoaza',e f. vesela si optimista :toothy6: m-a facut sa rad cu mancarea de spital care nu are nici un gust(o ciorba cu niste morcovi ce pluteau prin ea alaturi de 2 paste,cum naiba de nu are nici un gust?! :occasion15: ca cica si daca lasa juma' de ora morcovii aia in apa fara sa-i fiarba sa le faca nimic si tot ar fi capatat zeama aia un gust de morcov,da asta ioc, nik,0 barat :toothy9; si paste cu bulion,aratau cica f. bine ele de altfel si ei ii plac mult facute asa,dar alea cum si cu ce le-o face nu au nici un gust,ca si bulionul daca-l punea crud asa tot ar fi avut un gust de bulion,da' ala nexam,ioc :cheers: )asa ca ea traieste din ce ii aduc cei cu suflet mare ce vin in vizita pe la ea :toothy6:
Chiar m-a facut sa rad draga de ea!

Gata fug sa-l iau pe bub'de la scoala ca-i tarliu....

#34093 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 January 2014 - 12:10 PM

Bucatarii de la spital fac scoli inalte, sunt specializatzi in Cum sa faci mancare fara gust :occasion15:.
Sanatate!

#34094 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 21 January 2014 - 12:11 PM

Vezi postareaMutti, la 21 January 2014 - 11:33 AM, a spus:

Olgutza , nici noi n-am facut testul ala cand itzi injecteaza diferite substantze ca dr a zis ca acum alea de sange sunt concludente. De sange a mai facut de 2 ori pana acum si n-a iesit nimic , e drept ca nici nu tusea asa. Am citit ca alergia asta la acarieni (nu stiam ca asa-i zice in romaneste) se poate dezvolta pana la 4 ani. Aici se spune ca de la alergia asta + mucegai in casa fac copii astm alergic.

Asa e, poate da in astm sau declansa alte alergii mai nasoale, si de aceea noi luam Singulair care de fapt se recomanda si pentru astmatici.. pentru a controla crizele (un ultimul timp incepuse sa stranute cand sarea prin pat, ii curgeau ochii si i se inroseau) si alergia in general. Dr mi-a zis ca in general, tinute sub control, alergiile astea dispar pe la 6-7 ani.

Tusea ar putea sa mai fie si o ramasita de raceala sa zic asa.. cateodata tusea mai tine ceva timp chiar si dupa vindecare pentru ca inca mai are secretii in gat, sputa aceea de care zici. Mie dr mi-a zis sa-l pun sa tuseasca cat mai des ca sa i se duca din gat/caile respiratorii. Ceea ce si fac cateodata. De fapt, el nu tuseste de la sine decat foarte rar si mai ales noaptea sau cand intra in contact cu alergenii. La camin tuseste cand ii baga la somn, atunci desfac paturile si banuiesc ca saltelele sunt de cand bunica, asa ca acarieni sunt din plin si el are o criza de tuse cateva minute. In rest, tuseste doar cand il pun eu sa tuseasca si i se rupe din gat de zici ca e racit de zile intregi.
Imagine postata

#34095 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2014 - 12:35 PM

Vezi postareaMutti, la 21 January 2014 - 12:10 PM, a spus:

Bucatarii de la spital fac scoli inalte, sunt specializatzi in Cum sa faci mancare fara gust :toothy6:.
Sanatate!

Hi hi! daa!! o fi o arta si asta... :occasion15: mai stii?! :toothy6:

#34096 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 21 January 2014 - 12:37 PM

Hello!!!!

Multumim, multumim pentru urari!!!! I le transmit lui Alex diseara.

Si eu am vorbit cu Zoaza, este vesela asa cum o stiti si vineri se externeaza. Chiar ne-am tinut de poante amandoua. :occasion15:

A venit frigul si la Bucuresti, tocmai imi spunea Alex ce frig este afara, el fiind in drum spre liceu.

Sanatate la bolnaviori!!!

Fisier atasat  ghiocei-7.jpg (190.83K)
Number of downloads: 0
GEORGIA

#34097 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,777
  • LocationSibiu

Postat 21 January 2014 - 01:25 PM

Buna ziua si de la mine.

Doamne, Giorgi, 16 ani!!!! Sa-ti traiasca, sa fie sanatos si fericit.

Ma bucur sa citesc de Zoaza, ca-i vesela. Ii trimit si eu ganduri bune si recuperare cat mai rapida. Si sa nu faca foame prea mare cat sta in spital. Imagine postata

Celelalte fete convalescente, ce mai faceti?
Multa sanatate doresc tuturor, mari si mici. Imagine postata

#34098 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 21 January 2014 - 01:57 PM

Vezi postareaboni, la 21 January 2014 - 01:25 PM, a spus:

Buna ziua si de la mine.

Doamne, Giorgi, 16 ani!!!! Sa-ti traiasca, sa fie sanatos si fericit.

Multumim, multumim! Trece timpul, parca acum o sa te aud si pe tine ca impliniti 16 ani.
GEORGIA

#34099 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 January 2014 - 03:07 PM

pentru cei care tușesc, poate vă folosește informația. eu mă căptușii cu o drăguță de bronșită și aș putea egala măgaru mitropoliei la cît de artistic tușesc. partea bună e că am descoperit un sirop de tuse homeopat, iar accesele măgărești s-au redus cam 90%. după 2 doze, deja s-a simțit diferența. firma se cheamă Boiron iar siropul Stodal. au și de adulți și de copii.
sănătate multă tuturor bolnăviorilor

#34100 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 January 2014 - 03:53 PM

Zozo si cu mine am facut teleconferinta azi! Subiectul unu: recuperarea ei; Subiectul doi: dulapul meu cu usi culisante din bucatarie care trebuie reparat; Subiectul 3: cum poti sa faci o mancare fara niciun gust!

I-am zis ca eu evadam din spital daca imi dadeau supa cu morcovi, orez cu morcovi etc.!Mai bine mananc paine goala! Cica n-a vazut un fir de carne ceva, de gust ce sa mai comentam!

Inclin sa cred ca fetele alea de la bucataria spitalului au cum a zis Mutti scoli inalte!!!!! Trebuie sa te pricepi nitel ca sa faci vb lui Zozo supa cu gust de apa calda de robinet si niste morcovi rataciti. A vazut o data si putina ceapa, dar aia nu era fiarta, poate au pus-o la final sa mai umple spatiul! Am ras amandoua, haz de necaz, noroc ca are cine s-o ajute sa-i aduca ceva comestibil,i-am zis ca daca ma mai emotioneaza ma duc sa-i aduc merdenele si iar am ras!

Deci Zozo e pe calea cea buna si vrea sa nu ninga pana pleaca din spital ca sa stea la adapost ! Se bucura de fiecare data cand primeste un telefon de la voi, ca asa se simte ca noi toate o iubim!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1703
  • 1704
  • 1705
  • 1706
  • 1707
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul