Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1704
  • 1705
  • 1706
  • 1707
  • 1708
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#34101 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 January 2014 - 04:20 AM

Vezi postareazerda, la 21 January 2014 - 03:53 PM, a spus:

Zozo si cu mine am facut teleconferinta azi! Subiectul unu: recuperarea ei; Subiectul doi: dulapul meu cu usi culisante din bucatarie care trebuie reparat; Subiectul 3: cum poti sa faci o mancare fara niciun gust!

I-am zis ca eu evadam din spital daca imi dadeau supa cu morcovi, orez cu morcovi etc.!Mai bine mananc paine goala! Cica n-a vazut un fir de carne ceva, de gust ce sa mai comentam!

Inclin sa cred ca fetele alea de la bucataria spitalului au cum a zis Mutti scoli inalte!!!!! Trebuie sa te pricepi nitel ca sa faci vb lui Zozo supa cu gust de apa calda de robinet si niste morcovi rataciti. A vazut o data si putina ceapa, dar aia nu era fiarta, poate au pus-o la final sa mai umple spatiul! Am ras amandoua, haz de necaz, noroc ca are cine s-o ajute sa-i aduca ceva comestibil,i-am zis ca daca ma mai emotioneaza ma duc sa-i aduc merdenele si iar am ras!

Deci Zozo e pe calea cea buna si vrea sa nu ninga pana pleaca din spital ca sa stea la adapost ! Se bucura de fiecare data cand primeste un telefon de la voi, ca asa se simte ca noi toate o iubim!

Multa sanatate lui Zozo!

#34102 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2014 - 06:52 AM

Buna dimineata...asa ma enerveaza ca ma trezesc cu noaptea-n cap, si apoi sunt obosita ...
sanatate la toata lumea , mari si mici.

#34103 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 January 2014 - 07:07 AM

Vezi postareastella, la 22 January 2014 - 06:52 AM, a spus:

Buna dimineata...asa ma enerveaza ca ma trezesc cu noaptea-n cap, si apoi sunt obosita ...
sanatate la toata lumea , mari si mici.

Hi hi! daaa! si eu sunt treaza de mult...m-am trezit si nu am mai putut sa adorm si pace :toothy6:

Eh! asta ie',cine se trezeste de dimineata...sa vad eu cat de departe oi ajunge eu azi :toothy6:

O zi faina tuturor!

P.S La noi -4 grade,a nins dar nu f. mult,problema e ca e gheata si se aluneca de numa :occasion15:

#34104 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 22 January 2014 - 09:04 AM

Vezi postareaDexter, la 21 January 2014 - 03:07 PM, a spus:

pentru cei care tușesc, poate vă folosește informația. eu mă căptușii cu o drăguță de bronșită și aș putea egala măgaru mitropoliei la cît de artistic tușesc. partea bună e că am descoperit un sirop de tuse homeopat, iar accesele măgărești s-au redus cam 90%. după 2 doze, deja s-a simțit diferența. firma se cheamă Boiron iar siropul Stodal. au și de adulți și de copii.
sănătate multă tuturor bolnăviorilor

L-am vazut , este si la noi...merci de info , o sa-l cer la farmacie.

#34105 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 January 2014 - 09:14 AM

Buna dimineatza !

Noi - iar acasa. ieri am dus-o la gradi ca m-a innebunit si a venit acasa palida si plouata....ii curgea nasul intruna....seara i-am mai curs si sange pe nas , un firicel mic dar abia s-a oprit...Asa ca m-am hotarat sa o tzin toata saptamana acasa. Azi va sta , dar sa vedem cum o conbin de maine....ca-i gradinitza inchisa :occasion15:

Azi il opereaza pe socru , de hernie. In ambele partzi. Ei spera sa nu fie comnplicatzii si sa-l poata opera in amandoua partzile. Deja e in op. In Ro n-a vrut sa-si faca operatzia si era asa de rau ca nu mai putea umbla. De ani de zile are asta. Aici l-au tot consullat de 2 luni ca sa vada ce anestezie sa-i faca pt ca el are un by-pass facut in RO. Ne-am si certat cu el , ca-i tot spunem sa invetze germana , mai , cate un cuvant pe zi,.....apa , papa...chestii de genul asta. El NIK! Lasa ca ne descurcam noi! vali si cu sora-sa fac acum cu schimbul la spital , vor sta 5 zile non-stop langa el ca nu stie sa zice nimic. Nici anestezie nu-i fac d-aia in spinare ca nu intzelege nimic si nu stie sa spuna daca e in neregula ceva. Anestezistul nu poate comunica cu el. Asa ca-i fac narcoza completa. Dureaza cam 4 ore , a intrat la 7:30, sper ca la 12 sa fie totul bine!

sanatate la Zoazo!

#34106 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 22 January 2014 - 09:29 AM

Buna dimineatza...vorbim numai de spitale...fui si eu in urgentza...aveam tensiunea 18 cu toate med luate ca s o scad..la 1 noaptea la urgenta un furazolidon ma costat 50 de euro
Mi e o scirba!
Dar ce sa mai zic de oamenii aia care si au pierdut viata in crash.....parca suntem in AFganistan in epoca pietrei!
Suntem in Europa!
Acum ma duc la banca reiffeisen sa i intreb de ce dintr o data nu mi functioneaza cardul....o s o i au mai usor ca nu mai am de aruncat 50e
De abia astept sa plec in franta!

#34107 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 January 2014 - 09:53 AM

Vezi postareaverber, la 22 January 2014 - 09:29 AM, a spus:

Buna dimineatza...vorbim numai de spitale...fui si eu in urgentza...aveam tensiunea 18 cu toate med luate ca s o scad..la 1 noaptea la urgenta un furazolidon ma costat 50 de euro
Mi e o scirba!
Dar ce sa mai zic de oamenii aia care si au pierdut viata in crash.....parca suntem in AFganistan in epoca pietrei!
Suntem in Europa!
Acum ma duc la banca reiffeisen sa i intreb de ce dintr o data nu mi functioneaza cardul....o s o i au mai usor ca nu mai am de aruncat 50e

Ai grija de tine!

dar tu unde esti de-tzi iau bani pe injectzii la urgentza?

#34108 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 January 2014 - 10:10 AM

Buna dimineata la han! La noi e a treia zi cu ploaie, ploaie, ploaie, e asa nasol cand ma trezesc dimineata si aud cum ropoteste ploaia.
Mutti, tin pumnii sa se termine cu bine operatia socrului tau, Doamne-ajuta.
Verb, sanatate multa si tie, macar nu te mai si enerva, ai grija de tine!
Stella, e frumoasa masinuta ta si daca e Bosch e si buna, lasa ca mai incape si o vacanta, ca pana la vara mai este. Sa o folosesti sanatoasa! Acuma cred ca le-ai schimbat pe toate, poti sa te relaxezi...

#34109 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 January 2014 - 10:49 AM

Vezi postareaOlguta, la 21 January 2014 - 11:26 AM, a spus:

Mutti, da, acarienii sunt microorganisme care traiesc in perne, lenjerii de pat, saltele etc. Apar mai ales toamna/iarna/primavara cand e umezeala in casa si cald si se creeaza un mediu propice. Analize de sange am facut si noi si a iesit alergic maxim la ei, plus putin la mucegai si par de pisica. Exact la fel ca si Elena, tuseste cateodata noaptea si se inneaca cu sputa.. iar la control nu are nimic, plamanii sunt ok, gatul la fel.. din cauza alergiei racea foarte des, din ce am inteles sistemul lui imunitar era prea ocupat cu alergia ca sa mai lupte si cu virusii.. asa ca facem tratament cu Singulair momentan.
Eu am fost exact la fel cand eram mica. Era atat de grav la mine ca pe la 6 ani dupa vreo 2 saptamani de stat in spital si analize i-au zis mamei ca am astm si au trims-o acasa cu o punga de pastile. Mama m-a dus apoi la Iasi la un doctor batran care i-a recomandat imunizarea cu Polidin - un vaccin care din ce am inteles continea mii de organisme care se injectau treptat astfel incat corpul sa se obisnuiasca cu tot felul de alergeni - vaccin care nu se mai gaseste acum. Asa ca pe la 6 ani, zi de zi vreo cateva luni dupa gradi ma duceam singura sa fac vaccinul. Am scapat dupa Polidin, eu care tuseam tot anul, inclusiv vara.. pe vremea aceea putini medici stiau ce e aia o alergie banuiesc.
Noi nu am fost inca la alergolog, sper sa ajungem undeva in primavara. Multa sanatate Elenei.

Olguta , acum am cautat pe net SINGULAIR-ul si am vazut ca Elena ia acelasi lucru , la noi ii spune Montelukast. De o luna ia asta si ....nimic! Dr spune catratamentul tzine 3 luni , dar ca la unii nu ajuta. Este un medicament indicat in cazuri de astma usoara si rinita alergica. Pana acum i-am dat praf...nu i-a placut gustul chiar daca l-am amestecat cu suc de ananas...ieri mi-s dat dr sa incerc tablete care se mesteca . I-am spus ca-s bomboane....e mancat una si a zis ca-i iute. dar a mancat-o. La prafuri comenta mai mult....

#34110 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 22 January 2014 - 11:19 AM

Buna dimineata si sanatate la toata lumea! Ma bucur tare ca Zoaza e bine si vesela

Eu am de lucru la servici pana peste cap, nu ma plang ca trece timpul repede.

Ieri seara am avut intalnire la liceul Andreei ca sa ne explice care sunt materiile optionale si sa ne hotaram la ce renunta copilul si ce tine pentru examenul din anul 3. Am ajuns acasa, bineinteles ca fie-mea a tras un bocet sanatos ca daca ia decizia gresita si viata ei va fi ruinata. I-am explicat ca orice decizie ia e cea mai buna pentru ea si nu e sfarsitul lumii, dar e greu sa-i ceri unui copil de 13-14 ani sa se gandeasca ce vrea sa faca in viitor. Ea stie ca acum invata si mai tarziu o sa vada ce face. Am injurat sistemul in gand si pana in 7 februarie trebuie sa cercetam website-uri sa vedem care-i cea mai buna optiune
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#34111 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2014 - 12:36 PM

Mutti, da le acumulezi .Sanatate maxima Elenei si refacere rapida socrului.
Alpha, eu am o prietena si fiisa voia sa faca dreptul si posibil sa faca ceva gen detectiv alea alea...deci pana dupa bac era drept si drept...si toamna a intrat la ...medicina. si acum e bine merci cu toate papirurile necesare ( are 30 ani ) sa inceapa in fine sa lucreze in cabinetul lui taicasau....asa ca vezi tu ca alegerile se schimba, si pe la 20...nu-i musai sa stii la 13 ani ce o sa faci mai tarziu :occasion15:
Bia , merci de incurajari...e boch, si sper sa tina mai ult ca precedenta). de acum sper ca am terminat pe o buna bucata cu electrodomesticele...

#34112 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 January 2014 - 12:39 PM

Vezi postareastella, la 22 January 2014 - 12:36 PM, a spus:

Mutti, da le acumulezi .Sanatate maxima Elenei si refacere rapida socrului.

Merci Stella!
Anul asta a inceput in fortza!

#34113 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 22 January 2014 - 12:40 PM

Vezi postareaMutti, la 22 January 2014 - 10:49 AM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 21 January 2014 - 11:26 AM, a spus:

Mutti, da, acarienii sunt microorganisme care traiesc in perne, lenjerii de pat, saltele etc. Apar mai ales toamna/iarna/primavara cand e umezeala in casa si cald si se creeaza un mediu propice. Analize de sange am facut si noi si a iesit alergic maxim la ei, plus putin la mucegai si par de pisica. Exact la fel ca si Elena, tuseste cateodata noaptea si se inneaca cu sputa.. iar la control nu are nimic, plamanii sunt ok, gatul la fel.. din cauza alergiei racea foarte des, din ce am inteles sistemul lui imunitar era prea ocupat cu alergia ca sa mai lupte si cu virusii.. asa ca facem tratament cu Singulair momentan.
Eu am fost exact la fel cand eram mica. Era atat de grav la mine ca pe la 6 ani dupa vreo 2 saptamani de stat in spital si analize i-au zis mamei ca am astm si au trims-o acasa cu o punga de pastile. Mama m-a dus apoi la Iasi la un doctor batran care i-a recomandat imunizarea cu Polidin - un vaccin care din ce am inteles continea mii de organisme care se injectau treptat astfel incat corpul sa se obisnuiasca cu tot felul de alergeni - vaccin care nu se mai gaseste acum. Asa ca pe la 6 ani, zi de zi vreo cateva luni dupa gradi ma duceam singura sa fac vaccinul. Am scapat dupa Polidin, eu care tuseam tot anul, inclusiv vara.. pe vremea aceea putini medici stiau ce e aia o alergie banuiesc.
Noi nu am fost inca la alergolog, sper sa ajungem undeva in primavara. Multa sanatate Elenei.

Olguta , acum am cautat pe net SINGULAIR-ul si am vazut ca Elena ia acelasi lucru , la noi ii spune Montelukast. De o luna ia asta si ....nimic! Dr spune catratamentul tzine 3 luni , dar ca la unii nu ajuta. Este un medicament indicat in cazuri de astma usoara si rinita alergica. Pana acum i-am dat praf...nu i-a placut gustul chiar daca l-am amestecat cu suc de ananas...ieri mi-s dat dr sa incerc tablete care se mesteca . I-am spus ca-s bomboane....e mancat una si a zis ca-i iute. dar a mancat-o. La prafuri comenta mai mult....

Asa, Montelukast e substanta activa. Noua ne-a zis sa facem tratament 4-5 luni si apoi sa-l scoatem si sa vedem cum se manifesta.
Nici eu nu am observat nimic prima luna, chiar ma gandeam ca i-l dau degeaba, insa in ultimele saptamani nu a mai avut crize de genul sa stranute urat, sa i se inroseasca ochii, sa-l manance nasul, insa tusea a ramas, e permanenta si ciudata la genul dimineata se trezeste ok, cand il iau de la gradi tuseste sau invers. Tocmai am inceput a treia luna de Singulair. Chestia e ca eu il observasem de vreo 2 ani ca tusea dupa ce sarea prin pat, peste perne, o tuse usoara, dar nu mi s-a parut nimic iesit din comun ca na' copii mai inghit aiurea etc. Apoi prin august-septembrie anul trecut intr-o seara din senin dupa o tura de sarituri i s-au inrosit ochii, s-au umflat, il manca nasul ingrozitor.. s-a calmat dupa vreo 10 minute si 1 ora mai tarziu aceeasi poveste. Si abia dupa ce am vorbit cu dr si m-a intrebat una alta mi-am dat seama ca tusea aceea usoara era semn de alergie. Asadar, la noi incepuse sa evolueze alergia spre ceva mai nasol, motiv pentru care ne-a zis sa facem tratament mai mult si mai vedem dupa 4-5 luni de tratament, macar sa trecem de iarna ca acum e cel mai nasol. Diferenta de temperatura creeaza mediul perfect pentru acarieni.
Imagine postata

#34114 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 22 January 2014 - 01:16 PM

Asa e Stella, niciodata nu e prea tarziu sa te razgandesti Imagine postata
O sa stam duminica sa ne uitam pe site-urile de orientare profesionala, i-am spus sa-si faca o lista cu vreo 15-20 profesii care i-ar surade si vedem ce alegeri o avantajeaza. Asta ca sa o linistesc, ca pana la bac mai avem vreme Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#34115 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 22 January 2014 - 03:02 PM

[quote name='2ut' date='22 January 2014 - 10:10 AM' timestamp

[/quote]
Sunt din 11 dec in bucuresti
Actiunea se intimpla la spitalul de urgentza din bucuredti....vai de lume sa fi bolnav in ro...si mi asum ce zic ....
Vad ca aici pe forum fetele nu au scris despre ce s a intimplat cu niste medici pkecat intr un avion de 40 sau 45 de ani vechime ca sa preleveze organe pt un transpkant...postutile aici nu vorbesc decit de asta
Le au trebuit 7 ore sa gaseasca epava si intre timp din 7 persoane au decedat 2....deci sa veniti in ro sanatoasr tun!
E cel mai bine!
Eu de abia astept sa ma intorc la mine in FRantza!g

#34116 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 January 2014 - 03:45 PM

Buna ziua, buna ziua!

Noi pe ziua de azi (adica eu si Mara) suntem singurele acasa. Eu beteaga, sontoroaga si ce mai vreti voi iar Mara cu febra si doar rosu in gat pt moment. Ramane de vazut cum va evolua.
Azi noapte nu prea am reusit sa ma odihnesc, asa ca pe la 8h azi dimineata profitand de linistea din casa am adormit bustean. Cand m-am trezit eram doar cu Mara (care se juca cuminte in pat) in casa. Socrii plecasera la cumnatica mea (fata lor). Ma rog, la floarea de cires...
O consideram o repetitie pt viitor. Maine pleaca in Romania, acas' la ei.
Asa ca mi-am telefonat vecina. O finuta. Mi-a spalat doua vinete si mi le-a taiat feliute. Iar eu am trecut apoi la coacerea lor. Ma avantajez pt in seara asta.
Numai bine cand am terminat cu vinetele mi-am dat seama ca trebuie sa mancam de pranz. Asa ca am fript niste carnati din Romanica si cu oleaca de mamaliga monti facuta (de mine) aseara am papat de ne doare burta pe amandoua.

Ieri m-au imbracat si incaltat babele, cum le alint eu. Au inceput cu o ora inainte sa fim sigure ca reusim. In sfarsit, dupa 10 zile eram si eu mumusica. Am fost la avocat.
Acum nu ne ramane decat sa asteptam 7 februarie cand voi avea controalele.
Simpatic nenea. Ca prima impresie, mi-a placut de el.

Va pupacesc! O zi buna!
Si cine vorbeste cu Zoaza, sa o pupe din partea mea.
Sorina

#34117 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 22 January 2014 - 06:04 PM

Vezi postareaalpha, la 22 January 2014 - 11:19 AM, a spus:

Am ajuns acasa, bineinteles ca fie-mea a tras un bocet sanatos ca daca ia decizia gresita si viata ei va fi ruinata.

ma impresioneaza cat de matura e Andreea! sa gandeasca la varsta asta ca aceasta decizie ii va influenta viitorul! :) (ca nu pot zice ca i-l va afecta)
succes tuturor in luarea celei mai bune decizii!

Vezi postareaverber, la 22 January 2014 - 09:29 AM, a spus:

Mi e o scirba!
Suntem in Europa!

Vezi postareaverber, la 22 January 2014 - 03:02 PM, a spus:

Sunt din 11 dec in bucuresti
Actiunea se intimpla la spitalul de urgentza din bucuredti....vai de lume sa fi bolnav in ro...si mi asum ce zic ....
Vad ca aici pe forum fetele nu au scris despre ce s a intimplat cu niste medici pkecat intr un avion de 40 sau 45 de ani vechime ca sa preleveze organe pt un transpkant...postutile aici nu vorbesc decit de asta
Le au trebuit 7 ore sa gaseasca epava si intre timp din 7 persoane au decedat 2....deci sa veniti in ro sanatoasr tun!
E cel mai bine!
Eu de abia astept sa ma intorc la mine in FRantza!g

Verb, ce sa zic :scratch: , de loc nu esti din Campina? ca asa intelesesem :)

mda!

revenind, ce bine c-a plouat/nins! tare-i seceta prin zona mea! n-a dat fir de apa toata iarna. si-acuma-i putina, dar macar respira campul cat de cat.

Sorina, tare mai esti inimoasa! nu te-a rabdat sufletul sa stai degeaba. Fa-te bine mai repede, ca eu cred ca tu suferi mai mult din cauza inactivitatii.

Stell, deci continui seria innoirilor :D
Si-al meu ficior e in sesiune, da' nu-i stresat deloc. O ia agale, sper sa traiasca 100 de ani.
Bafta domnisoarei V!

Sanatate tuturor bolnaviorilor, mari si mici!
Eu am terminat cu curcubeul.

#34118 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 22 January 2014 - 06:42 PM

La noi continua cu temperaturi obraznice, -20C azi de dimineata (si cu vant se simteau ca -30) dar am scapat deocamdata de zapada. Insa a luat foc o casa in centru si pompierii nu puteau scoate apa din cauza frigului!
A cat is a friend fur-ever !

#34119 Userul este online   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,599
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 22 January 2014 - 07:06 PM

Vezi postareaUma, la 22 January 2014 - 06:42 PM, a spus:

La noi continua cu temperaturi obraznice, -20C azi de dimineata (si cu vant se simteau ca -30) dar am scapat deocamdata de zapada. Insa a luat foc o casa in centru si pompierii nu puteau scoate apa din cauza frigului!

Frig rau si aici, -26 dimineata si se simtea ca -33 brrrrr. Eu cred ca vremea asta vrea sa-mi dea o lectie ca am zis ca o sa-mi lipseasca iarna si zapada in urmatorii 3-4 ani :)) .
In alta ordine de idei sanatate multa si insanatosire grabnica tuturor celor in suferinta, mari si mici.
La multi ani cu intarziere lui Alex, 16 ani wow, mi-amintesc poze cu el de cand era mic. Al meu face 20 intr-o saptamna asa ca oficial nu voi mai fi mama de adolescent :scratch: .
brain loading....please wait....

#34120 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 22 January 2014 - 10:28 PM

Hi hi hi! cum ie' cam liniste la han (asa ca nu ma intersectez cu alte subiecte )intru sa va povestesc doar ca sa va dixtrez' un pic,cu telenovici' de la scoala de la bub' :) Cine nu are timp, sa nu piarda timpul ca nu e nimic important!

Deci,o sa incep de la Adam si Eva :P .Bub' are acum in clasa intai o doamna in varsta deja iesita la pensie (dar mai are dreptul sa predea,3 ani inca dupa pensionare am inteles eu de pe la altii,dar nu sunt sigura),in fine ea e de ''moda veche''asta ca sa ma esprim' frumos ...e f. exigenta (f. nemultumita de scoala unde a fost repartizata,ca mneaiei',ne tot repeta de la ce scoli de prin centru cu pretentii vine :D ),in fine,la ea vad ca face multe f. multe chestii in afara manualului,deci care nu figureaza in manual,de pe culegerile pe care le-a comandat ea,faza e ca e f. exigenta,deci la o greseala de caligrafie asta in faza in care ea da dictari si scris pe litere pe silabe ,textul cu litera mare pe centru,de la capat cu spatiu si dialog,incep cu litera mare,numele cu litera mare,pus semnele de punctuatie etc,asta doar cu literele pe care le-au facut pana acum ca au facut cam jumate din ele,deci daca nu e alineatul perfect sau trece cu codita de la o litera sau o bucla putin peste liniuta de la caiet(deci chestie de caligrafie),deja la o greseala X cu rosu,- F.B,a doua B.,a treia greseluta -B...asa ca bub' in catalog cel putin nu are decat B.pana acum.In + au fost f. multe reclamatii(chiar la directoare) ca a smotocit si chiar pocnit coptii'',bub' al meu e asa de dulce ca ala nici nu sufla,asa ca eu probleme de astea nu am avut,ca il intreb mereu,el spune ca doamna lui e f. frumoasa si f. buna :scratch: da' la el si numa daca s-ar uita mai stramb sau ii atrage numai atentia incepe sa planga,asa ca cre' ca a fost cam singurul care am vazut eu ca a cam cucerit-o ...

In fine,ce voiam eu sa va povestesc (ca aia fu' numa introducerea ca sa intelegeti ca ie' grele' :P ) e ca inca inainte de vacanta de sarbatori ii tot ameninta ,maine avem Testul de Evaluare ,asa ca bub' nu mai avea liniste,am muncit si in vacanta suplimentar pe rupte si in fiecare zi de atunci,maine e testul,maine e testul,deacum aveam eu draci pe bune:''da' da-l bre' o data ca nu mai rezistez' io' psihic,dapai copii'' :P

In fine azi l-au dat in sf. ,asa ca eu am vazut ca un parinte mai infingaret s-a dus la ea sa o intrebe :''Doamna va rog va uitati un pic pe testul de evaluare al copilului sa-mi spuneti daca a facut ceva?!''(ca in ritmul asta pan' le corecteaza trece si vacanta intersemestriala),una mai infingareata :''da vreau si eu sa vad testul''(in timpul asta ceilalti parinti isi luasera copii si plecara),eu tot frecam menta,ca si pe mine ma rodea o curiozitate crunta :D ,cat vorbea doamna cu domnu' de va spusei,''infingareata''s-a intors cu si anume posteriorul si cu lucrarea in mana si completa de zor lucrarea copilului ,doamna se vedea ca vede da' se facea ca nu vede :P ,atunci mi-am facut si eu curaj, si cum doar eu si cu ''infingareata'' mai ramasesem, am rugat-o sa-mi spuna si mie ce a facut bub'...a luat tacticos lucrarea si la primul punct au avut adunari si scaderi pana la 100 sa rezolve sa scrie rezultatul si sa faca si proba,a facut impecabil nici o greseala (si l-am invatat de data asta, ca vazusem unele lucrari in trecut la alti copii facute cu creionul nu cu stiloul,asa ca i-am spus sa faca si el in creion,una ca scrie mai bine si nu mai poa' sa-i scada ca e fro' cifra mai urata,sau vrun' semn mai stramb,2 ca daca greseste ceva poate sterge cu radiera),la punctul 2 au avut sa descompuna diverse cifre tot de la 1 la 100,iar impecabil a facut,la punctul 3 numere disparate de la 1 la 100 sa le puna in ordine crescatoare ,sau in ordine descrescatoare,iar nici o greseala ,numere puse din 2 in 2 sau din 5 in 5 pana la 100 idem nici o greseala,ultimul punct o problema scrisa doar cu cuvinte formate din literele pe care le-au invatat ei pana acum,asta fara ca ei sa mai fi facut vreo problema in viata lor vreodata,nu au, nici lucrat pe caietul de clasa si nici nu a fost dat vreodata tema pe acasa,bub' s-a prins cumva si si pe aia a rezolvat-o corect...

Asa ca ea a zis cu juma de voce ashea',mda'! deci a facut de F.B.,dar in coltul paginii bub nu s-a semnat cu numele intreg si de familie care intre noi fie vb. e cam lung,a pus simplu Alex,asa ca ar merita depunctat ,am spus: ''"Don't even think about it!'' ,ca ma luau toti dracii,apai copilul mai trebuie stimulat si cu un F.B. daca a facut testul fara nici o greseala...Maii!! daca i-ati fi vazut fatza,parca manca lamaie,parca i-l dadea din buzunar F.b-ul ala frate!! :P

Am scris atat doar ca sa va dixtrez' un pic si pe voi,asa ca nu e nimik important cine nu are timp sa nu pearda' vremea cu cititul,dar deabea astept sa-i povestesc lui Zoaza ca si ea astepta testul de Evaluare a lui bub' :)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1704
  • 1705
  • 1706
  • 1707
  • 1708
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul