Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1760
  • 1761
  • 1762
  • 1763
  • 1764
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#35221 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 18 April 2014 - 08:51 PM

Pup si eu Alex-ochios si tare m-as infige-n gogoasa aia!Dar nu! N-am sa-i iau copilului gogoasa! Imagine postata
Oooff, Sorina!Poate dupa uratenia asta va veni si pentru tine vreme buna! Ca sa te consolez, nici eu n-am facut nimic.Maine, ca azi am avut o zi...
Sa va povestesc:
Mi-am luat bilet online la maxi-taxi.Doua bilete pentru azi, ora 12:30. Am plecat de-acasa pe la 11:15, sa ajungem, sa declaram rezervarea si sa prindem locuri mai bune. Buuun, ajungem la 12, declar rezervarea, ma impun la tantea aia care-mi zicea MIE, ca trebuia sa ma duc la Baldovin, nu la IDM, (ei, zau? de 10 ani nu mi-a zis nimeni asta, vin unde vreau eu!), o linistesc soferii care ma cunosteau toti, ca-s clienta fidea, OK zice si tanti si asteptam autocarul.Care a venit pe la 12:30.O namila cu 64 de locuri.Urcam, luam doua locuri super si stam.Si stam, si stam...pana pe la 12:50, cand cica mai stam 10 min, sa se umple.Nu mai intru-n detalii cu organizarea de toata jena.Buun, pe la 13:30 plecam.Nene, pan-am iesit din Bucuresti, am facut 2 ore DOUA! La 15:30 abia am iesit.De-aici+ 3 ore jumate, la 19:30 am ajuns si noi la Braila.Bine ca era cald in autobuz, dar eram lesinati si de foame si de plictiseala...Si plouaaaaa.
Uufff, greu tata, cu organizarea.Am ajuns acasa, am mancat si...cam atat! Maine sa vad ce-om face(cu mama!) Dl Zoazorel doarme ca un prunc!
Am deschis Iepurasul si-ncerc sa vi-l arat, dar, ca de obicei, cade netul!Dar nu ma las!vezi semnatura mea!
Garta, ca v-am habaucit de cap!
Noapte buna! Pupici multi!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#35222 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 18 April 2014 - 08:53 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 April 2014 - 07:05 PM, a spus:

Nimic nou de pe frontul meu... în continuare rău. Încep să mă cam satur.
După două săptămâni de varii antibiotice și aerosol bronșita mea e de fapt o preafrumoasă pneumonie. Azi am aterizat vrând nevrând la urgențe.
Râdeam a pagubă azi cu o prietenă.... oi mai fi vie până la sfârșitul anului?!
Fizioterapie nu mai fac de 2 săptămâni și nu am idee când o să pot reîncepe.
Nu reușesc să respir, tușesc până mă sufoc, obosesc imediat, nu am chef de nimic....
Îmi vine să plâng când văd ce pregătiți. Aș vrea și eu. Nici măcar ouăle nu am reușit să le vopsesc...
Mă duc să le pregătesc cina.
Vă pupăcesc! Vă doresc să aveți mai mult spor decât am eu!

Sorina draga, multa sanatate, ingrijeste-te, nu te obosi ca o sa mai fie sarbatori si vei putea pregati pentru cei dragi, acuma e important sa te faci bine, sa nu te obosesti, familia ta intelege situatia si o sa te revansezi tu, sunt sigura.
fiica dacilor

#35223 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 April 2014 - 09:06 PM

Draga de tine Zoazo' :Demon: (bine macar ca nu ai mai calatorit langa un nenea afumat' :sad3: )cat despre gogoasa,bub' ti-ar da-o daca i-o ceri in momentu' unu ca e tare darnic ...cel putin cu mancarea,jucarii sa nu-i ceri ca acolo,ntz! :rolleyes:
Sorina ,parca se tin lantz' la tine saracuta,lasa ca or trece toate ,multa sanatate =))

P.S La noi iar ploua ...

#35224 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 18 April 2014 - 09:21 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 April 2014 - 07:05 PM, a spus:

Nimic nou de pe frontul meu... în continuare rău. Încep să mă cam satur.
După două săptămâni de varii antibiotice și aerosol bronșita mea e de fapt o preafrumoasă pneumonie. Azi am aterizat vrând nevrând la urgențe.
Râdeam a pagubă azi cu o prietenă.... oi mai fi vie până la sfârșitul anului?!
Fizioterapie nu mai fac de 2 săptămâni și nu am idee când o să pot reîncepe.
Nu reușesc să respir, tușesc până mă sufoc, obosesc imediat, nu am chef de nimic....
Îmi vine să plâng când văd ce pregătiți. Aș vrea și eu. Nici măcar ouăle nu am reușit să le vopsesc...
Mă duc să le pregătesc cina.
Vă pupăcesc! Vă doresc să aveți mai mult spor decât am eu!

Sorinel, sa nu plangi, ca nu-i cazul! Ia-o-ncetuc si lasa-i si pe ceilalti sa te ajute.Vor fi niste sarbatori mai...altfel! Tu sa te refaci, ca Pasti tot or mai fi!Nu fi necajita, draga mea!Important e sa te refaci tu cat mai repede, sa-ti faci tratamentul si sa te odihnesti mult!Treci pe divan, ca vin si eu sa ma odihnesc putin.O mai fi si Moatza?
Nici eu nu fac nimic deosebit.Ouale si pasca le-oi face maine, cozonac nu fac, fiindca la noi nu se mananca, friptura oi pregati-o maine ca s-o facea si duminica diminetata.Drob a facut mama.Si cam atat! Nimic special.Doar decorurile primite de la diversi Iepurasi dragi mie.Sper s-apuc sa pozez.
Imagine postataImagine postata si fruntea sus!

#35225 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 April 2014 - 10:58 PM

Sorina,ai grija de tine te rog, nu te forta.Organismul nostru la un moment dat cedeaza.Nimic nu e intamplator.Tu esti prea slabita si trebuie sa te pui pe picioare.
Sper ca dupa ce o sa-ti revii toatal nu o iei de la cap cu programul de il aveai inainte.

Ma scuzati, Buna seara la hangitre, ca dadui buzna fara sa salut,da am citit ce a patit Sorina.

Ca niciodata parca nici nu simt ca vine Pastele, n-am nicio tragere de inima sa pregatesc nimic.Ieri am vopsit oua,maine daca am timp in pauza fac drobul si seara cand ma intorc fac cozonacii.

Anul asta e pentru a doua oara cand vopsesc natural , la anul o sa stiu mai bine cum sa lucrez si sper sa-mi iasa culori mai aprinse.Cam asa mi-au iesit

Fisier atasat  oua colorate.jpg (57.37K)
Number of downloads: 0

Va doresc de pe acum un Paste Luminat cu liniste sufleteasca si sanatate.
Fisier atasat  Paste Fericit.jpg (48.19K)

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#35226 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2014 - 08:24 AM

Buna ziua si Sarbatori Fericite, daca nu mai intru!
@ Alpha, am avut un program infernal abia ce ajungeam acasa pe la 23.00 de aia am lipsit! Iar acum ma tot plimb la doctori cu analize si investigatii!
@ Sorina termina cu aiurelile si stai cuminte! Nu ma face sa vin dupa tine, ca-ti gatesc ne-monti!! :rolleyes: Matusa-mea si-a tras o pneumonie si a tinut-o cu tratament cam 6 luni, eu cred ca mai bine il trimiti pe domnul sa faca niste oua, sau sa cumpere si gata balciul, ce-oi avea, arunci in cuptor si in rest pe divan!
@ Zozo si daca tot te bligdizeai in otocar, nu puteai baga un telefon, sa te mai intreb de bancuri cu blonde, ca i l-am zis lui tata pe ala cu aripa indoita si a ras cum nu l-am vazut de ani buni!!! A zis ca e pentru olimpiada tampitilor!

Eu am fost ieri la mama si am facut drob si bors, eu vroiam sa fac si pasca, dar mama nununu ca face ea azi!Asa se da ea grozava si duminica o sa se tina de spate, dar am Nurofen 600 :Demon: Zozo! Cat eram acolo a venit firma de curierat cu pachetul de la matusa din Canada am primit niste bluzite super de vara niste dulciuri, gasesc eu cui le dau si masca de fata cu argan si alte din astea, Pisi tocmai s-a prins ca e o punga noua in zona si troneaza peste geanta mea de plaja care e plina cu diverse! Sa vedem daca ajung la plaja anul asta si cat din geanta mea va fi ocupat de aparatele de fotografiat,camasile, tigarile si berile altora :sad3:

Am zis sa va mai inveselesc ca eu azi ma iau de un aspirator si ma fac ca sunt la plimbare cu un caine ca sa nu m-apuce dracii!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#35227 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 April 2014 - 11:07 AM

Nici nu știți voi cât vă iubesc eu! Sunteți niște drăguțe!
Am să stau cuminte. Nu-i că pot face miracole.
Am avut o noapte nu prea frumoasă. I-am cam trezit pe toți. Dintre toate relele senzația de sufocare era cea mai urâtă.
La un moment dat s-a rupt firul și am adormit pt câteva ore. Un somn tip buștean. Ce bine a fost!

Mătușa mea m-a sunat în dimineața asta să mă întrebe dacă îi fac un blat de tort pt mâine. O lume nebună! Am sfătuit-o prietenește să-și cumpere unul și să mă lase în pace.
Îmi pare rău pt ea dar fărâma de forță care o am vreau să o folosesc pt familia mea.
Am fost rea, știu, dar e mai bine așa.

Vă pupăcesc!
Sorina

#35228 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 19 April 2014 - 12:34 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 April 2014 - 11:07 AM, a spus:

Nici nu știți voi cât vă iubesc eu! Sunteți niște drăguțe!
Am să stau cuminte. Nu-i că pot face miracole.
Am avut o noapte nu prea frumoasă. I-am cam trezit pe toți. Dintre toate relele senzația de sufocare era cea mai urâtă.
La un moment dat s-a rupt firul și am adormit pt câteva ore. Un somn tip buștean. Ce bine a fost!

Mătușa mea m-a sunat în dimineața asta să mă întrebe dacă îi fac un blat de tort pt mâine. O lume nebună! Am sfătuit-o prietenește să-și cumpere unul și să mă lase în pace.
Îmi pare rău pt ea dar fărâma de forță care o am vreau să o folosesc pt familia mea.

Vă pupăcesc!

Pupam Sorina cea ascultatoare si bolnavioara! :Demon:
Am ajuns si eu aseara la mama, cu masina plina-ochi..... Si cu bipezi, dar si cu o patrupeda.... =))
Pasca-i excelenta, iar cozonacul - nemaipomenit. De supa cu galuste de gris nu mai zic nimic, ca sa nu va fac pofta! :sad3:
Spor la treburi, daca mai aveti si Sarbatori linistite! :rolleyes:

#35229 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 19 April 2014 - 01:05 PM

Glumesti, nu-i asa ?! Cand unei persoane ii pasa atat de putin de starea ta incat are pretentia sa te dai jos din pat sa-i faci de mancare...nu vreau sa zic cuvantul ala care incepe cu nesi.. :rolleyes:

Tu rea?! Sa fim seriosi!!!! Eu as fi zis nu pot, dar daca vrei sa vii sa le faci alor mei de mancare, esti bine venita!

Sanatate multa Sorina..te-au lovit multe dintr-o data...stai locului si fa-te bine! Pentru respiratie e minunat ceaiul de fennel (m-am uitat google, in italiana e finocchio, in romana imi da chimen dulce)- am avut o raceala puternica de piept si stiu exact ce zici de starea de sufocare- pe mine m-a ajutat fantastic de mult! Il poti face si din seminte, eu am avut noroc si am gasit pachetele, polonez.
E un ceai placut la gust si dupa ce beam o cana fierbinte, simteam clar cum respir mai usor.

Stai departe de lactate sau orice poate face flegma- Sanatate multa de tot :Demon:

PS Si minuni face si supa de pui in care la sfarsit dai pe razatoare un pic de radacina de ghimbir!
A cat is a friend fur-ever !

#35230 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 19 April 2014 - 01:07 PM

Vezi postareaUma, la 19 April 2014 - 01:05 PM, a spus:

Glumesti, nu-i asa ?! Cand unei persoane ii pasa atat de putin de starea ta incat are pretentia sa te dai jos din pat sa-i faci de mancare...nu vreau sa zic cuvantul ala care incepe cu nesi.. :rolleyes:

Tu rea?! Sa fim seriosi!!!! Eu as fi zis nu pot, dar daca vrei sa vii sa le faci alor mei de mancare, esti bine venita!

Sanatate multa Sorina..te-au lovit multe dintr-o data...stai locului si fa-te bine! Pentru respiratie e minunat ceaiul de fennel (m-am uitat google, in italiana e finocchio, in romana imi da chimen dulce)- am avut o raceala puternica de piept si stiu exact ce zici de starea de sufocare- pe mine m-a ajutat fantastic de mult! Il poti face si din seminte, eu am avut noroc si am gasit pachetele, polonez.
E un ceai placut la gust si dupa ce beam o cana fierbinte, simteam clar cum respir mai usor.

Stai departe de lactate sau orice poate face flegma- Sanatate multa de tot :sad3:

PS Si minuni face si supa de pui in care la sfarsit dai pe razatoare un pic de radacina de ghimbir!

Mie-mi suna mai mult a fenicul, dar cum nu stiu italiana, doar imi dau cu presupusa... :Demon:

#35231 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 19 April 2014 - 01:23 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 April 2014 - 01:07 PM, a spus:

Mie-mi suna mai mult a fenicul, dar cum nu stiu italiana, doar imi dau cu presupusa... :rolleyes:

Ai dreptate Foxicescule! Cred ca fenicul e (eu l-am folosit doar aici, nu in tara, asa ca nu-i stiam denumirea)
Insa nu planta proaspata, ceaiul se face din seminte.

#35232 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 April 2014 - 01:37 PM

Uma, finocchio este. Ai dreptate. Mie nu-mi place de nici o culoare, dar dacă zici că se face din semințe am să cumpăr azi și voi trece la acțiune.
Vă mulțumesc și vă pupăcesc de nu vă vedeți!
Sorina

#35233 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 19 April 2014 - 01:53 PM

Sorina, nu ai de demonstrat nimic, nimanui! Stai linistita si fa-te bine, de TINE are nevoie familia, nu de oua, drob, cozonac...

Asta-mi aduce aminte de acu'cativa ani, cand, inainte de Paste, fusesem internata in Cluj cu Mihai, m-am externat in Vinerea Mare... Bineinteles, frigiderul gol, eu, rupta de oboseala, alea-alea... Am luat cardul :sad3: si un taxi, si in 2 ore la lanturile de magazine cunoscute peste tot in Europa, am cumparat oua vopsite, drob, sarmale, snitele, salate de vreo 4 feluri, praji de vreo 5, fructe, friptura de pui cu 2 garnituri, legume pt. salata...

De Paste am avut invitati o mie, printre care si cateva rautacioase =)) - care , in loc sa vina cu ceva, au zis: nu credeam ca o sa fii in stare sa faci o masa serioasa de Paste!

Uite ca am putut, na ! :Demon: asa ca, Sorina draga, solutii sunt, nu te lasa provocata de oameni rai... fetele tale si sotul tau sunt cei mai importanti, in afara de tine, ovcorz, restul... :rolleyes:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#35234 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2014 - 02:30 PM

Mie imi place tare ceaiul de anason, eu il luam pentru probleme de digestie- colita, asa ca sunt obisnuita cu el.

In acest moment la Bucuresti tuna, cica o sa fie un an manos, sa dea Domnul!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#35235 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 19 April 2014 - 03:09 PM

Sorina, are alt gust decat feniculul proaspat - e racoritor si placut dar cel mai important te ajuta foarte mult la respiratie (repet, din proprie experienta zic - si la o raceala mai serioasa nu ma infig in medicamente, dau repede pe ceai, supa de pui cu ghimbir, vitamina c si chiar ma simt mai bine)

Asa e Coffee, ajuta si la digestie, deci doua probleme dintr-o lovitura!

Koral, esti o draguta - eu am foarte mica toleranta la obraznicie - fomeile care au dat din gura stiind ca tu esti bolnava..a doua oara nu mi-ar mai fi calcat in casa! Viata e mult prea scurta ca sa inghitim mitocanii :rolleyes:

#35236 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 April 2014 - 03:37 PM

Vezi postareaUma, la 19 April 2014 - 03:09 PM, a spus:

Sorina, are alt gust decat feniculul proaspat - e racoritor si placut dar cel mai important te ajuta foarte mult la respiratie (repet, din proprie experienta zic - si la o raceala mai serioasa nu ma infig in medicamente, dau repede pe ceai, supa de pui cu ghimbir, vitamina c si chiar ma simt mai bine)

Asa e Coffee, ajuta si la digestie, deci doua probleme dintr-o lovitura!

Koral, esti o draguta - eu am foarte mica toleranta la obraznicie - fomeile care au dat din gura stiind ca tu esti bolnava..a doua oara nu mi-ar mai fi calcat in casa! Viata e mult prea scurta ca sa inghitim mitocanii :rolleyes:

eu iti dau dreptate, Uma

Un Paste fericit, linistit si insorit iti urez
fiica dacilor

#35237 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 April 2014 - 03:52 PM

sorina, eu după bronșita din iarnă am inceput să iau ulei esential de cimbru, este cel mai formidabil antibiotic natural, ajută la infecții pulmonare și incă o mie de chestii inslusiv clădirea imunității aparatului respirator. sănătate multă îți doresc.

#35238 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 19 April 2014 - 04:10 PM

Vezi postareabristena, la 19 April 2014 - 03:37 PM, a spus:

Un Paste fericit, linistit si insorit iti urez

Multumesc la fel :Demon: ! Culmea e, chiar avem soare :rolleyes:

Si eu folosesc uleiul de cimbru si uleiul de oregano (indiferent de cat de neplacut e, cateva picaturi sub limba..fac minuni!)

#35239 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2014 - 06:20 PM

Salut!
Sorinelu', cum te mai simti?
Uma, mare dreptate ai!
Zerda, in otocar am terminat de citit o carte si-am dormit, ca tot ploua!
Azi, in colaborare cu mama, am facut pasca (doua bucati), drob, mama ciorba si friptura.Pasca a iesit superba.reteta lui Edith Francu, de pe blog.
Asta-i prima.Cealalta e identica!

Fisier atasat  DSCF0189.jpg (208.35K)

Sarbatori fericite, cu soare, pace, liniste si sanatate va doresc!

#35240 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 April 2014 - 07:10 PM

Buna! paste fericit tuturor,cu pace in suflet si lumina :hug:

Pe noi ne-a prins azi o ploaie de ne-a facut ciuciulete ,a dat si gheatza :sad3: am facut niste sarmale de sta matza nu in coada ,in vf. cozii =)) (asa fura catalogate :rolleyes: )

Ma facu sa rad cel mare ,sarbatoreste cu niste prieteni,meniu pizza snecsuri si clatite :sad3:(ei gatesc) a venit acasa dupa oua faina si lapte....aaa da' nici dulceata nu aveau cica fac budinca de la plik ...au strans bani cu totii dar i-au cheltuit pe ingredientele pt. pizza si etc,asa ca probabil credeau ca,(virgula) clatitele se fac,cu aer =)) ,asa ca pe principiul baieti la cratita ma tot uit pe geam (ca sunt vecini aici) sa va' daca nu vin pompierii =))

O seara minunata tuturor :hug:

P.S : Sunai' sa vaz cum merge treaba,al meu spune:''merge bine,chiar arata f. bine'',la care se aude un ras ironic in fundal....al meu ,citez"razi ca o oaie,ce are mah' nu arata bine?!"...ie' clar' :rolleyes: i-am mai spus o data sa nu dea foc la casa .... =))

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1760
  • 1761
  • 1762
  • 1763
  • 1764
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul