Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1826
  • 1827
  • 1828
  • 1829
  • 1830
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#36541 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 November 2014 - 04:03 PM

Salutare tuturor!
Daphne, imi pare tare rau pentru motanel. Suntem multe persoane pe-aici in situatia ta, din pacate. :hug:
Ioana, capul sus. Fii puternica. Sfaturile sunt de prisos, dar imbratisarile (chiar si virtuale) cred ca nu! :blackeye: E foarte greu sa fii departe de cei dragi, mai ales in momente de astea. Te-nteleg prea bine. :hug:

Pe-aici vad ca apare nitel soarele. Dupa ce luni dimineata, la 0 grade, abia am reusit sa deschid portiera masinii si am reusit sa scapam (cat de cat) de gheata de pe masina in vreo 10 minute, marti, la -1 grad, era mai putina gheata si am plecat mai repede. Ieri si azi am avut 6, respectiv 7 grade si ploaie. Acum s-a inseninat si prognoza zice cam 11 grade si soare pentru sambata si duminica. Poate ne plimbam.... sau gratarim... Ramane de vazut ce varianta alegem, inca nu ne-am decis, probabil sambata dimineata vedem incotro o luam! :tongue3:

Am inceput cumparaturile pentru sarbatori. Ma refer la cadouri. Am comandat cate ceva de pe net, am gasit si prin magazine... unele lucruri sunt luate de-o luna... Poate veni Craciunul! :love7: Pana si pentru Micky avem ceva in plan. Inca n-am luat cadoul pentru ea, asteptam sa vedem daca va fi maine la reducere (Black Friday).
M-am cam intins la vorba, ma scuzemoati. O zi / seara placuta si un sfarsit de saptamana (prelungit sau nu) asa cum vi-l doriti! :icon_fessee:

#36542 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 27 November 2014 - 07:05 PM

Salut si de la mine!
Daphne, bine-ai venit! Sau re-venit! Imagine postata Imagine postata
Imagine postata Imi pare tare rau de suferinta ta, desi n-am nici un animalut, ma doare sufletul pentru oricare prieten, cuvantator sau ne- care se pierde!Dar asta-i viata!Trebuie sa mergem mai departe!
Ioana...ce sa zic? Doar fii tare, fii puternica! Stiu ca nu-i usor, dar va trebui sa treci si prin incercarea asta! Imagine postata
Stellina, stiu ca tu esti puternica, dar mai stiu ca si pentru voi va fi greu! Imagine postata
Alphaaaa!Imagine postata Cam raruta!
Motzu'haidi, bre! Le gasesti 'talica, fiindca stiu ca nu esti rea de paguba! Pe Ciufu'l intrebasi? Imagine postata
Aici e frig dar uscat.Deocamdata, vorba lui Geanny!
Eu am facut baie, acum spal.Iar cu bila Eu sunt multumita de ea!
Maine voi pleca la Braila.Ma voi intoarce duminica.S-a anuntat ninsoare in zona noastra si nu vreau sa risc si sa-mi iau concediu o saptamana mai devrema, ca n-am chef sa ma duc la munci de sarbatori! Paza buna....
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#36543 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 27 November 2014 - 11:33 PM

Mai scriu si eu paici din an in Paste.
Eu sunt bine, mai am de tras inca putin , sper eu , ca deja au trecut aproape 2 ani , nu merg acasa de Craciun :)
In rest munca, munca,griji ,speranta ca mai am 4 luni si gata cosmarul
Va pup si va imbratisez pe toate si sa stiti ca nu v-am uitat si trebuie sa ma adun si sa incerc sa intru mai des ,ca am ce va povesti :-* :-*
Nu mai suntla curent cu ce se mai intampla paici pe arta,din pacata,dar va doresc sa va fie bine , sa aveti parte de toate cele bune
:floare:

#36544 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 November 2014 - 11:40 PM

Ooo!! draga mea Lilisor :-* :) tare m-am mai gandit la tine,abea astept sa aflu tot-tot! Si eu tot atata am stat acolo :floare:

Te pup cu drag,si hai ca ce a fost mai greu a trecut,fata de cat a fost mai e putin chiar daca ti-e foarte greu.Macar sper ca dupa ce va trece tot sa fii multumita ca s-a meritat efortul si sacrificiul pe care l-ai facut ! :-*

#36545 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,535
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 November 2014 - 12:03 AM

Vezi postareaPeter, la 26 November 2014 - 07:59 PM, a spus:

Fetelor, unde scriem de fursecuri de craciun? (retetele indexate de Maya le-am vazut, chiar si fac de acolo citeva...)
Deci nu ma refer la retete, ci asa; ce am pregatit deja, ce mai avem de gand, ce si cum arata, cum sunt, bune, rele....
Stiti voi.
Oare ma bate Adriana :) daca pun la traista in bat, acolo la Brigitte si Peter... sau unde sa pun?

Peter

Am vazut ca am facut anul trecut un index cu retetele, apoi sunt subiecte pentru fiecare fel, nu mi se pare ca e unul care sa contina toate incercarile, asa ca ai putea deschide tu unul :floare:

#36546 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2014 - 07:33 AM

Buna dimineata; aoleuuuu ati inceput deja cu randuiala de fursecarit alea alea??
Eu catinel catinel; oi vedea intr-una din zile sa dau startul la cumparat cele necesare.
In rest nimic nou. Avem congelatoruo burdusit cu sarmale, chiftele si alte bunatati.
Ar fi cazul sa fac niste cine cu amicii, baiul e ca nu prea am timp si seri libere :)
O zi faina si un inceput de wend placut. Aici la mine-n sat nu avem "blek fraidài *" asa ca nu am motive de inghesuiala la cumparaturi :floare:

Fisiere atasate

#36547 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 28 November 2014 - 08:07 AM

Lili...si eu m am gindit mereu la tine...bine imi pareca mai treci pe aici.
Eu azi merg in Belgia sa cumpar mincare la pasarele...si poate diseara bag un cinema
Aici :Auchan face in week endul asta ..."vinerea neagra"....poate ma duc .
Acum am un gigot la cuptor ...deci m am scos caci in seara asta inainte sau dupa cinema scot din congelator niste fajitas gata umplute
Frumoasa adunare de fete.....:)

#36548 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 November 2014 - 12:10 PM

Vezi postarealili, la 27 November 2014 - 11:33 PM, a spus:

Mai scriu si eu paici din an in Paste.
Eu sunt bine, mai am de tras inca putin , sper eu , ca deja au trecut aproape 2 ani , nu merg acasa de Craciun :)
In rest munca, munca,griji ,speranta ca mai am 4 luni si gata cosmarul
Va pup si va imbratisez pe toate si sa stiti ca nu v-am uitat si trebuie sa ma adun si sa incerc sa intru mai des ,ca am ce va povesti :-* :-*
Nu mai suntla curent cu ce se mai intampla paici pe arta,din pacata,dar va doresc sa va fie bine , sa aveti parte de toate cele bune

Lili, mult a fost, putin a ramas, macar efortul tau sa nu fi fost in zadar, si sa inteleg ca la primavara vi acasa, asta trebuie sa fie o mare bucurie si pentru tine si pentru cei dragi! Pupici si toate cele bune si tie!
GEORGIA

#36549 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 28 November 2014 - 02:17 PM

Vezi postarealili, la 27 November 2014 - 11:33 PM, a spus:

Va pup si va imbratisez pe toate si sa stiti ca nu v-am uitat si trebuie sa ma adun si sa incerc sa intru mai des ,ca am ce va povesti :-* :)

Curaj Lili si in curand sa fii acasa de cei dragi.

#36550 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 November 2014 - 08:04 PM

dragii si dragele mele, am up-date informatia! compatimesc alaturi de voi cele care treceti prin perioade grele!
mult curaj tuturor celor care aveti nevoie de putere!
sanatate multa pt voi toti si cei dragi!
liniste in suflet tuturor!

cum a fost cu thanksgiving day-ul la americance?

moatzo gasisi bijuurile sau ai pus ochii pe altele ?

un weekend cat mai frumos posibil si multe ganduri bune si calduroase in casele voastre din inima mea!!!
va imbratisez cu mult drag si numai bine tuturor! :):floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36551 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 November 2014 - 12:11 AM

Multumesc de incurajari.e atat de greu, oricat as sti ca asta este ciclu vietii nu mi se pare dept.Un om ar trebuii sa moara de batranete nu sa se imbolnaveasca.Stiu a avut o viata frumoasa, a trait 78 de ani dar nu e drept ce se intampla.

Azi a fost o zi groaznica, pe langa faptul ca trec prin a patra anestezie totala pe anul asta, vin acasa si-mi zice mama ca nu e bine tata si nici nu vrea sa imi vorbeasca.E prima data cand nu vrea sa vb cu mine, pana acum intreba mereu cand intram pe skype sa vb si sa ne vedem, se obisnuiese sa ne vada in fiecare seara.
Abia , abia mai tariu l-a convins sa vorbeasca si era asa de schimbat si mi-a zis ca ii e rau.
In mod normal nu prea doarme ca se sufoca, dar azi mama s-a speriat ca a intrat in coma ca dormea respirand linistit si a dormit aproape 2 ore.
A mai chemat si smurdul, plus ca el nu mai are puls in picioare, devine cianotic, iar tampitii aia cand au ajuns tata se trezise si s-au luat de mama ca de ce i-a chemat.Mai omul asta e cardiac, ce daca e in metastaze, tb sa-l lasam sa moara asa fara sa il ajutam?
Ma doare asa de tare cand il vad ca sufera, sora mea cea mare spune ca ea sufera mai tare ca isi da seama ca acum el realizeaza ce se intampla cu adevarat.

Viata e atat de nedreapta.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#36552 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 29 November 2014 - 06:18 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 November 2014 - 08:04 PM, a spus:

moatzo gasisi bijuurile sau ai pus ochii pe altele ?

le=am gasit, erau sub ceasul desteptator. eu nu suport ideea de-a avea telefonul la cap si peste noapte, asa ca folosesc ceasul. si ceasul are un fel de postament sub care se pot ascunde - la o adica :-* - doua inele. eu am mutat ceasul, dar prin alunecare, nu prin ridicare, si de-aia nu le vedeam. cum am venit acasa, m-am dus glont la ceas si l-am ridicat, inexplicabil.
si sincer, prefer sa-mi cumpar o rochie (doua, trei :) ) decat bijuterii. dar daca le-as fi pierdut, verigheta oricum imi luam.

hello, salut, is matinala rau. m-am sculat de la 5, asa patesc mereu cand sunt libera sau in concediu. mi-am baut cafeaua, am mancat fructele - pomelo - mai studiez un pic netu' si-astept sa vina somnul. cre'ca ala de-amiaz' ca ma simt f fresh acuma.

Ioana, eu n-am putut nici sa-ti zic doua vorbe pana acum, ca am in permanenta in minte cum a fost cu tata. Nici el nu putea sa mai doarma culcat, cred ca cel putin un an a motzait in fund, pe-un fotoliu, si cu picioarele ridicate pe-un scaun. Si tata era un cunoscut al celor de la Smurd si de la urgente. Chiar spuneau familiei, mai voalat, cat de mult se cheltuieste pe-un astfel de bolnav, batran si fara sperante de vindecare, aducandu-l in fiecare saptamana la spital. Pana cand s-a certat frate-miu cu doctorul si le-a facut reclamatii: in fond a muncit si-a platit asigurarile o viata, acum are nevoie de ajutor si tb sa-l primeasca. N-au mai comentat, tura aia.
Da, viata-i nedreapta, tata avea doar 70 de ani. Batranetea-i urata, iar boala o face insuportabila.
Sunt cu gandul alaturi de tine, chiar daca nu pot sa-ti zic prea multe cuvinte de alinare, mi se pune un nod in gat :floare:

Altfel, am trei zile de relax si sunt hotarata sa profit, de-aia m-am sculat devreme, sa am mai mult timp :-*

Un we glorios, alea-alea, va pup!

#36553 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 November 2014 - 09:05 AM

Buna dimineata la toata lumea. Ioana :pupic: stiu ce greu este. Socrul meu a lasat lumea asta pentru una sper eu mai buna,
si singura alinare e ca nu mai sufera. DD sa-l ierte, si sa ne dea forta la toti, in special soacrei mele.
Va doresc o zi blanda tuturor.

#36554 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 November 2014 - 09:06 AM

Motzulino, ma bucur ca ai gasit giuvaierurile. si iar sunt *precisa* ca o sa alegi cea mai cea rochie/rochii .te pup cu drag.

#36555 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 November 2014 - 04:50 PM

Sincere condoleante Stelin',imi pare tare rau sa aud asta .

#36556 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 November 2014 - 04:55 PM

Ce ma bucur ca le-ai gasit Motz' :pupic:

Eu azi am umblat sa-i caut o caciula lui domnu' Geany' ca mereu sta cu urechile la aer,nu i-am gasit ,nici una nu i-a placut,rezulta ca mi-am luat eu in schimb o caciula,prima de pana acum ,nu am mai purtat o caciula inca din copilarie :pupic: se vede treaba ca imbatranesc si eu :blush: Nu mi-e indemana cu ea deloc,nu stiu daca o sa o port...Bub' si-a mai luat si el un laser :pupic:
In rest ca de obicei am mers la masa la mama :)

#36557 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 November 2014 - 05:21 PM

Tata a fost ca de obicei la shoping :pupic: de cand e pensionar a luat boala asta,inainte nu venea cu o paine acasa.Pe mama o dispereaza',ia tot ce e la oferta ....nu conteaza daca are sau nu are nevoie ,daca e bun sau rau produsul respectiv,daca e la oferta al lui e ...Acum a luat surimi,mama a gustat si a aruncat un pachet la gunoi ca nu-i place,si m-a capatuit pe mine cu unul ca sa nu ia si asta drumul aluilalt.Eu ma gandesc sa il pasez cumva lui domnu' Geany',da' nu stiu cum.Ma gandeam sa fac o salata si cu bucatele asa de surimi,da' daca vede numa asa salata iar o sa boscorodeasca,si o sa se lamenteze ca el nu e ''capra''.Ce se mai poate face cu surimi,mai pt. un moldovean ashea?! :pupic: :blush:

A mai luat tata si mi-a dat mama si mie mozzarela.Asta o sa le-o fac in caruta(intre 2 felii de paine data prin ou prajit),a mai luat un pachet mare de drojdie,si-a pus mama mainile-n cap ca ea se fereste de cocaturi,asa ca 3/4 mi l-a pasat mie,a mai luat iaurt cu visine,mama a zis bleah',mi l-a dat tot mie,a mai luat asa cum sunt chiflele alea americane pt. hamburgher,batonase cu lapte care sunt pt. hot dog,pe care mama le gaseste gretos de dulci si cu un gust de sintetic,culmea e ca eu si hunii le adoram asa ca au aterizat tot la mine.Si astea sunt cumparaturile tatii doar pe ziua de azi :) ''Paii daca erau la oferta !'' :pupic: Geaba' ne batem toti gura cu el.Cu surimi a zis ca a fost si el curios sa vada cum sunt,acum problema e ce ma fac eu cu ei?!

#36558 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 29 November 2014 - 06:38 PM

fiindca tot se mananca peste, poti face o salata dar sa pui si peste in ea, ca asta e un produs de umplutura, adica niste resturi de carne de peste amestecat cu amidon si tot felul de chimicale. noi nu-l agreem, dar ma gandesc ca amestecat cu mai multe bucatele de peste, nu mai zic de fructe de mare, ar merge intr-o salata.
Dl Giani cred ca va fi convins mai greu, al meu nici n-a vrut sa guste cand am luat prima si ultima oara.

Stellin, condoleante, Dumnezeu sa-l ierte! va fi f greu si ptr soacra ta, mai ales daca va ramane singura.

azi zi lejera, cumparaturi asa, ca sa fie, mai nimic de raportat.

noapte buna, s-ar putea sa ninga cica :pupic:

#36559 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 29 November 2014 - 06:48 PM

Salut si din Braila!
Aici deja ninge! Maine o iau si eu usor spre Bucuresti, ca mai am o saptamana de munca si apoi concediu!
Stellina, condoleante!Niciodata nu e nimeni pregatit sa piarda pe cineva drag!
Motzu' stiam eu ca-ti vei gasi bijuteriile! (cum arata rochiile?)
Lili...Imagine postata Curaj! Mai e putin si va fi bine si pentru tine!
Ioana, fruntea sus!Putere iti doresc.Cum a zis si Moatza, mi se pune un nod in gat si....
Geanny, si tatal tau a fost somalez in alta viata? Noua ne-au placut surimii.Poti sa-i faci pane, cu mujdei si nu se prinde ce-s!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#36560 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 29 November 2014 - 09:15 PM

Stella condoleante.

Azi am fo la munci(grele in sezonul craciunului)...dar unul tre sa le faca.. :pupic:
Nici nu am apucat sa vin acasa bine si am facut mai departe cu fursecurile.
Am pregatit aluatul ptr. "Cognacplätzchen", aluatul ptr. Ișler(dupa reteta sefei :pupic: ),
aluatul ptr. Chocolate crinkles a lui Any :pupic:
Am mai terminat si caramelul ptr. mosii bumbului... :) -> bumbii mosului. Piscotel merci!
Am facut crema ptr. ișlere. Ce am mai facut? Da eu mai stiu... sper sa ajung maine sa le cam termin pe toate.
TOATE??? Nici gand.
Am vrut sa fac tortul de ziua Adrianei/Olgutei...ala cu morcovi, dar nu am cum. Dar va fi al meu. Promit.
O noapte de vis va doresc. Stiu ca maine ma trezesc(defapt nu vreau, dar m-i se intimpla ca Moatzei) la ora 4:30, dar daca si asa nu am somn,
hai sa fac fursecuri. :blush:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1826
  • 1827
  • 1828
  • 1829
  • 1830