
sa esplic' cum e la mine cu prova del cuoco,nu e ca stau cu ocheanele bulbucate in ecran si nu suflu sa nu pierd vreo reteta

(oricum eu nu respect nici o reteta),la mine behaie la maxim tv-ul cu emisiunea,iar eu imi vad de bucatareala mea,sau ieri de esemplu'intre timp intindeam rufe si mai puneam o masina la spalat etc..Dar am urechile bine orientate ,cum aud ceva interesant las tot si mac' sa vad(in plus ajunge doar sa vad despre ce e reteta si cine o executa si le gasesc mai tarziu pe net)...Azi coceam ardei si gogo'asa ca fugeam mereu la bucatarie,mai apoi pe alt ochi mamaliga etc,dar am prins cu coada ochiului asta:
http://www.ricettepe...mbre-2015.htm/2deci Mario Ragona executa o tarta cu blat sable'(deci un aluat nisipos)cu 2 galbenuse,110 gr. unt, sare,80 gr. zahar,120 gr. faina,5 gr. praf de copt.mi-a placut ca la pus cu posul in spirala ca un melc in tava tapetata cu hartia de copt(ca la meringa/bezea de la tortul ala rusesc cu bezea...cum se numea?!..aa!! pavlova sau ceva de genul...vezi asa functioneaza la mine conexiunile

un talmesh-balmesh')a copt,a mixat sa puna deasupra fichi proaspete/smochine cu menta=ai mei nu vor asa ceva si nici nu gasesc eu prea usor asa ceva,dar a si spus se poate folosi gem/dulceata/marmelada etc,iar deasupra moatze' de frisca,pe care sa o faca mai lejera a mixat-o cu un iaurt grecesc(desta e si pe la noi acum pe toate drumurile ,asa ca am retinut si asta)...Ideea e ca nu se stie cand si cum o sa-mi vina ideaa de a face un dulce cu acest aluat pus in forma de melc cu posul ,uns cu un gem si deasupra cu moate de frisca amestecata in prealabil cu iaurt grecesc,si nici macar nu voi mai sti de unde am preluat ideea,exact unde am vazut si cum...a ramas la cutia cu maimutze''cum imi place mie sa spun doar esenta ideii...
Gata ca am bla-bla mult din nou

azi a fost asa:
http://www.ricettein...settembre-2015/ ,pe mine ma ''inspireaza ,zau ashea'