Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1912
  • 1913
  • 1914
  • 1915
  • 1916
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#38261 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2015 - 10:11 AM

Wow Stella, te cred si eu ca ati facut sold out! :-*

Giorgi, bafta!Tinem pumnii. :-*

Geany, v-au dat manualele?Noi avem 14 carticele in total. :tongue3:
Si pare ca trebuie sa mai cumparam una extra.

#38262 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 September 2015 - 12:50 PM

Manualele de la minister nu au venit la clasa a treia si nici nu vin prea curand :tongue3: (la celelalte clase 1-2-4 copii le-au gasit pe banci dar clasa a treia anul asta nu,toata tzara,nu se stie cand vin daca vin anul asta)acum se strang de catre doamna bani pt. aditionale/culegeri si vom lucra de acolo ,eu azi am dat banii,cand s-or strange toti sa le comande si mai vedem :-*

#38263 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 September 2015 - 02:26 PM

Imi pare tare rau!!!!! Am auzit la televizor ca pot sa apara peste vreo 3 luni, asa ca nu prea aveti ce face, fara manuale ce sa invete copii!! E o rusine, e din categoria " ne-a prins iarna nepregatiti!!!!" :tongue3:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#38264 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2015 - 04:13 PM

Daa!! ce sa spun?! :-* nu mai spun nimik' ! :-* asa a fost si anul trecut,am primit manualele in semestrul 2,dar deja copii lucrau de pe culegeri asa ca nu le-am folosit...problema e ca aceste aditionale/culegeri au un nivel de dificultate f.mare,totul se da la nivel de probleme logice si aici ma depaseste si pe mine,la teme ne mai ajuta domnu' Geany' ca el mai da mereu teste psihologice si se mai descurca ,dar eu daca las copilul singur cu foaia in fatza pa-pa''la revedere'' se apuca de bocit .
Si ne asteapta un an greu,lucru cu nr. pana la 10.000,inmultiri cu sute,zeci,unitati,fractii.Astea sigur le facem dar daca le da de genul:''Zambilica are nu stiu cate mere,Gigica de nu stiu cate ori mai multe,cate mere are bunica lu' Zambilica,stiinda ca are mai putine decat Gigica,dar mai multe decat bunica lui Costel care are 49?!''..atunci ne-am pierdut in spatziu'... :tongue3: nu incercati sa rezolvati ca era doar o gluma,dar cam pe principiul asta e...
Sa vedem anul asta ce o mai fi,deja au dat evaluare,inca nu am vazut ce a facut dar mi-a spus ca a fost notat la fiecare subiect in parte ,din mai multe subpuncte are la vreo 5 probleme F.B,2 sau 3 B ,si 3 I (insuficient,deci nu a facut bine)unul fiind ca trebuia sa reconstruiasca o fatza(figura)si trebuia sa o ''reconstruiasca''care parea explodata spune el(deci din bucati)probabil tot pe baza de operatii,cifre ,ceva de logica,nu stiu ca inca nu ni le-a dat,dar asta nu a stiut,a facut dar i-a taiat,deci nu a facut bine..banuiesc ca se va face o medie nu stiu,oricum erau pagini trase la xerox .
In fine ,om vedea :-*

#38265 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 September 2015 - 08:04 AM

Vezi postareastella, la 23 September 2015 - 08:32 AM, a spus:

Hello din goana calului. Giorgi sa-ti traiasca jumatatea si bafta sa ajungeti in finala cu "copilasii"
Noi repetam Lord of the rings, ca avem concerte vineri si sambata, vine si miss cu frendul ca au vrut si le-am cumparat bilete.
Norocul ca mi-a zis din timp, ca cica e totul sold out....
eu nu am vazut filmul, am incercat cand eram tinerica sa citesc cartea...oi mai incerca
pup tulemond, si o zi faina

Am văzut (pe facebook :cheers: ) ce încîntată a fost lumea de concert, a fost un mare succes, felicitări!! :toothy9;

#38266 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 September 2015 - 05:17 PM

Vezi postareaCarmella, la 26 September 2015 - 08:04 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 23 September 2015 - 08:32 AM, a spus:

Hello din goana calului. Giorgi sa-ti traiasca jumatatea si bafta sa ajungeti in finala cu "copilasii"
Noi repetam Lord of the rings, ca avem concerte vineri si sambata, vine si miss cu frendul ca au vrut si le-am cumparat bilete.
Norocul ca mi-a zis din timp, ca cica e totul sold out....
eu nu am vazut filmul, am incercat cand eram tinerica sa citesc cartea...oi mai incerca
pup tulemond, si o zi faina

Am văzut (pe facebook :cheers: ) ce încîntată a fost lumea de concert, a fost un mare succes, felicitări!! :toothy9;

Inca odata in seara asta !
Vine si miss cu frendul

#38267 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 September 2015 - 10:19 PM

Hello, cam pustiu la han nene, nu mai da nimeni pe aici?

#38268 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 September 2015 - 07:10 AM

Buna! la noi ploua de rupe,o ploaie rece de toamna de trece prin toate cele :cheers:
In rest,toate vechi, iar nu stiu ce sa le mai fac de mancare la huni :cheers:

O saptamana minunata tuturor :toothy9;

P.S:Am inotat prin ploaie cu umbrela cu toace cu sacoashe',ce sa mai?!cascadorii rasului ie' pistol cu apa :( cand am ajuns acasa s-a oprit ploaia :( ,dar nu de asta am pus ps-ul'ci ca m-am hotarat la ardei umpluti,salata de vinete si branza cu smantana,desert turtite(in ulei)cu miere si nuci si gris cu lapte,cam asta e...Ai' ca poate am treaba si ma retin ! :(

#38269 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 September 2015 - 07:59 AM

Aici bate un vant rece si e innorat. Situatia sub control oarecum!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#38270 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 September 2015 - 11:47 AM

Buna ziua tuturor! Dimineata erau 5 grade, soare si putina ceata. Surprinzator, dar nu se simte asa tare frigul. E drept ca nici nu bate vantul. Ies aburi pe gura, dar nu pe nas, iar mie mi se pare ca e acceptabil.. Ori mi-s io mai obisnuita cu frigul???? :cheers:
Se anunta vreme buna zilele astea, mai rece dimineata, dar undeva spre 17 - 18 grade in timpul zilei. Plus soare si nema ploi.
O saptamana cat mai placuta va doresc! :toothy9;

#38271 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 September 2015 - 08:56 PM

Hieeii'!!!cine vrea gris cu lapte?! :toothy9; (e cu sirop de zahar ars si dulceata de capsuni,asa ne facea mama cand eram mici)

Fisier atasat  SAM_4038.JPG (54.34K)
Number of downloads: 0

#38272 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 29 September 2015 - 09:15 AM

Buna dimineata! 8 grade, mergand pe vreo 19, la fel ca ieri. Soare, senin, se vad numai darele lasate de avioane..... :cheers:
Munca multa, fisiere stricate (care-mi inchid mie programul in nas), plus alte astfel de "bucurii". Dar, uspor si-ncet, le-om da de cap!
O zi cat mai placuta va doresc! :toothy9;

#38273 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 29 September 2015 - 12:47 PM

Ziua buna la lume.
Sunt putin off-topic, dar aici am sanse mai mari sa gasesc raspunsul: caut o reteta de tort diplomat postata de Bulinuta (cred) pe forumul celalalt, cu ouale tratate termic. O are cineva?
Sar'na cu anticipatie :-*

#38274 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2015 - 02:48 PM

Vezi postareaGeany, la 28 September 2015 - 08:56 PM, a spus:

Hieeii'!!!cine vrea gris cu lapte?! :-* (e cu sirop de zahar ars si dulceata de capsuni,asa ne facea mama cand eram mici)

Noua tata ne facea asa!
Aoleu m-ai teleportat in urma cu 30 de ani. ;)

#38275 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2015 - 05:33 PM

Vezi postareaEataly, la 29 September 2015 - 02:48 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 28 September 2015 - 08:56 PM, a spus:

Hieeii'!!!cine vrea gris cu lapte?! :) (e cu sirop de zahar ars si dulceata de capsuni,asa ne facea mama cand eram mici)

Noua tata ne facea asa!
Aoleu m-ai teleportat in urma cu 30 de ani. ;)

;) toate micile delicii ale copilariei au un farmec aparte si starnesc nostalgii.
Ale' totusi nu a fost f. impresionat,a zis ca e bun dar nu l-a dat pe spate,a preferat sa dea iama in gogoashe' :-* (deci totusi nu e o cauza pierduta ;) ,grisul cu lapte a ajuns la ''catelul casei'' ;) )

#38276 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 September 2015 - 06:27 PM

Vezi postareaGeany, la 29 September 2015 - 05:33 PM, a spus:

:) toate micile delicii ale copilariei au un farmec aparte si starnesc nostalgii.
Ale' totusi nu a fost f. impresionat,a zis ca e bun dar nu l-a dat pe spate,a preferat sa dea iama in gogoashe' :-* (deci totusi nu e o cauza pierduta ;) ,grisul cu lapte a ajuns la ''catelul casei'' ;) )

Interesant ca nici ai mei nu-s fani gris cu lapte. Eu fac doar portii minuscule, cand mi se face pofta, doar eu il mananc. Cand eram copil, imi placea cu zahar tos si pudra de cacao deasupra. Acum mi se pare ca merge mai bine cu dulceata si/sau sirop, asa ca data viitoare arunca si aici o portie!!!

#38277 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,530
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 September 2015 - 06:28 PM

Vezi postareaCami, la 29 September 2015 - 12:47 PM, a spus:

Ziua buna la lume.
Sunt putin off-topic, dar aici am sanse mai mari sa gasesc raspunsul: caut o reteta de tort diplomat postata de Bulinuta (cred) pe forumul celalalt, cu ouale tratate termic. O are cineva?
Sar'na cu anticipatie :-*

Cami eu tratez termic galbenusurile pentru tiramisu de curind daca te poate ajuta procedeul. Cind faceam tortul de portocale ca asa ii ziceam eu diplomatului amestecam direct pe foc cu mixerul galbenusurile cu zaharul, metoda de acum mi se pare mai rapida si mai usoara.
Amestec 4 galbenusuri cu un amestec de 35 gr de apa in care am topit pe foc 90 de gr de zahar, continuu pe foc amestecind mereu pina cind temperatura amestecului ajunge la 85 de grade, daca n-ai termometru e pina cind incepe sa sfirie pe margini, sa fiarba. Amestecul asta il pun in acel moment in kenwood si amestec la viteza maxima pina cind se raceste si se umfla frumos.
Apoi tu il poti amesteca cu frisca si gelatina dizolvata si continua cu restul retetei

#38278 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 September 2015 - 06:35 PM

Daca tot m-am bagat in vorba, am gasit o idee interesanta - fiica-mea cand are in pachet la scoala mere, le aduce acasa mancate doar pe jumatate, cred ca-i e lene sa muste, fiu-meu nu mananca decat daca e taiat felii, asa ca poate am gasit solutia pentru amandoi - se taie cu dispozitivul, se pun piesele de puzzle la loc, se leaga cu un elastic sa stea feliile lipite sa nu se oxideze, se pune in geanta cu mancare, si acum rugati-va sa aduca doar cotorul acasa. Mi-a zis o colega ca si ai ei mancau doar felii, ea le punea intr-o punga din care scotea aerul, dar cum incercam sa nu folosim prea multe chestii de unica folosinta, e si asta o solutie. Am incercat cu marul meu, dar taietura de pe langa cotor s-a oxidat un pic, cred ca trebuia sa folosesc un elastic mai tare.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  mar.jpg (142.62K)
  • Fisier atasat  mar1.jpg (121.4K)

#38279 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 September 2015 - 08:42 PM

Hello de noapte buna; ce de lume azi la han.
ne vedem maine ? :-*

#38280 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 30 September 2015 - 05:32 AM

Vezi postareastella, la 29 September 2015 - 08:42 PM, a spus:

Hello de noapte buna; ce de lume azi la han.
ne vedem maine ? :-*

Cu mare placere, Stella draga.
Sa aveti o zi frumoasa !
Eu tanjesc dupa una insorita , o zi de plaja. Inca nu mi-am pus traista de plaja in cui. Saptamana trecuta inca inotam in Lacul Ontario. Sapamana asta ploua, e timpul sa imi salut favoritii in muzeul de arta (AGO- Art Gallery of Ontario) si sa imi caut alte ocupatii...cum ar fi ca urc scarile pana la etj 19 de 4-5 ori pe zi ca sa dau jos kilele din vara.

Si coc vinete pentru iarna si parca mi-e dor de acasa si de magiun dar ma iau cu altele si-mi trece doru'

Fisiere atasate

The more I see, the less I know.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1912
  • 1913
  • 1914
  • 1915
  • 1916
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou