Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1927
  • 1928
  • 1929
  • 1930
  • 1931
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#38561 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 23 November 2015 - 09:09 AM

Vezi postareaGeany, la 23 November 2015 - 08:37 AM, a spus:

Buna! la noi in ultima vreme a inceput sa ploua noaptea,astfel incat dimineata e rece si umed,dar ca sa vedem partea plina a paharului e un aer proaspat ,curat, si asta e binevenit oricand :love7:

Zoazo' arata f. imbietoare crema ta de zahar ars,din cate ouri' ai facut?! :love7: Asi face si eu dar Ale' mai nou nu vrea decat tot ce e cu cioco'(cacao)ca si dulce.

Ca de obicei nu stiu ce sa mai gatesc,mac' la cumparaturi si ma hotarasc la fata locului.

O zi minunat tuturor! :love7:

10 ouri, Geanny! La 1 l de lapte! Pune-i o lingura-doua de cacao si fierbe putin, cu zaharul.Cand se raceste, pune-i ouale.
Io facui ciorba de vita si varza calita cu jumere!

Pupam Stellina si Verb! Pup toate fetele!Imagine postata
Si la Bucuresti a plouat toata noaptea, dar dimineata erau 11*C.Acum e soare la Bolintin!
O saptamana superba!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#38562 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 23 November 2015 - 09:44 AM

Buna dimineata!
Iote c-a venit frigul si pe-aici. In dimineata asta, mai precis. A dat gerul peste noi, bine ca am avut solutie de dezghetat geamurile. Brrrrrr.....
N-a fost chiar asa de rau zilele trecute, pe cum suna prognoza. E drept ca a batut nitel vantul, dar n-a inghetat nimic (pana azi-noapte). Ieri ne-am plimbat prin oras, era soare si era chiar placut.
Au inceput targurile de Craciun, am vazut cateva chestii destul de dragute, dar la niste preturi....... :love7:
Geany, poti sa inlocuiesti faina cu cacao. Si obtii crema de zahar ars ciocolatoasa. Zice bine Zoazorel... :love7:
O saptamana cat mai linistita si placuta va doresc! :love7:

#38563 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2015 - 10:25 AM

hello, dragalaselor!
a stropit un pic si la noi az' noapte, da' un pic de tot :(
oricum a fost de bine, ca dimineata, vorba lu' Giani, era un aer limpede, curat si liniste, 10C...o placere!
poate de maine sa mai dea un pic, c-asa-i vorba :love7:

cred c-ar trebui sa intreb in alta parte, da' vazui aici si tre sa ma fac si io oliaca de ras: fac (sau, mai bine zis, faceam) destul de des crema de zahar ars. dar niciodata nu o scot din cratita in care se presteaza. de fapt, cred ca n-as reusi s-o scot intreaga. care-i treaba? cum se-ntampla chestia asta, ca vreau si io.
am un platou frumos-frumos, achizitie recenta din talcioc :love7: , si-as vrea sa-l scot la-naintare c-o chestie de-asta simpla, da' imposibil de transferat ptr mine. deci?

in rest, un pic de respiro, relativ totusi, da' tre sa fac niste chestii care mai suporta amanare, asa ca bag un ochi pe-aici azi.
hai, va pup, si-astept sa ma luminati. :love7:

#38564 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 November 2015 - 10:30 AM

Vezi postareamoatza, la 23 November 2015 - 10:25 AM, a spus:

hello, dragalaselor!
a stropit un pic si la noi az' noapte, da' un pic de tot :(
oricum a fost de bine, ca dimineata, vorba lu' Giani, era un aer limpede, curat si liniste, 10C...o placere!
poate de maine sa mai dea un pic, c-asa-i vorba :(

cred c-ar trebui sa intreb in alta parte, da' vazui aici si tre sa ma fac si io oliaca de ras: fac (sau, mai bine zis, faceam) destul de des crema de zahar ars. dar niciodata nu o scot din cratita in care se presteaza. de fapt, cred ca n-as reusi s-o scot intreaga. care-i treaba? cum se-ntampla chestia asta, ca vreau si io.
am un platou frumos-frumos, achizitie recenta din talcioc :love7: , si-as vrea sa-l scot la-naintare c-o chestie de-asta simpla, da' imposibil de transferat ptr mine. deci?

in rest, un pic de respiro, relativ totusi, da' tre sa fac niste chestii care mai suporta amanare, asa ca bag un ochi pe-aici azi.
hai, va pup, si-astept sa ma luminati. :love7:

Eu personal n-am incercat niciodata, recunosc. Cred ca ar merge daca rastorni crema pe o farfurie / platou si apoi o transferi pe cel nou. Dar.... mare grija cu lichidul..... :(
Asa, cand scot feliile din vas, dau putin pe margine cu paleta si gata. Nu se lipeste de fundul cratitei. Dar cred ca trebuie sa ai mare grija la prima rasturnare, sa nu se sparga / rupa cand o rastorni.
In plus, nu trebuie sa fie prea inalta, cred ca ar putea ceda din pricina greutatii /inaltimii.
Poate s-ar merita facuta intr-un vas dreptunghiular - o tai patratele / dreptunghiuri si o poti scoate mai usor, cu o paleta. Cred, repet, n-am incercat. :love7:
Oricum, ma asez si io pe bancuta langa tine si astept sa vad daca a incercat cineva sa scoata crema intreaga din cratita.... :(

#38565 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2015 - 10:47 AM

Io am scos-o! Dupa cum vedeti!
Am pus 10 oua la un l lapte de Napolact 3.5% si zahar.NU pun faina!
Am copt-o in Bain-Marie o ora, la treapta 3 gaz.
Am lasat-on cuptor sa se racoreasca usor.
Da, Fox are dreptate: nu trebuie sa fie inalta.Eu am copt-o pana cand nu mai tremura aproape deloc, si lasata-n cuptor in apa clocotita, ea s-a mai copt.
Pui platoul deasupra si-ntorci repede.La mine n-a curs!

#38566 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2015 - 10:55 AM

cred ca tre sa fie rece cand o rastorni, ca eu am rasturnat-o fierbite si-a explodat!!!
noroc c-avea cratita-n cap inca. si eu pun doar 8 oua. 10 incheaga mai bine. faina, nu, nici eu.

Fox, de scos o scot felii, nu-i bai, da' as vrea-o intreaga.

#38567 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2015 - 11:13 AM

Vezi postareamoatza, la 23 November 2015 - 10:55 AM, a spus:

cred ca tre sa fie rece cand o rastorni, ca eu am rasturnat-o fierbite si-a explodat!!!
noroc c-avea cratita-n cap inca. si eu pun doar 8 oua. 10 incheaga mai bine. faina, nu, nici eu.

Fox, de scos o scot felii, nu-i bai, da' as vrea-o intreaga.

Da, Motzu' rece Eu am scos-o din cuptor pe la ora 18 si-am rasturnat-o la ora 20.Ora 18 era dupa ce apa din cratita era calaie.Am mai lasat-o si-n cratita doua ore.

#38568 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 November 2015 - 02:43 PM

Merci fain de pontul cu cacao ,cred ca o sa mearga...momentan,mai are dulciuri de terminat primite cadou(ca-i dau cate putin pe zi ,cu portia dupa masa)asa ca si asta e pe lista de asteptare.
Reteta mea pe care o am eu, tocmai de la ora de atelier in caietul meu cel vechi si ingalbenit si pe care am facuto si rasfacuto de 100 de ori zice ashea': 4 oua,500 ml. de lapte,125 gr, zahar,vanilie.Eu il lasam sa se racoreasca,dadeam un pic de jur imprejur cu lama de la cutit si apoi invarteam scurt de cratita stanga-dreapta ca la sarmale,se vedea ca e inchegat si desprins prima sa intorc cratita,mereu s-a rasturnat frumos,dar intr-un platou cu bord mai inaltut ca sa nu se piarda siropul .Alta modalitate ar mai fi lasat sa se raceasca de tot si apoi pus doar putin la incalzit vasul ca sa se lichefieze bine iar siropul ,astfel incat sa se desprinda usor(ca si la diplomat care daca e pus direct in castron pt. rasturnare se pune castronul in alt vas cu apa calda,la fel si la racitura etc...)

In rest despre vreme ,voi stati bine, la noi dimineata abea 2 grade trase si alea de par,ies aburi cand respiri ,deci destul de bbaarrr !!! :love7:

La masa am avut snitele si ciocanele de pui cu salata asortata(varza cu rosii,ceapa rosie si ardei gras rosu)

#38569 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 November 2015 - 03:07 PM

Vezi postareaGeany, la 23 November 2015 - 02:43 PM, a spus:

ca si la diplomat care daca e pus direct in castron pt. rasturnare se pune castronul in alt vas cu apa calda,la fel si la racitura etc

aaa, ptr asta s-a inventat folia aia subtire de plastic. captusesc vasul in care montez tortul, cred c-ar merge si la racituri.

#38570 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 23 November 2015 - 03:13 PM

Hello!!!!

Am aparut aseara la Antena 1, undeva in jurul ore 21,30, dar aparitia mea cu sufletelele a fost foarte scurta, atat au taiat din inregistrare ca aproape nu s-a mai inteles nimic, asta e!
Cine nu a reusit sa vada emisiunea aseara, este in reluare sambata dimineata, pe 28 noiembrie, mi se pare ca de la 10,30. Pe site-ul lor nu ai acum sa vezi in reluare emisiunea...decat daca platesti! Foarte tare!

Aici este o filmare realizata cu un telefon mobil, dar din pacate sonorul lasa de dorit!

https://www.facebook...445302908711268

O saptamana frumoasa va doresc!

Si mie imi este dor de o crema de zahar ars!!!!! :love7:
GEORGIA

#38571 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2015 - 03:19 PM

Vezi postareamoatza, la 23 November 2015 - 03:07 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 23 November 2015 - 02:43 PM, a spus:

ca si la diplomat care daca e pus direct in castron pt. rasturnare se pune castronul in alt vas cu apa calda,la fel si la racitura etc

aaa, ptr asta s-a inventat folia aia subtire de plastic. captusesc vasul in care montez tortul, cred c-ar merge si la racituri.

Acum da! dar pe vremuri nu era si de aceea m-am gandit ca si la crema de zahar ars ar functiona si in acest caz aceeasi tehnica in cazul in care s-a racit prea tare si nu se desprinde...

#38572 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2015 - 03:22 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 23 November 2015 - 03:13 PM, a spus:

Hello!!!!

Am aparut aseara la Antena 1, undeva in jurul ore 21,30, dar aparitia mea cu sufletelele a fost foarte scurta, atat au taiat din inregistrare ca aproape nu s-a mai inteles nimic, asta e!
Cine nu a reusit sa vada emisiunea aseara, este in reluare sambata dimineata, pe 28 noiembrie, mi se pare ca de la 10,30. Pe site-ul lor nu ai acum sa vezi in reluare emisiunea...decat daca platesti! Foarte tare!

Aici este o filmare realizata cu un telefon mobil, dar din pacate sonorul lasa de dorit!

https://www.facebook...445302908711268

O saptamana frumoasa va doresc!

Si mie imi este dor de o crema de zahar ars!!!!! :love7:

Vazusem inregistrarea cu mobilul,aseara nu am mai urmarit emisiunea ca deja ma nervasera de data trecuta,dar daca stiam ca esti tu m-asi fi uitat :love7: :love7:

#38573 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 23 November 2015 - 04:03 PM

Vezi postareaGeany, la 23 November 2015 - 03:22 PM, a spus:

Vazusem inregistrarea cu mobilul,aseara nu am mai urmarit emisiunea ca deja ma enervasera de data trecuta,dar daca stiam ca esti tu m-asi fi uitat :love7: :love7:

Sa nu uiti sambata dimineata, de la 10,30, sa iti faci timp! PUP!
Pentru ca pe antena play, unde sunt inregistrarile emisiunilor, este pe bani! :love7:
GEORGIA

#38574 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2015 - 04:07 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 23 November 2015 - 04:03 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 23 November 2015 - 03:22 PM, a spus:

Vazusem inregistrarea cu mobilul,aseara nu am mai urmarit emisiunea ca deja ma enervasera de data trecuta,dar daca stiam ca esti tu m-asi fi uitat :love7: :(

Sa nu uiti sambata dimineata, de la 10,30, sa iti faci timp! PUP!
Pentru ca pe antena play, unde sunt inregistrarile emisiunilor, este pe bani! :love7:

Sper sa fim acasa sambata dimineata(ca la noi sambata :love7: )

#38575 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 23 November 2015 - 04:21 PM

Vezi postareaGeany, la 23 November 2015 - 04:07 PM, a spus:

Sper sa fim acasa sambata dimineata(ca la noi sambata :love7: )

Daca ii spui lui Alex, o sa vezi ca iti faci timp.....
GEORGIA

#38576 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 November 2015 - 04:23 PM

Ma bag si eu cu sfaturile. Crema de zahar ars o las sa se raceasca dupa ce s-a fiert la bain marie; apoi o bag la frigider cu cratita cu tot, si doar inainte de a o servi o rastorn pe un platou rotund usor adanc. Cum spunea si Gianina, trec lama cutitului "roata" ca sa fiu sigura ca se desprinde, pun platoul peste cratita cu pricina si repede prin invartire un up-side-down, aka o dau cu "cracii-n sus " pe cratita.
Oricum, mereu ramane un strat de zahar ars in cratita, nu tot se lichefiaza in acel sos caramel buun.

#38577 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 24 November 2015 - 08:39 AM

Vezi postareazoazorel, la 22 November 2015 - 01:21 PM, a spus:

Si noi preferam asa, mai ....vara!
De aia poimaine la ora asta stam frumos in avion si ne bucuram... :love7:

Peter

Drum bun și mult soare! Și mulă vară! Uitasem! Bătrânețile, deh!Imagine postata
Și urarea mea: VACANȚE ÎNSORITE!Imagine postata

Vezi postareafloricica, la 22 November 2015 - 03:17 PM, a spus:

Vacanta frumoasa Brigitte und Peter ! :(

Vezi postareastella, la 22 November 2015 - 03:39 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 22 November 2015 - 09:37 AM, a spus:

Si noi preferam asa, mai ....vara!
De aia poimaine la ora asta stam frumos in avion si ne bucuram... :love7:

Peter

Drum bun si vacanta frumoasa Peter&Ghitte

Vezi postareaNasha, la 23 November 2015 - 12:47 AM, a spus:

Zoazo , yummy crema de zahar ars

Peter: Holiday pe cinste sa aveti !

Multumim! :love7:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#38578 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,529
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 November 2015 - 11:52 AM

Vezi postareamoatza, la 23 November 2015 - 10:55 AM, a spus:

noi adica eu cu mama si apoi eu singurica am rasturnat-o mereu fara probleme, dar trebuie sa fie suficient zahar ars atit dedesubt cit si pe pereti (cind il faci invirti vasul sa se acopere de zahar ars bine pe pereti pina sus) si trebuie sa fie si rece. Platoul in cap pe vas, miscare rapida de rasturnare si gata :rolleyes: in cel mai rau caz se prelinge un pic de zahar ars pe alaturi

#38579 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 November 2015 - 11:56 AM

De cand s-a schimbat la ora de iarna am si eu niste ore de somn ca... pensionarii. M-as duce la culcare odata cu gainile :rolleyes: , dar ma chinui sa stau treaza pana mai tarziu, doar-doar ma pot trezi dimineata dupa ora 4. Nu, n-am reusit nici azi. Io tot nu pricep cum vine asta "Daylight Saving Time" in timpul verii :scratch: , cand ziua si asa e lunga, or fi unii care-i gasesc beneficii.

Geani, crema de zahar ars cu adaos de cacao mi-a adus aminte de o reteta, cred ca "Insula" ii zicea, asemanatoare cu crema de zahar ars, ceva mai multe ingrediente, si rezulta un sos de cacao. Eu nu am mai mancat de cand eram copil, cine stie pe unde-o fi reteta??

Foxy, dar cum vine asta - sa inlocuiesti faina cu cacao la crema de zahar ars? e drept ca n-am mai facut de mult, dar se pune faina in reteta originala :unsure: ?

Georgi, mi-ar fi placut sa vad si eu emisiunea, sunteti niste draguti cu totii! O sa ma uit pe link-ul pus de tine.

Peter, concediu placut! asteptam cuminiti sa ne incanti cu pozele, ca de obicei :).

Verber, nu stiu unde locuiesti, dar vremea e aici ca la tine - ninge, de aseara, insa la noi vad ca nu s-a depus, doar un pic pe iarba, dar se va topi ca se anunta temperaturi ceva mai ridicate. Urasc vremea asta care nu-i nici toamna, nici iarna ca lumea! Ce fain de Nasha, ca la ea e primavara ...

#38580 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 24 November 2015 - 12:19 PM

Vezi postareaadi_edi, la 24 November 2015 - 11:56 AM, a spus:

De cand s-a schimbat la ora de iarna am si eu niste ore de somn ca... pensionarii. M-as duce la culcare odata cu gainile :) , dar ma chinui sa stau treaza pana mai tarziu, doar-doar ma pot trezi dimineata dupa ora 4. Nu, n-am reusit nici azi. Io tot nu pricep cum vine asta "Daylight Saving Time" in timpul verii :) , cand ziua si asa e lunga, or fi unii care-i gasesc beneficii.

Foxy, dar cum vine asta - sa inlocuiesti faina cu cacao la crema de zahar ars? e drept ca n-am mai facut de mult, dar se pune faina in reteta originala :unsure:?

Noi punem. Cel putin asa avem noi reteta, cu faina.
Sunt intru totul de acord cu tine referitor la schimbarea orei - o tampenie mai mare nici ca exista! Ajung la serviciu noaptea (nu ca ma trezesc pe-ntuneric.... ajung la birou!!!!!! :rolleyes:), plec spre casa noaptea... :) Ce avantaj am eu in toata afacerea asta???????? :unsure: :scratch:

In alta ordine de idei, buna dimineata. Azi s-a mai incalzit nitel, de unde ieri erau masinile inghetate si termometrul zicea 0 grade, azi-dimineata erau 7 grade. Maine-poimaine cica vor fi 10. :unsure:
Va doresc o zi cat mai placuta! :unsure:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1927
  • 1928
  • 1929
  • 1930
  • 1931
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic