Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1967
  • 1968
  • 1969
  • 1970
  • 1971
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39361 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 June 2016 - 12:34 PM

Vezi postareamoatza, la 18 June 2016 - 12:23 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 18 June 2016 - 10:58 AM, a spus:

Daca va inchipuiti ca ceva elegant ca o doamna ,stii genul pe o parte sa te sprijini intr-o mana asa ceva,nexam! burta direct,cracii in aer,fustele pe sus

pur si simplu te vad, asa bine povestesti!
eu am cazut in holul Primariei, plin de oameni...parfum!

doamna devine circumspecta:'' ...deja stia de la faza cu cercelul ca daca ma uit la ea si rad ca toanta ,nu e ok.:''am un cercel de-un fel si unul de-un fel?!''

:tongue3:

Vezi postareaCarmella, la 18 June 2016 - 11:47 AM, a spus:

despre Ștefan cel Mare și alții, că eu credeam, pînă am învățat la istorie despre el, că era vreun consătean contemporan cu bunică-mea.

:hug:
asta-nseamna dulshili grai moldovinesc.

:lol: paii! cam astea fura aventurile mele in Italia! dar dupa cum ma cunoasteti de atata timp,nici nu ar fi trebuit sa va mire prea mult =))

#39362 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 June 2016 - 12:38 PM

deh, Giani, pacat ca a trebuit sa muncesti mult in perioada aia, ar fi fost f interesant doar s-o insotesti si s-o provoci la discutii si amintiri din alte timpuri. dar chiar si-asa ai avut ce "fura" de la dansa.

#39363 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 June 2016 - 03:04 PM

Carmella, m-ai rupt cu "Fane Babanu'* consateanul bunicii.
Gianino , alte vremuri, ca sigur * demonul cu ochii verzi* n-ar mai fi asa amarnica in ziua de azi.

#39364 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2016 - 03:28 PM

Vezi postareastella, la 18 June 2016 - 03:04 PM, a spus:

Carmella, m-ai rupt cu "Fane Babanu'* consateanul bunicii.
Gianino , alte vremuri, ca sigur * demonul cu ochii verzi* n-ar mai fi asa amarnica in ziua de azi.

Pff! mie-mi spui?! :hug: din partea mea ar fi fost demonul cu ochii vineti :tongue3: da mna'! :lol:

#39365 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2016 - 11:54 PM

Uite Carmella,ca ai spus ca ai fi dorit sa o cunosti,mai pun 2 poze cu ea,inainte ca sa terminam cu subiectul asta =))

Ca si cealalta poza si astea sunt facute intr-o zi cand a venit in vizita sora mea la munte,poza e facuta de actualul meu cumnatel(dar pe atunci ei erau doar prieteni)tot roman si el,asta e terasa apartamentului doamnei de la munte,cum ziceam de la parter se urca la etajul 1 dar pe partea astalalta de la terasa in colo era pajistea din cauza pantei muntelui,eu ca de obicei faceam mishtouri si ma strambam la poze ,iar doamna m-a dojenit,''dai fai la brava,mascalzona''aici moaca mea de ingerash'' :hug: ... =)) dar si ea se vede din poza ca abea se abtine sa faca pe serioasa ...v-am spus ca asta era relatia pe care o aveam eu cu doamna(sunt singura careia i-a permis multe saracuta) :tongue3:

Fisier atasat  SAM_4649.JPG (82.98K)
Number of downloads: 0

Si cu sorica(a se observa ca nu era nici o frunza pe terasa aia,ca trebuia sa stau cu matura pe ea non stop)

Fisier atasat  SAM_4650.JPG (89.72K)

Am uitat sa va mai spun ca doamna mea are cel mai frumos nume ,in opinia mea,in acte se numeste Maria Magdalena,dar toata lumea o stie de Milena,daca asi fi avut o fetita Milena ii puneam numele in amintirea ei,dar ce sa fac daca Mili' a mea a vrut sa iasa cu clopotei?! =)) ,Doamna s-a bucurat f. mult cand a auzit ca e baietel,atat a zis ca mai bine asa,ca femeile au multe de tras =))
Sora mea o viziteaza cu cumnatul si cu nepotelul si mama si tata de cate ori au fost in Italia au fost pe la ea (eu vorbind cu ea la telefon si povestindui,mereu imi spunea ca nu cumva sa nu o viziteze ai mei)a zis mama acum recent cand a vazut-o ultima oara(ca au fost sa o vada pe aia mica),ca nu stiu cum, se face tot mai frumoasa doamna :lol:

P.S : Dupa canicula de azi,ploua de rupe la noi ,acum la ora asta ,si vine un miros de tei de afara de te ameteste .

#39366 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 June 2016 - 08:18 AM

O doamnă doamna ta, iar tu o frumusețe și o bucurie de femeie :occasion14:

#39367 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 June 2016 - 12:43 PM

Vezi postareaCarmella, la 19 June 2016 - 08:18 AM, a spus:

O doamnă doamna ta, iar tu o frumusețe și o bucurie de femeie =))

:occasion14: =))

#39368 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2016 - 03:01 PM

de-atatia ani si inca pastrati legatura...chiar si cu familia ta...f frumos!

tu sezi o tzara, inspira adanc si mai aminteste-ti, ca io-s gata sa te-ascult :occasion14:

a fost binisor pana acuma si la mine, dar de vreo doua ore e-un soare dogoritor si aerul umed, pare si mai cald. iar de maine cresc zilnic temperaturile.
daca ieri fu mai relax, azi prestai niste ardei umpluti, omu' cica sarmale? asa ca bagai si vreo 25 de sarmale...el mi-a reamintit ca cei mai mari bucatari sunt barbatii =)) , si-a prestat niste snitele, si cu toata mancarea asta, deseara e-n plan piept de gasca (il voi face ca si-un piept de rata) cu pastai fideluta pe care le-am facut deja, dupa ureche, cu sos de soia si sos de peste, niste sos dulce de ardei iute si ceva praf de usturoi. este interesant! au lasat ceva zeama in tigaie, cred ca am sa scurg si voi deglasa tigaia in care fac pieptul. zic io sa iasa un sos ptr carne =)) poate-i dau un pic de textura cu ceva smantana? sau doar un praf de amidon, sa-l ingros? mai ma gandesc :-*

va mai zic io!

#39369 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 June 2016 - 09:04 PM

Da! Merci Moatzo =)) :-*

La noi azi in casa cel putin dupa ploaia de azinoapte,e mai racoare decat ieri(ieri aveam 29 de grade in casa,azi 28).Bate un vant si vine un parfum de tei :occasion14:

Cum ziceam la gateli,am luat foi de lasagne ,dar nu am luat in calcul ca trebuie facute sosurile,apoi dat la cuptor,deacum cam gata cu deastea =)) ca se face prea cald in casa,nu mai tine jmecheria'!

O seara faina tuturor! :-*

#39370 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 June 2016 - 09:25 PM

Ne uitam la meci!!!
Stiati ca muzica imnului Albaniei e compozitia lui Ciprian Porumbescu? Am googalit si am vazut ca pana si versurile imnului sunt similare cu "Pe-al nostru steag e scris Unire"...

#39371 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 June 2016 - 09:41 PM

Aaa!! nu stiam! si hunii mei se uita la meci :occasion14:

#39372 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 June 2016 - 09:41 PM

Eu am vrut sa comentez dar am 3 baieti aici si ei cu bere si stres!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#39373 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 June 2016 - 07:12 PM

Salutari la han si o zi minunata tuturor.
Pe cat posibil, Stati in casa la racorica in timpul zilei, care sunteti in Ro, ca e mare arsita, iesiti numai in caz de nevoie si numai bine protejati: palarioara alba, haine din fibre naturale lejere si subtiri, alea-alea si sa va hidratati bine.

Geany, asa de pitoreasca povestea ta ...ca am "vazut" si eu toate scenele..., povestesti atat de captivant si de viu.
Imi place atat se mult sa "intru" in viata oamenilor, sa le vad obiceiurile, cultura, modul de a trai.., iar tu m-ai ajutat sa o fac si astazi prin povestea ta si este una dintre ocupatiile care imi fac mare placere. De multe ori eu cu barbatul meu, ne asezam pe undeva si studiem oamenii, imaginandu-ne cum traiesc dupa felul in care gesticuleaza, vorbsc, atitudine etc... E un e ercitiu as interesant... Apoi sa intri in vorba cu localnicii si sa ii intrebi despre diversele traditii si obiceiuri ale locului e atat de captivant. Acea. Asta de cand eram mica si circulam cu mijloacele de transport in comun, studiind ce putea sa razbata din infatisarea si atitudinea oamenilor, imaginandu-mi o particica din universul lor.
Daca mai sunt povesti in tolba mai continua sa ne incanti cu ele....aici la hanul vesel...
Banuiesc ca nu ti-a fost usor la inceput, asa ucm nimanui nu-i este cand incepe un nou job...m dar cu timpul cred ca si tu ai indragit-o pe doamna, nu doar ea pe tine si asa ati creat o legatura frumoasa. Eu spun sa nu o dezamagesti pe doamna si daca v-ar putea gazdui la ea acasa, sa iei intr-un concediu sotul si pr Ale si sa-i faceti o vizita de o saptamana. Ar fi un relas pt tine si sotul, o deschidere pentru Ale spre lume si cred ca i-ati face o bucurie doamnei. Biletele de avion sunt f ieftine acum, daca le iei cu circa 2 luni inainte.

O dupa amiaza placuta tuturor.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#39374 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2016 - 07:15 PM

Am Uitat sa mentionez: ce silfida erai, ca tanara si frumoasa esti inca! Ce mi-ar fi placut sa va aud sporovaind si chicotind. Tu cu firea ta vesela si saritoare era imposibil sa nu se ataseze doamna de tine iremediabil!

#39375 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2016 - 07:27 PM

Da mah'! sunt irezistibila... ,ce sa-i faci?! :occasion14:

:-* :-*

Dany ma bucur sa te revad =)) :D pupicei lui Bea =))

#39376 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2016 - 08:50 PM

Sa fii sigura ca esti irezistibila !!!
Multumim. Pupicei back lui Ale'!
Sambata si duminica am fost la cununie si la nunta (cei mai buni prieteni) ...halimai mare... picea incantata...de rochii, de domnisoarele de onoare, de mireasa, de coafuri, de candy bar, de eleganteturi si sandaleturi cu tocuri cat mai inalte, de dans, dar mai ales si mai ales de joaca! A rezistat azi noapte pana la ora 4, in Conditiile in care alerga ca la maraton (cu copiii pe afara)... Distractie mare!

#39377 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2016 - 08:56 PM

=)) :-* ,Draga de ea mi-o si imaginez! ce rochita frumoasa a avut?! :occasion14: In rest nu ma mir deloc,asa fu si Ale' la nunta =))

#39378 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2016 - 10:22 PM

Apai, si voi tot mai vreti,tolba cu povesti,tolba cu povesti :occasion14: da si eu am stat 2 ani si vreo 3-4 luni in Italia,nu mai am asa aventuri aventuroase sa va zic ,chestii de zi cu zi pot sa va zic pana maine dimineata si tot nu mai termin ....
De exemplu,ma reintorc la Sanremo,(mereu stateam de acolo craciun pana dupa revelion)cum am zis sarbatorile erau cele mai grele pt. mine ca in rest nu-mi vedeam capul de treaba ,nu aveam timp sa mai stiu de mine,si doamna a vazut ca eu desi o insoteam de brat peste tot ,totusi o lasam singura la teatru si la cazinou etc,ma vedea ca vin plansa de la malul marii,eu ii povesteam ca am vb. acasa ,ii povesteam tot cum sunt ai mei si ce fac etc,asa ca ei ii era mila si a platit o bucatareasa nebuna(pe care doamna o cunostea de atatia si atatia ani) sa ma scoata si sa-mi mai iau gandurile de la ale mele.Zapacita asta de bucatareasa se numeste Silvia,si avea si atunci o varsta (nu stiu daca 50 si ceva sau 60 si ceva ca nu voia sa spuna)dar ii placea numa sa se distreze,prin baruri cu tineri,pe la dans,caraoche,etc =)) Va povestisem ca ma ducea noaptea la un bar unde cantau tineri la chitara,rose rose,etc,imi spunea ea ca am frant eu multe inimi pe acolo,dar clar ca mie nu-mi ardea de asa ceva,dar sunt amintiri f. calde,f placute,ea era in tandreturi'' cu un domn in varsta,dar erau pisica si soarece,acum se iubeau acum se certau pt. ca ea era nebuna de legat :-* dar f. sufletista si inimoasa,la cine tinea si haina de pe ea si-ar fi dato,acest domn,ne povestea ea mie si doamnei,de cate ori veneam noi la Sanremo,se ducea el la coafor,si-si mai inchidea parul cu o nuanta ca sa dea bine,si ne astepta pe mine si pe doamna cu buchete imense de flori,el era pasionat de cai,mereu a zis ca ne duce pe Silvia,pe doamna si pe mine sa vedem unde are el caii(erau cai valorosi de curse,el cu asta se ocupa)dar nu ne-am dus niciodata.Apai Silvia ii mai spunea doamnei ca lui ii place de mine,si doamna o dojenea:''Paii cum Silvia sa nu-i placa?! daca tu numa-l alungi saracul si-i faci zile fripte,aduni mai multe muste cu miere decat cu otet fata mea ii spunea''...nimic de facut,ei nu au ramas impreuna ,iar Silvia a renuntat si la bucatarie ,ca asa e ea,azi e asa maine e asa,e la un azil de batrani acum zapacita ,cine stie ce o mai combina si pe acolo la cum o stiu :-* Intr-un an i-a propus doamnei sa ma tina in apartament la ea cand venim la Sanremo,in felul asta si doamna economisea pretul pe camera,eu veneam dimineata la prima ora la doamna si mai plecam cu Silvia acasa doar seara la culcare,dar mai apoi doamna nu a mai fost deacord a zis ca o vb. doamnele din vechea garda'' ,asa ca m-am reintors la camera mea de hotel,am aflat de curand ca domnul respectiv a murit de comotie cerebrala,chiar mi-a parut rau pt. el,era un adevarat domn,iar Silvia super inimoasa cum e ea,in ultimul an cand am mers la Sanremo,i-am zis ca e ultimul an si ca eu in martie plec acasa ,ca-mi atinsesem obiectivul,mi-a daruit tot ce avea prin casa,seturi frumoase de pahare si flut,si de cognac si de vin,si sfesnice din bronz pt. lumanari,si alte chestii din portelan,de pus in vitrina,pe care le am si acum si le folosesc cu drag si chiar tin mult la ele ca stiu ca, chiar mi le-a dat din suflet.
Ei povestirea asta nu mai e chiar asa nostima ca celelalte si poate chiar mai plictisitoare,dar asta e =))

#39379 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 June 2016 - 11:49 AM

Pina ce Geany se odihneste si se gandeste la ce ne va mai scrie :floare:, sa nu ne plictisim pina atunci; pun citeva poze, toate observate de pe terasa noastra. Ah nu. De la pesti sunt din alta parte vasazica. =)) Pun aici, ca dincolo la traista in bat va roaga Kiva de un sfat.
Poate stie cineva..

Cum stiti, in ultimul timp nu prea am avut noroc de vreme frumoasa.. si cam asa aratau norii(si macaraua :P )

Fisier atasat  DSC05626.jpg (150.64K)

Oricum, seara la pesti-dupa ploaie-arata asa. Aer curaaat!

Fisier atasat  DSC05644.jpg (188.45K)

Aparatoare de ploaie la pescuit:

Fisier atasat  DSC05640.jpg (273.35K)

Dimineata - pacat ca nu am avut EOS-ul - arata asa:

Fisier atasat  DSC05648.jpg (236.43K)

De pe tarasa noastra mai vedem si animale salbatice:

Fisier atasat  DSC05625.jpg (199.62K)

si domestice(doamne iarta-ma) :floare:

Fisier atasat  DSC05614.jpg (458.92K)

Sefa cu preocupatia ei(la ora actuala) cea mai indragita. :love7:

Peter

PS. Dar de maine incolo. Si la noi 32 °C, nu numai la voi in RO. :P :P

aaah, mi-am taiat si iedera(asa ii spune?)Sper la anul sau peste doi ani sa reusesc rotund/bile...

Fisier atasat  a.jpg (398.96K)
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39380 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 June 2016 - 12:41 PM

Pet, la tine toate-s din povesti, ai niste poze...wow1
Cea mai reusita aia cu domesticitele :floare:

cred ca nu-i iedera, la noi iedera se-ntinde pe gard, n-am vazut-o niciodata sub forma de glob :floare:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1967
  • 1968
  • 1969
  • 1970
  • 1971
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul