Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1996
  • 1997
  • 1998
  • 1999
  • 2000
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39941 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 January 2017 - 08:48 AM

Nope'! azi si maine sta acasa din cauza ca e prea ger,desi s-a mai potolit,acum nu mai ninge nu mai viscoleste nu mai avem temperatura resimtita de -22 e doar un - 18 ashea' zice meteobule acum la bacau -11...Totusi ieri nu a ratat o partida de tavaleala si bulgareala,desi scurta asa a venit in casa,avuse genele lipite,narile cu turturi,tot tacamul =)) =))

Fisier atasat  SAM_5203.JPG (64.58K)
Number of downloads: 2

Taica-su i-a dat voie nu eu ,ca a zis ca asa veneam si noi pe vremuri de la sanie =))

#39942 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2017 - 12:26 PM

Adevarul e ca asa veneam si noi, azi nu m-ai mai prinde nici moarta sa ma tavalesc in zapada! Mi-a ajuns cat am dat zapada jos de pe balcoane, ca am in fata si-n spate, tip logie, de trei ori am dat-o vineri si duminica seara cand am ajuns acasa tot mai aveam 3 cm de zapada pe fiecare!

Ger, soare cu dinti, pisicile zac in preajma caloriferelor, daca n-am semineu!!

Glezna mea bombane mersul pe gheata, dar n-am ce face! Iarna, ce poti sa zici!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#39943 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 January 2017 - 12:58 PM

Vezi postareastella, la 09 January 2017 - 08:08 AM, a spus:

Fratele si cumnata au ajunscu bine

cred c-au facut mai mult pe drumul de la Bucuresti pana acasa, decat cu avionul.

PS Gianino,pana la urma merge sau nu la scoala azi ?

pauza la scoli, da' deranj mare si tot felul de dezbateri cu aia micii, ca n-au cu cine sa-i lase parintii si-s obligati sa-si ia concediu sa stea cu ei. cum ai da-o, tot nu-i bine.
ma rog, io am scapat, injinerii mei se lupta cu gerul, inzapezirea si ruperea sinelor, deci baga amandoi comandament la greu. kinderu' e mai incepator, asea, si-i chior de somn si plin de ger in oase. greu, taica, daca nu ti-a placut sa fii doctor in Franta! =))
in rest, soare cu dinti si -12C la mine. marti cica ne ninge iar =))

#39944 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2017 - 02:23 PM

Asa e, cum ai da-o tot nu-i bine cu copii si inchiderea scolilor =)) ,dar cum era duminica ,ca la noi cel putin,viscolea vantul ninsoarea ca nu puteai sa inaintezi ca adult,dapai un copil,la 7,30 dimineata,poate suparati sunt cei care au masini si duc copilul pana la poarta scolii ca la noi la scoala nu se poate trece de masini ca nu e loc deloc,in + cat a fost vacanta de iarna,si mai vine acum si intersemestriala ce faci cu ei?! ..scoala nu e ca sa duci copilul ca nu ai cu cine sa-l lasi ci ca sa invete/educe...sincer..eu de aia nu ma pot reangaja,ca sunt constienta de situatii de genul asta,chiar nu am cu cine sa-l las in situatii de genul asta ,dar mi-am asumat de cand l-am facut,paii in vacante,toata vara ,ce faci cu el?! nu?!...In fine ,noi ne bucuram de surplus de vacanta,a iesit iar la zapada ca a vazut copii afara de la geam,e super lipicios'' la copii,iese si intra cu ei in vb. chiar daca nu-i cunoaste,e f. prietenos si vorbaret =)) cu-i o fi semanand?! =)) ... =)) acum il astept cu ciorbita calda de afumatura ,ca mai trebuie si o zama calda pe gerul asta =))

#39945 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 January 2017 - 04:12 PM

Bună ziua, bună ziua!
Apropos de vacanțe și unde să "parchezi" copiii... De câte ori le-am luat eu cu mine la muncă, sau am plătit verișoarele mele, sau le-am dus la cumnată... Numai Dumnezeu știe cum m-am descurcat eu cu ele!
Acum sunt "mari", au ajuns să stea singure acasă. Le-am propus toate variantele de mai sus dar au ales să rămână singure acasă. La prânz ori eu ori Tati venim acasă și mâncam împreună după care rămân iar singure până când vin eu de la muncă.
În vacanța aceasta au continuat și antrenamentele, Mara volei și Giulia Aikido, așa că după amiaza când una când alta erau mereu ocupate.
Vara merg la Centri Estivi sau stau acasă singure, aleg ele săptămână de săptămână ce vor să facă. Sunt două opțiuni: organizate de Primărie&Școli sau la Piscină (unde fac tot felul de activități sportive).
Dacă vrei sau trebuie să muncești ai mâinile legate. Nu prea ai multe opțiuni. Am prietene care ce iau pe mere dau pe pere (baby-sitter).
Dacă ar trebui să plătesc baby-sitter, la cât costă aici, atunci mă las de muncă și stau eu cu ele...
Sorina

#39946 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2017 - 08:37 AM

Vezi postareaGeany, la 09 January 2017 - 02:23 PM, a spus:

paii in vacante,toata vara ,ce faci cu el?! nu?!...

Giani, te iubesc, dar nu!
Pe principiul asta, femeile ar avea job abia dupa ce copiii implinesc 15 ani. Copiii cresc, iar solutii,oricat de greu de identificat ti s-ar parea, exista, intr-un final.
Da' fiecare, in casa lui, alege ce crede ca-i mai bine.

in rest, hello, hello, -15C la mine, cu 16 sine rupte din cauza gerului. pan' la urma m-am mutat in alta camera, c-ajungeam sa raspund eu la telefoane si sa dau indicatii. sefuleasa ma faceam!
deseara asteptam ninsoarea, ia sa vedem cum e la Buzau, va fi cel mai misto viscol? pun pariu ca da!
fac haz de necaz, trece si asta!

o zi insorita si glorioasa, numa' bine!

#39947 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 January 2017 - 11:02 AM

Insorita bine ziua la Bucuresti, sa vedem daca maine ninge ca asa ziceau! Altfel se dau cetatenii pe gheata si multe masini n-au fost deszapezite!

#39948 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2017 - 11:24 AM

Eu asta am si spus,ca pt. a lucra o mama trebuie sa aiba solutii si pt. vacante si pt diverse zile libere si pt. urgente,cum a fost de genul asta,copii se mai pot si imbolnavi ca asa e in colectivitate,ori ai o persoana sa poata sta cu ei(bunicii,alte cunostinte etc) sau un salar care sa permita baby sitter...

In fine la noi e frig -10 grade dar de maine cred ca se deschid scolile la noi,noi ne-am pregatit temele ,uniforma geanta tot suntem gata de incepere! =))

O zi faina tuturor!

#39949 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2017 - 03:51 PM

A nins și la noi! În sfârșit fetele mele sunt fericite! Sunt ușor de mulțumit, cu 2 milimetri de zăpadă Giulia deja visa la cum va face un om de zăpadă =)). Biata de ea! Dezamăgire mare!

Fisier atasat  IMG_20170110_144623.jpg (249.91K)
Number of downloads: 0
Sorina

#39950 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 January 2017 - 10:53 PM

Pentru moatza maine la cafea, ninge la Bucuresti, maine iar dau zapada de pe balcoane! Cu celelalte care nu merg, nu ma bag, doar compatimesc!

#39951 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2017 - 10:59 PM

La noi e frig dar senin,e luna aproape plina :71: si azi, desi frig la soare era bine,fara vant,vb. tziganului "fie vremea cat de rea ,numa' vantul sa nu bata",macar sa ramana tot asa ca sa poata sa mearga copii la scoala fara peripetii.Acum hunii dorm,eu ma dau pe net :toothy6: iar nu stiu ce sa le mai fac maine de mancare,ma gandesc la niste ''macarale''cu sos de carne(ragu) :rolleyes: sa vad daca se aproba...
Somn pufos tuturor! :sleepy1:

#39952 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 11 January 2017 - 09:12 AM

hello, hello!
la 4 dimineata inca nu ningea, la 6.15 ii tragea bine, invalmasit si dezmatat, viscol ca la carte. totusi fara ger, doar -3.5C, ceea ce-i bine, ca nu s-au mai rupt sinele, dar am patrulat toata noaptea cu plugul, ca sa nu se blocheze total drumurile de fier.
cred ca voi intelegeti ca nu eu ma dau cu plugul de zapada :rolleyes: ci stiu doar din ce vorbeste toata noaptea al meu cu cei care sunt in comandament, el coordoneaza in zona.
acum e chiar placut, chiar daca bate vantul, dar parca nu chiar asa de tare ca-n repriza precedenta, mai ales ca nu-i ger. cica azi mai tine, de maine e ceva mai relax.
asa ca sa iasa copiii la bulgareala, ca nu se stie daca mai vad asa ceva iarna asta. una peste alta, mie mi se pare misto :toothy6:
glorie deci!

#39953 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2017 - 09:16 AM

Buna dimineata de la 10 grade. Cu plus. Inca n-am vazut zapada / ninsoare iarna asta. Nu pe viu... doar prin poze / la teve. Da' inca nu e timpu' pierdut.
Oricum, nu se lasa cu nameti. Nu aici.
N-am de lucru, trebuie sa astept dupa cineva sa rezolve niste probleme, apoi sa verific ce-a lucrat. Sa vedem cat dureaza pana capat informatiile..
Momentan sunt la birou, marti si miercuri am ceva sedinte si am zis sa dau cu subsemnata in public macar de 2 ori pe saptamana. Ca-n rest, lucrez de-acasa. Cat s-o mai putea, vin la birou. Cat nu.... asta e. :toothy6:
Va doresc spor in toate si aveti grija la nameti si viscole!! :rolleyes:

#39954 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,777
  • LocationSibiu

Postat 11 January 2017 - 10:07 AM

Neața din nămeți și frig. Imagine postata Ieri a fost record de frig aici, la noi. Cică din 1963 n-au mai fost așa friguri (-28). Mașina arăta -23 la ora 8 dimineața. Azi e mai bine, sunt doar -13, dar ninge de zor. Sinceră să fiu nu am simțit diferența asta de 10 grade între ieri și azi. La fel mi s-au lipit nările și mi-a înghețat fața. Dar acum, în birou, cu un ceai fierbinte în cană, e chiar frumos să văd cum ninge afară. E totuși iarnă și e normal să ningă și să fie frig. Și cred că așa, în general, se face mult prea mult caz de toate cele.

Sorina, îți trimit o găleată de zăpadă? Imagine postata

Foxule, la tine acolo e char bioerie. Ai grijă de tine și profită acum, că mai apoi nu mai ai timp prea mult. Cum mai ești? Nu dai pe la burtici?Imagine postata

Vă doresc tuturor multă sănătate și zile ușoare. Pupături la tot hanul! Imagine postata

#39955 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 January 2017 - 10:29 AM

Moatzo sa stii ca la comandamentul de iarna m-am gandit cand am scris, aici deja ninge de 12 ore daca nu cumva chiar 14, nu mai e viscolit, dar ninge!Pe balcoane s-a pus un strat de vreo 7 cm, m-asteapta sa-l dau jos, sa astepte, cand s-o termina ninsoarea!
Dar nu e ger, adica nu se simt alea -5 grade, ca ninge!

#39956 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 11 January 2017 - 12:42 PM

Vezi postareaboni, la 11 January 2017 - 10:07 AM, a spus:

Foxule, la tine acolo e char bioerie. Ai grijă de tine și profită acum, că mai apoi nu mai ai timp prea mult. Cum mai ești? Nu dai pe la burtici?Imagine postata

La mine, iarna e ca vara..... =)) Acum e soare, senin si 12 grade. Cu plus..
Pe la burtici n-am mai trecut, ca n-am avut nimic deosebit de raportat.. Suntem in regula, primele 8 luni au trecut, asteptam sa aterizeze mam' mare si mai apoi (sa speram) si Pispi..
Lista e bifata, am cumparat / capatat / adus din tara (jupanu') cam tot ce ne trebuie. Cam.. pentru ca mereu apare ceva neprevazut. Da' la ce ne-am gandit noi - am rezolvat tot.
Mai aduce mama diverse cand vine, dar oricum, nu mai e nimic urgent.. haine si jucarii pentru mai incolo, ce era pentru nou-nascuti a adus jupanu'. I-a luat vreo 2 zile sa scotoceasca in sacii ramasi de la copilot, da' pana la urma a reusit sa dea iama in tot ce dusese sora-mea la noi. :rolleyes: :71: Se vede ca estem neam strangator... (aka neam-de-traista)..
Ecografiile si controalele sunt din ce in ce mai dese, saptamanale, dar e si normal, pe final.
Saru' mana pentru urari! :-*
De ceva timp nu ma mai strofoc cu nimic.. Jupanu' face curat, ma fugareste de la etaj la parter.. sa nu cumva sa stresam bunatate de Pispi cu zgomotul facut de aspirator.. Ma ajuta cu mancarea (mai ales la golitu' oalelor :toothy6:, da' mai pune si 'mnealui mana sa toace varza sau sa invarta clatitele in tigaie)..
Cand nu ma descurc cu ceva, chem sclavu' in ajutor - cum a fost aseara, cand mi-a luat o ora sa fac dus. :sleepy1: Si normal ca de la genunchi in jos n-am reusit sa ma spal cum trebuie si a trebuit sa strig dupa ajutoare... :D Da' noi sa fim sanatosi!

#39957 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 January 2017 - 06:47 PM

Sanatosi si voiosi! Sper sa ne spui cand e evenimentul ca pe aici am cam terminat motivele de sarbatoare asa ca abia asteptam!

Pana la urma s-a facut zapada cam de 15 cm am dat-o jos, intrebandu-ma a mia oara, de ce nu e niciun barbat disponibil cand e de dat zapada???!!

#39958 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2017 - 07:31 PM

Boni, fetele mele ți-ar mulțumi tare mult pentru o găleată de zăpadă...
La noi doar frig și vânt...
Sorina

#39959 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 11 January 2017 - 08:19 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 January 2017 - 07:31 PM, a spus:

Boni, fetele mele ți-ar mulțumi tare mult pentru o găleată de zăpadă...
La noi doar frig și vânt...

Trimitem, Sorinuca! Pentru așa iezișori, ce nu facem noi? Imagine postata
Una peste alta, azi am ajuns la muncă! Am fost PRIMA și la scara blocului, dar și pe stradă, până la metrou! Am avut zăpadă până la genunchi și peste, dar marile bulevarde erau la negru! Și A1.
Vorba Zerdei: unde se-ascund bărbații când trebuie să dea zăpada? Scara noastră e în spatele blocului, dar când am ajuns eu, acum, seara, era curățată! Ei bine, blocurile cu scări ”la stradă” așteaptă armata, probabil, să le curățe zăpada! Veste tristă: NU MAI AVEM militari la termen! E 500 de lei (100 de E) o freză de zăpadă.Unii fac concedii mai scumpe! E așa un capăt de țară o freză pentru o asociație? Nu consumă mai mult de 2 l de benzină cu ulei, ca motoreta!Imagine postata Și ține mulți ani!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#39960 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2017 - 08:48 AM

Unde eu stau la "țară" și sunt puține blocuri... Pot să vă spun că pe străzi trec mașinile primăriei, dar pe trotuar în fața casei fiecare se aranjează. Nimeni nu așteaptă primăria. Dacă nu cu lopata măcar cu un pumn de nisip sau sare.
Sorina

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1996
  • 1997
  • 1998
  • 1999
  • 2000
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic