Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1997
  • 1998
  • 1999
  • 2000
  • 2001
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39961 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 January 2017 - 11:56 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 January 2017 - 08:48 AM, a spus:

Unde eu stau la "țară" și sunt puține blocuri... Pot să vă spun că pe străzi trec mașinile primăriei, dar pe trotuar în fața casei fiecare se aranjează. Nimeni nu așteaptă primăria. Dacă nu cu lopata măcar cu un pumn de nisip sau sare.

Si eu tre sa dau cu lopata pe trotuar...daca nu(doamne feri si se intimpla ceva..) platesc ca prostu' :rolleyes:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39962 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2017 - 12:28 PM

Buna! nici la noi printre blocuri nu a dezapezit primaria,ci vecinii ,cu lopeti,mai ales cei care au masini,ca si-au deszapezit si masinile .Acum e frig dar e soare si nu bate vantul,am gasit ardei la oferta asa ca mi-i coc :rolleyes:

O zi faina tuturor!

#39963 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2017 - 05:27 PM

Hello! Si eu ma minunez ce stiri apocaliptice tot difuzeaza non stop televiziunile (Aceleasi imagini de 1000 de ori pt a spala mintile odihnite ale celor ce nu au alta de facut decat sa urmareasca stiri) in loc sa difuzeze indemnuri oamenilor sa iasa la lopata sa-si dezapezeasca varful pantofilor!!!
zau asa, nu inteleg de ce nu mai ies barbatii si femeile la zapada si asteapta primaria, jandarmii, armata, puscariasii sau mai stiu eu pe cine sa le dezapezeasca iesirile din bloc si trotoarul din fata blocului. Inainte la ai mei la bloc, cand eram copil, suna administratorul si toti ieseau sa dezapezeasca. Acum cica i-a momit si cu tuica fiarta si tot nu a vrut nimeni sa iasa, a dat singur cat a putut... La mine la serviciu, 2 baieti au curatat tot ce era de curatat, nu doar 1,5 m. In schimb alaturi au asteptat pana azi pana augasit pe unul cu un mic tractoras ...de azi dimineata bazaie pe aici si alti 10 stau cu lopeti in mana si se uita, mai ajuta sa dea zapada jos din cuva tractorului etc. Zau ma cam minunez cum a ajuns lumea asta asa de nesi...
marti,miercuri, joi se anunta iar ninsoare ... si voi fi singura la birou fara baieti, deci poate ma salvati daca ninge peste zi ...o sa-mi ajunga zapada la brau pana seara ... :rolleyes: Ne descurcam... (ieri si azi am venit pe jos - alegerea mea - pe potecutele din mijlocul trotuoarelor ... dar ce miscare buna! am doar 1.5 km pana acasa )
Va doresc tuturor multă sanatate si zile usoare. Pupaturi la tot hanul! Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#39964 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 January 2017 - 10:32 PM

buna seara tuturor, trec rapid pe la han doar sa va salut !!!

#39965 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 January 2017 - 09:19 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 January 2017 - 05:27 PM, a spus:

marti,miercuri, joi se anunta iar ninsoare ...

a, da? ce misto! ia sa vedem ce mai inventeaza ptr copii? tot acasa-i tine?

(ieri si azi am venit pe jos - alegerea mea - pe potecutele din mijlocul trotuoarelor ... dar ce miscare buna! am doar 1.5 km pana acasa )

cu toate ca pretez la greu la sala, am simtit altfel miscarea prin zapada.
acum mi-am facut un abonament cu care am intrare in doua locatii diferite, iar ptr asta noua tre sa las masina un pic mai departe. aveam si niste incaltari cam alunecoase, chiar am simtit drumul, n-ar mai fi fost necesara incalzirea.

hello, hello! soare azi, cica se mai incalzeste, dimineata asta -7C.

dar ieri surpriza placuta: dimineata -15C, cand am plecat acasa -7C, la ora 21 cand veneam de la sala -3.5C.

we glorios, numa' bine!

mi-a placut:

Fisier atasat  ninge.gif (650.54K)
Number of downloads: 0

#39966 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2017 - 11:01 AM

Daa!! buna tare miscarea asta prin zapada,si eu am asimtit-o ca m-am deplasat printre blocuri :rolleyes: pt. azi am luat puiut,si ciupercute intregi congelate de la profi,trag totul la tigaie cu garnitura de ardei copti (ca va spusesem ca am luat in oferta inca de ieri)din piept fac si vreo 2 snitele,am mai luat vinete,fac o salatica cu rosii pt. seara/dimineata,pe maine mazare bonduel(au pret bun la profi) alaturi de omleta de ceapa cu slata verde :71: si cam asta e meniul.Eu nu mai ies din casa... :toothy6:
W.E placut tuturor! :sleepy1:

#39967 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2017 - 11:12 AM

Vezi postareamoatza, la 13 January 2017 - 09:19 AM, a spus:

a, da? ce misto! ia sa vedem ce mai inventeaza ptr copii? tot acasa-i tine?

Ba chiar azi apare saptamana viitoare cu 5 zile de ninsoare la Bucuresti, doar luni si sambata nu ninge si geruri (noaptea merge in -11, ziua -7). La noi azi -2 si cica mai creste pana la -1. Ieri a fost f frig la noi, maximele au fost in timpul zilei -8. Asta e iarna!!! Mie imi place iarna Imagine postata ... cu conditia sa fiu pe plaja la tropice! Imagine postata

Eu sper ca pe astia mici, din scoala primara sa ii lase acasa, altfel va fi un haos general, cel putin combinatia circulatia si ninsoarea. Daca trebuie sa o duc pe jos la scoala, trebuie sa plecam in creierii noptii Imagine postata . Marti a fost cum a fost, pt ca au fost scolile inchise, dar daca plecau toti cu masinile sa-si duca la scoala copiii ... era ceva de vis ... Imagine postata Ok, pleci cu masina, ti-o dezapezesti, dar unde parchezi? doar la Mall-uri ai sanse sa parchezi ... E de groaza cum ii vezi pe unii parcati pe mijlocul strazii!

Cred ca legumele si fructele vor fi cu probleme de acum: toate au inghetat la transport si prin depozite ...

O zi frumoasa si un weekend cum vi-l doriti! Salutari tuturor

#39968 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 13 January 2017 - 11:48 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 January 2017 - 11:12 AM, a spus:

Daca trebuie sa o duc pe jos la scoala, trebuie sa plecam in creierii noptii

:toothy6: deliciile parentingului!
daca se mai prelungeste pauza, or sa scurteze vacanta de vara, asa auzeam pareri :rolleyes:

deci tre sa facem aprovizionari cu ceva cruditati.
oricum, mai in gluma, mai in serios, ne linistea omu' meu ca, cu ce avem in casa si in boxa, ne scoate-n vara, mai pe regim de avarie, da' supravietuim.

#39969 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 January 2017 - 02:11 PM

Moatzo, tare îmi place de omul tău. Zi-i că nu e singur pe lume...

La noi a nins azi noapte. Râdeau fetele mele la micul dejun ca nebunele. Nu ne mai înțelegeam cu ele... Fericire pe capul lor cât casa.

Azi dimineață la 6h am ieșit și eu afară cu ele...

Fisier atasat  IMG_20170113_125943.jpg (104.2K)

Fisier atasat  IMG_20170113_130010.jpg (107.08K)

Fisier atasat  IMG_20170113_130031.jpg (103.32K)

Și încă una din casă, în fața sobei...

Fisier atasat  IMG_20170113_130052.jpg (114.55K)

Nebunie azi dimineață pe străzi. Toți mergeau cu 30km (maxim). Autobuzele aveau câte o întârziere de 20-25 de minute.
Noi am avut noroc cu o mămică de ne-a cules din stație și am reușit să ajungem în timp la școală/muncă.
Acum străzile sunt cât de cât în regulă, dar azi dimineață era nebunie.
Cum în zona noastră dacă ninge o dată pe an e deja mult, nu există o unitate de dezăpezire a primăriei de sine stătătoare. Primăria plătește agricultorii și fermierii locali ca să iasă la nevoie. Se vede că aseară dormeau deja... S-au trezit cu calm și au început treaba după ce și-au luat în tihnă cafeluța.
Era lumea supărată foc...
Sorina

#39970 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,652
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2017 - 07:00 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 January 2017 - 02:11 PM, a spus:

S-au trezit cu calm și au început treaba după ce și-au luat în tihnă cafeluța.
Era lumea supărată foc...

Deci se intampla si la case mai mari, ca doar iarna nu-i ca vara... :tongue3:

#39971 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 January 2017 - 10:11 PM

Ninsoarea în zona noastră e o excepție... Până seara problema e rezolvată, dar în dimineața asta era nebunie pe străzi la țară la noi.
Vedem cum s-or descurca cu viitoarele eventuale ninsori.
Sorina

#39972 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2017 - 11:02 AM

Sa va povestesc =))

Cum va spuneam mama nu are stare sa stea acasa,asa ca inca lucreaza in piata sud ca si vanzatoare intr-un stand de haine.In piata sud e bine cunoscut,de ani de zile, un tanar (nu stim cati ani are ,cred ca nici el nu stie saracul,dar sa spunem 30)cu dizabilitati,care ajuta la descarcat marfa,la dus gunoiul si alte comisioane pe care le face pietarilor pt. 2 banuti sau ceva de mancare.Tuturor le e mila de el ,ii mai dau si de imbracat,dar mai apoi tot dezbracat venea si fara bani,luat la intrebari ,a spus atat cat se poate el exprima,ca mama lui ii ia banii si tot ce i se da si daca nu-i aduce bani de bautura si tigari in fiecare zi,il bate si-l da afara din casa.Acum cativa ani revoltata o vanzatoare din standuri,prietena de-a mamii, s-a dus cu el acasa sa vb. cu mama lui,situatia era exact asa,ba mai mult se pare ca tot mama ii lua si pensia de handicap,sau ajutor social ce avea el ,nu mai stiu exact,si i-a spus ca lumea e revoltata si ca daca ea mai continua asa se vor lua masuri.Dar situatia a continuat tot la fel,macar hainele si incaltamintea nu i le-a mai luat.L-au intrebat ca daca mama il bate ,daca da si el(ca e o clapauga lunga de om)si el isi facea cruce spunand:''Doamne fereste,e mama!'',la fel si copii in piata il bateau,scuipau si radeau de el si el statea ca blegul,ii alunga si-i certa oamenii ca sa-l lase in pace,iar el iar spunea razand ca ''sunt copii''.Ieri m-a sunat mama ca a plans toata ziua si femeile din stand ,i-a aprins si candela,ca a fost gasit mort de frig ,inghetat,ca iar l-a dat mama lui afara din casa.
Se pare ca Papay (ca asa e cunoscut ca si Papay,nici el nu stie mai mult)s-a prezentat azi bine merci la munca ,da la zapada de zor,arata ca-l doare spatele dar rade ca e fericit ca are de munca,toata lumea il imbratiseaza si-l pupa,iar el rade si-si face cruce ca l-au crezut mort,dar e f. fericit sa vada ca e atat de iubit.Se pare ca a fost un caz al unui om fara adapost care a fost gasit mort inghetat peste noapte prin zona,dar nu era el,a fost confuzie si de acolo si isteria! :tongue3:
Am vrut sa va spun povestea cu final fericit,si eu il cunosc de multi ani pe Papay,si chiar eram f. trista si m-a afectat f. mult aseara,la fel de mult pe cat m-am bucurat azi :D

#39973 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 January 2017 - 11:19 AM

Săracul băiat! :tongue3: chiar dacă n-a murit, cu mama aia numai bine nu îi e... Dacă ar avea cine umbla cu el, poate ar putea să o pună nițel la respect, să îl lase măcar să se bucure de căldura unei case și de bănuții ăia pe care îi cîștigă. Sînt foarte mulți în situația lui, din păcate. Măcar să-l îndrume cineva din timp către un adăpost de noapte, să știe unde să se ducă cînd e cazul.

#39974 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2017 - 11:22 AM

Eu i-am scris unui prieten de al baiatului meu cel mare,care lucreaza la un ziar local despre situatia lui...dar acum nu stiu cata credibilitate mai e cu vestea ca a murit si de fapt nu era el...nu stiu daca se va mai scrie sau face ceva. :tongue3:

#39975 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2017 - 03:23 PM

Vezi postareamoatza, la 13 January 2017 - 11:48 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 13 January 2017 - 11:12 AM, a spus:

Daca trebuie sa o duc pe jos la scoala, trebuie sa plecam in creierii noptii

=)) deliciile parentingului!
daca se mai prelungeste pauza, or sa scurteze vacanta de vara, asa auzeam pareri :tongue3:

deci tre sa facem aprovizionari cu ceva cruditati.
oricum, mai in gluma, mai in serios, ne linistea omu' meu ca, cu ce avem in casa si in boxa, ne scoate-n vara, mai pe regim de avarie, da' supravietuim.

motzulin, eu ... nu stiu de ce ... imi doream poate mai mult decat copilul sa avem inca oleaca de vacanta ... Se pare ca prognoza s-a schimbat si nu mai vin zapezi inca 5 zile din sapt asta ... spre bucuria noastra a celor mari!!!
Prognoza se schimba cu fiecare ora ... sper sa se schimbe in calduri primavaratece ... si sa fie in asentimentul tuturor!
Va iubesc pe toti si pe toate hangitele ! I LOVE YOU Imagine postata

#39976 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2017 - 03:56 PM

Buna! la noi nu a mai fost apa rece inca de sambata dimineata(defectiune,tzeava sparta,tot orasul fara apa)naspa rau fara apa,parca am fost legata de maini si de picioare,bine ca macar am avut caldura ca am centrala termica ,dar cei care nu au avut au mai stat si in frig,in plus am vazut la timp(pe facebook) ca se ia apa si am avut timp suficient sa opresc in cada pt. toaleta,in cratite si bidoane etc,asa ca desi am fost mai fericita ca multi altii,tot nashpa a fost...Acum a venit apa,asa ca daca stiti melodia aia: :D '' Heaven i'm in heaven'' ... =)) ala-s eu..

http://www.youtube.c...h?v=WOYzFKizikU

M-am aruncat derect' in valurile inspumate(din cada :D ) si am pus la fiert spaghette ca mi-au facut fetele pofta de la ce gatim azi,la aglio olio peperoncino nu pun nici eu patrunjel ,dar daca am parmezan pun,puteti sa ma bateti cat vreti :tongue3: bine ca de obicei nu am :D dar acum fac all'arrabbiata (cu sos de rosii picant ) :)
In rest frig,soare cu dinti,patinuar printre blocuri ,asa ca nu ma deplasez ca nu ma prea pricep la patinaj artistic,trantele sunt specialitatea mea :D

O zi faina tuturor!

#39977 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2017 - 06:20 PM

Hello hello.Am fost prinsacu unele si altele, dar musai sa impartasesc cuvoi o mare bucurie
Miss a luat primuljob de la 1 febr intra in campul muncii.Ea happy si noi lafel
O pafina se deschide in cartea vietii ei, si curand eu trag o reverenta dupa 41 ani de "cantat ca greierele"
si ma indrept spre o pensie binemeritata :tongue3:
Inrest am tot citit cat e de frig si zapada ,iarna grea omatulmare....
La noi a nins oleaca , mai sunt ceva urme, da e frigut bine detot,mai ales azi ca bate vanrul local "bise" care te cam seaca
O saptamana faina latot hanul

PS Gianino,am citit despre tanarul acela;aia nu emama e o hoasca afurisita
Ar trebui sa se intereseze daca exista vreun camin sau asa ceva pentru oameni mai "speciali"

#39978 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2017 - 09:33 PM

Felicitari Valentinei si mult succes :) ma bucur nespus si pt. tine greieras drag =))

Cat despre baiat,solutii s-au cautat de multa lume,sa dea d-zeu sa se gaseasca pana la urma ceva si pt. el..Pacat ca el nu prea intelege,si nu poate fi fortat.Daunezi un om din piata i-a oferit sa stea la o casa la tara ,unde ar fi avut confort ,nu i-ar fi lipsit nimic,doar sa faca treburi de ograda(cum,cam face dealfel si prin piata),l-a dus dar el nu a stat prea mult,a plecat si s-a intors singur tot la mama,e dependent de ea,cred ca-i e frica sa stea singur :tongue3: El taieste asa in lumea lui..
Ca sa dau un exemplu despre cam cat percepe el...Pe mama mea o cheama Dana,dar el nu poate sa-i spuna Dana asa ca atunci cand primeste un lucru frumos de la cineva(un plover,sau ceva de incaltat)vine bucuros in fuga si o striga din capatul celalalt al culoarului:''Ana-ana''!!! (asa-i spune el)si-i arata ''comoara'',si mama il lauda "Bravo',Papy'! vezi daca tu esti un om bun si muncesti,cum te iubeste toata lumea si-ti da!...vezi sa nu ti-o ia maica-ta'',Nnuu Ana',nu ia''si o strange la piept si se leagana fericit...Apai cand l-am nascut eu pe Ale' acum 10 ani jumate,asa mandra mai era mama cand il duceam prin standuri ,parca venea printul,atata se mai lauda cu el la toata lumea pe acolo,si Papay stie de atunci si cum ma vede prin piata striga de departe fericit''Ana-ana'',apoi duce mana mai jos de genunchi,apoi se mangaie pe fata si rade fericit,apoi duce mana pana la umar,asta in limbajul lui inseamna(stiu de la mama),ca :''e nepotelul lui Dana'',cand duce mana pana mai jos de genunchi inseamna''asa era de mic'',si cand se mangaie pe fata''asa era de dragalas'',cand duce mana pana la umar ,inseamna ''acuma a crescut mare''...cam asta e perceptia lui si felul in care se exprima....Eu dau afirmativ din cap ca asa e si apoi el fuge cat il tin picioarele sa-i dea de veste mamii ca venim ,si striga cat il tine gura''Ana-ana''! si-apai mama stie ca suntem prin zona :D

#39979 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 January 2017 - 08:05 AM

Buna dimineata! Ninge viscolit, desi nu s-a pus multa zapada pana acum, bate un vant taios!

Ma bucur mult pentru Vale, sa aiba noroc si sa fie multumita cu job-ul!

Am vazut si eu despre Bacau si m-am gandit la voi, e cumplit, mai ales acum iarna sa patesti asa ceva!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#39980 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2017 - 08:18 AM

Vezi postareazerda, la 17 January 2017 - 08:05 AM, a spus:

Am vazut si eu despre Bacau si m-am gandit la voi, e cumplit, mai ales acum iarna sa patesti asa ceva!

Daa!!! Iubita,merci ca te-ai gandit la noi :) :D

De data asta a cedat o conducta de beton,veche inca de pe vremea lui Ceausescu http://zdbc.ro/video...acaul-fara-apa/ .Anii trecuti au sapat tot orasul sa inlocuiasca tevile,nu au finalizat lucrarile,pe unde au asfaltat inapoi cu asfalt de ala negru de vara se ia tot pe rotile masinilor,dupa un timp au inceput sa cedeze nush' ce manshoane deale tevilor asa ca da iar cu dezgropaciune' si peticeala ,tot se lua apa ,acum conducta asta e din afara orasului,unde nu s-a mai facut nimic,ce sa mai :tongue3: ...Moartea caprioarei,e minciuna pe langa ashtia' ,n-ai vazut bai nene ashea' ceva =))

In rest la noi ger rau si alunecus,dar azi trebuie sa ies ,ca avem niste comisioane de facut + cumparaciuni,dar il astept pe domnu' Geany sa vina de la scarbici' si ma agat de el asa ca voi fi in siguranta :D

O zi faina tuturor!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1997
  • 1998
  • 1999
  • 2000
  • 2001
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic