Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2010
  • 2011
  • 2012
  • 2013
  • 2014
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#40221 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 April 2017 - 07:42 AM

Nu am pic de emotii, sigur iti iese Motz' ca l-ai mai facut,daca e sa am ceva emotii e sa nu mai spargi vreun castron preferat ,doamne feri' :toothy6:

La mine lista pt. pastele asta e cam ashea'

- Cozonac ................................................... X
(nu fac,ca nu se mananca si nu am nuci asa incat cumpar :notworthy: )
- Pasca ......................................................V
(fac cu branza iute + dulce si stafide ca asa ne place)
-Drob..........................................................X
(nu fac ca imi da mama si Matusa si oricum nu mananca decat domnu Geany)
-Sarmalute.......................................................V
(fac de primavara cu verdeturi in frunza de vitza)
-Friptura........................................................ :tongue3:
(mai vedem,inca nu stiu de care)
-Oua ............................................................. V
(vopsite numa rosii ca Ale' nu vrea dupaia sa dea nici unul,toate sunt preferatele lui :wub: )
-Cas de oi,ceapa verde ridichi,salata verde etc................V
Cam asta e tot,pe anul asta,ca avem de primit multe,mergem si la mama la masa si la matusa,eu le duc din ce fac eu ,ele imi dau din ce vor face ele si nu apucam sa mancam tot si e pacat,o sa dau si de pomana la cimitir,la iesirea la mormant,sper sa tina vremea cu noi sa fie frumos!

#40222 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 April 2017 - 07:23 PM

Moțu și Geanny, sunteți totale! M-am distrat la greu!
Luând-o pe puncte:
1. Mergem la Brăila, la mama
2. Cozonac nu facem,că nu mâncăm.Am primit eu unul cadou de la sindicat.Îl va împărți mama la cimitir.
3.Mama pune mațele de miel, bine curațate si spalate, taiate marunt, în borșul de miel.Restul...PA! (vorbești de stomac, nu?)
4.Pasca fără aluat, a lui Edith Frâncu.Fiindcă...nu are aluat! Nu mâncăm cocături!
5.Drob face mama
6.Vin-ne-am lăsat de băutură Imagine postata
7.Friptură de miel
8.Ouă vopsesc eu sâmbăta.
9. Avem musafiri
10.Caș de care-o fi. Cepă verde...aș vrea eu. Are mama în grădină!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#40223 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 April 2017 - 09:31 PM

Las ca lista mea e si mai completa! Nu fac nimic. Ce-om gasi la Buzau, cu aia defilam, pasca din aia de care urasc eu cu mult aluat si cozonac pe care eu nu-l mananc decat daca da foamea in populatie, fara miel ca nu se mananca. Cand ma intorc ma opresc la mama care-mi da bors de miel, drob, friptura de miel, oua si pasca fara aluat! Daca mama nu le lasa pe toate pe ultimele zile, apucam s-o ajut cu ceva, dar asa , numai oua vopseste maine, in rest, le face sambata cand eu sunt deja in deplasare.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#40224 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 April 2017 - 10:03 PM

dacă aveți o rețetă de borș de miel încercată spuneți-mi și mie că o am pe listă și am și borș adevărat

#40225 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 April 2017 - 07:28 AM

Draga Dex eu nu am facut dar uite pe a lui Foaxa http://artaculinara....ciorba-de-miel/ si http://artaculinara....ciorba-de-miel/...noi in familie nu facem doar matusa daca are de capatat ceva miel,stiu totusi ca am facut si eu pt. domnu Geany o data ,eu am facut ca la orice bors normal,curatat carnea,fiert, spumuit,pus ceapa,morcov,albitura (nu mai stiu de care am avut,rad. de patrunjel sau pastarnac ,telina),la sfarsit o mana de orez,borsul si verdeata proaspat tocata...stiu ca se mai pune tarhon cui ii place...cam atata stiu eu dar cum am zis ''nu le am cu asta''ca nu prestam :notworthy:

P.S Vezi si pe a lui Radu aici

#40226 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 13 April 2017 - 07:28 AM

Vezi postareaDexter, la 12 April 2017 - 10:03 PM, a spus:

dacă aveți o rețetă de borș de miel încercată spuneți-mi și mie că o am pe listă și am și borș adevărat


Mama il face ca pe orice bors normal, doar ca-i pune si tarhon murat,leustean proaspat si matele curatate si taiate marunt.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#40227 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 April 2017 - 09:04 AM

hello, hello!
toata lumea vorbeste de miei si cozonaci, vine Pastele, clar!

Dexu, si eu fac tot ca o ciorba normala, dar neaparat cu leustean. In zona se foloseste tarhonul, dar noi nu suntem obisnuiti cu aroma si nu punem. Intr-un an am pus si matzele, dar toti le-au ocolit, asa ca nu mai pun.
Am mancat la nasa mea o ciorba de miel f buna, dreasa la sfarsit cu smantana si galbenusuri, ca la ciorba de burta - f gustoasa! Ar merge f bine daca ai o carne slaba si degresezi bine supa.

Am reusit sa curat f bine matzele si burta si as incerca, mai mult ca experiment, sa fac o tocana cu ele. Am citit ca s-ar face prin Ardeal si ma roade curiozitatea.
Cand eram copil, mi-amintesc ca am mancat la o matusa la tara matze de ied fripte pe gratar, iar anul trecut am facut kokoreci, cum am mancat la Istanbul. Omu' tot imi zice c-ar vrea sa mai facem :notworthy:

Altfel, racorica si se preconizeaza nori si ceva stropi ptr duminica. N-aveam prevazute iesiri in natura, asa ca mi-e egal.
Toate bune, spor si glorie, bineinteles :tongue3:

#40228 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 April 2017 - 09:10 AM

Cred ca toata cheia la ciorba de miel este sa pui cozile de la ceapa verde si mult leustean.Si eu pun tot orez la final. De dres n-o dreg, dar isi pune fiecare smantana, ca la mine in familie, nu toti suporta ciorba cu smantana.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#40229 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 April 2017 - 09:27 AM

Da,si matusa Marlena (cand am facuto eu tot la indicatiile ei am facut-o)o face ne dreasa cu smantana(fiecare isi pune),ea pune orez si leustean(ca tarhon la noi nu prea se foloseste),dar stie ca se pune tarhon,eu atunci nu-mi mai amintesc daca am am pus sau nu(ca fu in urma cu multi ani) :notworthy:

La noi e soare cald si frumos,ce bine ar fi sa fie asa si in prima zi de paste sa iesim la mormant :tongue3:

Deja am achizitionat branza pt. pasca si tot ce trebuie,ouale,maine sa iau carnea tocata pt. sarmale si verdeata,smantana si ce o mai trebui,incet-incet se apropie .

O zi faina tuturor!

#40230 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 April 2017 - 01:30 PM

Mda'! spusesem ca anul asta vopsesc numa oua rosii,ca daca sunt diferite culori Ale' nu vrea sa dea nici unul,toate sunt preferatele lui :notworthy: pff!! ma lasai convinsa de fata de la chiosc sa incerc abtzipilduri termo'nush'cum' ...Zic''fac unul de proba''..Mda' le-am incercat pe toate :tongue3: parca vad ca iar avem razboi televizat cu Ale' anul asta :toothy6:

Fisier atasat  SAM_5359.JPG (79.63K)
Number of downloads: 0

Moo'!! da' ce priceputa-mi sunt la incondeiat oua :wub:

Fisier atasat  SAM_5360.JPG (95.4K)
Number of downloads: 0

#40231 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 April 2017 - 03:25 PM

multumesc de sfaturi, m-am lămurit, leuștean am, dar uscat, sper să nu dăuneze. la o adică am și tarhon in oțet.
Zoazorela mi-a dat idei cu pasca fără aluat, am un magazin de unde iau ricotta caldă, cred că dacă o scurg bine de zer e perfectă pentru pască.

#40232 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 April 2017 - 08:35 PM

Vezi postareaGeany, la 13 April 2017 - 01:30 PM, a spus:

Moo'!! da' ce priceputa-mi sunt la incondeiat oua :tongue3:


io te-am intrecut! sunt next level, 3D :notworthy:

Fisier atasat  o.jpeg (135.3K)
Number of downloads: 0

si am drept model cozonacii prietenei mele, asa tre sa iasa si ai mei

Fisier atasat  c.jpg (25.34K)
Number of downloads: 0

nb!

#40233 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 April 2017 - 08:40 PM

Fix abtzipilduri de alea am vrut si eu Motz' dar nu am gasit decat de astea (ce-i drept nici nu am cautat prea mult :toothy6: )

Faini cozonacii prietenii tale :tongue3: ,de cate ori vad cozonaci mi se face ciuda ca nu am facut :notworthy:

#40234 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 April 2017 - 06:44 AM

Vezi postareamoatza, la 12 April 2017 - 07:17 AM, a spus:


hai, toate bune, glorie, alea-alea, au plecat P&G?


Moatza :notworthy: , uite acum plecam.

Paste fericit!

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#40235 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2017 - 01:27 PM

Deci a innebunit lumea oameni buni http://stirileprotv....-dimineata.html azi inca de dimineata la prima ora si la noi cozi interminabile,desi am luat din timp tot ce se poate lua din timp,totusi carnea imi place sa o iau prospata sa nu o mai pun la congi si sa o dezghet mai apoi,painea,branza(cas nu am mai gasit nici o firmitura),verdeata etc...cozi peste cozi,spui ca se da deageaba frate,eu pana dupa paste,nu mai cumpar nik,nu mai stau la nici o coada :notworthy: :tongue3:

#40236 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 April 2017 - 07:57 PM

Vezi postareaPeter, la 14 April 2017 - 06:44 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 12 April 2017 - 07:17 AM, a spus:


hai, toate bune, glorie, alea-alea, au plecat P&G?


Moatza :tongue3: , uite acum plecam.

Paste fericit!

Peter


Drum bun, zile frumoase si voua!


hello, hello, bat clopotele la biserica, cred ca se-nvarte lumea in jurul bisericii sau cum zicea fi-miu cand era mic, m-am plimbat rotund cu maia (ca-l dusese bunica-sa la prohod).

azi s-a-ndurat imparatia si a liberat muieretu' de prin birouri, asa ca avusei un spor, nush ce-i cu mine, zau!
facui bors, stufat, drob, doi cozonaci, doua torturi, curatai o multime de zarzavat/verdeturi, oliac' de ordine si constatai ca-mi murira laudatorii.
gata, nu mai zic nik :notworthy:

numa' pe asta: Giani, au iesit niste pufosenii de cozonaci, a fost un pic aluatul moale (iar m-am distrat cand am citit explicatia ta despre consistenta justa -ce-i aia?), dar l-am lasat asa cu toate ca m-am chinuit la impletit. f reusiti, au aerarea justa :toothy6: Sa traiesti cu reteta ta cu tot!

hai, va pup, sa fiti sanatosi in familiile voastre, sa treceti cu bine si sarbatorile astea, cu belsug si voie buna, glorie, alea-alea!

#40237 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2017 - 08:00 PM

:tongue3: :toothy6: ...adica sa fie potrivit de tare aluatul,nici prea-prea nici foarte-foarte :wub:
Ma bucur mult ca ti-au iesit bine Motzulin' :notworthy: :hug:

#40238 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 April 2017 - 08:20 PM

Raportez si eu:
Am ajuns la Braila pe la 5 pm, ca pe mine m-au torturat sa-mi iau concediu (si uite-asa prapadesc io bunatate de concediu pe cate-o zi!Dar daca n-am naveta...). Am batut trei magazine sa iau cuptor cu microunde pentru mama, mi-au facut obligatoriu legitimatie la Selgros.Pe la 6 eram acasa.Am facut doua pasti de-alea fara aluat si-am vopsit 30 de oua. Si PUNCT, ca-s franta.Daca maine nu ploua, merg la cimitir, la tata. Luni dimineata plecam la Bucuresti!
Va doresc tuturor Sarbatori Pascale cu sanatate, pace, lumina si liniste!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#40239 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 April 2017 - 11:32 AM

Sarmalute coapte bine in cuptor la foc mic-mititel (sunt in craticioara micuta in straturi-straturi)

Fisier atasat  SAM_5361.JPG (73.25K)
Number of downloads: 0

Pasca cu branza iute+ dulce

Fisier atasat  SAM_5371.JPG (65.22K)
Number of downloads: 0

Detalii..

Fisier atasat  SAM_5372.JPG (58.94K)
Number of downloads: 0

Eu am cam terminat :notworthy:

#40240 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 April 2017 - 02:12 PM

Sunteți brave! :thumleft:
Eu am reușit ieri înainte de meciul de volei (Mara) să pregătesc carnea și varza pentru sarmale sparte/varză a la Cluj. Aseară, după meci, am băgat instalația la cuptor. Și cam atât.
Mai vedem în seara asta ce-o mai fi...
Sorina

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2010
  • 2011
  • 2012
  • 2013
  • 2014
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi