Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2054
  • 2055
  • 2056
  • 2057
  • 2058
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#41101 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 January 2019 - 10:39 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 January 2019 - 10:27 PM, a spus:

Ahhh daca ar fi numai nutella....A fost o luna de dezmat culinar total.
Eu dieta daca o incep ma tin de ea, deci daca imi pun in cap reusesc, nu e prima data ca fac dieta. Dar ce folos ca dupa dieta ma pierd iar pe drum...

Nu ma simt in stare Lori fara produse de origine animala.

Un lucru la care nu renunt chiar si cand fac dieta e cafeaua. Mai ales acum am descoperit niste cafele faine de tot marca Bialetti. Se vand in magazinele lor.
Am luat cu gust de alune 100% arabica excelenta, apoi "dulce", "intensa", apoi cea napoletana, apoi cea cu gust de vanilie.

Aulio, taci, ca tu ma faci sa ma duc sa imi bag nasul in boabele de cafea! O stiu pe Bialetti, da da! Doctorita -araboaica de origine - zice ca nu e buna deloc cofeina si ca impiedica slabitul,deoarece cofeina are influenta asupra glucozei in sange, ceva de genul.

Fara produse animale o luna este greu dar nu imposibil. Insa trebuie avut grija ca aportul caloric si al proteinelor sa fie asigurat in fiecare zi.

Personal nu sunt de acord cu dietele dure si nici cu mancatul putin. Aveti mare mare grija la din astea, caci tiroida este foarte sensibila la astfel de "tratamente" si o puteti deregla rapid! Si am cazuri in familie, pe viu, declansate de diete. Jos manutele de pe diete, dragelor! Mancati echilibrat, mai putin, permiteti-va pofte, o data, de doua ori pe luna, nu mancati seara tarziu. Daca puteti, faceti si putina miscare. Unii/unele dintre noi nu au alura de fotomodele, asta e. Prefer sa fiu mai durdulie, dar in echilibru, decat o slaba, dar o epava.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41102 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992

Postat 06 January 2019 - 10:56 PM

Am dieta de la dr. , pe aia am facut-o intotdeauna, e personalizata.
Putin, in sensul ca sunt cantarite toate.

#41103 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,527
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2019 - 12:11 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 January 2019 - 10:15 PM, a spus:

Personal mi se pare dura, insa v-o scriu daca vreti. Principiile de baza sunt: intre prima si ultima masa trebuie sa treaca 16 ore. Asadar:

1. Mesele se vor servi in decursul a 8 ore, dupa care trebuie sa treaca 16 ore fara nici un fel de mancare.

adica ai minca la 6 dimineata si la 10 seara?

#41104 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,590
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 January 2019 - 12:58 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 January 2019 - 12:11 AM, a spus:

Personal mi se pare dura, insa v-o scriu daca vreti. Principiile de baza sunt: intre prima si ultima masa trebuie sa treaca 16 ore. Asadar:

1. Mesele se vor servi in decursul a 8 ore, dupa care trebuie sa treaca 16 ore fara nici un fel de mancare.

Eu mai curand as intelege ca mananci de ex intre 8 dimineata si 4 dupa=amiaza, dupa care nu mai mananci nimic pana la 8 dimineata iar.
brain loading....please wait....

#41105 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,590
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 January 2019 - 01:13 AM

Salutare si din partea asta a lumii.
Pentru mine, dupa un sfarsit de an relativ linistit, in care cel mai mare eveniment a fost ca mi-a crapat un geam :P , anul nou a inceput intr-un vartej efectiv de vesti, intai bune,, imediat dupa aia foarte rele, dupa care unele iar bune .... ma uit la calendar ca e abia 6 ianuarie si nu-mi vine sa cred ca s-au intamplat atatea. Dupa vreo 4 zile din astea nebune zau daca-mi mai pasa de geam, mi se pare asa un nimic.Asta ca sa inteleg ce mult inseamna perspectiva din care privesti lucrurile.
Partea "pozitiva" sa zic asa, desi nu doresc zau nimanui asta, apropo de ce zicea Lapona, este ca am pierdut de stress 2 kile in 3 zile. Daaarrr la sfarsitul asta de saptamana merg sa ma vad cu o artista de-a noastra culinara, care chiar ca e artista in bucatarie, daca mi-o da voie va si spun cine e. Intre timp va citesc, ma inspir si va pup .
Lapona, pe cozonacul ala m-as fi inghiontit un pic cu tine :rolleyes: asa de bine arata.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 07 January 2019 - 03:12 AM

brain loading....please wait....

#41106 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 07 January 2019 - 03:10 AM

Vezi postareablack_cat, la 07 January 2019 - 12:58 AM, a spus:

Eu mai curand as intelege ca mananci de ex intre 8 dimineata si 4 dupa=amiaza, dupa care nu mai mananci nimic pana la 8 dimineata iar.

Da, așa înțeleg și eu... dar sa mănânci ultima masa la 4 și sa stai pana pe la 10 noaptea fără nimic iar mi se pare un pic nu știu cum.
Dar pana la urma, fiecare cu ce i se potrivește. Eu sper să-mi revin la fără rontaiala toată seara. Toată ziua sunt bine și apoi vin acasă și tot gust pana merg la somn... 🙃

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 07 January 2019 - 03:11 AM

#41107 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 January 2019 - 08:05 AM

Vezi postareablack_cat, la 07 January 2019 - 12:58 AM, a spus:

Buna dimineata!

Imi cer scuze pentru exprimarea natanga, asadar: Puteti manca doar in intervalul a 8 ore pe zi si va impartiti mesele cum doriti si la ce intervale doriti. De exemplu, puteti lua prima masa la 10 si ultima la 6 seara. Sau intre 8 si 4 dupa-amiaza, la 4 sa fie ultima masa. Si mie mi se pare extrem de dur. Insa, se pare ca da randament maxim chestia asta, chiar fara a umbla mult la ce mancam. E tare in voga aici.

Sa aveti un inceput de saptamana reusit!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 07 January 2019 - 08:07 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41108 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,527
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2019 - 10:03 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 January 2019 - 08:05 AM, a spus:

De exemplu, puteti lua prima masa la 10 si ultima la 6 seara.

aaa ok,
pricepusem aiurea
asa ar putea fi facut poate dar nu se pupa deloc cu viata,
uneori la 6 nici nu sintem acasa inca

Vezi postareablack_cat, la 07 January 2019 - 01:13 AM, a spus:

Daaarrr la sfarsitul asta de saptamana merg sa ma vad cu o artista de-a noastra culinara, care chiar ca e artista in bucatarie, daca mi-o da voie va si spun cine e.

ce ma bucur
sper sa va faceti o poza :rolleyes:

#41109 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 07 January 2019 - 10:04 AM

Chestie de obisnuinta, zice cea care a adoptat aceasta "tactica" de ceva timp
La inceput a fost greu, dar am luat-o incet incet, ajungand sa nu mananc dupa 5 seara, nu mi-e foame, daca se intampla totusi, un fruct (mar, kiwi, mandarina) sau un ceai neindulcit
In ceea ce priveste dieta, mananc aproape orice, dar atenta la cantitati si la preparare, cat mai simplu si natural

Cand esti singur e mai usor, in familie nu prea (tot esperienta mea vorreste)
fiica dacilor

#41110 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2019 - 01:21 PM

Buna ziua tuturor!
Eu am luat masa de pranz deja, a fost bine pentru prima zi de dieta, orez cu ulei si parmigiano, apoi o felie de carne de vita la tigaie fara nimic, cu o lingurita de ulei ev pe farfurie, salata de rosii si salata verde, paine.
Mai tarziu mananc un fruct.

Mai tarziu am tura a doua la masa, parca suntem pe vas de croaziera aici, dar ce sa-i faci. Sa vad juniorul ce papa la gradi, apoi tre sa fac pt dl. Any. 
Cu dieta trebuie musai sa mananc inainte pt ca toate oalele si tigaile nu mi-ar incapea pe aragaz. 

#41111 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2019 - 01:30 PM

Vezi postareaany_annette, la 07 January 2019 - 01:21 PM, a spus:

Buna ziua tuturor!
Eu am luat masa de pranz deja, a fost bine pentru prima zi de dieta, orez cu ulei si parmigiano, apoi o felie de carne de vita la tigaie fara nimic, cu o lingurita de ulei ev pe farfurie, salata de rosii si salata verde, paine.
Mai tarziu mananc un fruct.

Mai tarziu am tura a doua la masa, parca suntem pe vas de croaziera aici, dar ce sa-i faci. Sa vad juniorul ce papa la gradi, apoi tre sa fac pt dl. Any. 
Cu dieta trebuie musai sa mananc inainte pt ca toate oalele si tigaile nu mi-ar incapea pe aragaz. 

meniul tau suna tare bine Any' atata daca pot sa iti spun sper sa nu te superi pe mine,daca ai avut orez (sau alata data daca ai cartof la masa sau paste sau mamaliga ,piure , ar trebui daca poti sa renunti la paine ) eu nu mai tin pt. ca nu vreau,dar la teorie sunt doxa' :rolleyes: deci buna la sfaturi :P zau nu ma luati in seama ,a vb. gura fara mine,dar nu putui ca sa ma abtinez

#41112 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2019 - 02:03 PM

Eu spun aici ca sa impartasesc experientele mele in ale slabitului care au dat rezultat la mine...f. posibil ca in alte cazuri sa nu dea aceleasi rezultate,eu vb. strict din experienta mea personala...Am slabit fara sa stiu de cantar,vedeam la haine si imi spuneau cunostintele,deci era vizibil cu ochiul liber...In primul rand trebuie vazut fiecare caz in parte ,si evaluat cu obiectivitate cauza kg. in plus,pt. ca nici un caz nu e la fel cu altul,unii se ingrasa ca mananca f. gras,altii ca mananca mult dulce,altii ca mananaca f. mult cantitativ,altii ca mananca f. tarziu ,altii ca mananca pe fond de stres etc,cert e ca se mananca mai mult ca si kilocalorii decat se ard/consuma,deci viata sedentara,evaluati cu mare atentie stilul de viata pe care il aveti si incercati sa gasiti cauza,apoi actionati in consecinta,si daca esti o casnica ,ca si mine,daca se vrea cu adevarat se poate urca pe scari fara lift de mai multe ori,fa abdomene ,si genoflexiuni de cateva ori pe zi,etc,si cu un regim sanatos bazat pe gratar,salate si legume trase la tigaie,totul cat mai sanatos si mai slab se poate,fara a manca la ore tarzii noaptea,dorinta de dulce ,e totul sa il pacalesti pe hotul ala de creier care te pune sa faci lucruri ...asta obtii cu mare vointa(ii spui in fatza' nu tu ma controlezi pe mine ci eu pe tine :P ) sau il pacalesti cu o patratica de ciocolata amaruie pe care o savurezi supt si plimbat lung pe limba ,un strop de miere tot asa etc sunt mai multe tehnici daca esti dependent de dulce,la mine au dat rezultat si ceaiurile,la pliculet sa nu credeti altceva,o cana de 250 de ml. de apa fierbinte in care puneam un pliculet de ceai(nu mereu la fel,de urzica,de papadie,de anghinare,de ce ai si ce vrei) si cu zeama de lamaie ,cana bauta cu jumatate de ora inainte de masa,umple stomacul de ceva cald,da o falsa senzatie de satietate si ajuta la arderi mai apoi nu e mare magie ...Mult spor va urez si vointa ca pana la urama asta e tot secretul...

Darr trebuie sa fii constient ca asta devine un mod de viata,in momentul in care renunti,incet incet pui inapoi ba chiar mai mult...la mine cel putin, asa a fost...eu nu vreau sa fiu la dieta si la sport o viata intreaga,imi pare rau :rolleyes:

Mama si matusa Marlena vor acum sa se apuce acum de o dieta ca asa au auzit ele ca da rezultate bazata doar pe carne,poti manca cata carne vrea mushchiul tau ,rasol de vita sau etc deci fiarta,gratarita etc,poti manca cica cantitati industriale,dar nimik altceva(nu paine,fructe sau legume),le-am spus ca nu recomand ,cu siguranta poate da rezultate pe termen scurt dar atat..eu nu asi face asa ceva niciodata..

Aceasta postare a fost editata de Geany: 07 January 2019 - 02:26 PM

#41113 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2019 - 02:54 PM

Geany draga mea, asta e dieta data de medicul nutritionist, mananc de toate dar cantarite. Paste , orez, carne, peste, branza, pizza sambata, fructe, salata, paine, lapte, etc.

#41114 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2019 - 03:02 PM

Vezi postareaany_annette, la 07 January 2019 - 02:54 PM, a spus:

Geany draga mea, asta e dieta data de medicul nutritionist, mananc de toate dar cantarite. Paste , orez, carne, peste, branza, pizza sambata, fructe, salata, paine, lapte, etc.

Eu iti urez mult succes si te sustin :P o dieta personalizata e cea mai buna alegere :rolleyes:

#41115 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 07 January 2019 - 03:17 PM

Bonjour lume si popor

Am citit pe fast si in diagonala...se vorbea aici de dieta intermitenta....pai e veche si eficienta eu am tinut o si am slabit peste 10kile nu mi era foame aveam in cond "deosebite" o energie si un moral bat!Dupa asta am mai tinut o un timp dar vinerea nu mincam solid nimic adica ceai cafea fara zahar apa si supa de legume'o oala imensa cu min 5 legume fierte far ulei sare cartofi d astea) Eu mai bagam si niste momente spirituale si va garantez aveti vigoare ,moral beton
Dieta o aveam de la sefa de nutritie de la un mare spital care face op bariatrice.....ea mi a spus ca e cea mai eficienta
Acum eu mai cunopsc si lume care o tine dar nu 12 luni din 12
Eu am luat o treptat avind in vedere ca am multe dropsuri de luat adica priam sapt mincam micul dejun la 6 apoi 7 apoi 8,9,10 si ultima masa la orele 18
Se gasesc la greu mat pe youtube
succesuri pt tine o tine ve ti vedea minune!
Ma voi reapuca iar de ea ca am analizele oarecum proaste si moralul la baza sosetelor!
ps editez pt ca am uitat sa precizez ca dieta mama este pe baza de timp de mincare 8 ore nu 10ore la final cum am tinut eu....dar stiti eu am probleme grele.So....printre altele

Intermittent Fasting for Beginners – The Complete Guide – Diet Doctor
https://www.dietdoct...mittent-fasting
Traducerea acestei pagini
Intermittent fasting can help you lose weight, increase energy and gain several health benefits. You can also save lots of time and money. There are, however ...

Aceasta postare a fost editata de verber: 07 January 2019 - 03:20 PM

#41116 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2019 - 03:40 PM

Vezi postareaGeany, la 07 January 2019 - 03:02 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 07 January 2019 - 02:54 PM, a spus:

Eu iti urez mult succes si te sustin :P o dieta personalizata e cea mai buna alegere :rolleyes:

Multumesc draga mea :-* :P

#41117 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 January 2019 - 04:17 PM

Principiile de baza sunt: intre prima si ultima masa trebuie sa treaca 16 ore.

intermittent fasting, toata lumea vorbeste de ea. unii chiar presteaza.

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 January 2019 - 10:32 PM, a spus:

salata boeuf a mamei si tatei ( in colaborare de peste 30 de ani :-* )

mie-mi pare ca are ornamente cu motive populare :rolleyes:

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 January 2019 - 10:39 PM, a spus:

Prefer sa fiu mai durdulie, dar in echilibru, decat o slaba, dar o epava.

daaaa, iar la batranete, alea slabe se fac cracanate. am auzit io, zau! :P

Vezi postareaGeany, la 07 January 2019 - 02:03 PM, a spus:

unii se ingrasa ca mananca f. gras,altii ca mananca mult dulce,altii ca mananaca f. mult cantitativ,altii ca mananca f. tarziu ,altii ca mananca pe fond de stres

unii toate la un loc :P

io-s in prima zi de recuperare a celor doua zile libere din perioada sarbatorilor, greu, dom'le, greu!
da' o fost bine cand am stat!

edit: vazui ca si verb zice de conceptul cu pauza mare cu burta goala, aia e!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 07 January 2019 - 04:18 PM

#41118 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 07 January 2019 - 04:29 PM

Anul trecut si eu am prestat IF, aveam vointa si sper sa am din nou.
La mine merge foarte bine low carb- nu am mai mancat paine de vreo 2 ani, paste tot de cam atatia daca nu si mai mult- pastele nu m-au impresionat niciodata, dulciurile le evit cat de tare pot- adica toar ciocolata neagra am voie si aia limitat- 2- 3 patratele cand se intample ( dar pe la Craciun am mancat eu si vreo 2 truffles). Ce sa zic, nu am luat in greutate la sarbatori- asta dupa cantar- dar ma simt eu cu musca pe caciula. Acum ca vad ca toata lumea se mobilizeaza, gata! Si eu de azi- diseara nu mai mananc dupa 7. Am zis!

#41119 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 07 January 2019 - 04:58 PM

Gata ma bag si eu...ultima masa 18 prima masa ora 7 asa incetisor ca la mine pr sunt pardon ...numeroase
dar poate ca ne mutam de acilea parca era un forum cu diete nu??

#41120 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2019 - 09:47 PM

Daniella, ma intrebai cum e la mine cu jucariile si dezordinea, etc.
Cum sa fie, eu am o mare problema cu jucariile, are prea multe. Si noi suntem vinovati pentru ca are prea multe. Dar cred cad daca ar fi avut putine, tot in mijlocul casei ar fi fost.
Eu nu i-am pus o regula si anume "te joci la tine in camera" . Chestia asta e imposibil de pus in practica cel putin deocamdata, pentru ca e la etaj camera juniorului. Dar jos unde e asa zisa zona de zi, avem o camera de oaspeti si e plina ochi de jucarii. In camera la el am inceput sa duc din jucariile de cand era mic.
Dar suntem plini, efectiv plini de jucarii, puzzle, jocuri, carti.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2054
  • 2055
  • 2056
  • 2057
  • 2058
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul