Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2060
  • 2061
  • 2062
  • 2063
  • 2064
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#41221 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 January 2019 - 07:51 PM

Hello si sanatate maxima tuturor! Imagine postata
Woaw, Moatza ce misto suna seara ta de miercuri! Fain. Am facut si noi de revelion, cred ca facem si sambata de ziua nepotelului, un joc f. fain, am uitat cum se cheama, dar va spun. Am auzit ca si “Activities” e frumos. Dar la voi cine face intrebarile? Nu se repeta?
La noi azi a fost cer senin si un soare minunat. Dimineata am vazut ditamai portocala pe cer, asa ca azi am fost cea mai rasfatata. S-au mai topit din gheturi, pentru ca luni marti dimineata ne-a mai cernut o tura.
Azi am montat si copt o lasagna (sosul bolognez il facusem deja).
O seara minunata! Sanatate si imunitate perfecta! I love you! 😘💓Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#41222 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 January 2019 - 08:45 AM

Hello, tot cu soare, dar cu dinti, -6C
Amestecate, bune, dar prea multe, iar m-am culcat tarziu, tre sa recuperez we asta. Dar in seara asta iar am musafiri la cina si presimt ca se mai lungeste.

Vezi postareaDaniella, la 17 January 2019 - 07:51 PM, a spus:

Dar la voi cine face intrebarile? Nu se repeta?

Un post de radio local, prin doi dintre DJ care si prezinta concursul. Nu se repeta, chiar sunt dificile, multe chestii de amanunt...

#41223 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 January 2019 - 01:38 PM

Zîua buna la bobor!

Ce-mi place cum se distreaza buzoienii! Asa da! Imagine postata
Eu tocmai ce venii cu masina de la ITP. Totul in regula, fiuuuuu, rasuflu usurata! In rest, simt ca m-am intremat, ca imi revin puterile , asadar is buna de munca in weekend... Imagine postata Ca daca am zacut ca valiza-n gara cu o masa gelatinoasa in loc de creier, acum trebuie sa recuperez Imagine postata
Slab trafic pe aici...

FLORICICO??? Cred ca nu vad bine Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 18 January 2019 - 01:37 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41224 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 January 2019 - 04:25 PM

hello la lume, noi ne pregătim de furtună, cică duminică vor fi -30 C cu vântul și va ninge tot weekendul. momentan e soare și frumos, așteptăm să scoată dinții cât de curând. soarele, nu altcineva

aseară am avut musafiri la mămăligă cu ragu cu carne din cârnați, cred că dacă făceam cantitatea triplă se mânca toată

#41225 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2019 - 07:48 PM

Uite Dex de aseara si noi.

Fisier atasat  20190117_201245.jpg (228.29K)
Number of downloads: 0

#41226 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 January 2019 - 08:14 PM

yes!!!

#41227 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 18 January 2019 - 08:41 PM

Vezi postareaDexter, la 18 January 2019 - 04:25 PM, a spus:

hello la lume, noi ne pregătim de furtună, cică duminică vor fi -30 C cu vântul și va ninge tot weekendul. momentan e soare și frumos, așteptăm să scoată dinții cât de curând. soarele, nu altcineva

aseară am avut musafiri la mămăligă cu ragu cu carne din cârnați, cred că dacă făceam cantitatea triplă se mânca toată

O fi aceeasi furtuna care se anunta si pe la noi. La noi nu or sa fie -30c dar or sa fie -15C sau pe-acolo.
Faina de mamaliga am, carnati am. O sa fiu ok, dar ma bate gandul sa fac racituri/piftie...

#41228 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 January 2019 - 08:57 PM

cum or fi -30, chiar si -15 cu furtuna :blush: , vai, vai! la noi dac-ar fi asa, ne-ar termina cu totul.
si v-a spus cat tine?

io am avut la masa tineretul si s-a lasat c-o semiporcire, in sensul ca facuram shaorma, dar nu chiar cu de toate, adica fara cartofi. in schimb nu s-a putut fara maioneza, pe care totusi am indoit-o cu iaurt in protestele asistentei masculine, plus ketchup Heinz, mi se pare mai curat.
io am avut grija si-am bagat o farfurie cu zeama de ciorba inainte, plus o gheara :blush: - fu curcan, asa ca nu m-a tentat si n-am gustat deloc, am tot stat prin picioarele lor si i-am servit, fu bine.
dar am bagat un bol mic cu salata de fructe :hungry:
spovedania fiind facuta, ma duc sa beau un ceai.

#41229 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 January 2019 - 09:43 PM

Vezi postareamoatza, la 18 January 2019 - 08:57 PM, a spus:

cum or fi -30, chiar si -15 cu furtuna :hungry: , vai, vai! la noi dac-ar fi asa, ne-ar termina cu totul.
si v-a spus cat tine?

La noi o sa fie duminica si luni ca mai apoi pe miercuri o sa avem temperaturi de cam 6C.
Pe la mine prin sat iernile sunt oarecum blande, dar de pe la mijlocul lui ianuarie pana pe la sfarsitul lui martie avem cu regularitate furtuni de zapada. Anul trecut, tin minte ca a nins aproape in fiecare weekend in februarie.
Azi am gasit 5mm de zapana la sol si juniorul a fost cel mai fericit. El asteapta zapada de pe la Craciun.

Si cu alte cuvinte- sa va fie de bine moatza! E frumos sa ai multi in jurul mesei, mai ales oamenii dragi!

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 18 January 2019 - 09:44 PM

#41230 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 January 2019 - 11:12 PM

La noi a fost si azi soare, cer senin si caldut.De mancare am avut la pranz o salata, la cina cate o portie din lasagna facuta aseara si completare gucamole pe paine integrala cu maia naturala si seminte. S-a incheiat o alta zi buna.Ma interesez de cardul asta Revolut, pare bun pt calatorii, transferuri in strainatate si plati externe, fara comisioane. Foloseste cineva? Sa ne informam deci. NbImagine postata

#41231 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 January 2019 - 11:19 PM

Vezi postareamoatza, la 18 January 2019 - 08:57 PM, a spus:

cum or fi -30, chiar si -15 cu furtuna :hungry: , vai, vai! la noi dac-ar fi asa, ne-ar termina cu totul.

cică mîine incepe să ningă și-s numai -12 (-21 cu vânt) și s-ar putea sa fie 25 cm de zăpada
duminică e frig tare și bate vântul, adică intră frigul prin fermoar nu prea e de ieșit din bîrlog. luni e incă frig și marți revine la -3

acum 5 ani am avut o iarnă in care nu a fost mai cald de -20 (fără vânt) vreo lună. cu polar vortex și bomb cyclone, n-ați auzit de asa ceva. aia iarna, asta e mizilic

wow, cred că e aceiași furtună că vine din sud

Dani, la noi nu există Revolut dar am prieteni in RO care folosesc și sunt foarte mulțumiți

#41232 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,590
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 January 2019 - 11:19 PM

Vezi postareaWowerful, la 18 January 2019 - 08:41 PM, a spus:

O fi aceeasi furtuna care se anunta si pe la noi. La noi nu or sa fie -30c dar or sa fie -15C sau pe-acolo.
Faina de mamaliga am, carnati am. O sa fiu ok, dar ma bate gandul sa fac racituri/piftie...

Vin si eu in clubul cu furtuna de zapada. -30 de grade se anunta si la noi pe sambata noaptea iar duminica noapte -26. Noi sintem invatati ,trecem prin zile de astea in fiecare iarna, nu-i placut dar lumea e invatata asa. Si pe aici iarna grea e dupa jumatatea lui ianuarie si februarie, zapada insa avem din noiembrie . Carnati avem, malai este, Netfilx este :hungry: .
brain loading....please wait....

#41233 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 January 2019 - 12:09 AM

Imagine postata Ce mi-a placut Blacky, netflix este!

- 30 ° C? Dex, tu te-ai mutat in Alaska, zi ca nu!

Imi aduc si eu aminte de ierni din astea prin NY...de-ti ingheta suflul instantaneu daca ieseai din barlog, mama si ce mai vantoase! Dar, stiti cum spun nemtii: Nu exista vreme rea, exista doar vestimentatie necorespunzatoare. Imagine postata
Lilly, malaiul ala de mamaliga...n-am mai vazut asa de ani buni! Arata ca mamaliga bunicilor, cu malai din lada, macinat la moara din sat :hungry: Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41234 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 12:39 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 12:09 AM, a spus:

Imagine postata Ce mi-a placut Blacky, netflix este!

Netflix and chill :hungry:

- 30 ° C? Dex, tu te-ai mutat in Alaska, zi ca nu!

Imi aduc si eu aminte de ierni din astea prin NY...de-ti ingheta suflul instantaneu daca ieseai din barlog, mama si ce mai vantoase! Dar, stiti cum spun nemtii: Nu exista vreme rea, exista doar vestimentatie necorespunzatoare. Imagine postata
Lilly, malaiul ala de mamaliga...n-am mai vazut asa de ani buni! Arata ca mamaliga bunicilor, cu malai din lada, macinat la moara din sat :blush:
Fix asta am gandit si eu

Imagine postata

#41235 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 01:57 AM

bine ar fi fost, in Alaska sunt numai -15 (cu vânt) weekendul ăsta.

#41236 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 02:43 AM

Revin dupa ce am mancat cina, la care nu am facut poze asa ca scriu aici. Gagicele care stati in zona Toronto so aveti un Starsky la indemana, am luat niste carnati proaspeti care se cheama Oltenesti...belea. Poate ca voi deja stiti de ei dar tot va zic in cazul in care nu stiti. I-am facut la tigaie acoperita, cu un strop de apa pana mi s-au parut facuti destul, apoi luat capacul si lasata apa sa se evapore si ei sa se rumeneasca un pic. Sint fix cum trebuie, nu aposi, nu zgarciuri prin ei, nici prea grasi desi sint de porc, dar nici uscati si numai bine potriviti de condimente .

#41237 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 04:26 AM

Vezi postareablack_cat, la 19 January 2019 - 02:43 AM, a spus:

Revin dupa ce am mancat cina, la care nu am facut poze asa ca scriu aici. Gagicele care stati in zona Toronto so aveti un Starsky la indemana, am luat niste carnati proaspeti care se cheama Oltenesti...belea.

Oltenești mi-a recomandat și mie fata de la magazinul românesc. And am mers ultima data. Și mi-a părut rău ca nu am luat mai mulți...

#41238 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 19 January 2019 - 11:40 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 12:09 AM, a spus:

Lilly, malaiul ala de mamaliga...n-am mai vazut asa de ani buni! Arata ca mamaliga bunicilor, cu malai din lada, macinat la moara din sat :floare: Imagine postata

Aici il gasesti sub numele de polenta taragna si e malai cu tarate

Fisier atasat  shopping.jpg (23.32K)
Number of downloads: 0

#41239 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 12:07 PM

Multumesc, Eataly si eu eram curioasa si poftcioasa la malaiul acela. Dar cum faci tu carnatii cu sos, ca vad ca nu i-ai despielitat cum face italianul pt raggu’. Mi-ati facut pofta si tu si Dex. WE minunat tuturor!

#41240 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 19 January 2019 - 02:19 PM

Nu, mie imi place sa-i las asa.Mai ales la mamaliga.Daca faci pt paste atunci poate merge mai maruntit.
Eu pun bucatiile de carnati intr-o tigaie incapatoare cu un fir de ulei, ii prajesc lejer pe toate partiile, adaug vin alb la foc mare, acum adaug si soffritto(ceapa, morcov, telina cubulete) in general am in congelator si se inmoaie mai repede.

Adaug suc de rosii si eventual un pic de apa.Las la fiert.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2060
  • 2061
  • 2062
  • 2063
  • 2064
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul